صفحه نخست >>  عمومی >> پرسمان
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۲  ، 
کد خبر : ۳۶۴۴۴۸

چرا با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب در سال‌های متمادی و دولت‌های گذشته، وضعیت رشد تولید و مشارکت مردم در اقتصاد در نقطه مطلوب نیست؟

باید مشکلات فعلی اقتصادی، به ویژه تولید را در دو سطح: 1‌ـ خارجی (دشمن) و 2‌ـ داخلی بررسی کرد.

در سطح خارجی: 
در سطح خارجی اقدامات دشمن با ابزار تحریم، مهم‌ترین مسئله در کاهش تحقق شعارهای سال در عرصه خارجی بوده است و آمریکا با قوانین کاتسا، ایسا و سیسادا، فشار کاهش جذب سرمایه خارجی، ناترازی تجارت خارجی، ناترازی ارزی و... را به ویژه از دوره دوم آقای احمدی‌نژاد و دوره ریاست‌جمهوری ترامپ بر کشور تحمیل کرد تا جایی که امکان بازگشت ارزهای کشور از چین، کره جنوبی و حتی عراق و ترکیه با مشکل مواجه شد و باعث شوک ارزی در کشور شد.
در عرصه داخلی:
در عرصه داخلی میزان پایبندی دولت‌ها و اهتمام آن به تحقق شعار سال بسیار مهم بوده است؛ یک‌زمانی در بعضی از دولت‌ها به‌جای آنکه راهبردهای مناسب را بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب و نگاه به ظرفیت‌های داخل کشور تنظیم شود، قسمت اعظم توان خود را صرف نگاه به بیرون و امید به توافق برجام معطوف داشتند. دولت سیزدهم خود را موظف به اجرای منویات رهبر معظم انقلاب و اتکا به ظرفیت بی‌نظیر داخل کشور، ارتباط با همسایگان و... می‌دانست. اگر در دولت دوازدهم برای ارتباطات تجاری با سایر کشورها فقط به 3 تا 5 نفر رایزن بازرگانی و اقتصادی بسنده می‌شد، در دولت سیزدهم بیش از 40 نفر رایزن بازرگانی، آموزش داده ‌شد و به سایر کشورها اعزام شدند. اگر برای فروش نفت در دولت گذشته در شرایط تحریمی تلاشی صورت نمی‌پذیرفت، اما در دولت سیزدهم، بیش از ۵/۱ میلیون بشکه نفت صادر می‌شد.
اگر در دولت گذشته بیش از 1700 شرکت تحت تملک بانک‌ها بود و با وجود سه بار دستور رئیس‌جمهور به بازگرداندن آن به مردم اعتنا نمی‌شد و دغدغه‌ای در خصوص راه‌اندازی شرکت‌ها و واحدهای تولیدی وجود نداشت که عدد آنها بیش از 12000 واحد بوده است، در دولت سیزدهم با توجه به اعتقاد راسخ به منویات رهبر معظم انقلاب بیش از 7 هزار شرکت از حالت نیمه تعطیل و تعطیل به خط تولید بازگشت.
بنابراین لازمه تحقق شعارهای سال افزون بر دیپلماسی اقتصادی در سطح خارجی، نیاز به مدیریت جهادی، متدین و انقلابی در سطح داخلی است که در دولت‌ها و دوره گذشته، دارای فراز و نشیب‌هایی بوده و به‌تبع آن شاخصه‌های مربوط به رشد اقتصادی نیز دچار افت‌وخیزهایی بوده است.
منبع : پرسمان شماره 13

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات