اقدامات یمنیها که به تعطیلی «بندر ایلات» و توقف صادرات به رژیم صهیونیستی منجر شده بود، این بار در یک عملیات دوربرد و با استفاده از موشک هایپرسونیک اهدافی را در تلآویو هدف حمله قرار دادند که درباره ابعاد و اهمیت این عملیات ذکر نکات ذیل تأملبرانگیز است:
۱ ـ بنا بر بیانیه رسمی نیروهای مسلح یمن، اقدام نیروهای نظامی این کشور به وسیله موشک هایپرسونیک بود که این امر نشاندهنده توانمندی و افزایش قابلیتهای نظامی یمنی هاست.
۲ـ موشکهای یمنی از ۱۵ لایه پدافندی عبور کرده است؛ به گونهای که «کانال ۱۳ عبری» در اینباره نوشت، موشک یمن نه تنها سامانههای دفاعی رژیم صهیونیستی، بلکه از فراز سامانههای آمریکا و متحدانش که در کشورهای عربی و دریای سرخ مستقر شدهاند نیز بدون اینکه حتی شناسایی شود، عبور کرده است.
۳ـ اذعان رسانههای صهیونیستی نشان میدهد، موشکهای یمنی یک مکان استراتژیک و مهم این رژیم را هدف قرار دادند که نزدیک فرودگاه «بن گورین» بوده است. این دومین حمله به تل آویو و مراکز استراتژیک آن در طول یک ماه گذشته پس از «عملیات اربعین» حزبالله است.
۴ ـ این حمله از نظر وضعیت جنگی به دو دلیل قابلیت یک عملیات نظامی تمام عیار را داشت: اول، از نظر حجم پناهندگان؛ زیرا نزدیک به دو میلیون و سیصد هزار صهیونیست با این حمله به پناهگاهها رفتند و این امر از زمان تأسیس این رژیم تاکنون کم سابقه بوده که در یک منطقه جغرافیایی محدود و با یک عملیات خاص این تعداد جمعیت به پناهگاه رفته باشند. دوم، از نظر آمادگی نظامی؛ رژیمصهیونیستی و همپیمانان منطقهای و فرامنطقهای آن بنابر اقدام احتمالی ایران علیه این رژیم حدود ۵۰ روز است که در آمادگی کامل پدافندی به سَر میبرند و اینگونه نبوده که این حمله در یک شرایط عادی صورت گرفته باشد؛ بنابراین با حفظ این آمادگیها بوده که اقدام یمنیها موفقیت آمیز بوده است.
۵ ـ این اقدام چند نکته مهم و بارز را در زمینه یمنیها اثبات کرد:
ورود بازیگر منطقهای جدیدی به نام یمن به عرصه های نظامی نوین به ویژه در حوزه موشکی و پهپادی؛ شکست ائتلاف دریایی یا به عبارت دیگر ائتلاف عبری ـ غربی ـ عربی در منطقه در برابر یمن که بُعد اول شکست آنها در عرصه دریایی و بُعد دوم آن در حوزه پدافندی است؛ پایهگذاری قواعد جدیدی در سطح منطقه بر پایه اقدام متقابل و مستقیم علیه رژیم صهیونیستی در تحولات آتی با انجام عملیاتهای ترکیبی و به روز.