ناتوانی رژیم صهیونیستی در طول یک سال گذشته باعث شده جامعه صهیونیست ها نسبت به عملکرد کابینه و ارتش رژیم معترض شوند. به طوری که در روزهای گذشته با افزایش فشار جنگ بر جامعه صهیونیستها، موج اعتراضات علیه بنیامین نتانیاهو و کابینه افراطی وی افزایش یافته است. در موج جدید اعتراضات به تصمیمات جنگافروزانه رژیم صهیونیستی در منطقه، علاوه بر مخالفان نتانیاهو و خانواده اسرای صهیونیست و شهرکنشینان خواستار آتش بس، این بار برخی مخالفان جنگ دست به اعتراض علیه رژیم زدند.
طی روزهای گذشته خبر تجمعات اعتراضی یهودیان حریدی ساکن سرزمینهای اشغالی در واکنش به سربازگیری اجباری از آنها برای جبهههای جنگ در رسانههای عبری حاشیهساز شد. یهودیان حریدی در واکنش به تلاش یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای سربازگیری از یهودیان حریدی که یک میلیون نفر از جمعیت سرزمینهای اشغالی را تشکیل میدهند، دست به اعتراض زدند؛ اعتراضاتی که با برخورد پلیس و سرکوب همراه شد.
نکته جالب توجه این اعتراضات اما سخنان یهودیان حریدی و دلایل مخالفت آنها برای اعزام به خدمت اجباری برای ارتش کودککش رژیم بود. یهودیان حریدی علت اصلی خود برای مخالفت با سربازی را قوانین مذهبی خود عنوان میکنند و معتقدند باید تمام وقت خود را به عبادت تورات و مناسک دینی بپردازند؛ اعتقاداتی که با واکنش تند سایر یهودیان جامعه صهیونیست مواجه شده و آنها را مورد انتقاد شدید قرار داده است. این دست از انتقادها در حال حاضر که ارتش صهیونیستی در چند جبهه با محور مقاومت و فلسطینیان درگیر شده افزایش یافته و گسلهای اجتماعی صهیونیستها را فعال کرده است.
در تجمع روز پنجشنبه گذشته یهودیان حریدی در مقابل مرکز سربازگیری در شهر تلآویو، شبکه 12 رژیم صهیونیستی گزارشی را منتشر کرد که جامعه صهیونیستها و اشغالگران را تحت تاثیر قرار داد. در این گزارش خبرنگار این شبکه عبریزبان تلاش کرد در مصاحبه با معترضان حریدی دلیل اعتراض آنها در شرایط جنگی و تمام امنیتی سرزمینهای اشغالی را زیر سوال ببرد اما پاسخهای یهودیان حریدی معترض، صهیونیستها را خشمگین و شوکه کرد.
یهودیان حریدی در این تجمع شعارها و سخنانی را مطرح کردند که نشان از خشم برخی از آنها علیه جنایات ارتش صهیونیستی بود. یک نفر از آنها در مقابل مرکز سربازگیری ارتش صهیونیستی فریاد زد: نازیها اجساد را سلاخی کردند اما شما بدنها و روحها را سلاخی میکنید. یک نفر از خاخامهای معترض نیز با اشاره به شهید سیدحسن نصرالله، وی را مردی اهل ایمان معرفی کرد و خطاب به ارتش صهیونیستی اعلام کرد شما وی را کشتید اما من به او نزدیکترم تا به شما. حریدیها همچنین در این تجمع اعلام کردند سربازی رفتن برای آنها ممنوع است. خبرنگار شبکه 12 نیز در واکنش به مخالفت یهودیان حریدی با اعزام به سربازی و جنگ سوال پرسید که اگر شما نمیروید پس چه کسی با حزبالله جنگ کند؟ معترضان نیز در پاسخ به این سوال گفتند تاسیس دولت صهیونیستی بر خلاف دستور تورات بوده و آنها مخالف تاسیس دولت بودهاند و برای این دولت نیز نمیجنگند!
یهودیان حریدی با این سخنان ادعاهای صهیونیستها در تاسیس دولت یهودی را نیز زیر سوال برده و با آن مخالفت کردند؛ ادعایی که از نظر سایر صهیونیستها با سکونت آنها در سرزمینهای اشغالی در تضاد است. رژیم صهیونیستی از ابتدای تشکیل دولت جدید با حضور افرادی مانند بنگویر و اسموتریچ در کابینه با مشکلات متعدد مذهبی و اجتماعی روبهرو است. حمایت صهیونیستهای فوقمذهبی و افراطی از دولت نتانیاهو نیز با برخورد آنها علیه حریدیها کاهش یافته است و اجرای سیاستهایی مانند سربازگیری از حریدیها که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بر آن اصرار دارد بر خلاف وعدههای انتخاباتی نتانیاهو و متحدانش است، البته اختلافات داخلی رژیم صهیونیستی به همین جا ختم نمیشود و اخیرا نیز گروههای چپگرا و مخالفان سیاسی نتانیاهو به موازات افزایش تلفات ارتش اشغالگر در جبهههای مختلف جنگ، فشارها بر دولت را افزایش داده و از سرپوش گذاشتن بر تلفات ارتش صهیونیستی و شکستهای متعدد آن در خاک لبنان انتقاد کردند.
در همین راستا آموس شوکین، مالک روزنامه هاآرتص در واکنش به وضعیت جنگیای که رژیم صهیونیستی در منطقه ایجاد کرده است و انتقاد از دولت نتانیاهو، در کنفرانسی در لندن از سیاستهای رژیم علیه فلسطینیان انتقاد کرد؛ انتقادی بیسابقهای که منجر به وارد شدن شوکی دیگر به جامعه صهیونیستها و دولت شد و واکنشهای بسیاری را برانگیخت. شوکین در این کنفرانس اعلام کرد اسرائیل سیستم آپارتاید را در سرزمینهای فلسطین اجرا میکند. وی همچنین فلسطینیانی را که رژیم صهیونیستی آنها را تروریست میخواند مبارزان راه آزادی نامید. این سخنان شوکین به عنوان مالک قدیمیترین روزنامه رژیم صهیونیستی تبعات زیادی برای وی و روزنامه هاآرتص به همراه خواهد داشت. وی همچنین خواستار اعمال تحریم بینالمللی علیه دولتمردان جنایتکار رژیم مانند بنگویر و اسموتریچ شد. پس از این سخنان مالک روزنامه هاآرتص، برخی وزارتخانههای رژیم صهیونیستی ارتباط خود را با این روزنامه قطع کردند.
وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی در واکنش به سخنان مالک این روزنامه اعلام کرد: اقداماتی با هدف تشویق یا حمایت از اعمال تحریمهای بینالمللی علیه اسرائیل، رهبران آن و اعضای نیروهای امنیتی، جرمی کیفری است که مجازات آن 10 سال حبس است. این واکنشهای سریع و خشن وزرای کابینه نتانیاهو نشان از شکاف عظیمی در جامعه و سیاست صهیونیستها دارد؛ شکافی که در چند سال گذشته و حتی پیش از توفان الاقصی وجود داشت و اکنون روز به روز عمیقتر میشود.
از اعتراضات خانواده کشتهشدگان جنگ و اسیران صهیونیست تا اعتراض حریدیها تا سخنان بیسابقه آموس شوکین، همچنین واکنشها و اعتراضات بینالمللی به جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان و ملت لبنان نشان از بحرانی دارد که پس از توفان الاقصی، رژیم صهیونیستی را درگیر کرده است. این بحران را میتوان بحران وجودی و ماهیتی معرفی کرد و سوخت جنگ طولانیمدت رژیم صهیونیستی را نیز همین بحران تامین کرده است. رژیم صهیونیستی بخوبی میداند حتی پس از آتشبس نیز از شر بحرانی که موجودیت آن را تهدید میکند خلاص نخواهد شد و این وضعیت تا فرو رفتن کامل رژیم اشغالگر در باتلاق جنگ، نژادپرستی و اشغالگری که خود ایجاد کرده است باقی خواهد ماند.