صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۳  ، 
کد خبر : ۳۶۷۷۸۳
در گفتگو با بصیرت مطرح شد

قادری: بانک مرکزی مصمم به اجرای تثبیت اقتصادی به نفع ثبات نرخ ارز است

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: مردم باید بدانند آنها نیز در اقتصاد بازیگران قابل توجهی هستند و باید نقش خود را در مدیریت اقتصاد به خوبی ایفا کنند نه با تحمیل تقاضای کاذب به بازار‌ها از جمله بازار ارز.
پایگاه بصیرت / گروه اقتصاد/ گفتگو با جعفر قادری

به گزارش بصیرت، بعد از شرارت‌های رژیم صهیونیستی در منطقه و افزایش تنش‌های سیاسی و نظامی شاهد بالا رفتن نرخ ارز و طلای جهانی بودیم، آنچه در این موضوع محل تامل است و به عدم افزایش نرخ‌ها منتهی می‌شود بازی نکردن در صحنه‌ای است که بازارسازان غیر واقعی یعنی سوداگران بازار ارز برای منفعت بیشتر خود طراحی کرده‌اند. اقتصاددان و نماینده مجلس شورای اسلامی در این‌باره با ما گفتگو کرده است.

جعفر قادری اقتصاددان و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت درخصوص مقطعی بودن روند افزایش نرخ ارز و عوامل اثرگذار بر بازار ارز با تاکید براینکه نباید به نفع دلالان و سوداگران ارزی تقاضایی بر بازار ارز تحمیل کرد گفت: یکی از مواردی که نشان می‌دهد نرخ ارز به صورت واقعی بالا نمی‌رود بلکه ناشی از تکانه‌های سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای است افزایش‌های بی دلیلی است که ناشی از تغییرات ساختاری در کلان اقتصاد کشور نیست، بنابراین مساله اصلی این است که بانک مرکزی توانایی لازم برای تثبیت نرخ ارز را دارد با اینکه فشار‌ها و محدودیت‌های تحریمی روی اقتصاد ایران زیاد است، اما رویکرد بانک مرکزی و دولت تثبیت اقتصادی است که نرخ ارز نیز یکی از مولفه‌های مهم آن به شمار می‌رود.

وی در این باره خاطر نشان کرد: برای تداوم تثبیت اقتصادی نیازمند همکاری مردم در بازار ارز و بازار طلا هستیم، یعنی به دلیل نگرانی نسبت به کاهش ارزش پول ملی که البته نگرانی به جایی است، اما به واسطه اینکه افزایش‌ها ناشی از نگرانی‌های تنش‌های منطقه‌ای است و این موضوع دائمی نیست، نباید تقاضای اضافی بر بازار ارز تحمیل شود بنابراین با تقاضای اضافی نباید سود سرشاری به جیب دلالان واریز کرد.

جعفر قادری در این باره یادآور شد: به باور مردم که البته باور درستی است افزایش نرخ ارز عامل بی ثباتی اقتصادی است که به تورم دامن می‌زند. با توجه به اینکه مطالبه کاهش نرخ تورم همواره درخواست درست و مهمی از سوی مردم بوده است باید مسئولین به مردم اطمینان بدهند که تنش‌های نظامی تا حد قابل توجهی نمی‌تواند روی بخش‌های اقتصاد بخصوص بازار ارز و به تبع آن تورم اثر بگذارد چرا که موقتی است و تغییراتی در کلان اقتصاد که به افزایش نرخ ارز وتورم منتهی شود صورت نگرفته است.

وی در این باره افزود: اصولا نگرانی بابت کاهش قدرت خرید روی رفتار اقتصادی مردم تاثیر می‌گذارد. بار‌ها شاهد خلق چنین صحنه‌هایی بوده‌ایم که مردمی که نگران تکانه‌های نرخ ارز و به تبع آن کاهش قدرت خرید خود هستند برای ثبات و ارزش بخشی به قدرت پول خود خرید ارز یا طلا را در دستور کار قرار می‌دهند؛ اما از این جهت که بعد از فروکش کردن تنش‌ها نرخ‌ها به نرخ‌های قبلی بازمی‌گردد و مردم متضرر می‌شوند باید به مردم آگاهی داده شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: از سوی دیگر بالا بردن انتظارات تورمی که به واسطه افزایش نرخ ارز یا تحمیل تقاضای ارز بر بازار می‌گردد خود زمینه‌ساز بالا بردن تورم و ماندگاری تورم است بنابراین باید به این سمت و سو برویم که خود انتظارات تورمی را در اقتصاد بیش از این فعال نکنیم.

وی در ادامه بحث افزود: اصولا باید به دنبال راهکار‌هایی برای کاهش نرخ تورم باشیم؛ راهکار‌هایی که هم در علم اقتصاد جواب داده باشد و راهکار‌هایی که عموم مردم نسبت به اجرای آن اهتمام داشته باشند مثل عدم فعال‌سازی انتظارات تورمی.

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی و نماینده مجلس شورای اسلامی معتقد است: باید بیشتر روی ثبات اقتصادی و تثبیت نرخ ارز کار شود چرا که ثبات اقتصادی و تثبیت نرخ ارز امید آفرین است و مانع آن می‌شود که نگرانی‌های اقتصادی بر روی بازار‌های مختلف از جمله بازار ارز تحمیل شود.

وی در این باره افزود: اگر مردم نسبت به تداوم اجرای ثبات اقتصادی و تثبیت نرخ ارز امیدوار و آگاه باشند و بدانند نباید تقاضای زیادی به بازار ارز تحمیل کنند چرا که تکرار این چرخه به زیان خود آنها تمام می‌شود و منجر به بالا رفتن مدام نرخ تورم می‌شوند؛ پس مردم باید بدانند آنها نیز در اقتصاد بازیگران قابل توجهی هستند و باید نقش خود را در مدیریت اقتصاد به خوبی ایفا کنند نه با تحمیل تقاضای کاذب به بازار‌ها از جمله بازار ارز.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات