صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴  ، 
کد خبر : ۳۶۷۸۱۳

نشریه اخبار و تحلیل‌ها 13 آبان 403

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): روز سیزدهم آبان که نام آن را در کشور روز [مبارزه با] استکبار نهاده‌اند، به نظر من -ضمن اینکه آن نام، نام درستی است- روز جوان است؛ روز جوان مؤمن، جوان انقلابی، جوان شجاع، جوان دلاور، جوان مبتکر، جوانی که دست به کاری میزند که دشمن را از ابتکار، و از حرکت بازمیدارد. 12/8/1395

دانلود PDF

دانلود WORD

  حرف روز  

 فروریختن خانه یا تمدن؟

جنایات جنگی رژيم صهيونيستی در فلسطین و لبنان ابعاد گوناگونی دارد. یکی از این ابعاد برملا شدن ادعاهای دروغین آنان درباره فضیلتهایی، مانند آزادی، عدالت و حقوق بشر است. از این منظر این فقط ساختمانهای غزه نبود که فرو ریختند؛ بلکه مهمتر از آن فرو ریختن همه آن ادعاهایی است که غربیها تحت عنوان آموزه‌ها و تجربیات لیبرال دموکراسی سال‌ها و دهه‌ها در سطح جهان تبلیغ می‌کردند. دولت‌های غربی فاقد صلاحیت هستند تا در این زمینهها اظهار نظر کنند. این را واقعیتهای آشکار این عصر و زمانه گواهی میدهد.  برای اینکه استانداردهای دوگانه دولتهای غربی و خاصه آلمان به خوبی نمایان شود، توجه به این رخداد تأملبرانگیز است؛ خانواده ۶ نفره «دکتر یوسف ابوجادالله»، شهروند آلمانی ـ فلسطینی چند ماه قبل در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به منزلشان در غزه به شهادت رسیدند. این پزشک در بیمارستانی در دورتموند شاغل بود و پیش‌از شروع جنگ به غزه رفته بود تا با نزدیکانش دیدار کند، اما او و خانواده‌اش در بمباران صهیونیست‌ها به شهادت رسیدند. دولت آلمان که نسبت به این جنایت رژیم صهیونیستی هیچ‌ واکنشی نداشت، پس‌از اعدام یک تروریست با پاسپورت آلمانی در ایران، ضمن حمایت از او، برخی مراکز دیپلماتیک ایران را تعطیل کرد. «جمشید شارمهد» در فروردین ماه سال ۱۳۸۷ عملیات انفجار در حسینیه سیدالشهدای شیراز را طراحی و هدایت کرد. در آن اقدام تروریستی، ۱۴ نفر از هم‌وطنانمان، از جمله چند کودک و زن شهید و بیش از ۲۰۰ نفر از عزاداران حسینی زخمی شدند. تلاش برای طراحی طرح منفجر کردن سد سیوند شیراز، انفجار بمب‌های سیانوری در نمایشگاه کتاب تهران و منفجر کردن حرم حضرت امام خمینی(ره) هنگام برگزاری مراسم عمومی، آتشسوزی در هتل جهان تهران در هنگام ساخت و تهیه بمب برای انفجار در حوزه علمیه آیتاللهالعظمی گلپایگانی از جمله بخش‌های اهدافش بود.  همین جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان که با پشتیبانی غرب صورت میگیرد از یک سو و از سوی دیگر ادعاهای دروغین و استانداردهای دوگانه آنان درباره حقوق بشر به تنهایی کافی است تا جهانی را به خودآگاهی برساند؛ اما نظام سلطه و دستگاه تبلیغاتی وابسته به آنها نمیگذارد؛ نمیگذارد چون شعار لیبرال دموکراسی برای غرب به مثابه ابزاری برای استعمار و تسلط آنان بر سایر کشورها و خاصه کشورهای مستقل عمل میکند؛ به همین دلیل رهبر معظم انقلاب اسلامی ناظر به جنایات صهیونیستها که در سکوت و انفعال دول غربی و نهادهای مدعی حقوق بشر صورت می‎گیرد، فرمودند که رژیم صهیونیستی در این قضایا شکست خواهد خورد، اما شکست بزرگ‌تر رسوایی فرهنگ و تمدن و سیاستمداران غرب است.

(عزیز غضنفری)

 

گزارش روز  

   صهیونیست‌ها با ترامپ یا با هریس!

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه، ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برگزار می‌شود و پیروز این گردونه انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ شروع خواهد کرد. رقابت برای برگزاری شصتمین انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب چهلوهفتمین رئیس جمهور آمریکا به روزهای پایانی خود نزدیک میشود و رقابت شانه به شانه  «دونالد ترامپ» و «کاملا هریس» کماکان ادامه دارد و هیچ یک از دو طرف به خود احساس شکست راه نمیدهند. نظرسنجیها نیز نشان می‌دهد، کاملا هریس و دونالد ترامپ، دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری، در شرایط نسبتاً مساوی قرار دارند و اختلافات میان این دو، چندان چشمگیر نیست. در این مدت کوتاه باقیمانده تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مبارزات انتخابات در ایالات متحده در اوج خود قرار دارد. از تفاوت‌های اساسی این دور از انتخابات در مقایسه با انتخابات ریاست جمهوری قبلی آمریکا برای رژیم صهیونیستی ، عدم جمعبندی کامل صهیونیست‌ها برای حمایت کامل از یک کاندیدای مشخص است. مسئلهای که به وضوح در گفته‌ها و تحلیل کارشناسان عبریزبان و کنش سران این رژیم و لابی‌های صهیونیستی در آمریکا مشخص است. گفتنی است، سران رژیم صهیونیستی با وجود تمام خدمات و کمکهای دونالد ترامپ به آنها در دوران اول ریاست جمهوری وی، نسبت به آینده رفتار و مواضع وی در قبال این رژیم در دوره دوم ریاست جمهوری، یعنی ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۹ چندان اطمینان خاطری ندارند. در تحلیل کارشناسان صهیونیست، ریاست جمهوری ترامپ، همانقدر که میتواند فرصتزا باشد، در وضعیت کنونی میتواند بحران نیز ایجاد کند. البته نگرانی‌ها نسبت به ترامپ، لزوماً به معنای گرایش پیدا کردن صهیونیست‌ها به سمت کاملا هریس نیست. تاریخ روابط بایدن و نتانیاهو و همچنین ریاست جمهوری اوباما، سبب شده است که سران این رژیم، تجربه چندان مطلوبی از ریاست جمهوری دموکراتها نداشته باشند. با وجود اختلاف نظرهایی که کاملا هریس با برخی از طرح‌ها و خواستههای رژیم صهیونیستی، به ویژه در رابطه با ایران و مسائل مذاکرات با ایران دارد، سران رژیم صهیونیستی فراموش نمی‌کنند که در دوره معاونت هریس و ریاست جمهوری یک سیاستمدار دموکرات، ایالات متحده آمریکا چه خدمات و کمک‌های قابل توجه و بیسابقهای به آنها ارائه داد. از این رو، در مقابل جبهه طرفداران ترامپ در رژیم صهیونیستی، جریانی وجود دارد که حامی کاندیدای دموکرات این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست و مزایای به قدرت رسیدن شخصی مانند هریس را بیشتر از نقاط منفی یا تهدیدهای احتمالی آن میداند. نکته پایانی اینکه با توجه به وضعیت فعلی، رده سیاسی ـ نظامی رژیم صهیونیستی به صورت یکپارچه و هماهنگ، به یک جمعبندی و نگاه مشترک در رابطه با انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و حمایت قاطع از یکی از دو کاندیدای حاضر در صحنه رقابت انتخاباتی نرسیده است. (حسین عباسیان)

 

خبر ویژه

محاسبات غلط دشمن را بر هم می‌زنیم

«سردار علیمحمد نائینی» سخنگوی سپاه گفت: «در مورد خطای محاسباتی رژیم در ارتباط با مردم ایران و قدرت دفاعی کشور، رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ رژیم نسبت به ایران هم دچار خطای محاسباتی است و بایستی خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی به‌ هم بخورد. ایران در عملیات وعده صادق نشان داد، رژیم صهیونیستی قادر به دفاع از خود در مقابل حملات موشکی ایران نبود و ۹۰ درصد از ۲۰۰ موشک شلیک شده، از سپر دفاعی عنکبوتی رژیم عبور کرد و رژیم را در دنیا بی‌حیثیت کرد. رژیم محاسبات غلطی هم در مورد قدرت مردمی جمهوری اسلامی دارد. حمله هوایی اخیر علیه ایران را هم با محاسبه غلط و با فرض عدم واکنش ایران انجام داد، لکن خواهد فهمید که این محاسبه هم غلط بوده است. مهم‌ترین مسئله درباره خطای محاسباتی این است که رژیم صهیونیستی می‌پندارد ایران از رویارویی مستقیم و جنگ نظامی با رژیم ترس و هراس دارد و حملات نظامی را بی‌پاسخ می‌گذارد.»

 

اخبار

تغییرات ناگهانی!

طبق نظرسنجی روزنامه محلی «دس موینز رِجیستر» در ایالت آیووا، کامالا هریس با 47 درصد آرا از دونالد ترامپ با 43 درصد آرا پیشی گرفته است. به نوشته این روزنامه، این اتفاق، برای دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان، یک تغییر ناگهانی و شگفت‌آور است؛ چرا که آنها عملاً مسابقه ریاست جمهوری در این ایالت را یک پیروزی قطعی برای ترامپ در نظر گرفته بودند. نظرسنجی جدید نشان می‌دهد، کامالا هریس با ۴۷ درصد آرا از رئیس جمهور سابق ترامپ، با ۴۴ درصد آرا، در بین رأی‌دهندگان احتمالی پیشی گرفته است. این اتفاق تنها چند روز پیش از یک انتخابات حساس و پر از چالش رخ داده است. دس موینز رِجیستر نوشت، به نظر می‌رسد در ایالت‌های کلیدی و تعیینکننده، این انتخابات به بنبست رسیده است. این نتایج، پس از نظرسنجی ایالت آیووا در ماه سپتامبر، که نشان می‌داد ترامپ ۴ درصد از هریس پیشی گرفته است و نظرسنجی ماه ژوئن که نشان می‌داد او ۱۸ درصد از جو بایدن (که در آن زمان نامزد احتمالی دموکرات‌ها بود) پیشی گرفته بود، به دست آمده است.

74 برابر مساحت فلسطین اشغالی

روزنامه صهیونیستی «کالکالیست» در گزارشی از تهاجم این رژیم به ایران، با ذکر ادعاهای ثابت نشده در خصوص خسارات وارده این حمله، این سؤال را مطرح کرد: «پس از حمله هوايی اسرائيل چه چيزی از سيستم دفاع هوایی ایران باقی مانده است؟» کالکالیست در پاسخ نوشت: «در یک کلمه می‌توان گفت «بسیار زیاد»؛ سیستم دفاع هوايی ایران پنجمین قدرت بزرگ پدافندی در جهان است که از دهها هزار نیرو و دهها سامانه موشکی تشکیل شده است.» در این گزارش آمده است: «نیروی دفاع هوایی ایران دارای تنوع و قدرت زیادی است. این نیرو تجهیزات متنوعی را در اختیار دارد که در مناطق مختلف استقرار دارد؛ با این سامانه‌ها نیروی هوایی مهاجم برای حمله به ایران با چالش‌های بسیار زیادی روبه‎رو خواهد شد.» این روزنامه صهیونی در بخش دیگری از مقاله خود نوشت: «نمی‌توان فراموش کرد که ایران بسیار بزرگ و مساحت آن 74 برابر مساحت اسرائيل [فلسطین اشغالی] است.»

منطقه گوش به دهن ایران دارد!

«بن لفکوویتز» در «نشنال اینترست» نوشت: «قبل از حمله اسرائیل به ایران که در واکنش به حمله موشکی اول اکتبر صورت گرفت، جمهوری اسلامی ایران به رایزنی با دولتهای عرب منطقه برای کاهش گستره حملات اسرائیل پرداخت. ایران کشورهای حاشیه خلیج فارس و اردن را تهدید کرد که هرگونه تسهیل حمله اسرائیل به ایران به منزله اقدام جنگی تلقی خواهد شد. تهران امیدوار بود که این دولتها از نفوذ خود در واشنگتن برای تقلیل سطح اقدام تلافیجویانه اسرائیل استفاده کنند. این اقدام جواب داد. اسرائیل نه تنها محدوده حمله خود علیه ایران را کاهش داد؛ بلکه از استفاده از حریم هوایی کشورهای حاشیه خلیج فارس و اردن خودداری نمود.» وی در این باره ادامه میدهد: «تمایل کشورهای منطقه برای ایفای نقش تعریف شده از سوی تهران نتیجه شکست واشنگتن در رهبری و مدیریت اتحاد خود با این کشورهاست. دولتهای مختلف ایالات متحده کشورهایی را که برای برقراری نوعی توازن قدرت در خاورمیانه حیاتی تلقی می شوند، ناامید کرده و حفظ تعهدات آمریکا در قبال امنیت عربستان، امارات و اردن را دشوارتر کرده‎اند.»

پیشنهاد آتشبس برای گسترش جنگ!

«عزت الرشق» عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش حماس طی سخنانی درباره پیشنهاد جدید آتش‏بس در نوار غزه، با هشدار درباره فریبکاری مجدد صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها، اعلام کرد این پیشنهاد شامل توقف تجاوزات، عقبنشینی اشغالگران از نوار غزه یا بازگشت آوارگان به مناطق خود نمی‌شود. عزت الرشق اظهار داشت: «پیشنهادهای آتشبس موقت چند روزه در نوار غزه، نوعی فریب است و توقف تجاوزات اشغالگران به نوار غزه، عقبنشینی آنها از این باریکه و بازگشت آوارگان به مناطق خود را تضمین نمی‌کند.» این مسئول حماس تأکید کرد: «بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اشغالگر به دنبال خریدن زمان است و از مذاکرات به عنوان پوششی برای تجاوزات خود استفاده می‌کند؛ در حالی که ما با هر پیشنهاد و ایده‌ای که تضمین کننده توقف کامل تجاوزات و خروج کامل صهیونیست‌ها از نوار غزه باشد، تعامل مثبت داریم.»

 

اخبار کوتاه

نشریه تحلیلی «نشنال اینترست» گزارش داده است، کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به اسرائیل و همچنین انجام عملیات نظامی این کشور در غرب آسیا از زمان آغاز جنگ غزه، دست‌کم ۲۲.۷۶ میلیارد دلار هزینه داشته است. این نشریه تأکید کرده است، ارسال سامانه دفاع موشکی تاد و ۱۰۰ پرسنل آمریکایی برای عملیات و پشتیبانی از آن، هزینه حمایت‌های آمریکا را بیشتر هم کرده است. ایالات متحده این سامانه را از بیم حملات سهمگین ایران به سرزمین‌های اشغالی ارسال کرده بود.

«آموس شوكين» مالک «هاآرتص» قدیمی‌ترین روزنامه صهیونیستی در نشستی در لندن سخنانی بی‌سابقه بیان داشت که در اسرائیل جنجال به پا کرد. وی نیروهای فلسطینی را «مبارزان آزادی» و رژیم صهیونیستی را نظامی آپارتاید نامید و از جهان خواست آن را تحریم کنند. پس از آن، برخی وزارتخانه‌ها ارتباط با روزنامه را قطع و آن را از آگهی‌های دولتی محروم کردند.

«احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی گفتوگویی در پاسخ به این پرسش که آیا در لایحه بودجه سال آینده هم مطلبی برای حذف افراد پردرآمد از یارانه‌ها و پرداخت یارانه بیشتر به نیازمندان، دیده شده است، گفت: «خیر، چیزی در لایحه بودجه نیامده است.» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: «برای حذف افراد پردرآمد از یارانه‌های نقدی یک آیین‌نامه هفته قبل در دولت مطرح و بررسی شد و به تصویب رسید که هفته جاری ابلاغ می‌شود.»

در شرایطی که حتی متحدان اروپایی آمریکا هم درباره ناآرامی پسا انتخاباتی در این کشور نگران شده‌اند، گارد ملی واشنگتن در حالت آماده‌باش قرار گرفتند. فرماندار ایالت واشنگتن جی اینسلی می‌گوید که گارد ملی را فعال می‌کند تا درباره «خشونت احتمالی مربوط به انتخابات در حالت آماده‌باش باشند.» طی ماه‌های اخیر، مقامات آمریکایی از قبیل جو بایدن درباره احتمال ناآرامی در این کشور پس از انتخابات هشدار داده‌اند و این موضوع حتی نگرانی متحدان اروپایی واشنگتن را هم به دنبال داشته است. وزیر خارجه فرانسه «ژان نوئل بارو» هفته گذشته در مصاحبهای گفت، به نظر نمی‌رسد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در آرامش برگزار شود.

«علی لاریجانی» عضو مجمع تشخیص با تأکید بر اینکه «مسئله نفوذ در ایران در سالهای اخیر جدی است» گفت: «به نظر من از سالها پیش یک غفلتهایی به وجود آمده و گرچه بخشهای امنیتی کشور هم به اینها ضربه زدهاند، اما نتوانستهاند مانع همه اینها شوند. به هر حال نکته مهمی است که الان هم دنبال میکنند و تمهیداتی هم میاندیشند. نمیتوانم بگویم که در کدام بخش، ولی می‎دانم که به هر حال یک حوادثی مثل ترورها رخ داد، چه برای دانشمندان هسته و چه برای غیره، که نشان میداد اینها نفوذ کردهاند. کشفش خیلی مهم است. بنابراین باید روی این مسئله حساس بود و سرنخهایش را به دست آورد که الان این حساسیت به وجود آمده است.»

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات