صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶  ، 
کد خبر : ۳۶۷۹۵۶
نتانیاهو با یکی از پیچیده‌ترین پرونده‌های امنیتی در دفتر کار خود مواجه شده است

نشت اطلاعات در یکقدمی جلاد غزه

یک دادگاه امنیتی در اراضی اشغالی، حبس یک سخنگوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور را تمدید کرده است. در این گزارش‌ها این شخص الیئزر فلداستاین، ۳۲ ساله معرفی شده است. او و شماری دیگر از کارکنان دفتر نتانیاهو در ظن این اتهام قرار دارند که "بی‌اجازه اطلاعاتی محرمانه را در اختیار رسانه‌های بیگانه قرار داده‌اند".
پایگاه بصیرت / گروه بین‌الملل/ سعید سبحانی

قرار بازداشت یک سخنگوی دفتر نخست‌وزیری رژیم اشغالگر قدس که احتمال می‌رود در درز اطلاعات محرمانه به رسانه‌ها نقش داشته است، تمدید شد. این پرونده خبرساز، انتقاد شدید اپوزیسیون و خانواده گروگان‌ها را به همراه داشته است. یکی از موضوعاتی که از ابتدای جنگ غزه همواره مورد توجه تحلیلگران و استراتژیست‌های حوزه روابط بین‌الملل بوده، ضعف اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی بوده است. اگرچه این رژیم با کمک مربع غربی (آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه)، مدیریت عملیات‌های آفندی خود در عرصه امنیتی-اطلاعاتی را صورت داده است، اما در مقابل، با بحران‌های اطلاعاتی بی‌سابقه‌ای مواجه شده که در زمان گذشته و حال تبدیل به پاشنه آشیل این رژیم شده و در آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت. امتناع موساد و شین بت از افشای پرونده امنیتی اخیر، نشان دهنده ابعاد گسترده آن است. 

اصل ماجرا چیست؟
به گزارش رسانه‌های صهیونیستی یک دادگاه امنیتی در اراضی اشغالی، حبس یک سخنگوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور را تمدید کرده است. در این گزارش‌ها این شخص الیئزر فلداستاین، ۳۲ ساله معرفی شده است. او و شماری دیگر از کارکنان دفتر نتانیاهو در ظن این اتهام قرار دارند که "بی‌اجازه اطلاعاتی محرمانه را در اختیار رسانه‌های بیگانه قرار داده‌اند". در صورت اثبات این اتهام احتمال می‌رود این افراد به حبس‌های طولانی‌مدت محکوم شوند. دادگاه ریشون لزیون (واقع در نزدیکی تل‌آویو) در عین حال دستور آزادی یک مظنون بازداشت‌شده را صادر کرده و در مقابل، تحقیقات را در خصوص افراد دیگر ادامه داده است. سازمان اطلاعات داخلی رژی. م اشغالگر قدس (شین بت)، نیرو‌های پلیس و ارتش این کشور سپتامبر امسال تحقیقات خود را پس از انتشار گزارش‌هایی در نشریات "بیلد" آلمان و هفته‌نامه بریتانیایی "جوئیش کرونیکل" در مورد اسناد محرمانه نظامی اسرائیل آغاز کرده بودند. افشای این اسناد، نشان‌دهنده نشت اطلاعاتی عمیق در دفتر نتانیاهو بوده است. از سوی دیگر، نفوذ اطلاعاتی گسترده جریان‌های مقاومت به داخل اراضی اشغالی (حتی در لایه‌های بالایی امنیتی) ضریب و شدت نشت اطلاعات را در بزنگاه‌های حساس نبرد به ضرر تل‌آویو افزایش داده است. به عبارت بهتر، اساسا موساد و شین بت قدرت ارائه تضمینی در خصوص عدم نشت اطلاعات در همین لحظه (زمان حال) و آینده را نیز ندارند؛ بنابراین ما با یک "روند" مواجه هستیم نه یک "واقعه" که بر مبنای فعالیت یک فرد صورت گرفته است! تقلیل این پرونده به یک حادثه، همان روال همیشگی نهاد‌های قدرت در اراضی اشغالی بوده و برای مخاطبان تازگی ندارد. تاریخ مصرف این روش نخ‌نما در تل‌آویو دیگر پایان یافته است.

اسناد شامل چه مواردی است؟
این مدارک و اسناد محرمانه درباره اسرای صهیونیست و همچنین اقدامات میدانی و فرامتنی صهیونیست‌ها برای آزادی آنها بوده است. "در اختیار قرار دادن اطلاعات محرمانه‌ای که می‌توانند اهداف نظامی اسرائیل در غزه را به خطر بیاندازند" از جمله اتهاماتی است که در این رابطه مطرح شده است. صورت اتهام، نشان می‌دهد مسئله فراتر از موارد مذکور بوده و بسیاری از اطلاعات محرمانه در دفتر نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس به بیرون درز پیدا کرده است. در یکی از گزارش‌هایی که به بیرون درز پیدا کرده، از "طرح استراتژیک شهید یحیی السنوار برای بلوکه کردن مذاکرات مربوط به آزادی گروگان‌ها" سخن رفته بود. دفتر بنیامین نتانیاهو گزارش‌های رسانه‌ها در مورد بازداشت کارکنان این دفتر به خاطر درز اطلاعات محرمانه را نخست تذکیب کرد بعدا، اما اعلام شد، فرد بازداشت‌شده هرگز در نشست‌های مربوط به مشاوره‌های امنیتی شرکت نداشته است؛ امری که رسانه‌ها آن را پرسش‌برانگیز می‌دانند. به عبارت بهتر، شواهد ماجرا نشان‌دهنده تسلط فرد دستگیر شده و برخی همراهانش در سطح عالی دفتر نخست‌وزیر بر اخبار فوق محرمانه بوده است. یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی معتقد است منشاء درز اطلاعات محرمانه، دفتر نخست‌وزیر بوده است" و حال باید بررسی شود که روند این ماجرا دقیقا چگونه بوده و چه ابعادی را (به لحاظ مخاطبان اولیه بیرونی) در برگرفته است. بدیهی است که شین بت و دفتر نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس هرگز واقعیات پشت پرده این پرونده را به رسانه‌ها مخابره نخواهند کرد. قدر متیقن ماجرا این است که با یک نشت ساده اطلاعات در دفتر جلاد غزه، مواجه نبوده‌ایم.

نشست اطلاعات در سه لایه 
نشت اطلاعات از محافل محرمانه رژیم اشغالگر قدس صرفا معطوف به دفتر نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس نبوده و موساد و ارتش این رژیم را نیز شامل می‌شود. در طول ۱۳ ماه اخیر، بار‌ها نشت این اطلاعات منجر به غافلگیری دشمن صهیونیستی در غزه و لبنان شده است. نمونه نشت اطلاعات از ارتش رژیم اشغالگر قدس را در عملیات‌های میدانی در جنوب لبنان مشاهده می‌کنیم. این مسئله، نشان‌دهنده قدرت اطلاعاتی مقاومت لبنان در دسترسی به داده‌های حساس در میدان جنگ است. برخی اسناد موساد و شین بت نیز در طول یکسال اخیر به صورتی کاملا حرفه‌ای هک شده و اکنون صهیونیست‌ها نمی‌دانند دقیقا در اختیار چه کشور‌ها و بازیگرانی قرار دارد!

حدود یکماه قبل، یگان سایبری رضوان در بیانیه‌ای که منجر به بهت و وحشت صهیونیست‌ها شدف اعلام کرد: موفق شدیم سرور‌های وزارت امنیت داخلی اسرائیل را هک کرده و مقادیر زیادی از اطلاعات آن را به دست آوریم. این یگان تاکید کرده است اطلاعات زیادی در مورد اطلاعات شهرک‌نشینان و نظامیان و نیز بسیاری از اسناد امنیتی را به دست آورده است. یگان سایبری تاکید کرد، به تمامی اشغالگران از نظامی گرفته تا شهرک‌نشینان هشدار می‌دهیم که همگی آنها جزو اهداف ما محسوب می‌شوند. تجمیع مصادیق ده‌ها نشت اطلاعات از سه کانون اصلی قدرت در اراضی اشغالی (کابینه رژیم اشغالگر قدس، ارتش و موساد) به وضوح نشان می‌دهد که دشمن علاوه بر جنگ میدانی، جنگ اطلاعاتی را نیز باخته است! نباید فراموش کرد که اساسا عملیات طوفان‌الاقصی، بر پایه قدرت نظامی-اطلاعاتی صورت گرفت و نتانیاهو و نهاد‌های اطلاعاتی و نظامی رژیم اشغالگر قدس، یکدیگر را قویا در خصوص ناتوانی در رصد و پیش‌بینی آن محکوم می‌کنند. بنابراین، در آینده‌ای نه چندان دور، شاهد تشدید منازعات اطلاعاتی در داخل اراضی اشغالی بر سر موارد مذکور خواهیم بود.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات