صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۳  ، 
کد خبر : ۳۶۸۸۶۳

اخبار و تحلیل‌ها 4 آذر 1403

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): امروز به برکت فعّالیّت نیروهای مسلّح ما ــ سپاه یک جور، ارتش یک جور، نیروی انتظامی یک جور ــ بحمداللّه چهره‌ی کشور در دنیا یک چهره‌ی ستودنی شده. [البتّه] کسانی در همه‌ی کشورها هستند که از حوادث جاری کشور خودشان هم بی‌خبرند ــ به آنها کاری نداریم ــ امّا در هر کشوری آن کسانی که با مسائل جاری دنیا و کشورهای مختلف و بخصوص [کشورهای این] منطقه آشنا هستند، به ایران اسلامی که نگاه میکنند احساس عظمت میکنند، احساس شکوه میکنند؛ اینها خیلی مهم است. 2/2/1403
حرف روز
 جنگ توأمان!

صحنه جنگ در غزه و لبنان و جنایات رژیم کودککش صهیونی، از نظر میزان کشتار و تخریب به جنگ‌های بزرگ طول تاریخ شباهت دارد. جنگی نابرابر که در آن همه قدرت‌های غربی و برخی دولت‌ها و حکام مرتجع منطقه پشت سر یک رژیم جعلی صف کشیده‌اند و همه توان و تجهیزاتشان را برای از رمق نیفتادن این جنایتکاران تاریخ به میدان آورده‌اند؛ چرا که پس از عملیات طوفانالاقصی در 7 اکتبر 2023 یک باره شاهد به شماره افتادن نفس‌های این رژیم پوشالی بودند. ظاهر امر یک جبهه نظامی پر شدت و با حجم آتش بالا از سوی جبهه عبری-غربی علیه مردم مسلمان و مظلوم غزه و لبنان است که بیش از 400 روز از آغاز این حملات وحشیانه می‌گذرد، اما همه ماجرا این نیست.

رژیم صهیونی با کمک و پشتیبانی تبلیغاتی و رسانه‌ای غرب همزمان با جنایات بی سابقه در زمین، یک جنگ ترکیبی (هیبریدی) را علیه جبهه مقاومت سامان داده‌ است تا با وجود نابرابری نظامی، در میدان افکار عمومی هم با بهرهگیری از جنگ رسانه‌ای و عملیات روانی ضعف‌ها و شکستهای خود از جبهه مقاومت را جبران کند. در دو دهه اخیر، به ویژه پس از حادثه 11 سپتامبر 2001 میلادی دوران جنگ‌های معمول صرفاً نظامی به نوعی به پایان رسید و ضرورت استفاده از شیوه‌های جدید جنگ رسانه‌ای و پس از آن عملیات شناختی، صاحبنظران جنگ و نظریهپردازان نظامی را متوجه شیوه جدیدی از نبرد کرد. الزامات یک جنگ هیبریدی در اجلاس امنیتی مونیخ در سال 2015 به بحث و بررسی گذاشته شد و در گزارش این اجلاس منتشر شد؛ دیپلماسی، جنگ اطلاعاتی و تبلیغاتی، حمایت از شورش‌های محلی، نیروهای نامنظم و چریکی، نیروهای ویژه، جنگ اقتصادی و حملات سایبری و در آخر هم نیروهای کلاسیک نظامی. در جنگ ترکیبی همانطور که از اسم آن پیداست، ترکیبی از نبردهای متعارف، نامتعارف، سایبری، روانی و اطلاعاتی را در خود جای می‌دهد.

در طول یک سال اخیر بارها رژیم صهیونی به مدد رسانه‌های جریان سلطه از تکنیک‌هایی، مانند خبر دروغ برای آسیب زدن به روحیه و آمادگی‌های جبهه مقاومت بهره برده است. نمونه اخیر آن اخبار دروغی بود که در 24 ساعت گذشته در خصوص پیشروی‌های ارتش صهیونی در جنوب لبنان و ترور مقامات حزبالله لبنان، به ویژه «شیخ نعیم قاسم» دبیرکل حزبالله لبنان ساخته و پرداخته و منتشر کردند تا بخشی از شکست‌های خود را در میدان از نظرها دور کنند، اما خیلی زود دروغ بودن آنها روشن شد. قطعاً این اولین و آخرین حربه شناختی دشمن در مواجهه با جبهه مقاومت نیست. لذا هوشیاری و شناخت صحیح صحنه و شیوه‌های تبلیغاتی دشمن موضوعی مهم و قابل توجه است. (علی حیدری)

 

گزارش روز

 تا حالا تحقق پیدا نکرده!

رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر جمعی از مدیران، استادان و طلاب جامعةالزهرا (س) فرمودند: «حوزه علمیه برای مردم و تبلیغ و پیش‌بُرد دین و ایجاد حاکمیت دینی است که با توجه به در حال تحول بودن جامعه، حوزه علمیه هم باید برای انجام صحیح وظایف خود روزآمد شود.» معظم له به‌روزرسانی کتاب‌ها و شیوه‌های درسی در حوزه‌های علمیه و ورود به مسائل مورد نیاز جامعه، از جمله مسائل پولی و مالی، حکمرانی، خانواده و مسائل جدید همچون رمز ارزها را از جمله الزامات تحول در حوزه علمیه خواندند و افزودند: «مخالفت با تحول حوزه علمیه، مخالفت با پیشرفت دین در کشور است؛ البته کسانی باید تحول را ایجاد کنند که صلاحیت آن را داشته باشند.» 17 سال پیش در آذرماه دقیقاً در تاریخ 8/9/1386، رهبر معظم انقلاب به همین موضوع ورود کرده و فرموده بودند: «هم مدیران حوزه، هم شورای عالی حوزه، هم بزرگان حوزه، هم حضرات مراجع باید این را بدانند و به این توجه کنند که ما امروز باید به فکر حوزه قم یا اصفهان یا مشهد یا بقیه شهرها در بیست سال آینده باشیم؛ در سی سال آینده باشیم. سی سال آینده یعنی چه؟ یعنی دنیایی که احتمالاً هیچ شباهتی با امروز ندارد؛ از لحاظ امکان اثرگذاری، امکان تسخیر دلها، امکان تسخیر سرزمینها. بیست سال قبل این فناوری اطلاعات که این آقای عزیز به این خوبی آمدند اینجا شرح دادند، وجود نداشت؛ چیزکی بود، امروز ببینید چه خبر است! از پیشنهادهایی که بنده در طول این سالها درباره حوزه علمیه کردم، چه در مجامع عام که با طلاب و فضلا و مدرسین جلسه داشتیم و صدها، گاهی هزارها نفر در آن شرکت داشتند؛ چه در جلسات کوچک و خصوصی‌تر که با بعضی از مسئولین حوزه یا بزرگان حوزه یا مراجع یا فضلا داشتیم و پیشنهادهایی دائم مطرح شده و گفته شده، خیلی‌هایش تا حالا تحقق پیدا نکرده، یا به صورت نیمه‌کاره و نیمه‌راهه تحقق پیدا کرده است.»

قطعاً از 17 سال پیش تاکنون پیشرفت‌های زیاد و قابل احصایی صورت پذیرفته است؛ حضور روحانیت در بیش از ۵۰ عرصه خدماتی، تأسیس صدها مؤسسه بزرگ تبلیغ دینی در سطح جهان تحت اشراف علما و مراجع، اعزام صدها مبلغ دینی به سراسر جهان از تحولات پس از انقلاب در نشر معارف اهل بیت (ع) است. نمی‌توان از کنار پیشرفت‌های رخ داده در حوزه علمیه بگذریم و آن را نادیده بگیریم؛ تحولاتی که بعضاً شگرف و ابداعی و کم‌نظیر بوده است؛ ولی همچنان این حلقه مفقوده وجود دارد که چرا با وجود این همه پیشرفت، تحولاتی که بزرگان به آن اشاره می‌کنند، هنوز محقق نشده است. باید بر این نکته انگشت تأکید گذاشت که گام اول هر تحولی واقعپذیری است. اگر نگاه واقعگریزی و بدتر از آن واقعستیزی باشد، به وضوح پیداست که تحولی رخ نخواهد داد و در غوغای اوضاعِ تحول یافته، مجال زندگی پیدا نمی‌کند وبدیهی است در صورت زنده ماندن، چاره‌ای جز انزوا نخواهد بود. (حسین عباسیان)

 

خبر ویژه

 موضع مشاور رهبر معظم انقلاب درباره مذاکرات هسته‌ای!

«علی لاریجانی» مشاور رهبر معظم انقلاب درباره چشمانداز پرونده هسته‌ای ایران پس از روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا نوشت: «برداشت درست: 1- در موضوع هسته‌ای، آمریکا توافق قبلی(برجام) را به هم زد و از آن خارج شد و از این طریق به ایران خسارت وارد کرد.2- ایران غنی‌سازی خود را آغاز کرد و درجه‌ خلوص را به بالای 60 درصد رساند. 3- دو طرف در موقعیت جدید قرار دارند، اگر مسئولان جدید آمریکا می‌گویند در موضوع هسته‌ای ایران صرفاً با سلاح هسته‌ای مخالفند، باید در ازای این امر شروط ایران را بپذیرند و امتیاز لازم، از ‌جمله جبران خسارات ایران و نظایر آن را قبول کنند تا توافق جدید به‌دست آید نه اینکه یک طرفه امریه صادر کنند، نظیر تصمیم آنان در آژانس!» گفتنی است، لاریجانی پیشتر  در گفت‌وگو با پایگاه اطلاعرسانی رهبر معظم انقلاب نیز گفته بود: «اگر در موضوع هسته‌ای ایران صرفاً با سلاح هسته‌ای مخالفند، باید در ازای این امر شروط ایران را بپذیرند تا توافق جدید به‌دست آید.»

 

اخبار

چرا سخنگوی اصلاحطلبان تغییر نظر داد؟

«جواد امام» فعال چپ و سخنگوی جبهه اصلاحات به تازگی در اظهاراتی عجیب که «ایلنا» آنها را منتشر کرد، به مدافع دولت پزشکیان تبدیل شده و گفته است: «اصلاح‌طلب‌ها به خاطر بحران‌هایی که کشور با آن مواجه است، اگر قرار بود سهم‌خواهی کنند در درجه اول باید با انتخاب این وزرا مخالفت می‌کردند؛ اکثریت کابینه اصولگرا هستند؛ ولی برای خروج از مشکلات و بحران‌هایی که کشور و مردم با آن مواجه هستند، اصلاح‌طلبان کاملاً همراهی نشان دادند و آقای پزشکیان هم برای رسیدن به وفاق، تلاش کرد و بنای دعوا ندارد و می‌خواهد از همه ظرفیت‌ها استفاده کند.» این در حالی است که پیشتر سخنگوی جبهه اصلاحات گفته بود: «تفسیری که ایشان (پزشکیان) از مسئله وفاق داشته، ارتباطی با خود وفاق ندارد. کابینه پزشکیان بر خلاف نظر رأی‌دهندگان بوده و مردم اگر این کابینه را می‌شناختند به پزشکیان رأی نمی‌دادند!»

ایران و عربستان بیش از هر زمانی به هم نزدیک شدند!

یک رسانه آمریکایی نوشت: «جنگ اسرائیل در غزه و منطقه گسترده‌تر، موجب نزدیک‌تر شدن عربستان سعودی و ایران شده است.» در نشریه «فارن افرز» آمده است، مقامات تل‌آویو گمان می‌کردند اگر جنگ منطقه را فرا بگیرد، پاسخ ایران و گروه‌های مقاومت به اقدامات تحریک‌آمیز آن، موجب از بین رفتن روند متزلزل آشتی دوباره میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس، به‌ویژه عربستان سعودی شده و باعث وابسته ماندن آنها به تضمین‌های امنیتی آمریکا، متحد اصلی رژیم صهیونیستی می‌شود؛ اما خلاف انتظار تل‌آویو، ریاض از ابتدای این درگیری، به طور فعالانه به موضوع تشکیل کشور فلسطین پرداخته و به دنبال گزینه‌های متنوع راهبردی خود بوده است. گسترش تنش‌ها میان اسرائیل و ایران موجب تشدید مذاکرات امنیتی تهران با ریاض و احتمالاً ارائه تضمین‌های امنیتی شده است. تضمین‌ها برای عربستان سعودی مهم‌تر از هر اطلاعاتی است که اسرائیل می‌تواند درباره حملات ایران ارائه دهد.

نیروی دریایی ارتش قدرت‎ساز برای دیپلماسی

فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: «معتقدیم ایران قوی با مشارکت تک‌تک ایرانیان محقق خواهد شد. رزمندگان نداجا با اراده پولادین با تعقیب الگوهای راهبردی در تلاش هستند بیش از پیش اقتدار نظام اسلامی را به جهان ارائه کنند.» «امیر ایرانی» عنوان کرد: «اجرای صحیح سیاست‌های توسعه دریامحور در مسیر تمدن‌سازی ایرانی اسلامی نقش مهمی خواهد داشت و امیدوارم مجلس انقلابی و دولت محترم از ظرفیت نیروی دریایی ارتش در این مسیر استفاده کنند.» وی عنوان کرد: «یکی از موضوعات مهم بازدارندگی کشور در‌ عرصه دریایی و اقیانوسی است و این موضوع فقط به توانایی نظامی خلاصه نمی‌شود؛ بلکه بهره‌گیری از قدرت اقتصادی دریایی به‌عنوان ابزار دیپلماسی را نیز شامل می‌شود.» فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: «حراست از منافع کشور در محدوده آب‌های ساحلی و آزاد و برقراری امنیت خطوط کشتیرانی در زمان صلح و جنگ مستلزم داشتن قدرت دریایی در تراز منطقه‌ای و‌ بین‎المللی است.»

ترامپ شکست می‌خورد!

«بلومبرگ» با انتشار گزارشی تحقیقی نوشت: «یک گروه رو به افزایش از کشتی‌های «ناوگان تاریک» (اشباح) که مصون از پیگیری و مجازات در حاشیه یک گذرگاه دریایی شناخته‌شده فعالیت می‌کنند، در ماه‌های اخیر، صدها میلیون بشکه نفت تحریم‌شده ایران را جابه‌جا کرده‌ و به چین فروخته‌اند. ناوگان اشباح، اصطلاحی است که برای اشاره به کشتی‌های حامل نفت تحریم‌شده ایران به کار می‌رود. بر اساس داده‌های گمرک چین، این کشور از اواسط سال ۲۰۲۲ حتی یک قطره نفت از ایران وارد نکرده است؛ اما در عالم واقع، برآوردهای تحلیلگران و دانشگاهیان و داده‌های ردیابی کشتی‌ها نشان می‌دهد، شرکت‌های چینی نزدیک به ۹۰ درصد از صادرات نفت ایران را خریداری می‌کنند که این مقدار نزدیک به ۱۰ درصد از واردات نفت چین است.» بلومبرگ می‌نویسد: «با شروع به کار ترامپ انتظار می‌رود فشار بر تهران افزایش یابد و دولت ترامپ با وضع تحریم‌های سخت‌تر برای ایران و هر کسی که با آنها تجارت می‌کند، هزینه‌ها را افزایش می‌دهد، اما بعید است که مانع از رفتن نفت به چین شود.»

اخبار کوتاه

در جدیدترین استفتائات حضرت آیت‌اللهالعظمی خامنه‌ای اعلام شد، می‌توان از ردّ مظالم برای کمک به مردم مظلوم لبنان و فلسطین استفاده کرد. گفتنی است، به دنبال افزایش جنایات رژیم غاصب صهیونیستی و تأکید رهبر معظم انقلاب بر لزوم یاری همهجانبه‌ مظلومان لبنان و فلسطین و جبهه مقاومت، امکان «پرداخت سریع» کمک‌ها در پایگاه اطلاعرسانی دفتر رهبر معظم انقلاب فراهم شده است.

«بنیامین نتانیاهو» با اعتراف به اینکه «افشاگری‌های اخیر از شورای امنیت داخلی صورت گرفته و اطلاعات بسیار ارزشمندی را در اختیار دشمنان ما قرار داده است» مدعی شد: «هدف از افشاگری‌های اخیر، آسیب رساندن به اعتبار شخصی من و افزایش فشار بر من است.» نخستوزیر رژیم صهیونی در ادامه گفت: «افشاگری‌ها منجر به نابودی زندگی بسیاری از جوانان ما و زندگی خانواده‌هایشان شد.» او افزود: «اطلاعات استراتژیک مربوط به توانمندی‌های نظامی اسرائیل از جلسه‌ای در ساختمان مستحکم در روز چهارم جنگ به بیرون درز کرد. افشاگری‌ها از داخل کابینه امنیتی، تیم مذاکره‌کننده و حساس‌ترین نهادهای اسرائیل صورت گرفته است.»

«ایلان ماسک» کارآفرین آمریکایی و مدیرعامل شرکت تسلا، گفت: «ایالات متحده در حال حاضر «فوقالعاده سریع» به سمت ورشکستگی حرکت می‌کند.» وزارت بهرهوری دولت ایالات متحده (DOGE) که به تازگی تأسیس شده است، در پستی در شبکه ایکس اعلام کرد، دولت ایالات متحده ۶.۱۶ تریلیون دلار در سال مالی ۲۰۲۳ هزینه کرده است؛ در حالی که تنها ۴.۴۷ تریلیون دلار درآمد داشته است. وزارت بهرهوری آمریکا همچنین خاطرنشان کرد، آخرین باری که بودجه فدرال مازاد ثبت کرد در سال ۲۰۰۱ بود.

«ابوعبیده» سخنگوی گردان‌های قسام در سخنانی از هلاکت یکی دیگر از اسرای صهیونیست نزد مقاومت فلسطین در نوار غزه خبر داد. سخنگوی گردان‌های قسام اعلام کرد: «پس از چند هفته بار دیگر ارتباط ما با گروهی از مبارزان خود که مسئول محافظت از اسرای دشمن بودند، برقرار شد.» ابوعبیده ادامه داد: «پس از این برقراری ارتباط، مشخص شد که یکی از اسرای زن دشمن در منطقه‌ای که در معرض حملات صهیونیست‌ها در شمال نوار غزه است کشته شده است. از سوی دیگر خطر همچنان جان اسیر زن دیگری را که همراه وی بود، تهدید می‌کند.»

صدراعظم سابق آلمان در مصاحبه‌ای با نشریه آلمانی «اشپیگل» عنوان کرد: «نسبت به بازگشت دوباره ترامپ به قدرت ابراز تأسف می‌کنم و هر دیدار من با او مانند یک رقابت بود؛ بدین صورت که یا تو یا من!» «آنگلا مرکل» در ادامه این مصاحبه افزون بر آنکه ترامپ را یک «چالش» خواند، تأکید کرد: «آنچه در انتظار ماست، چندان ساده نیست؛ زیرا قدرتمندترین اقتصاد در جهان پشت این رئیس‌جمهور ایستاده و دلار به عنوان ارز رایج نقشی را در این خصوص ایفا می‌کند.»

 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات