«فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق در گفتوگو با شبکه «الجزیره مباشر» اظهار داشت: ما نگران تحولات در سوریه هستیم و آن را با دقت، دنبال و با طرفهای مربوطه در این باره، رایزنی میکنیم.
وی افزود: دولت سوریه به دنبال حفاظت از شهرهای بزرگ مانند حمص و دمشق است و ما نگران شکلگیری یک هرج و مرج مسلحانه در سوریه هستیم.
حسین تاکید کرد: ما با هر حملهای به عراق با قدرت مقابله خواهیم کرد و حفاظت از مرزهایمان مسئولیت ماست؛ پشت این فاجعهای که اکنون در سوریه در حال وقوع است، کسانی از همه طرفها حضور دارند.
وی ادامه داد: ما خواهان ثبات و امنیت در سوریه هستیم و ایجاد هرج و مرج در آنجا بر امنیت عراق و منطقه تأثیر می گذارد؛ زیرا داعش در سوریه حضور دارد و سرکردههای آن در زندانها هستند.
وی ادامه داد: سیاست بغداد، مداخله در امور کشورها نیست، بلکه حفاظت از مرزها است و ما ابتکار عملی را برای حل بحران سوریه مطرح کردهایم؛ بغداد در سوریه مداخله نظامی نمیکند و ما به دنبال ایجاد آرامش و کمک به آوارگان هستیم.
فواد حسین اضافه کرد: روابط ما با ترکیه عالی است و با توجه به تحولات سوریه درباره نگرانیها از بازگشت داعش به صحنه گفتوگو میکنیم؛ بسیاری از سازمانهای مسلح در سوریه ابعاد منطقهای دارند و ما از تجزیه سوریه با زور اسلحه، میترسیم.
وزیر امور خارجه عراق تاکید کرد: تنها چیزی که ما اکنون روی آن تمرکز میکنیم ایجاد یک حالت آرامش در سوریه است؛ ما به یک موضع عربی روشن نیاز داریم و خواستار برگزاری نشست اتحادیه عرب در سطح وزیران برای گفتوگو درباره وضعیت سوریه شدیم.
حسین همچنین هشدار داد: اگر جنگ در سوریه ادامه یابد، یک فاجعه انسانی رخ خواهد داد؛ کسانی که در داخل کشور سوریه هستند سرنوشت و آینده آن را تعیین میکنند و ما از هر واقعیتی که از ثبات و حقوق بشر حمایت میکند، حمایت میکنیم.
معارضین مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
در همین راستا، ژنرال عباس، وزیر دفاع سوریه پنجشنبه شب گفت که گروههای تکفیری از سوی برخی کشورها و طرفهای منطقهای و بینالمللی حمایت میشوند که به طور علنی از آنها از نظر نظامی و لجستیکی پشتیبانی میکنند.
تحرکات تروریست ها و معارضین مسلح علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه نیز میشود.