صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱  ، 
کد خبر : ۳۷۰۱۴۷

نشریه اخبار و تحلیل‌ها دوم دی 1403

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): دشمنان نظام جمهوری اسلامی خیلی زود فهمیدند که با شیوه‌های سخت‌افزاری نمیشود انقلاب را شکست داد؛ رفتند سراغ شیوه‌های نرم‌افزاری. فهمیدند که با جنگ و بمباران و نیروهای فتنه‌گر و قومیّت‌گرایی و مانند این‌ چیزها ایران اسلامی را نمیتوانند از پا دربیاورند، نمیتوانند به زانو دربیاورند، رفتند سراغ شیوه‌های نرم. 27/9/1403 ولادت حضرت زهرا (س) و روز مادر مبارک

دانلود PDF

دانلود WORD

حرف روز   

شیرینی آدامسی!

ملاقات مقامات آمریکایی و «جولانی» رهبر گروه تروریستی «تحریرالشام» بسیاری از ابهامات را در سوریه برطرف کرد. این ملاقات اگرچه نقطه آغاز پیوند جولانی و واشنگتن نیست، ولی می‌توان آن را نقطه‌ آشکارساز پیوند این دو به حساب آورد؛ از این رو بررسی عاقبت گروه‌ها و افراد گوناگون در طول چند دهه گذشته در غرب آسیا نشان میدهد، ارتباط با آمریکا در روزهای نخست دستیابی به قدرت به معنای آغازی بر پایان حکومتداری آن فرد یا آن گروه است.

بر اساس تجربه تاریخی سیاست در غرب آسیا، این دیدار از این واقعیت پرده برمی‌دارد که  جولانی و گروهش به ابزاری برای تحقق اهداف آمریکا در سوریه و غرب آسیا تبدیل شده و در آخر سر نیز او را رها خواهند کرد.

نکته جالب توجه اینکه اگرچه هیئت تحریرالشام در سیاستگذاری علنی آمریکا کاملاً یکی از بازوهای  پنتاگون بود، در سیاستهای اعلامی آمریکا این گروه را یک سازمان تروریستی خارجی می‌شناخت! اما اکنون که به هدف خود در سوریه و حذف اسد رسیده است، کاخ سفید تعارف را کنار گذاشته و با انداختن نقاب از چهره، تحریرالشام را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرده است. این اقدام به آن معناست که این گروه تروریستی با پایان مأموریت اولش در مسیر منافع محور عبری ـ غربی، در مسیر اهداف بعدی این محور حرکت کند و سیاستهای مبتنی بر دشمنی با مردم سوریه و بر اساس منافع آمریکا را پیش ببرد.

چرخش سریع آمریکا از تروریست خواندن جولانی و ملاقات رسمی و دیپلماتیک با او، به وضوح نشاندهنده دستور نقشه جدید واشنگتن برای هیئت تحریرالشام است و قرار است این گروه بر اساس همان نقشه همیشگی آمریکا در غرب آسیا پیش رود.

نباید فراموش کرد که اظهار دغدغه‌مندی آمریکا درباره اوضاع سوریه در حالی صورت میگیرد که واشنگتن مولد اصلی بحران در سوریه به شمار میآید. به عبارت بهتر، تسلط گروههای تروریستی سوریه معلول حمایتهای مستمر آمریکا و شرکای غربی و عربی‌اش و همراهی ترکی‌اش از  گروه‌های تکفیری در سوریه است؛ از این رو بررسی سیاستهای مشابه این چنینی در سالهای گذشته نشاندهنده شکست سیاستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در سوریه خواهد بود.

از این رو همسایه شمالی سوریه بیشترین ضربه و ضرر از تحولات آینده سوریه خواهد دید. به بیانی دیگر، سازمان تروریستی سیا و موساد، ترکیه را در وضعیتی قرار دادند که این کشور با لمس شیرینی آدامس که زود گذر است، در چارچوب سیاست‌های محور عبری ـ غربی حرکت کرده و آیندهای ناامن را برای خود ترسیم کند. (اکبر معصومی)

 

گزارش روز  

 ادعای ما و اثبات آنها!

تصاویری فرود آمدن موشک یمنی در قلب تل آویو، هراس بزرگی را در سرزمین‌های شغالی ایجاد کرده است! و موج تازه‌ای از نگرانی و ناامنی را برانگیخته! 

وقتی در آخرین عملیات، انصارالله، تنها یک تک تیر را روانه پایتخت رژیم جعلی کرد و این یک تیر از همه لایه‌های پدافندی عبور کرده، به ساختمانی در تل‌آویو برخورد کرده و دست‌کم ۳۰ تن را روانه بیمارستان کرده، باید هم چنین وحشتی را به وجود آورد!

در اولین واکنش‌ها به این فاجعه امنیتی در سرزمین‌های اشغالی روزنامه عبری‌زبان «معاریو» در گزارشی ضمن اشاره به این نقطه ضعف بزرگ رژیم، اذعان کرد آمریکایی‌ها نیز در رهگیری این موشک‌ها با نیروهای هوایی و دریایی صهیونی همکاری کرده‌اند. 

«آوی اشکنازی»، خبرنگار این رسانه در این باره می‌نویسد: «ارتش برای مقابله با تهدیدات چه از نظر پدافندی و چه از نظر تهاجمی، از مشکلات بزرگی رنج می‌برد.» «یدیعوت آحارونوت» نیز شکست لایه‌های امنیتی و سامانه‌های پدافندی «گنبد آهنین»، «فلاخن داوود» و «پیکان» را در گزارشی برجسته کرده است.

در ماه‌های گذشته و پیش از پذیرش آتش‌بس، حزب‌الله لبنان چندین بار با حملات مختلف پهپادی و موشکی به عمق سرزمین‌های اشغالی نفوذ کرده و سامانه برد کوتاه گنبد آهنین را به چالش کشیده و نیز در عملیات‌های وعده صادق جمهوری اسلامی ایران هم سامانه‌های برد بلند رژیم شکست خورده‌اند؛ سامانه‌هایی که بیش از ۸۵ میلیارد دلار برای رژیم هزینه داشته است.   اما حملات اخیر انصارالله به سرزمین‌های اشغالی که در شرایط تهدیدات مشترک تل آویو و واشنگتن علیه تأسیسات هسته‌ای ایران رخ داده، پیامی روشن به همراه دارد و آن ایکه  هر نقطه از سرزمین‌های اشغالی، در تیررس حملات دقیق قرار دارد. در حالی که توانایی صهیونیست ها و آمریکا برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، اصابت موفق موشک‌های یمن به تل‌آویو ثابت کرد وعده نیروهای مقاومت مبنی بر در دسترس بودن اهداف کلیدی سرزمین های اشغالی کاملاً عملیاتی است.

این انفجار در قلب تل آویو این موضوع را به اثبات رسانده است که سامانه‌های تاد‌ آمریکا که پس از ناتوانی اسرائیل در ‌رهگیری موشک‌های‌ ایران در وعده صادق۲ به امید تقابل با موشک‌های هایپرسونیک ایران به‌کارگیری شده بود نیز، قادر به ترمیم ضعف‌های دفاعی رژیم جعلی نیستند. پس در شرایطی که رژیم با پشتیبانی ایالات متحده تهدید حمله به تأسیسات انرژی اتمی ایران را مطرح می‌کند، عملیات انصارالله نشان داد در صورت هر گونه رفتار نابخردانه و ماجراجویی از سوی محور غربی و عبری دست تهران برای واکنش به آن باز بوده و هیچ عاملی هم جلودار آن نخواهد بود.  (محمد افضلی)

خبر ویژه   

   این یک ماجرای تصادفی نیست

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نوشت: «وقتی جریان اخبار از جبهه‌های مختلف جنگ بی‌وقفه ادامه دارد، رسانه‌های اسرائیلی به طور فزاینده‌ای به رسانه‌های سعودی استناد می‌کنند. این روند به‌ویژه پس از ترور هاشم صفیالدین، وارث احتمالی دبیرکل حزب‌الله حسن نصرالل، نمایان شد. اینها نمیتواند تصادفی باشد. ما می‌دانیم که تماس‌هایی بین منابع مختلف اسرائیلی و دو یا سه رسانه در خلیج فارس وجود دارد. ناگهان یک خبر در الحدث منتشر می‌شود و خبرنگاران در اسرائیل آن را نقل قول می‌کنند، آن هم در حالی که برخی از آنها حتی نمی‌توانند به زبان عربی صحبت کنند. پس آنها چگونه متوجه ماجرا شدند؟ آنها ترجمه را دریافت می‌کنند. چه کسی به آنها اطلاع داده است؟ منابعی در اسرائیل. این یک راه برای دور زدن سانسور است و یک روش راحت برای کار است. اگرچه عربستان سعودی روابط دیپلماتیک با اسرائیل ندارد، گزارش‌های رسانه‌های آن از زمان شروع جنگ در رسانه‌های اسرائیلی جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است.»

اخبار

اگر بخواهیم براساس امروز قضاوت کنیم!

«باربارا لیف» دستیار وزیر خارجه و رئیس هیئت اعزامی آمریکا به سوریه گفت: «ما در حال بررسی اختیارات تحریمی علیه سوریه هستیم. یک دولت جدید در سوریه باید پاسخگو باشد و پیشرفت‌هایی را از خود نشان دهد.» این مقام ارشد آمریکایی درباره شرایط در شمال سوریه بیان کرد: «بهترین راه پیش‌رو در شمال سوریه، برقراری آتش‌بس در اطراف کوبانی و تغییر مدیریت شده در نقش نیروهای دموکراتیک سوریه در آن منطقه است.» لیف با اشاره به نقش کشورهای منطقه در سرنوشت سوریه اظهار کرد: «ترکیه تأثیر قابل‌توجهی در سوریه دارد؛ این کشور منافع امنیت ملی و انواع منافع دیگر را در این منطقه دارد.» وی همچنین مدعی شد: «اگر بخواهم بر اساس امروز قضاوت کنم، ایران هیچ نقشی در سوریه نخواهد داشت و نباید داشته باشد.»

اعتراض و خشونت در سوریه پسا اسد!

دو هفته از روی کار آمدن شورشیان هیئت تحریرالشام در سوریه می‌گذرد و تحلیلگران و ناظران سوریه بارها هشدار داده‌اند که وضعیت این کشور چندان طبق مراد الجولانی و بازیگران خارجی حامی وی باقی نخواهد ماند. به ویژه اینکه بدنه گروهک هیئت تحریرالشام و ریشه‌های این گروهک همان مشی تکفیری و سلفی‌گری افراطی است و بسیاری از فرماندهان میانی تنها به دنبال «دولت اسلامی» مدنظر خود هستند و با ایده‌های سکولاریزه شده الجولانی اساساً نمی‌توانند همراهی کنند. در این راستا، منابع سوری خبر دادند که عناصر وابسته به ابومحمد الجولانی طی روزهای گذشته، دهها نفر را در حلب ربوده و زندانی کرده‌اند. دیروز نیز تعدادی زیادی در حلب تجمع کرده و ضمن درخواست آزادی ربوده‌شدگان، علیه تشکیل حکومت سکولار در سوریه شعار داده و خواستار تشکیل «دولت اسلامی» در سوریه شدند؛ اما پس از این اعتراض، عناصر وابسته به هیئت تحریرالشام، زنان 10 نفر از معترضان را نیز ربوده و زندانی کردند. پس از این واقعه طایفه زنان ربوده شده شب گذشته، سلاح به دست به خیابان‌ها آمده و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط زنان زندانی شدند.

چرا بر صندلی مسئولیت تکیه زده‌اید؟!

روزنامه «کیهان» در واکنش به آغاز پخش شبکهTRT  فارسی با اشاره به این موضوع که «تلویزیونی فارسی‌زبان ترکیه با مجوز رسمی جمهوری اسلامی ایران در کشورمان راه‌اندازی شد! این شبکه، پیش از این یک سایت در فضای مجازی بود که به شدت علیه ایران فعالیت می‌کرد و ضمن سیاه‌نمایی درباره پیشرفت‌ها و دستاوردهای کشورمان، اصرار داشت که اقوام ایرانی را علیه یکدیگر بشوراند.» نوشت: «آیا مسئولان صادر‌کننده مجوز این شبکه از ماهیت آن بی‌خبر بوده‌اند؟! فقط یک مرور گذرا بر محتوای برنامه‌های این شبکه به هنگامی که یک سایت اینترنتی بود و یا یک نیم‌نگاه به اظهارات رئیس رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه درباره این شبکه و اهدافی که دنبال می‌کند، کافی بود تا از صدور مجوز یاد شده خود‌داری کنند. اگر این بررسی انجام نگرفته است که باید از مسئولان مورد اشاره پرسید؛ چرا بر صندلی مسئولیت تکیه زده‌اید؟!.»

آمریکایی‌ها از اشتباهات خود درس نگرفته‌اند

ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) اعلام کرد: «حملات هوایی دقیقی را علیه یک مرکز نگهداری موشک و یک مرکز فرماندهی و کنترل حوثی‌ها در صنعا انجام دادیم.» ارتش آمریکا مدعی شد، این حملات با هدف توقف و کاهش عملیات‌های «حوثی‌ها» علیه ناوهای جنگی در دریای سرخ انجام گرفته است. سنتکام همچنین در اطلاعیه خود اعلام کرد، همزمان با حمله هوایی به صنعا، پهپادها و موشک‌های کروز ضد کشتی را که از جانب یمن شلیک شده بود، بر فراز دریای سرخ رصد کرده است. در واکنش به این حملات، «جمال عامر» وزیر خارجه دولت صنعا به حامیان صهیونیست‌ها هشدار داد و گفت هر کشوری که از رژیم صهیونیستی در تجاوز به یمن حمایت کند، شریک(این رژیم) خواهد شد و باید متحمل عواقب تصمیم خود باشد. از سوی دیگر «هاشم شرفالدین» سخنگوی دولت تغییر و سازندگی صنعا هم گفت: «واضح است که آمریکایی‌ها از اشتباهات خود درس نگرفته‌اند؛ ولی جز خواری و ذلت عایدشان نخواهد شد.»

 

اخبار کوتاه

  لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور که به منظور حذف 4 صفر از پول ملی و اصلاح نظام پولی کشور تهیه شده است، به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. این لایحه که بر اساس پیشنهاد هیئت وزیران دولت دوازدهم و در جلسه مورخ ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ به تصویب رسیده بود، از سوی «مسعود پزشکیان» رئیس دولت چهاردهم به عنوان لایحه یک فوریتی به مجلس ارائه شد. «شهرام دبیری» معاون رئیس جمهور در این باره گفته است: «در ابتدای دولت چهاردهم بنا به قاعده مرسوم، دولت همه لوایح معوقه دولت‌های قبل را که بیش از ۱۸۰ لایحه بود، بررسی و به استثنای چند لایحه مابقی را برای ادامه بررسی در مجلس مورد تأیید قرار داد که این لایحه هم جزء همین لوایح است.»

«سید عباس عراقچی» گفت: «ما نسبت به مسالمت آمیز بودن پرونده هسته‌ای خود اطمینان کامل داریم و مانعی برای مشارکت دادن دیگران نداریم و حتی بعد از عقب‌نشینی آمریکا از مذاکرات، ما به هیچ وجه میز مذاکرات را ترک نکردیم و همواره آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل هستیم.» وزیر امور خارجه تصریح کرد: «دکترین نظامی و امنیتی ایران به هیچ وجه بر اساس در اختیار داشتن سلاح هسته‌ای نیست.»

جنگنده‌های صهیونیستی یک مدرسه آوارگان فلسطینی(مدرسه موسىبننصیر) در محله الدرج در شهر غزه را بمباران کردند. در این حمله تا لحظه تنظیم این خبر هشت نفر به شهادت رسیدند. گزارش‌های اولیه از شهادت سه نفر، از جمله دو کودک و یک زن در این حمله حکایت داشت.

«محمدباقر قالیباف» گفت: «قانونی ننویسیم که قابل اجرا نباشد. اگر این کار را کردیم، اولین قانونشکن خودمان هستیم، اولین مانع که نمیخواهد حکمرانی قانون در جامعه باشد، خود قانونگذار است؛ این اصلاً پذیرفتنی نیست.» رئیس مجلس با بیان اینکه ما نیازمند حکمت نظری و حکمت عملی با هم هستیم، گفت: «در حوزه قانونگذاری حتماً باید با خرد جمعی و به تعبیری با جمع سپاری قانون تنظیم بکنیم؛ چون قانون مال این جامعه است، جامعه باید این قانون را بپذیرد و باید به دنبال آن باشد.»

«حسین موسویان» از چهره‌های اصلاحطلب میگوید: «ترامپ ظرف حدود یک ‌ماه دیگر رسماً آغاز به کار می‌کند. احتمال این وجود دارد که او در ابتدای کار برای گفت‌وگوی مستقیم و سطح بالا با ایران اعلام آمادگی کند. اگر ایران بپذیرد و گفت‌وگوهای جامعی آغاز شود، احتمال توافق وجود دارد با اینکه هیچ تضمینی نخواهد بود که حتی در صورت توافق، آمریکا بدان پایبند باشد.» گفتنی است اعتراف موسویان به پایبند نبودن ترامپ به توافق احتمالی جالب توجه است!

 

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات