▼ حرف روز
مبارزه با اختلافافکنی
نظامهای سیاسی از مجموعهای از انسانها با تفاوتها و گرایشهای گوناگون شکل گرفتهاند که گرایشها و تعلقات متفاوتی دارند. هیچ جامعهای را نمیتوان یافت که در آن تکثر و تنوع وجود نداشته باشد. ایران اسلامی نیز مانند هر جامعه دیگری، جامعهای متکثر است که مبتنی بر عواملی پایدار و قوامبخش، قرنهاست یکپارچگی خود را در برابر بدخواهان و دشمنان این ملت حفظ کرده است.
به روایت تاریخ، جامعه اسلامی ایران بر تفاوتها و اختلافات فائق آمده و اجازه نداده است تفاوتها به واگراییها بینجامد و آن را به عاملی برای تهدید منافع ملی کشور بدل کند. دشمن نیز به خوبی این موضوع را درک کرده است که مهمترین عامل قوامبخش جمهوری اسلامی یکپارچگی و وحدت این ملت بزرگ است، بنابراین در سالهای اخیر بهشکل ویژه این عامل قدرتبخش ملت ما را نشانه رفته است و همه ابزارهای خود را برای اختلافافکنی فعال کرده تا در یک جنگ شناختی تمامعیار، دلهای بخشهای گوناگون مردم را نسبت به یکدیگر مملو از نفرت و کینه کند و میان آنها فاصله بیندازد!
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در ابتدای امسال با تأکید بر جایگاه «اتحاد دلهای مردم و اتحاد عزمها و ارادههای مردم» به مثابه شاخصی برای منافع ملی کشور، یادآور شدند: «ما در این زمینه متأسفانه مشکلاتی داریم، عقبافتادگیهایی داریم؛ ارتباط و همدلی اجتماعی خیلی مهم است؛ در این زمینه دچار غفلت شدیم؛ خودمان به دست خودمان در وحدت ملیمان اختلال ایجاد میکنیم. همه ما در این غفلت شریکیم.»
این روزها نیز مسائل متعددی از نقد عملکرد دولت چهاردهم گرفته تا تحقق «وعده صادق3»، یا دلایل سقوط سوریه و ... به عاملی برای اختلافافکنی در جامعه تبدیل شده است. این وضعیت در حالی است که ما در جنگی تمام عیار با دشمن صهیونیستی و حامیان غربی او هستیم و وحدت و همدلی و وفاق، بیش از هر چیز دیگر لازمه ایستادگی ما در برابر دشمن است. رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار با مداحان اهل بیت (ع) در هفته جاری با صراحت اعلام داشتند: «با اختلافافکنی دشمن باید مبارزه کرد.»
این سخنان به مثابه فصلالخطابی برای همه آنهایی است که دانسته یا نادانسته در مسیر اختلافافکنی حرکت میکنند. امروز زمانه وحدت و همدلی است و در این مسیر باید چشم خطاپوش داشت و از پرداختن به حواشی و بزرگنمایی خطاها گذشت و اختلاف نظرها و انتقادها را در برابر دشمن نمایش نداد که رمز پیروزی و موفقیت جبهه حق بر جبهه باطل، بدون شک برادری و همدلی و وحدت کلمه خواهد بود.
(مهدی سعیدی)
▼ گزارش روز
بوی کباب!
یکی از پر سرو صداترین اخبار این روزها، آغاز به کار یک شبکه فارسیزبان تازه است؛ شبکهای که این بار نه از تلآویو، واشنگتن یا برخی پایتختهای عربی، بلکه به دست دولت ترکیه حمایت مالی میشود. همان همسایه سوریه که نامش این روزها در ماجرای سوریه و گسیل تروریستها به دمشق بسیار شنیده میشود. همان کشور مدعی حمایت از مقاومت فلسطین که در روزهای پس از طوفانالاقصی اقدامات و کمکهایش به دولت تروریستی صهیونی برای نسلکشی در غزه میان رسانهها و افکار عمومی جهان انتقادها و واکنشهای بسیاری را برانگیخت. درباره آغاز به کار شبکه «تیآرتی فارسی» چند نکته وجود دارد:
اولین نکته تعجببرانگیز آن، انتشار اخباری مبنی بر مجوز فعالیت رسمی این شبکه در ایران است؛ موضوعی که مورد اعتراض دلسوزان هم قرار گرفت و مشخص نیست چگونه شبکهای که مشخص است با اهداف ضد ایرانی طراحی شده است و پیشتر نیز گردانندگان آن در شبکههای اجتماعی و دیگر بسترهای رسانهای ضدیت خود با جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران را نشان دادهاند، اجازه فعالیت در ایران را پیدا کردهاند!
نکته دوم اینکه ترکیه امروز یکی از کشورهایی است که دچار بحرانهای بزرگ اقتصادی است؛ اما با وجود این نابسامانیهای اقتصادی همچنان به هزینههای میلیارد دلاری برای رسیدن به اهداف منطقهای خود دست برنمیدارد.
نکته سوم اینکه میتوان آغاز به کار این شبکه با حوادث اخیر منطقه را در راستای همان نقشه همیشگی آمریکاییها دانست برای تضعیف ایران قدرتمند و مقتدر! موضوعی که امام خامنهای نیز در سخنان اخیر خود به آن اشاره کردند. ایشان با اشاره به سخنان چندی قبل خود مبنی بر برنامه دوگانه آمریکا برای کشورهای منطقه، یعنی «مسلط کردن یک حکومت فردیِ مستبدِ سازشگر با سلطه» و اگر ممکن نبود، «ایجاد اغتشاش و هرج و مرج در آن کشور»، افزودند: «برنامه آنها در سوریه به ایجاد اغتشاش و هرج و مرج منتهی شد و اکنون آمریکا، رژیم صهیونیستی و همراهان آنها با احساس پیروزی، همچون اصحاب شیطان دچار گزافهگویی و حرف مفت زدن شدهاند.» حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، سخنان یک مقام آمریکایی را با مضمونِ پنهانِ «کمک و حمایت از هر کسی که در ایران اغتشاش کند»، نمونهای از گزافهگوییهای دشمنان دانستند و افزودند: «احمقها گویا بوی کباب شنیدهاند، اما ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را در این زمینه قبول کند، زیر گامهای خود لگدمال خواهد کرد.» میتوان گفت شبکه فارسی تازه تأسیس شده، یکی از مصادیق مزدوری برای آمریکاست!
(محمد پناهی)
▼ خبر ویژه
عقبنشینی عربستان بیاساس است!
«مایک والتز» گزینه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا برای مشاور امنیت ملی میگوید: «احتمال زیادی وجود دارد که توافق عادیسازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل انجام شود.» وی افزود: «ما گفتوگوهای خوبی با طرف سعودی درباره عادیسازی روابط داشتهایم و همچنان هم این مسئله را بررسی میکنیم.» پایگاه خبری «آکسیوس» هفته گذشته به نقل از یک مقام سعودی نوشت: «هیچ پیشرفتی در رابطه با عادیسازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل حاصل نشده است.» این مقام سعودی افزود: «این تصور که عربستان سعودی به نوعی تعهد دیرینه خود را برای ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی تغییر داده، بیاساس است.» این دستیار ارشد ترامپ طی مصاحبهای در یک پادکست با «بن شاپیرو» مفسر محافظهکار ادعا کرد: «ایران متوجه شد که طرفین چقدر به یک توافق نزدیک بودند. سپس آتش را با حماس که منجر به جریان هفتم اکتبر شد، روشن کرد.» این ادعا در حالی است که علاوه بر ایران، حتی مقامات غربی هم اعتراف کردهاند که ایران در عملیات طوفانالاقصی نقشی نداشته است.
▼ اخبار
استعفای رئیس جمهور؟ در نقشه دشمن بازی نکنیم!
«محمد مخبر» معاون اول دولت سیزدهم در واکنش به شایعه استعفای رئیسجمهور، انتشار چنین اخباری را حرکتی در مسیر خواست دشمنان دانست که به دنبال ایجاد بیاعتمادی در میان مردم و مدیران نظام هستند. وی یادآور شد: «دشمنان همواره در تلاشند با ایجاد نفاق و تفرقه، اعتماد عمومی را نسبت به نظام کاهش دهند و آثاری منفی بر روحیه مردم بگذارند.» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه وحدت و همدلی بین مردم و مسئولان، رمز مقابله با توطئهها و چالشهای پیشروست، افزود: «همه باید به دولت کمک کنیم تا بتواند بر مشکلات فائق آید و به اهداف تعیینشده دست یابد.» مشاور و دستیار رهبری انقلاب به ضرورت هوشیاری مردم و مسئولان در برابر عملیات روانی و تحرکات دشمن و اهمیت ایجاد جبههای واحد، تأکید کرد و گفت: «مفهوم وفاق حضور در خط ولایت، دشمن.شناسی و خدمت به مردم است.» وی افزود: «باید با حفظ انسجام و همکاری، از دولت چهاردهم حمایت کنند و به دشمنان نشان دهیم خوابهای آشفته آنان در شرایط حساس کنونی تعبیر نخواهد شد.»
پیامی که از روی عرشه ناو ایرانی اعلام شد
فرمانده کل سپاه در سخنانی بر روی عرشه «ناو اقیانوس پیمای شهید رودکی» در بندرعباس با اشاره به اینکه «امروز شاهد هستیم که دریادلان نیروی دریایی سپاه با همه وجود، در کمال اطمینان و امیدواری به صورت ثابت قدم از کیان ایران اسلامی دفاع میکنند» تأکید کرد: «مدافعان خلیج فارس پاسدارانی دریادل و دارای قلبهای مطمئن و قدمهای استوار و قائمههای مستحکم عزت مسلمین و ملت بزرگ ایران هستند.» سرلشکر سلامی بیان کرد: «به جرئت میگویم هیچ قدرتی در این عالم یارای غلبه بر توان نیروهای سپاه در زمین، دریا و هوا را ندارد و امروز قدرت جمهوری اسلامی ایران فراتر از مرزهایش است.» وی اتصال سپاه به قدرت الهی را مؤلفه اصلی توانمندی و شکستناپذیری سپاه پاسداران دانست و اظهار کرد: «سپاه پاسداران در تمام سطوح به حکمتهای الهی ایمان دارد و قرآن پس از جاری شدن بر زبان به جان نیروهای سپاه مینشیند.»
اولین پاسخ به ترامپ!
«خوزه رائول مولینو» رئیس جمهور پاناما در پاسخ به تهدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا درباره پس گرفتن کنترل کانال پاناما از این کشور در صورت تداوم اخذ عوارض سنگین از کشتیهای آمریکایی، گفت که این کانال بخشی از تاریخ مبارزه پاناما بوده و برگشتناپذیر است. مولینو در واکنش به تهدید ترامپ در نطقی ویدئویی تأکید کرد، حاکمیت و استقلال پاناما «قابل مذاکره نیست.» مولینو با رد ادعاهای ترامپ گفت: «نرخ عوارض کانال به طور علنی و شفاف و براساس شرایط بازار، رقابت بینالمللی و هزینههای عملیاتی و الزامات تعمیر و نگهداری تعیین شده است.» وی تأکید کرد: «از زمان انتقال کانال از آمریکا به پاناما در ۳۱ دسامبر ۱۹۹۹ ذیل توافقی که در سال ۱۹۷۷ به امضا رسید، هیچ اعتراض و گلایهای درباره کنترل پاناما مطرح نبوده است.» ترامپ پس از اظهارات مولینو، با انتشار پیامی دیگر تصویری از کانال پاناما را با پرچم آمریکا منتشر کرد و نوشت: «به کانال ایالات متحده خوش آمدید!»
ایران آماده مذاکره است اگر...
«کمال خرازی» در گفتوگو با شبکه «المیادین» گفت: «ایران برای گفتوگو آماده است، ولی در عین حال، در برابر فشارها خواهد ایستاد.» رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی ایران گفت: «تهران آماده مذاکره و گفتوگوست و گامهای خود را متناسب با سیاستهای دولت جدید آمریکا برخواهد داشت.» پیش از این نیز وزیر امور خارجه گفته بود: «ما سیاستها و اصول خود را دنبال میکنیم و با توجه به منافعی که داریم و اهداف و آرمانهای خود روابط خود را تنظیم میکنیم. ما نسبت به دولت جدید آمریکا بر اساس سیاستهای آنها رفتار خواهیم کرد. اینکه چه چیزی را آنها در صحنه عمل به کار میگیرند برای ما مهم است. افرادی که الان به کار گرفته شدهاند، دارای خصلتهای تندروی در حمایت از رژیم صهیونیستی هستند.»
▼ اخبار کوتاه
◄ روزنامه عبریزبان «معاریو» اذعان کرد، رژیم صهیونیستی توانایی ورود به جنگ فرسایشی با ایران را ندارد. در ادامه این گزارش آمده است: «ایران یک قدرت بزرگ است که صدها هزار موشک در اختیار دارد. اقتصاد این کشور صدها برابر بزرگتر از اقتصاد اسرائیل است.» معاریو در خصوص یمن نیز نوشت: «حل معضل یمن نهادهای امنیتی و نظامی اسرائیل را به شدت نگران کرده است. مشکل ما با یمن بسیار پیچیده است. این کشور یک دشمن عادی به حساب نمیآید.»
◄ «عبدالناصر همتی» وزیر اقتصاد پس از پایان نشست با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در رابطه با تحولات ارزی اخیر گفت: «من هرگز نگفتم کف دلار 73000 تومان است.» او افزود: «متأسفانه فیلم تقطیعشده در فضای مجازی در حال پخش است، این قسمت از فیلم در ارتباط با بحثهای مفصل درباره توانایی بانک مرکزی بود.» همتی تأکید کرد: «ما کف دلار را تعیین نمیکنیم و وظیفه ما حفظ ارزش پول ملی است.»
◄ «محمدرضا جولایی» مدیر نظارت تولید شرکت گاز در عسلویه گفت: «تولید گاز در کشور به ۸۵۰ تا ۸۶۰ میلیون متر مکعب روزانه رسید که ۵۹۰ میلیون متر مکعب در پالایشگاه پارس جنوبی در سایت یک با ۸ پالایشگاه و سایت دو با ۵ پالایشگاه تولید میشود.» به گفته وی علاوه بر گاز، روزانه ۷۰۰ هزار بشکه میعانات گازی، ۲۰ هزارتن گاز مایع، ۱۵۰۰ تن گوگرد و ۵ تا ۶ هزار تن گاز اتان در ۲۴ ساعت تولید میشود که تولید گاز و میعانات معادل ۳.۵ میلیون بشکه نفت خام در روز است.
◄ شبه نظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» و «شورای نظامی منبج» (وابسته به این شبه نظامیان) از درگیریهای شدید با تحریرالشام در استان حلب (شمال سوریه) خبر دادند. نیروهای دموکراتیک سوریه میگویند در جریان این درگیریها، ۳۵ نفر از مزدوران تحریرالشام کشته و دهها نفر از آنان در جنوب شهر «عین العرب» (کوبانی) واقع در شرق استان حلب زخمی شدهاند. منابع میدانی خبر دادند، شبه نظامیان کُرد موفق به تسلط بر چندین روستا در حومه منبج شدهاند. این روستاها پیش از این تحت اشغال تحریرالشام قرار داشته است.
◄ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از نامه رئیس این کمیسیون به عدالت اداری درباره انتصاب معاونت راهبردی ریاست جمهوری خبر داد. «ابراهیم رضایی» اظهار کرد: «رئیس کمیسیون نامهای به رئیس دیوان عدالت اداری در مورد انتصاب آقای ظریف نوشتند و به موجب مواد ۸۶ و ۱۳ قانون دیوان عدالت اداری تقاضای ابطال حکم انتصاب آقای ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور و تسری اثر ابطال حکم به زمان ابلاغ آن را داشتند. همچنین در این نامه خواستار رسیدگی فوری به این موضوع شدند.