صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱  ، 
کد خبر : ۳۷۰۴۷۴

نشریه اخبار و تحلیل‌ها شنبه 8 دی 1403

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) : «جبهه‌ی مقاومت» یک سخت‌افزار نیست که بشکند یا از هم فرو بریزد یا نابود بشود. «مقاومت» یک ایمان است، یک تفکّر است، یک تصمیم قلبی و قطعی است؛ مقاومت یک مکتب است، یک مکتب اعتقادی است. چیزی که ایمان یک عدّه مردم است، چیز قراردادی‌ای نیست ــ که من حالا میگویم چرا ایمان مردم است ــ این، با فشار آوردن نه‌فقط ضعیف نمیشود بلکه قوی‌تر میشود. 21/9/1403

دانلود PDF

دانلود WORD

  حرف روز

 درسآموزی از گردنه‌های تاریخی

یکی از ضرورتهای آشنایی همه، به ویژه نسل‌های جدید با تاریخ انقلاب اسلامی و شناخت نسبت به گردنههای گوناگونی که ملت بزرگ ایران با آن مواجه بوده است، بررسی تاریخی حوادث، وقایع و به‌ویژه توطئه‌هایی است که دشمنان طراحی و اجرا کردند. یکی از این گردنههای سخت، فتنه سال 1388 است.

در فتنه 1388، شاهد طراحی 20 ساله‌ای هستیم که از سال 1368 و با عنوان توسعه سیاسی یا روند لیبرالیزاسیون جامعه ایرانی دنبال شد؛ طرحی که جریان استحاله آن را طراحی و دو فتنه سال 1378 و در ادامه آن سال 1388 را با دخالت دستهای خارجی تولید کرد.

به‌ویژه در سال 1388 و در خلال دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که با استفاده از ظرفیت انتخابات، چهار انقلاب رنگی در دنیا به صورت موفق رخ داده بود و بنابراین اطمینانی برای طراحان ایجاد کرده بود که می‌توان با همکاری و طراحی بنیاد سورس آمریکا، روند انقلاب اسلامی را به انقلاب لیبرالی تغییر داد!

شواهد بسیاری وجود دارد که آمریکایی‌ها با طراحی فتنه 88 به دنبال تغییر معادلات در ایران اسلامی در راستای منافع جبهه استکبار بودند.

بنابراین، چند ماه قبل از انتخابات نشانه‌های انقلاب رنگی هویدا می‌شود؛ یعنی همان شگردهایی که در  انقلاب رنگی به‎کار گرفته شده بود، از جمله ایجاد تردید نسبت به سلامت انتخابات قبل از آغاز فرآیند نامنویسی نامزدها و انتخاب رنگ و تجمعات سازماندهی شده گروهی و... .

روز 22 خرداد سال 1388 و تنها یک روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری، یکی از نامزدها که پس از انتخابات مجری ادامه روند طرح می‌شود، در مصاحبه با نشریه «تایمز» آمریکا ادعا می‌کند تحولات و تجمعات پیش از برگزاری انتخابات به زودی ماهیت قدرت در ایران را تغییر خواهد داد و بعد از انتخابات چند ماه کشور درگیر فرآیند اغتشاشات می‌شود!

اما سؤال این است که چرا فتنه انقلاب رنگی در ایران با این طراحی پیچیده شکست خورد؟

در پاسخ باید سه عامل را برشمرد : 1ـ نقش بی بدیل رهبری دینی که در محاسبات دشمن این سطح از قدرت نفوذ در ملت ایران برای آن تصور نشده بود.

 2ـ ارتباط عمیق فرهنگ ایرانی با اسلام و به ویژه نهضت عاشورا

3ـ حضور به موقع مردم در 8 و 9 دی ماه به صورت خودجوش در کل کشور وساقط کردن انقلاب مصنوعی و رنگی دشمن.

(مصطفی برزکار)

  گزارش روز   

  گرای اشتباه ندهید...

یکی از معاونان دولت اسبق که خدمات ارزشمندی را برای کشور داشته، در مصاحبه‎ای برای توسعه ایران و رهایی از تحریم‎ها  نسخه پیچیده و بیان کرده است: «ما باید بفهمیم که راهی جز مذاکره وجود ندارد.»

نسخه مذاکره در پاسخ به مسئله تحریم در همه دولت‌ها به فراخور شرایط و اقتضائات موجود در دستور کار  بوده و اساساً نظام جمهوری اسلامی لحظه‌‌ای برای رفع تحریم از طریق گفت‎وگوهای دو و چندجانبه در شرایط برابر، در هیچ دوره‌ای درنگ نکرده است و چه بسا در دوره‌‌ای حتی با وجود عبور از خطوط قرمزش، با دولت وقت بیشترین همراهی شد تا مسئله تحریم حل شود. اتفاقاً همین فرد مصاحبه‎کننده که در دلسوزی وی برای کشور تردیدی نداریم، هشت سال معاون اول دولتی بوده که بیشترین مذاکره را با تحریم‎کنندگان داشته، اما نتیجه آن از زبان یکی از اعضای کابینه همین دولت، چیزی جز هیچ نبوده است. بنابراین اصل مذاکره محل نقد نیست، بلکه این نگرش که «راهی جز مذاکره» برای حل مسئله تحریم نداریم، محل اشکال است؛ نگرشی که یک دوره هشت ساله ساخت درونی اقتصاد ایران را با چالش مواجه کرد؛ چرا که فراموشی ظرفیت‌های کشور و انفعال را به بار آورد.

تردیدی نیست که مسئله مهم اقتصاد ایران تحریم است؛ اما موضوع چگونگی مواجهه با این مسئله است!

تجربه برجام و مذاکره در گذشته به ما نشان داده است، مادامی که آمریکا تحریم را اثرگذار می‌داند، آن را با مذاکره برنمی‌دارد و اگر هم تحریمی تعلیق شود، مانع از انتفاع ایران خواهد شد. از این منظر مذاکرات گذشته برای ما یک درس است که تلاش برای کم اثر کردن تحریم باید در اولویت باشد. این تجربه گران چگونگی مواجهه با تحریم‌ها را به ما نشان می‌دهد! این تجربه گران نشان می‌دهد راه برداشتن تحریم، کم اثر یا بی‌اثر کردن تحریم است، نه تمرکز بر مذاکره‌ صرف. وقتی تحریم بی‌اثر شد، امکان مذاکره هم فراهم می‌شود، بنابراین، اولویت‎بندی راه حل‌ها در این میان اهمیت خود را نشان می‎دهد.

نکته مهم‎تر اینکه عامل اساسی در بی‌اثر یا کم اثرکردن تحریم، رشد تولید از طریق درون‎گرایی و برون نگری اقتصادی است؛ یعنی ابتدا باید ظرفیت‌های داخلی را از حیث ساختار و منابع، فعال و بهینه‎سازی کرد.

در نهایت همه باید مواظب باشیم تا گرای اشتباه ندهیم. تجربه گذشته را مدنظر قرار دهیم و بدانیم که راه حل اولویت‎دار اقتصاد ایران، رشد تولید از طریق حداکثر کردن بهینه‎سازی، صرفه‎جویی و بهره‌وری از عوامل تولید (زمین، سرمایه، نیروی کار) است. (علی محمدی)

خبر ویژه 

  عاقبت خوش رقصی برای رژیم صهیونی!

«گیدعون سعر» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به خوش‌رقصی‌های شورشی‌های حاکم بر سوریه پاسخ داد و آنها را «باند تروریست‌» توصیف کرد. طبق گزارش «عاروتص شوع»، وی ادعا کرده است دولت جدید سوریه همان گروهی هستند که باید خواب را از چشمان حاکمان اسرائیل بربایند. طبق این گزارش، سعر در جریان یک جلسه کاری در وزارت خارجه گفته است: «در دنیا از تغییر رژیم سازمان‌یافته در سوریه سخن به میان می‌آید، اما اینطور نیست. آنها باندی از تروریست‌ها هستند که ابتدا در ادلب بودند و بعد شهر دمشق و نقاط دیگر را به تصرف خود درآوردند.» سعر تصریح کرد: «دنیا می‌خواهد شاهد حضور آنها در یک رژیم جدید و باثبات باشد؛ چون همه کشورها می‌خواهند پناه‌جویایی که میزبانشان هستند به سوریه برگردند؛ اما وضع از این قرار نیست.» این در حالی است که ساعاتی قبل‌تر از آن استاندار جدید دمشق از حملات رژیم صهیونیستی به سوریه دفاع کرده و گفته بود: «دولت جدید سوریه قصد تهدید امنیت اسرائیل را ندارد.»

  اخبار

مذاکرات ریاض و تل‌آویو به کجا رسید؟

روزنامه عبریزبان «هاآرتص» در گزارشی مذاکرات محرمانه‌ای را افشا کرد که برای پیشبرد پرونده عادی‌سازی بین رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی در جریان است. این روزنامه در این ارتباط جزئیات جدیدی از پیشرفت مذاکرات بین دو طرف سعودی و صهیونیستی، به ویژه در هفته‌های اخیر ارائه داد و خاطرنشان کرد، این دیدارها علاوه بر موضوع عادی‌سازی، مسئله پایان دادن به جنگ در نوار غزه را هم دربرمی‌گیرد. هاآرتص با بیان اینکه روند مذاکرات بین طرف‌های سعودی و اسرائیلی از زمان برقراری آتش‌بس بین اسرائیل و لبنان شتاب بیشتری به خود گرفته، مدعی شد: «عادی‌سازی بین اسرائیل و عربستان یک گام دیگر به جلو برداشته و در انتظار آتش‌بس در نوار غزه است، چون یکی از بندهای توافق پایان جنگ در غزه است.» هاآرتص در گزارش خود به تغییر و تحولاتی که در روند مذاکرات سعودی ـ اسرائیلی درباره قرارداد عادی‌سازی رخ داده، اشاره می‌کند و می‌گوید: «قرار است اسرائیل اکنون تنها متعهد به گام برداشتن در روند تشکیل دولت فلسطینی شود.»

بهانه‌جویی با نیت انحراف اذهان به سمت تهدیدهای غیرواقعی

اتحادیه عرب در بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی درباره درگیری‌های اخیر در برخی شهرهای سوریه به اظهارات مقامات ایرانی درباره سوریه اشاره کرده و مدعی شده است، این اظهارات باعث تحریک نیروها و درگیری‌های داخلی در سوریه میشود. «سیدعباس عراقچی» در همین زمینه خطاب به کشورهای عضو اتحادیه عرب، گفت: «ما خواهان ثبات و آرامش و جلوگیری از آشوب و هرج‌و‌مرج در سوریه هستیم، به دلایلی کاملاً روشن.» وی در تشریح این دلایل عنوان کرد: «برای حفظ تمامیت ارضی و وحدت سرزمینی سوریه؛ برای حفظ امنیت تمامی اقوام و مذاهب، از جمله اهل سنت، شیعیان، علویان و اکراد؛ برای حفظ امنیت و حرمت بارگاه‌ها و اماکن متبرکه؛ برای محدود کردن تسلیحات غیرقانونی؛ برای رد هرگونه مداخله خارجی با هر توجیهی؛ برای جلوگیری از تبدیل شدن سوریه به مأمن تروریسم، افراطی‌گری و خشونت؛ برای آنکه از جانب سوریه تهدیدی متوجه همسایگان و کل منطقه نباشد؛ برای جلوگیری از ماجراجویی‌های بیشتر و توسعه‌طلبی‌های خطرناک اسرائیل و وادار کردن آن به تخلیه مناطق اشغالی و بالاخره، برای تشکیل یک حکومت و دولت فراگیر در سوریه.» وزیر امور خارجه اضافه کرد: «ولی ما گران فتنه‌انگیزی و بهانه‌جویی با نیت انحراف اذهان عمومی و منطقه‌ای به سمت تهدیدات غیرواقعی هستیم.»

این بار نوبت خود شماست!

«امیر عزیز نصیرزاده» وزیر دفاع با بیان اینکه مقاومت غیر ممکنها را ممکن می‌کند، گفت: «این حرف احمقانه‌ای است که برخی فکر میکنند با شهادت فرماندهان، مقاومت تضعیف میشود؛ اما مقاومت گریبان تمام زورگویان را خواهد گرفت.» وی با اشاره به تحولات سوریه، گفت: «ما در زمانی که در سوریه بودیم به ثبات در این‌کشور کمک میکردیم؛ اما الآن که دخالتی نداریم دشمن از کلام ما هم میترسد و بیانیه میدهد که در سوریه دخالت نکنید. در حقیقت ترس آنها از مقاومت است.» امیر نصیرزاده اظهارداشت: «عمر کشور آمریکا 250 سال است و یک غده سرطانی هم در منطقه ایجاد کرده است تا منابع کشورهای منطقه را غارت کنند. کسانی که علیه ما بیانیه میدهند باید حواسشان به اینها باشد. بعضی اوقات کد هم میدهند که بعد از سوریه نوبت یمن و سپس ایران است؛ اما من می‌گویم دفعه بعدی نوبت خود شماست؛ زیرا دشمنان تمامیتخواه هستند.»

اخبار کوتاه

  «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور گفت: «اینکه عده‌ای تصور کنند بهتر و برتر از بقیه هستند و بقیه غیرخودی هستند، همین وضعیتی پیش می‌آید که امروز با آن مواجهیم؛ اگر ما در داخل با هم وحدت و انسجام داشته باشیم، حتی اگر همه راه‌ها را به روی ما ببندند، می‌توانیم راه بسازیم؛ می‌توانیم مملکت را بسازیم. یقین بدانید اگر با هم و پشت سر رهبری و در راستای اجرای سند چشم‌انداز حرکت کنیم، تمام مشکلات قابل حل هستند.»

ماه اکتبر گذشته جنبشی ضد تحریم‌ دیگر کشورها در آلمان با عنوان جنبش «تحریم‌ها را متوقف کنید» تشکیل شد. این جنبش در پی یک مطالعه از شهروندان آلمانی اعلام کرد شاخص خستگی این شهروندان از تحریم‌های ضد روسیه، چین و ایران نمره ۹ از مجموع ۱۰ نمره را ثبت کرده است. گفتنی است، بازارهای روسیه، ایران و چین از بزرگترین بازارهای هدف اتومبیل‌های آلمانی بودند و اعضای این جنبش مشکلات اقتصادی و سقوط ارزش شرکت‌های اتومبیلسازی آلمان را نتجه این تحریم‌ها می‌دانند.

«جلیل مختار» سخنگوی کمیسیون انرژی با اشاره به دلیل قطعی برق پاییزه اظهار داشت: «تأمین سوخت نیروگاهی از شهریور دلیل قطعی برق است و از طرفی عدم اجرای مصوبات شعام پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم از جمله مصوبه مهرماه و مصوبه آبان‌ماه زمینه تشدید قطعی‌ها را فراهم کرد.» وی تأکید کرد: «مصوبه ۱۰ مرداد شورای عالی امنیت ملی به دولت اجازه می‌داد تا سقف ۴۰ میلیون لیتر مازوت در نیروگاه مصرف شود و بر این اساس از حداکثر ظرفیت این مصوبه در طول دولت سیزدهم استفاده شد و میزان مصرف مازوت به متوسط روزانه ۲۰.۶ میلیون لیتر رسید.»

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در یک نشست مطبوعاتی در پایان اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سن‌پترزبورگ، تأکید کرد، اوکراین با قطع ترانزیت گاز روسیه به کشورهای اروپایی، «در واقع دست اروپا را که به آن غذا می‌دهد، گاز می‌گیرد». وی افزود، بدون حمایت بروکسل، کی‌یف نه تنها قادر به جنگیدن نیست، بلکه حتی ادامه حیات اوکراین نیز غیرممکن خواهد شد.

تحلیلگر شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: «نتانیاهو به تیم مذاکرهکننده دستور داده است که فقط برای یک توافق جزئی و ناقص تلاش کنند؛ زیرا از عملی شدن تهدیدها و فروپاشی کابینه‌اش هراس دارد.» وی اضافه کرد: «حماس شرط جدیدی برای توافق تعیین نکرده و این نتانیاهو است که از یک توافق کامل و همهجانبه جلوگیری می‌کند.» «برگمان» گفت: «شروط توافقی که همه اسیران را از نوار غزه بازگرداند، همچنان پابرجاست و این شروط عبارتند از عقب‌‎نشینی ارتش از نوار غزه، آتشبس کامل و آزادسازی اسیران برجسته.»

🔺فراخوان اولین جشنواره هادیان جهادگر فضای مجازی🔺

🔹روایت حقیقت 🔹

📌قالب‌های جشنواره: یادداشت/ پادکست / عکس نوشت/ کلیپ/ توییت/ موشن گرافی

📌محورهای جشنواره: سیاست داخلی/ منطقه و بین الملل/ مسائل اقتصادی/ فرهنگ و رسانه

بخش ویژه: روایت مقاومت

زمان جشنواره: بهمن ماه 1403

مهلت ارسال آثار: حداکثر تا تاریخ یکشنبه ۹ دی ماه ۱۴۰۳

نشانی ارسال آثار: Basirat_faa @

معاونت سیاسی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات