▼ حرف روز
در تراز یک مکتب
قرون اخیر در زندگی بشر، زمانه جولان مکاتب و ایسمهایی است که هر یک مدعیاند تصویری متفاوت از حقیقت ارائه کردهاند و بهتر از دیگران هم از واقعیت هستی خبر دادهاند و هم میتوانند راه سعادت و کمال بشریت را ترسیم کنند. رقابت بین این مکاتب، یکی از مشغولیتهای انسانهای زمانه ما بوده است!
ایسمها برای آنکه جذاب باشند و هوادارانی را به دور خود گرد آورند، باید زاینده و پویا و روزآمد بوده و متناسب با زمانه حرفهایی برای گفتن داشته باشند! یکی از مؤلفههای این روزآمدسازی، تربیت «ابرمردانی» است که همچون ستارگان درخشانی در آسمان تیره و تار تاریخ درخشیدهاند و راه هدایت و رستگاری را برای یک ملت ترسیم کردهاند! این ابرمردان خود مخلوق مکتبی هستند که به آن تعلق دارند و آنچنان بزرگ و موسع و با عظمت شدهاند که کلام و مرام آنها دارای ابعاد و ظرفیت لازم برای بدل شدن به یک «مکتب» است!
بدون شک، اسلام ناب محمدی(ص) را میتوان بزرگترین مکتب انسانساز تاریخ بشریت دانست که توانسته است در طول چهارده قرن گذشته خود را بازخوانی کرده و روزآمد نگه دارد و متناسب با شرایط زمانی و مکانی گوناگون، صورتبندیهای نوین و متنوعی برای جهانیان ارائه دهد. در طول چهارده قرن گذشته، صدها و شاید هزاران چهره بزرگ انسانی را میتوان یاد کرد که همگی در این مدرسه شاگردی کرده و آنقدر عظمت یافته و به مقامات عالی رسیدهاند که به مثابه قلههای انسانیت و مردانگی شناخته میشوند و میتوان از آنان به مثابه یک مکتب یاد کرد!
مبتنی بر این دیدگاه است که رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی در 28 دی ماه 1398، چند روز پس از شهادت سردار رشید اسلام از تعبیر «مکتب سلیمانی» سخن گفتند و در جلسات متعددی ابعاد آن را برشمردند! معظمله به خوبی میدانستند که راه و رسم ماندگاری حقیقت با عظمت «حاج قاسم» استعلای مقام او از جایگاه یک فرد به جایگاه یک مکتب است. حاج قاسم در تراز یک مکتب، الگو و چراغ هدایت و راهنمای عملی است که توانایی شاگردپروری دارد و میتواند در میان نسلها و قشرهای مختلف جامعه تکرار و تکثیر شود.
نباید فراموش کرد که «مکتب سلیمانی» چیزی بیرون از مکتب حضرت روحالله و امام خامنهای نیست، او خود پرورشیافته این مکتب است. مکتب سلیمانی روزآمدشده مکتب خمینی و خامنهای است و حجتی است برای آنهایی که به ظاهر و منافقانه از مکتب خمینی و خامنهای دم میزنند، اما با روح و گوهر و تجلی عینی آن در زمانه ما که «مکتب حاج قاسم» باشد، بیگانهاند! (مهدی سعیدی)
▼ گزارش روز
دروغ پنج ساله!
به دروغ میگویند داستان ما با آمریکا از تسخیر سفارت این کشور شروع شد. دقیقاً قدم را از پله دوم میگذارند بدون اینکه بگویند پله اول چه بوده است؟ داستان ایران با کارتر شروع نمیشود.
با مرگ «جیمی کارتر» رئیس جمهور آمریکا هنگام وقوع انقلاب اسلامی ایران! رئیس جمهوری که ماجرای اشغال سفارت جاسوسی در تهران در زمان او رخ داد و روابط دو کشور به پایینترین سطح خود رسید، بار دیگر برخی جریانهای غربی بهانهای به دست آوردند تا ایران و ملت انقلابی ایران را مسبب دشمنی آمریکا با ایران معرفی کنند! بهرهبرداری دروغینی که آنقدر تکرار شده است که به روایت غالب در روابط تهران و واشنگتن تبدیل شده است؛ روایتی که تاریخ دروغ بودن آن را به وضوح نشان میدهد.
برای اثبات این مدعی کافی است بدانید اولین «مرگ بر آمریکا» را دانشجویان گفتند، نه در سال ۱۳۵۸ شمسی و پس از انقلاب اسلامی ایران، بلکه این شعار اولین بار در ۱۳۳۲ بعد از کودتای آمریکاییها علیه نهضت ملیشدن نفت در ایران سر داده شد!
تا قبل از آن کودتا، آمریکاییها اساساً در ایران محبوب بودند. یک دلیل عمدهاش این بود که در دهه بیست، یعنی به مدت ده سال ایران زیر چکمه اشغالگران انگلیس، روس و کمی آمریکا بود. از دل آن اشغالگری، نهضت نفت خروشید که بعد از چهار سال با طرح مشترک MI6 و CIA عملیات آژاکس با میدانداری افسران پهلوی انجام شد و آن کودتا، مختصر امید جامعه ایرانی را هم برای رسیدن به منافعشان در آن سالها بر باد داد.
مردم ایران بعد از کودتا چه دیدند؟ سه سال بعد از کودتا، آمریکاییها با مشارکت اسرائیلیها ساواک مخوف را شکل دادند و در همین ده سال هر کسی را که در نهضت ملیشدن نفت دست داشت، یا اعدام کردند یا تبعید یا در زندان حبسش کردند.
اساساً انقلاب 1357 یک واکنش بزرگ اسلامی به آن کودتای آمریکایی بود. تسخیر سفارت ماهها بعد از تلاش ژنرال هایزر برای اجرای کودتای آمریکایی در ۲۱ بهمن 1357 بود؛ یعنی دو کودتا کمتر از ۲۵ سال. یعنی ماهها بعد از حمایتهای آمریکا از شاه فراری شده و ماهها بعد از مواضع آمریکا علیه انقلاب اسلامی بود. حالا بماند که از دل آن لانه جاسوسی چه اسنادی که منتشر نشد که اقدامات و تصمیمات آمریکا علیه ایران و منافع ملی آن را افشا میکرد.
تقابل ملت ایران با آمریکا از همان روز کودتای۳۲ شروع شد؛ همان روزی که مختصر نور امید را آمریکاییها در دل مردم سرکوب کردند. (محمد افضلی)
▼ خبر ویژه
دست ردّ عربستان و امارات به رژیم صهیونی!
«تامیر هیمن» رئیس مؤسسه مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی در ارزیابی از رویارویی این رژیم با یمن تأکید کرد: «محاصره اقتصادی اسرائیل از سوی یمن یک اعلان جنگ بوده که اسرائیل نتواسته به آن پاسخ مناسبی بدهد.» این کارشناس صهیونیست اضافه کرد: «تاکنون اسرائیل فقط به اهداف تاکتیکی در یمن حمله کرده و زیرساخت نظامی، فرماندهی و لجستیکی انصارالله تقریباً دست نخورده است.» وی در ادامه افزود: «حملات اخیر اسرائیل شدت ضربات یمن را افزایش داده است.» هیمن همچنین عنوان کرد: «اسرائیل باید راهی برای ایجاد یک ائتلاف منطقهای علیه یمن پیدا کند؛ اما عربستان سعودی و امارات حاضر به همراهی با آن نیستند.» گفتنی است، ارتش رژیم صهیونیستی و نهادهای امنیتی اذعان دارند جنگ با یمنیها به دلیل دشواری جمعآوری اطلاعات امنیتی، امری پیچیده است. همزمان، منابع عبری گزارش دادند شعبه اطلاعات ارتش به تازگی دورههایی برای آموزش لهجه و فرهنگ یمن راه انداخته است تا عناصر امنیتی را برای فعالیت در اداره جدید مخصوص یمن آماده کند.
▼ اخبار
طراحی دشمن و وظیفه مسئولان!
«حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای» گفت: «باید توجه داشت که امروز دشمن، بسیار به برجسته کردن مسائل معیشتی و اقتصادی و پیشبرد توطئهها و اغراض شوم خود از این طریق دل بسته است. دشمن درصدد است با برجسته کردن مشکلات و معضلاتی که برخی از اقشار مردم با آنها مواجه هستند، سلسله مسائلی را در کشور ایجاد کند؛ بحمدالله مردم ما بصیر و هوشیار هستند و توطئه دشمن را خنثی میکنند، اما به هر ترتیب وظیفه ما مسئولان و کارگزاران نیز آن است که برای رفع دغدغهها و مشکلات مردم، شب و روز نشناسیم و پیوسته در حال تلاش برای رفع مسائل زندگی مردم باشیم.» رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: «بدونتردید با کسانی که بخواهند به روشها و انحای مختلف از شرایط موجود سوءاستفاده کنند؛ از جمله آنکه فساد مالی مرتکب شوند یا در دل مردم ترس و هراس بیفکنند، یا فضای یأس و ناامیدی به وجود آورند و امنیت روانی مردم را مخدوش سازند، برخورد قانونی و قاطع به عمل خواهد آمد.»
تاوان سنگینی خواهیم داد!
«عوده بشارات» تحلیلگر صهیونیست در «هاآرتص» با اشاره به جنایات رژیم کودککش صهیونی در غزه نوشت: «اطمینان دارد نسل آتی بهای سنگین خودکامگیهای اسرائیل را خواهد پرداخت.» او در این باره نوشت: «اسرائیل به صلح برابر اعتقادی ندارد، فقط کرنش کردن در مقابل خود را میپذیرد، دوست دارد همه در مقابلش ذلیل باشند و اگر کسی در مقابلش زانو نزد ضربات بیشتری را بر آن وارد میکند، هواپیماهای آمریکایی و موشکهایش در انبارهای ارتش اسرائیل برای انجام عملیات آماده هستند. ما فقط ظرفیت زندگی امروز را داریم، فردایی برای اسرائیل نیست، کسی هم به آنچه که طی 10 سال آینده رخ خواهد داد، اهمیت نمیدهد، هر نسلی بهای حماقت نسل قبلیاش را خواهد پرداخت.» در بخش دیگری از این مقاله آمده است: «عربها (ملتها و نه حاکمان) خشمگین هستند، نه فقط از اسرائیل؛ بلکه از بیش از هر چیز از حاکمان خود که حاضر نیستند کاری برای توقف رنج و مشقت برادرانشان در غزه انجام دهند.»
اعتراف به شکست سایبری
وزارت خزانهداری آمریکا طی بیانیهای از حمله هکرهای وابسته به چین با نفوذ به سیستمهای این وزارتخانه خبر داد و مدعی شد، این هکرها به اسناد غیرمحرمانه دسترسی پیدا کردهاند. بنا به اعلام وزارت خزانهداری آمریکا، این حمله از طریق نفوذ به یک ارائهدهنده خدمات امنیت سایبری به نام «BeyondTrust» صورت گرفته است. مقامات وزارت خزانهداری در تاریخ 8 دسامبر (سه روز پیش) از این نفوذ هکرها مطلع شده و بلافاصله با همکاری آژانس امنیت سایبری و زیرساختهای آمریکا (CISA) و افبیآی، تحقیقات گستردهای را برای ارزیابی ابعاد این حمله آغاز کردهاند. گفته شده است تاکنون BeyondTrust و سفارت چین در واشنگتن به درخواستها برای اظهار نظر در این باره پاسخی ندادهاند. این نخستین باری نیست که دولت آمریکا، چین را رسماً به انجام حملات سایبری علیه نهادهای آمریکایی متهم میکند. در ماههای اخیر، گروه هکری موسوم به «طوفان نمک» (Salt Typhoon» که به دولت چین نسبت داده میشود، به شبکههای چند شرکت مخابراتی بزرگ آمریکا، از جمله AT&T و Verizon، نفوذ کرده است.
روایت رئیس جمهور از همراهی امام خامنهای با دولت
«مسعود پزشکیان» رئیسجمهور در گفتوگو با رسانه دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای درباره جلسات منظم خود با رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و جزئیات جلسه اخیر توضیح داد. وی در این گفتوگو روایتی از صرفهجویی رهبر فرزانه انقلاب در مصرف انرژی را تشریح کرد و گفت: «وقتی مشکل تأمین انرژی را با مقام معظم رهبری مطرح کردیم، در دیدار بعدی متوجه شدم که ایشان چراغهای اتاق را نصفش را خاموش کردهاند و گفتند: «ما روشنایی را کاهش دادهایم.» این موضوع بسیار مهم بود، زیرا اگر مردم کشور نیز صرفهجویی کنند، میتوانیم منابع حاصل از این صرفهجویی را به معیشت، اشتغال، حقوق و تأمین نیازهایی مانند گندم اختصاص دهیم.»
▼ اخبار کوتاه
◄ رژیم صهیونیستی ادعاهایی را درباره بازداشت یک شهرکنشین به اتهام جاسوسی برای ایران مطرح کرد. رژیم صهیونیستی مدعی شد، این شهرکنشینِ ۲۹ ساله، مقیم منطقه اشغالی «بتاح تکفا» است و مأموریتهای جاسوسی را برای ایران به انجام رسانده است. رژیم صهیونیستی ادعا کرد، از جمله اقدامات جاسوسی این شهرکنشین، تصویربرداری از خانه «بنی گانتس» وزیر جنگ پیشین این رژیم و سوزاندن برخی خودروها در سرزمینهای اشغالی بوده است. گفتنی است، در ماههای اخیر رژیم صهیونیستی در چند مورد دیگر نیز برخی شهرکنشینان را با ادعای جاسوسی برای ایران در سرزمینهای اشغالی بازداشت کرده بود.
◄ «عبدالمطلب حقانی» سخنگوی وزارت مهاجرین حکومت طالبان اظهار داشت: «در 9 ماه گذشته، از ابتدای ماه فروردین تا پایان ماه آذر بیش از یک میلیون افغان از کشورهای همسایه بهصورت اجباری و داوطلبانه به کشور بازگشتهاند، از این تعداد نزدیک به 93 هزار نفر از پاکستان، حدود 17 هزار نفر از ترکیه و مابقی از ایران بازگردانده شدهاند.» پیش از این، سازمان جهانی مهاجرت (IOM)گزارش داده بود در سال 2024 میلادی، بیش از 1.2 میلیون مهاجر افغان از پاکستان و ایران به افغانستان بازگشتهاند.
◄ «نبیه بری» در گفتوگو با روزنامه «النهار» درباره پرونده آتشبس و تجاوزات مستمر رژیم اشغالگر به جنوب لبنان و نقض توافق آتشبس از سوی این رژیم، تأکید کرد: «کمیته ناظر بر اجرای آتشبس باید مسئولیتهای خود را در کنار یونیفل (نیروهای موسوم به حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان) بر عهده بگیرد.» این مقام لبنانی افزود: «اسرائیل باید از مناطقی که در لبنان به آنجا وارد شده، عقبنشینی کند و ارتش لبنان هم باید در این مناطق به طور کامل مستقر شود.» وی درباره موضع حزبالله هم گفت: «حزبالله با ارتش هماهنگ بوده و به مفاد توافق عمل میکند.»
◄ «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در گفتوگویی تأکید کرد: «تنش مزمن و تکرار مداوم درگیریها در کشورهای غرب آسیا عمدتاً نتیجه اقدامات غیرمسئولانه ایالات متحده و تمایل این کشور برای مداخله فعال در امور داخلی کشورهای عربی است و به شکل تهاجمی خطوط جداکننده ساختگی را ترسیم میکند.» وی افزود: «مردم عراق و لیبی همچنان با عواقب ماجراجوییهای آمریکا و اقمارش دست و پنجه نرم میکنند.»
◄ «مائو نینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری گفت: «مردم سوریه و غرب آسیا باید خودشان بتوانند سرنوشت خودشان را تعیین کنند. خاورمیانه میدان جنگی برای قدرتنمایی کشورهای غربی نیست، آنجا باید منطقه آرامی باشد تا مردم به زندگی خودشان ادامه دهند و سرنوشتشان را تعیین کنند.»