اگر میخواهیم در جریان جنگ رژیم صهیونی علیه مردم مظلوم فلسطین،بازنده بزرگ و بازنده بزرگتر را شناسایی کنیم و اگر میخواهیم به ابتذال فرهنگ و تمدن و سیاست در غرب پی ببریم، جنایات رژیم صهیونی علیه ملت غزه و لبنان که ظرف بیش از ۱۵ ماه و با پشتیبانی کامل آمریکا و اروپا صورت گرفت در نظر بیاوریم. حالا، نه فقط در فلسطین، ایران، جبهه مقاومت و دنیای اسلام، بلکه مردم در شرق آسیا، آفریقا، غرب و آمریکا نیز رژیم صهیونی را رژیمی نسلکش میدانند که در نهایت سنگدلی ماهها مردم غزه را به خاک و خون کشیده است. رهبر معظم انقلاب چندی پیش، با تأکید بر شکست رژیم صهیونی در شکستن مقاومت فلسطین با وجود کشتار نزدیک به ۵۰ هزار انسان بیگناه، شکست بزرگتر را رسوایی فرهنگ و تمدن و سیاستمداران غرب دانستند؛ بنابراین از نظر معظمله بازنده بزرگ رژیم صهیونی و بازنده بزرگتر فرهنگ و تمدن منحط غربی است.
دیگر این رژیم جعلی در ۱۵ ماه اخیر چه باید میکرد تا شورای امنیت و دیگر نهادهای مدعی صلح و حقوق بشر و دول غربی به خود آیند و اقدامی را ترتیب دهند؟ این اتفاقات نشان داد آزادی و حقوق بشر و مدعيان آن، مضحکترین مفاهیم هستند. حتی مردم اروپا و آمریکا به طرز بیسابقهای در حمایت از ملت فلسطین و در مخالفت با سکوت و حمایت دولتهای خودشان اعتراضات و راهپیمایی برگزار کردند، اما باز خبری از مقامات غربی نشد. این نحوه مواجهه دولتهای غربی با موضوع فلسطین در آینده نیز تغییر نخواهد کرد؛ در لیبرال دموکراسی غرب، منافع سیاسی و استکباری تعیینکننده رفتارهای جهانی آنان است. اخلاق و انسانیت مادامیکه منافع آن دولتها چیز دیگری را اقتضا کند، جایگاهی ندارد.
در این زمینه باید با غربگرایان در ایران که به دروغ، غرب و شعارهای مضحک آنان را در برابر دیدگان و افکار عمومی میآرایند، مواجهه فکری داشت. این مقابله و رویارویی سرنوشتساز است و هرگز نباید مخاطرات آرایشگران غرب در ایران را دستکم گرفت. جدا از تلاشهای دستگاه دیپلماسی کشور، دانشگاهها و مراکز فکری و فرهنگی کشور هرگز نباید این رفتارهای خباثتآلود دولتهای غربی را نادیده بگیرند. باید در دانشگاهها حقایق لیبرال دموکراسی غرب انعکاس یابد. عرصه هنر نیز نباید از مسئولیت تاریخی و انسانی خود در معرفی چهره حقیقی غرب شانه خالی کند و لازم است آنچه بر ملت فلسطین در ۱۵ ماه اخیر گذشته را ثبت کنند. تاریخ معاصر ایران گویای آن است که آراستگان افکار و اندیشههای غرب، جامعه ایرانی را بارها به لبه پرتگاه بردهاند و نیز همینها نقطه اتکا و امید قدرتهای بزرگ برای زمینگیر کردن ایران به حساب میآیند. (عزیز غضنفری)
▼ گزارش روز
اقتصاد و سیاست در ایستگاه مسکو
«مسعود پزشکیان» در سفری دورهای به روسیه، اسناد مهمی را امضا کرد که جنبههای راهبردی آن میتواند بر بهبود روابط متقابل، رفع برخی از موانع تجاری و گسترش روابط همهجانبه تأثیرات مثبتی ایجاد کند.
رهبر معظم انقلاب نیز در مراسم تنفیذ رئیس دولت چهاردهم، سیاست خارجی پویا، فعّال و مبتنی بر منافع ملّی را از توصیهیهای اصلی خود قرار دادند و ذیل همین مبحث بر تحکیم ارتباط با همسایگان، گسترش همکاری و قدرشناسی نسبت به کشورهایی که در سالهای سخت و فشارهای دشمن در کنار ایران بودند و در نهایت بر اولویّت نداشتن ارتباط با اروپا به دلیل همراهی با آمریکا در تحریم مردم ایران تأکید کرده بودند. بر این اساس، ارتقای روابط با روسیه، از سیاست های کلی و راهبردی جمهوری اسلامی ایران است که فهم دقیق آن مستلزم درکی درست از شرایط دو کشور و روابط بینالمللی است. شرایط بینالمللی و منطقهای و ترسیم شکل جدیدی از مناسبات جهانی اقتضا میکند تا روابط تهران ـ مسکو در سطوح بسیار بالاتری تداوم یابد. به ویژه که هر دو کشور مورد هجوم اقتصادی غرب از طریق تحریمها قرار گرفتهاند. روسیه و ایران میتوانند به دلایل متعدد، از جمله مواجهه با تحریمهای غرب، از ظرفیتهای بالقوه یکدیگر در زمینه رشد تجارت خارجی و افزایش درآمد ارزی استفاده کنند.
هر دو کشور با فهم راهبردی از چنین مسئلهای و در چارچوب حفظ اولویتها و منافع خود، اقدامات مؤثری را در جهت بالفعل کردن ظرفیتهای مشترک در دستور کار گذاشتهاند که نویدبخش توسعه تجارت فی ما بین است؛ بخشی از این اقدامات عبارتند از: صفر شدن تعرفه تجاری، فراهم شدن شرایط برای استفاده از دوگانه روبل ـ ریال در مبادلات تجاری، تسریع در اجرای طرحهای زیرساختی، مانند پروژههای راه آهن و تقویت ناوگان حمل دریایی و زمینی و از همه مهمتر تفاهمنامه گازی که براساس آن قرار است گاز روسیه به ایران و سپس برخی کشورهای حاشيه خلیج فارس انتقال یابد، این مهم میتواند از حیث درآمد ارزی، انتقال تکنولوژی و جبران ناترازیهای انرژی برای کشورمان موثر واقع شود.
ارتقای روابط دوجانبه، ایران و روسیه را در مسیر یک همکاری استراتژیک بلندمدت قرار میدهد و به ثبات و امنیت منطقه و همکاری و وابستگی متقابل کشورهای منطقه نیز کمک شایانی میکند؛ با وجود این نباید فراموش کنیم که آنچه شرط کافی برای بالفعل کردن این ظرفیتهاست، دو نکته اساسی است: اول قراردادها باید عملیاتی شود و تنها بر روی کاغذ نماند. دوم هم اینکه زیرساختهایی اجرایی این توافقات که در سیاستگذاریهای داخلی ریشه دارد، تقویت شوند. (علی محمدی)
▼ خبر ویژه
پیام ویژه آنکارا به سران تلآویو
«یدیعوت آحارونوت» در گزارشی ادعا کرده است، مقامات ارشد ترکیه به رژیم صهیونی پیام مهمی درباره سوریه جدید دادهاند و در این پیام از تلآویو خواستهاند به حکومت «احمد الشرع» معروف به «محمد جولانی» فرصت همکاری بدهد. این روزنامه نوشته است، مقامات ترکیهای با تأکید بر اینکه «اسرائیل پیامهای مثبتی را که جولانی به آن منتقل میکند و اقدامات مثبتی که انجام داده، مانند جمعآوری سلاحها و اظهارات علیه ایران و حزبالله را نادیده میگیرد» به رژیم صهیونی هشدار دادهاند که اگر خلاف این روند را در پیش بگیرد، در واقع «روی اسب بازنده شرطبندی کرده و همسو با منافع جمهوری اسلامی ایران گام برداشته است.» در ادامه این گزارش آمده است: «مقامات ترکیه خاطرنشان کردند که سازکار هماهنگی بین «اورشلیم» و «آنکارا» در جنگ لبنان به خوبی کار کرد و دلیلی وجود ندارد که هماهنگی در سوریه به خوبی کار نکند. اسرائیل و ترکیه منافع مشترکی در سوریه دارند و هر دو باید برای پیشبرد این منافع همکاری کنند.»
▼ اخبار
حمله آمریکا به آمریکا؟
پس از آنکه ترامپ گفت میخواهد گرینلند را در اختیار بگیرد، نخستوزیر گرینلند «موت بورپ اگده» تصریح کرد، این جزیره فروشی نیست و هرگز فروخته نمیشود! پس از آن بود که مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، «مایک والتز» گفت: «رئیسجمهور منتخب آمریکا آمادگی دارد تمامی گزینههای احتمالی از جمله استفاده از زور برای اقدام در خصوص گرینلند را مورد بررسی قرار دهد.» در واکنش به این اظهارات، رئیس بزرگترین حزب اپوزیسیون «نالراک» در پارلمان گرینلند و وزیر خارجه پیشین این جزیره «پله بروبرگ» در مصاحبه با خبرگزاری «ریانووستی» تصریح کرد: «واشنگتن دسترسی نامحدودی به این جزیره دارد و حمله نظامی این کشور به گرینلند معنی و مفهومی ندارد. اگر آمریکا به گرینلند حمله کند، به چه چیزی حمله میکند؟ نیروی دریایی دانمارک؟ که در عرض دو ثانیه تمام میشود و خط دفاعی بعدی آمریکاییها هستند. پس آمریکاییها به آمریکاییها شلیک میکنند؟»
جنگ تمام شد و ما شکست خوردیم!
وزیر خارجه رژیم صهیونی به شکست در تحقق اهداف خود در جنگ علیه مقاومت فلسطین اعتراف کرد. «گیدئون سعر» وزیر خارجه رژیم صهیونی اذعان کرد: «پس از گذشت چند ماه [از آغاز جنگ]، ما نتوانستیم حتی یک گروگان را زنده آزاد کنیم.» سعر با بیان اینکه همین مسئله مسئولیت سنگینی بر دوش ما به عنوان اعضای کابینه قرار داده است، تصریح کرد: «با وجود ضربات قدرتمندی که به حماس وارد کردیم، ولی به اهداف جنگی درباره آن دست پیدا نکردیم.» رسانههای صهیونی پس از اعلام توافق آتشبس میان حماس و رژیم صهیونیستی اعتراف کردند: «حماس در تحقق هدفش در جنگ پیروز شد و در مقابل اسرائیل در تحقق هدفش شکست خورد.» کانال آی24 نیوز با انتشار گزارشی در این باره اعلام کرد: «حماس موفق شد که به اسرائیل در نوار غزه جای پایی ندهد و به این ترتیب ما نتوانستیم به اهداف جنگ دست یابیم.» در ادامه این گزارش آمده است: «حماس در مدیریت نوار غزه پیش میرود و اسرائیل به اهداف جنگ دست نیافت و نتوانست واقعیت منطقه را تغییر بدهد.»
آقای پزشکیان، میخواهند شما غافلگیر شوید!
روزنامه «کیهان» در گزارشی تحلیلی نوشت: «در حالی که برخی محافل غربگرا از مذاکره شرافتمندانه با آمریکا دم میزنند و وانمود میکنند که فضای موجود فضای مذاکره است، منابع سیاسی و رسانهای در آمریکا و غرب اذعان میکنند که اولویت دولت ترامپ، احیای راهبرد شکست خوردهای علیه ایران است و نه مذاکره برابر. این خلافگویی و انکار واقعیت موجود میدان، نشان میدهد که محافل غربگرا سرگرم عملیات فریب برای قرار دادن کشور و دولت در موقعیت غافلگیری هستند و حال آن که اگر نقشه دشمن درست فهمیده شود، دولتمردان برای دفاع و مقابله آماده میشوند و فرصت تدبیر و مدیریت و گرهگشایی را پای توهم مذاکره قربانی نمیکنند. دونالد ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود ضمن اعتراف به اینکه «من انواع تحریمها را علیه ایران اعمال کردم» گفته بود: «اگر دوباره رئیسجمهور شوم، حکومت ایران را بهطور کامل تحریم میکنم.» او همچنین پس از ماجرای تیراندازی به سمتش در جریان یک سخنرانی انتخاباتی، ایران را تهدید کرد که اگر اتفاقی برایش بیفتد آمریکا باید بزرگترین شهرها و کل کشور ایران را به خاک و خون بکشد.»
هر شرارتی را در نطفه خفه میکنیم
فرمانده انتظامی کل کشور گفت: «تمامی نیروهای فراجا اعم از دریابانی، مرزبانی و انتظامی در کنار مردم و با همراهی مردم عزیز آمادهتر و توانمندتر از گذشته تمامی توطئهها را در نطفه خاموش خواهند کرد.» «سردار سرتیپ پاسدار احمدرضا رادان» در آیین برگزاری رزمایش دریایی منطقهای «محمد رسولالله» در چابهار با بیان اینکه این اقتدار نیروهای مسلح کشور را نشان میدهد، اقتداری که وقتی ناوی از ناوهای دشمن به سمت آبهای سرزمینی ایران حرکت میکند با یک پیام از ارتش جمهوری اسلامی حتی اجازه پیدا نمیکند به سرفصل مرزی نزدیک شود، اظهار داشت: «نیروهای مسلح با اقدامات مقتدرانه و عملیات بهنگام و به موقع در جای خود فکر تعدی به خاک و آب نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را از سر دشمن بیرون میکند.»
▼ اخبار کوتاه
◄ «ایلان ماسک» مالک تسلا و پلتفرم ایکس درباره نقش خود در آزادی خبرنگار ایتالیایی توضیح داد و گفت: «هیچ تعاملی با ایران نداشتم. فقط حمایت از طرف آمریکا را توصیه کردم.» مشاور دونالد ترامپ ساعاتی پیش از آن در پاسخ به پرسشی در شبکه اجتماعی ایکس، مداخله خود در آزادی «چچیلیا سالا» را تأیید کرده و گفته بود: «من یک نقش کوچک ایفا کردم.»
◄ منابع رسانهای از استعفای وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونی از کابینه این رژیم در اعتراض به توافق تبادل اسرا خبر دادند. «بن گویر» در پیامی در این باره گفت: «من عاشق «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل هستم و تمام تلاشم را انجام خواهم داد تا نخستوزیر در سمتش باقی بماند، اما استعفا میدهم، زیرا توافقی که امضا شد، فاجعهبار است.»
◄ «برنی سندرز» سناتور آمریکایی از حزب دموکرات، در اظهاراتی تند گفت، آمریکا با ارسال سلاح برای نتانیاهو، در ارتکاب نسلکشی و جنایات در غزه مشارکت کرده است. او گفت: «تأسفبار است که این توافق همان طرحی است که نتانیاهو و دولت افراطیاش در ماه می گذشته رد کرده بودند.» سندرز افزود: «از زمان ارائه طرح پیشنهادی در ماه می گذشته، بیش از 10 هزار نفر کشته شدهاند و رنج اسرا و غیرنظامیان در غزه تشدید شده است.»
◄ یکی از رهبران حماس در گفتوگو با شبکه «المیادین» تأکید کرد، اسرای حزبالله لبنان به همراه کسانی که بعد از ۷ اکتبر بازداشت شدهاند در مرحله دوم توافق با رژیم صهیونیستی آزاد خواهند شد .وی افزود: «در مرحله نخست، اسرایی که قبل از عملیات طوفانالاقصی در بازداشتگاههای رژیم صهیونیستی محکوم شده و به سر میبردند، تبادل میشوند.» این رهبر فلسطینی بیان کرد: «در مرحله نخست همچنین زنان، کودکان و غیرنظامیانی که در جریان عملیات طوفانالاقصی اسیر شدند، آزاد میشوند.»
◄ رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و عضو ستاد ملی اعتکاف، با انتشار آمار و گزارشهایی رسمی در صفحه شخصی خود از استقبال مردم مؤمن ایران اسلامی از آیین معنوی اعتکاف، رشد ۲۰۰ درصدی حضور نوجوانان در اعتکاف را شورانگیز وصف کرد. «حجتالاسلام محمد قمی» در صفحه شخصی خود درباره جزئیات اعتکاف امسال نوشت: «اعتکاف ۱۴۰۳ با رشد ۳۰ درصدی معتکفین و مشارکت ۸۷۰۰ مسجد در سراسر کشور همراه بوده است.»
◄ «سید عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله یمن گفت، در کنار مقاومت فلسطین، جبهههای پشتیبانی در عرصههای مختلف پدیدار شد. او در این باره افزود: «بزرگترین فداکاری در جبهههای پشتیبانی توسط حزبالله لبنان انجام شد. حزبالله در جبهههای پشتیبانی کاری انجام داد که امت اسلامی در هیچ یک از جبهههای خود انجام نداده بود و هیچ گروهی به اندازه حزبالله، به ویژه شهید اسلام و انسانیت، سید حسن نصرالله (رضوان الله علیه)، فداکاری نکرد.»