بین الملل >>  بین الملل >> گزارش بین الملل
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۶  ، 
کد خبر : ۳۷۱۵۸۲
کنکاشی بر اقدام ترامپ مبنی بر برداشتن حفاظت فیزیکی پومپئو، هوک و بولتون

از انتقام گیری شخصی تا توهم فرار از مجازات

ترامپ که توانسته بسیاری از پرونده های فساد و مجازاتهایش در دادگاههای آمریکا را مختومه سازد بر این تصور است که با اعلام برائت از افرادی همچون پومپئو، هوک و بولتون می تواند خود را از پرونده ترور سردار سلیمانی مبرا ساخته و یا حداقل با ادعای رویکرد مذاکراتی و تعاملاتی، تهران را از اجرای انتقام گیری خون سردار منصرف سازد.

 

 

بصیرت / سیاست خارجی 

این روزها در حالی ترامپ در حال اجرای فرامیم اجرایی داخلی و البته شاخ و شانه کشیدن های خارجی است که در اقدامی تامل برانگیز رئیس‌جمهور آمریکا پس از جان بولتون، حفاظت فیزیکی مایک پمپئو و برایان هوک را هم لغو کرد. پس از لغو حفاظت فیزیکی «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق آمریکا، نشریه نیویورک‌تایمز پنجشنبه اعلام کرد که دونالد ترامپ، علی‌رغم افزایش تهدیدها حفاظت فیزیکی مایک پمپئو وزیر خارجه سابق و «برایان هوک» نماینده ویژه سابق آمریکا در امور ایران را لغو کرد.

برخی در تحلیل این رفتار ترامپ عنوان می کنند که او با جداسازی راه خویش از افراط گرایان ضد ایرانی به دنبال ارسال سیگنال های مثبت مذاکراتی به ایران است که انتخاب «استیو ویتکاف» به عنوان نماینده خود در خاورمیانه به عنوان مسئول استراتژی در قبال ایران حلقه تکمیلی آن است. پیروان این دیدگاه در حالی چهره ای تعاملاتی از ترامپ به نمایش گذاشته و بعضا خواستار رویکرد مثبت تهران به مذاکره مستقیم با آمریکا می شوند که سخنان ترامپ مبنی بر اینکه اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته ای را نخواهد داد که بر اساس تعریف وی یعنی اینکه ایران حق هیچ گونه غنی سازی نداشته باشد و همزمان نیز گزینه حمله نظامی رژیم صهیونیستی روی میز را مطرح می سازد، نشان می دهد که اقدام تراپ در قبال هوک، پومپئو و بولتون برگرفته از اهداف و دلایلی دیگر است.

در این چارچوب چند نکته قابل توجه است:

نخست : انتقام گیری شخصی: رفتار شناسی ترامپ در روز اول کاری و صدور فرامین اجرایی، نشان می دهد که حمایت از متحدانش و اقدام علیه مخالفان و منتقدانش از اولویت های برنامه کاری او بوده است چنانکه همان ابتدا 1600 نفر از بازداشت شدگان 6 ژانویه ( حمله به کنگره در سال 2021) را عفو کرد. کارنامه هوک، پومپئو و بولتون نشان می دهد که هر چند آنها در دوره اول ریاست جهوری ترامپ دارای سمت های دولتی و از نزدیکانش بوده اند اما در طول چهار سال گذشته آنها در جمع مخالفان و منتقدان ترامپ و حتی محکوم کنندگان و شهادت دهندگان در پرونده های ضد ترامپ بوده اند. با توجه به عملکردهای 4 ساله این افراد می توان گفت که اقدام ترامپ نوعی انتقام گیری شخصی بوده است و ارتباطی با رویکرد مذاکراتی وی ندارد.

دوم: تبرئه سازی از مجازات: از نقاط اشتراک این افراد را ایقای نقش و یا استقبال آنها از ترور سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در تروریسم دولتی آمریکا در فرودگاه بغداد می باشد. هر چند که آمریکایی ها با ادعاهای واهی برآن بوده اند تا ایران را از مجازات آمران و عاملان این ترور منصرف سازند اما ایران تاکید دارد که هر چند در هیچ تروری در جهان دست نداشته و ندارد اما از مجازات  قاتلان سردار سلیمانی و همراهانش نخواهد گذشت و آنها باید در دادگاه های ذی صلاح مجازات شوند چنانکه تاکنون نیز چندین جلسه دادگاه رسیدگی به این پرونده در دادگاه های ایران برگزار و در مجامع حقوقی جهان نیز در حال پیگیری است.

 ترامپ که توانسته بسیاری از پرونده های فساد و مجازاتهایش در دادگاههای آمریکا را مختومه سازد بر این تصور است که با اعلام برائت از افرادی همچون پومپئو، هوک و بولتون می تواند خود را از پرونده ترور سردار سلیمانی مبرا ساخته و یا حداقل با ادعای رویکرد مذاکراتی و تعاملاتی، تهران را از اجرای انتقام گیری خون سردار منصرف سازد. این خیال پردازی خودخواهانه ترامپ در شرایطی است که ملت و حاکمیت ایران همواره تاکید دارند که تحت هیچ شرایطی از خون سردارشان نخواهند گذشت و مجازات آمران و عاملان این جنایت بزرگ قطعی است و حتی اگر مذاکره و توافقی نیز میان طرفین بر سر برجام صورت گیرد تاثیری در این مهم نخواهد داشت.

ترامپ و هر کدام از افرادی که در این جنایت علیه بشریت نقش داشته­اند روزی مجازات خواهند شد چرا که این خواسته نه تنها خواست ملت ایران بلکه خواست تمام آزادی خواهان جهان است که با تمام وجودشان سردار را اسطوره تمام ناشدنی مبارزه با تروریسم و برقرار کننده و صلح و امنیت برای جهان می­دانند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات