بین الملل >>  سیاست خارجی >> گزارش بین الملل
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۴  ، 
کد خبر : ۳۷۲۱۴۹

داستان‌سرایی دوباره آمریکایی‌ها برای چیست؟

در مقطع کنونی رژیم صهیونیستی در حالی به تبادل اسرا با حماس تن داده است که روند مبادله اسرا ابعاد دیگری از شکست این رژیم در برابر مقاومت را آشکار ساخته است لذا رسانه‌های غربی با ادعاها و جوسازی علیه ایران برآنند تا مانع از گسترده‌تر شدن ابعاد این رسوایی شوند.
پایگاه بصیرت / علی تتماج
در روزهای اخیر آمریکایی‌ها بار دیگر به طرح موضوعات نخ نما شده و تکراری علیه ایران روی آورده‌اند. در همین چارچوب نیویورک‌تایمز بر اساس داده‌های اطلاعاتی جدید آمریکا مدعی شده که گروهی از دانشمندان اتمی در ایران به دنبال راه‌هایی"سریع" و "میان‌بُر" برای ساخت سلاح اتمی‌اند تا ذخایر اورانیوم غنی‌شده را طی چند ماه به سلاح تبدیل کنند. نیویورک‌تایمز مدعی شده است که، اطلاعات جدید در خصوص برنامه اتمی حکومت ایران، مقام‌های ایالات متحده آمریکا را متقاعد کرده است که تیمی مخفی از دانشمندان ایرانی، رویکردی "سریع‌تر" و در عین حال "ابتدایی‌تر"، برای ساخت سلاح اتمی را دنبال می‌کنند تا در صورتی که تهران تصمیم به ساخت بمب اتمی بگیرد، تولید آن ممکن و عملی باشد.  در ادامه این رسانه مدعی شده است که این گزارش در عین حال می‌‌افزاید که "هنوز تصمیمی برای ساخت بمب اتمی از سوی حکومت ایران اتخاد نشده است." گزارش نیویورک‌تایمز همچنین با بیان این که "نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی در اثر تضعیف نیروهای نیابتی‌ حکومت ایران در جریان حملات اسرائیل کاهش یافته است"، می‌‌نویسد که تهران "در پی یافتن راه‌های جدیدی برای ایجاد بازدارندگی در برابر اسرائیل و ایالات متحده آمریکا است".
در همین حال در ادامه جوسازی‌های ضد ایرانی دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری جدید ایالات متحده، در نخستین اظهارنظر خود در مورد گزارش‌های مربوط به ارسال مواد شیمیایی پیشران موشک از چین به جمهوری اسلامی ایران، به صدای آمریکا گفت از این گزارش‌ها «آگاه» است. پیش از این نیز روزنامه‌های فایننشال تایمز و وال‌ استریت ژورنال در گزارش‌هایی جداگانه به نقل از برخی مقام‌های غربی اعلام کردند دو کشتی باری ایرانی حامل ماده اولیه سوخت موشک در چند روز آینده از چین راهی ایران خواهند شد.
 
چرایی یک جوسازی
این جوسازی‌ها در حالی صورت گیرد که در قبال آن چند نکته قابل توجه است.
 
نخست؛ بر اساس بندهای غروب کرده قطعنامه 2231 شورای امنیت، از اکتبر 2020 و نیز از اکتبر 2023 تمامی تحریم‌های تسلیحاتی ایران و نیز تحریم‌های موشکی و پهپادی ایران برداشته شده است و ایران حق دارد با هر کشوری که بخواهد مراوده تسلیحاتی داشته باشد لذا جوسازی‌های ایران هراسانه رسانه‌های غربی با ادعای انتقال مواد پیشرانه موشکی مغایر با حقوق جهانی ایران بوده و هیچ تناسبی با واقعیت های میدانی ندارد. ایران حق دارد با هر کشوری مراوده نظامی و تسلیحاتی در هر سطحی داشته باشد در عین آنکه به اذعان جهانیان و حتی غربی‌ها ایران به چنان توان بومی در حوزه موشکی و پهپادی و تسلیحاتی دست یافته است که با کشورهای رتبه یک جهان برابر می‌کند و نیازی به مولفه‌های بیرونی ندارد.
 
دوم؛ تقارن ادعاهای مذکور با نمایش شهر موشکی نیروی دریایی و رزمایش عظیم نیروهای مسلح ایران نیز از نکات قابل توجه است بگونه‌ای که این سناریو را قوت می‌بخشد که غرب برای اهمیت زدایی از آن رویدادهای مهم به حاشیه سازی‌های بی محتوا در بابا تکرار ادعاها علیه فعالیت هسته‌ای  و توان موشکی ایران روی آورده است.
 
سوم؛ ادعای مذکور در حالی صورت می‌گیرد که پیش از این رسانه‌های غربی دو ادعا را مطرح کرده بودند اولا آنکه حمله 5 آبان رژیم صهیونیستی به ایران برای یک سال توان پدافندی و موشکی ایران را به تاخیر انداخته است و ثانیا ایران برای احیا پدافند هوایی نابود شده‌اش دست به دامان روسیه شده است. با توجه به اینکه رسانه‌های غربی برآنند تا با جا به جا کردن جای ظالم و مظلوم به رژیم صهیونیستی چهره یک ناجی برای امنیت جهان دهند و تجاوزگری‌های این رژیم را توجیه کنند، ادعای ارسال پیشرانه موشکی از چین به ایران را می‌توان ادامه همان خط رسانه‌ای دانست. این امر نقش دادن هالیوودی به رژیم صهیونیستی زمانی بیشتر آشکار می‌شود که ترامپ که در روز تحلیفش مدعی شده بود که با حمله اسرائیل به لبنان و سقوط نظام اسد ایران ضعیف‌تر شده است، در سخنانی دیگر ادعا کرد امیدوار است که بحران هسته‌ای ایران بدون آنکه اسرائیل مجبور شود به ایران حمله کند، حل شود.
 
چهارم؛ مواضع سران جدید آمریکا نشان می‌دهد که آنها نیز همچون گذشتگان در توهم اجرای سیاست تحریم علیه ایران هستند چنانکه مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در مصاحبه‌ای با شبکه خبری فاکس که روز دوشنبه در وبسایت وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، درباره «کارزار فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی ایران صحبت کرد. مارکو روبیو تأکید کرد که واشنگتن باید فشار بیشتری بر جمهوری اسلامی ایران وارد کند تا فعالیت‌هایش را که به گفته او برای «دستیابی به سلاح هسته‌ای» است متوقف کند.
هر چند که توان دفاعی بالای ایران که رزمایش‌های اخیر نیروهای مسلح و نیز حضور ناوگان ارتش و سپاه در امارات گوشه کوچکی از آن بوده موجب به کنار رفتن گزینه‌ ادعایی نظامی علیه ایران شده است چنانکه روزنامه واشنگتن پست  به نقل از یک مقام صهیونیستی نوشت که دولت جدید آمریکا بر هدف متفاوتی در خاورمیانه متمرکز است و «حمله به ایران دیگر موضوع بحث نیست.» اما به نظر می‌رسد چالشهای اقتصادی ایران توهم به نتیجه رسیدن تکرار فشار حداکثری را در تصورات سران آمریکا ایجاد کرده است. آنها با جوسازی‌های هسته‌ای برآنند تا به زعم خویش ضمن توجیه اقدامات خصمانه اقتصادی، در نهایت ایران را به تن دادن به زیاده‌خواهی‌های آمریکا وادار سازند.
 
پنجم؛ تقارن این ادعاها با سفر نتانیاهو نیز جای تامل دارد. در حالی شرایطی که از ابعاد خواسته‌های صهیونیست‌ها از آمریکا را افزایش ارسال تسلیحات به این رژیم تشکیل می‌دهد جوسازی علیه ایران و نیز ادعای اقدام برای برقراری امنیت در منطقه، بهانه‌ای برای توجیه این اقدام است. در همین راستا نیز وال‌استریت ژورنال عنوان مرده است که آمریکا فروش بسته جدید نظامی به اسرائیل را آماده کرده است. این رسانه مدعی شده است که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از رهبران کنگره خواسته است که انتقال حدود یک میلیارد دلار بمب و مهمات و دیگر تجهیزات نظامی به اسرائیل را تأیید کنند.این فروش برنامه‌ریزی شده پس از آن گزارش می‌شود که ترامپ یک تعلیق بر تحویل بمب‌‌های ۲ هزار پوندی آمریکایی به اسرائیل را، که دولت جو بایدن اعمال کرده بود، لغو کرد.
 
 به عبارتی دیگر می توان گفت که امروز ترامپ که ادعای حمایت از آتش بس را سر می‌دهد برای توجیه رفتارهای بحران‌سازش سناریوی تکراری و نخ نما شده ایران هراسی را دنبال می‌کند. در عین حال باید به این مهم نیز توجه داشت که رسانه‌های غربی همواره ماموریت دارند تا در زمان گرفتار شدن رژیم صهیونیستی در بحران‌، افکار عمومی را به حاشیه‌ها سوق دهند. در مقطع کنونی نیز این رژیم در حالی به تبادل اسرا با حماس تن داده است که روند مبادله اسرا ابعاد دیگری از شکست این رژیم در برابر مقاومت را آشکار ساخته است لذا رسانه‌های غربی با ادعاها و جوسازی علیه ایران برآنند تا مانع از گسترده‌تر شدن ابعاد این رسوایی شوند.
 
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات