صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶  ، 
کد خبر : ۳۷۲۸۳۲

نشریه اخبار تحلیل‌ها اول اسفند 1403

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) : این طرح‌ها - طرح‌های احمقانه آمریکایی و یا برخی طرح‌های دیگر در مورد غزه و فلسطین- به هیچ جایی نخواهند رسید و همان‌هایی که یکسال و نیم پیش مدعی نابود کردن مقاومت در مدت زمان کوتاه بودند، اکنون اسرای خود را در گروه‌های کوچک از رزمندگان مقاومت تحویل می‌گیرند و در مقابل تعداد زیادی از اسرای فلسطینی را آزاد می‌کنند. 30/11/1403
حرف روز 
 نصاب جدید ایستادگی

غزه پس از شانزده ماه آتش و آه توانست با ایستادگی و اتحاد دوران بینظیری را در تاریخ مبارزه علیه اشغالگران به ثبت برساند. پیروزی ملت قهرمان فلسطین در جنگ نابرابر غزه، نه فقط یک موفقیت نظامی یا سیاسی، بلکه یک تحول راهبردی به شمار میآید که نظم موجود و معادلات منطقه‌ای پیشین را به چالش کشیده است. پیروزی غزه آغاز مرحله‌ای جدید در مبارزات مقاومت است، موضوعی که دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، «زیاد نخاله» در دیدار روز گذشته خود با رهبر معظم انقلاب به آن اشاره و تأکید کرد که مسیر مقاومت همچنان ادامه خواهد داشت و هرگز فراموش نخواهد شد. رهبر معظم انقلاب نیز در این دیدار، پیروزی اخیر مقاومت فلسطین را «عظیم» و «تاریخی» توصیف کرده و آن را یک نصاب جدید در مبارزات مقاومتی معرفی کردند. این نصاب تنها به پیروزی‌های میدانی محدود نمی‌شود، بلکه شامل چندین بعد است؛ بعد نظامی: توانایی مقاومت در مدیریت جنگی پیچیده و تحمیل شرایط خود بر دشمن صهیونی، از جمله تبادل اسرای صهیونیست با اسرای فلسطینی، نشان‌دهنده پیشرفت چشمگیر در توانایی‌های عملیاتی مقاومت است. بعد سیاسی: اتحاد و انسجام میان گروه‌های گوناگون مقاومت فلسطینی و لبنانی، که زیاد نخاله نیز به آن اشاره کرد، یک دستاورد بی‌نظیر است. این وحدت توانسته است فشارها و توطئه‌های دشمنان را خنثی کند و زمینه را برای تصمیم‌گیری‌های مستقل مقاومت فراهم آورد. بعد اجتماعی: صبر و استقامت مردم غزه و کرانه باختری، که در برابر محاصره‌ها و حملات بی‌رحمانه دشمن از خود نشان دادند، یکی از مهم‌ترین عوامل این پیروزی است. این ایستادگی مردمی، پشتوانه‌ای قوی برای مقاومت فراهم کرده است. بعد رسانه‌ای: ثبت کردن تصاویر رسانه‌ای از مقاومت جانانه فلسطینی‌ها با ارتش رژیم منحوس صهیونیستی در خلال جنگ غزه و در نهایت ثبت و ضبط تاریخی فیلم‌های تبادل اسرای صهیونیستی که به راستی پر بود از پیروزی و اقتدار و مقاومت، باعث شد تا در این جنگ از حیث رسانه‌ای عملکرد فلسطینی‌ها مثال زدنی باشد. بعد جهانی: تغییر افکار عمومی جهانی به نفع فلسطین نیز یکی از دستاوردهای مهم مقاومت و جنگ اخیر در غزه است. تصاویر جنایات رژیم صهیونیستی و ایستادگی مردم فلسطین، وجدان عمومی جهان را بیدار کرده و حمایت گسترده‌ای را برای آرمان فلسطین به همراه داشته است. این تحول قدرت نرم مقاومت را افزایش داده و آن را به یک بازیگر مهم در عرصه دیپلماسی عمومی تبدیل کرده است.

در نهایت، گفتنی است این پیروزی نشان داد که حتی در برابر مجهزترین دشمنان نیز می‌توان با اتحاد، ایستادگی و هوشمندی به موفقیت دست یافت. اکنون مقاومت مصمم است این مسیر را ادامه دهد و افق‌های جدیدی را برای آزادی قدس شریف ترسیم کند.

(رامین نصیری)

گزارش روز 

 ادعای بیاستدلال!

این روزها برخی صفحات مجازی در تکاپوی داغ کردن تنور مذاکره با آمریکا هستند. فهرستی از آوردههای ایرانِ پس از تحریم، جلوی مخاطب میگذارند: «رفع کامل تحریمها»، «گسترش صفحات خورشیدی در کویر لوت به عنوان گرمترین نقطه کره زمین»، «واردات هواپیما و تجهیز ناوگان هوایی»، «بازگشت نخبگان ایرانی» و در انتها تیر آخر را میزنند که با این اوصاف «چرا ما نباید برای حل مشکلاتمان مذاکره کنیم؟»

انگار آمریکا مؤسسه خیریه‌ای است و فقط منتظر پیش قدم شدن ماست تا آنچه را که تمنا داریم برآورده کند! این دوستان که برای مخاطب‌شان اینقدر جذاب صحبت میکنند، به شکل ماهرانهای «مغالطه ادعای بی استدلال» را به کار بردهاند. ادعای ایشان زیبا و جذاب است، اما با کدام استدلال به این نتایج رسیدند؟

بد نیست نگاهی بر حافظه تاریخی خود بیندازیم و قدری تجربیات گذشته را مرور کنیم. بوش پدر برای آزادی آمریکایی‌هایی که در لبنان به دست حزب‌الله به گروگان گرفته شده بودند، یک بیانیه زیرکانه صادر کرد وخطاب به ایران بیان کرد: «دراین‌باره می‌توان همکاری نشان داد و این همکاری تا مدت‌ها به خاطر آورده می‌شود.» او در بیانیه‌اش تأکید کرده بود: «حسن‌نیت، حسن‌نیت می‌آورد.» «اکبر هاشمی رفسنجانی» رئیس‌جمهور وقت ایران خطاب به آمریکایی‌ها اعلام کرد: «ایران این آمادگی را دارد که با کشورهایی که آمادگی دارند سیاست برخورد مساوی و بدون باج‌خواهی داشته باشند، با اینها کار کند.»

سرانجام پافشاری ایران اثرگذار می‌شود و مقامات حزب‌الله، ظرف دو ماه و نیم بعد گروگان‌ها را «یکی یکی» آزاد می‌کنند؛ اما پس از گذشت مدت‌ها نهایتاً آمریکایی‌ها گفتند: «ما گفتیم‌ نشان دادن حسن‌نیت باعث حسن‌نیت متقابل می‌شود‌، ولی نگفتیم اگر ایرانیان گروگان‌ها را آزاد کنند‌، بدون توجه به باقی قضایا‌، به این اقدام پاسخ مطلوب و مساعد می‌دهیم‌.»

در گام بعدی، پس از قتل «احمدشاه مسعود»، فرمانده ائتلاف شمال در ۹ سپتامبر ۲۰۰۱ و حمله طالبان به آمریکا، دولت اصلاحات و آمریکا نقطه مشترکی را در افغانستان یافتند. با وجود گام های مهمی که دولت «سیدمحمد خاتمی» برداشت، اما «سید حسین موسویان» رایزن و دیپلمات فعال در دولت اصلاحات در این باره در یادداشتی که در «المانیتور» نوشته، چنین بیان می‌کند: ‌«مذاکرات بین ایران و آمریکا حتی بعد از کنفرانس بُن نیز ادامه پیدا کرد. اما ناگهان، به معنای واقع کلمه، بمبی منفجر شد. پرزیدنت بوش تنها چند هفته بعد از کنفرانس بن همه ما را با قرار دادن ایران در «محور شرارت»، طی سخنان سالیانهاش در ژانویه ٢٠٠٢، غرق حیرت کرد.»

همچنین پس از تلاش‌های فراوان دولت دوازدهم در موضوع برجام، آقای ظریف در سال 1397 و پس از پاره کردن برجام به دست ترامپ گفت: «هیچ توافقی با دولت ایالات متحده آمریکا ارزش جوهری که برایش صرف شده ندارد.»

البته امروز هم جمهوری اسلامی ایران هرگز مخالف مذاکره و گفت‌وگوی برابر و از موضع احترام متقابل برای دست یافتن به یک توافق منصفانه و تأمینکننده منافع ملی ایران نیست؛ اما تجربه تاریخی ملت ایران و تلخی گام‌های مؤثر تهران در مذاکرات پیشین با طرف آمریکایی از یک سو و پیشنهاد مذاکره همزمان با امضای کارزارهای فشار بر تهران از سوی دیگر حکم می‌کند به تکرار گفت‌وگو‌ها و امضای معاهداتی با دستاوردهای «تقریباً هیچ» نباید تن داد.

(محمد حکیمی)

  اخبار

وقتی دولت‌های عربی  رژیم صهیونی را نجات دادند!

«عنات مروم» محقق صهیونیست، در مقاله‌ای که در روزنامه عبری «معاریو» منتشر شد، تأکید کرد: «با گذشت چهار سال از امضای پیمان ابراهیم و با وجود جنگی که اسرائیل علیه نوار غزه به راه انداخته است، این  توافقنامه‌های عادی‌سازی لغو نشده، بلکه بیشتر هم شده است. این محقق صهیونیست با بیان اینکه جنگ و ایرانهراسی، کشورهای عادیکننده روابط با اسرائیل را بر آن داشت تا روابط امنیتی، اقتصادی و فناوری با اسرائیل را تقویت کنند، تأکید کرد:‌ «امارات و بحرین تنها کشورهای عربی بودند که حماس را پس از حمله آن در اکتبر ۲۰۲۳ محکوم کردند.» وی افزود: «تحکیم روابط با اسرائیل در شرایطی اتفاق افتاده و در حال انجام است که اسرائیل از تحریم گسترده در سراسر جهان رنج می‌برد که این خود یک دستاورد است.»

ترامپ قهرمان اپوزیسیون ایران را بی‌کفایت خواند!

«دونالد ترامپ» امروز در کاخ سفید در مقابل خبرنگاران به شدت به «ولودیمیر زلنسکی» تاخت و همچنین سیاست دولت جو بایدن درباره اوکراین را «بد و رقت‌انگیز» توصیف کرد. ترامپ گفت: «زلنسکی رئیس‌جمهوری کاملاً بی‌کفایت است و سخنان احمقانه‌ای می‌گوید. رهبری او باعث ادامه جنگ شده است.» ترامپ با تأکید بر اینکه جنگ اوکراین جنگی «بیهوده» بود و نباید رخ می‌داد، اظهار داشت: «روسیه می‌خواهد به این وحشیگری در اوکراین خاتمه دهد، اگر روسیه می‌خواست می‌توانست کی‌یف را کاملاً ویران کند، اما این کار را نکرد.» او در ادامه افزود: «هزاران سرباز در اوکراین کشته می‌شوند، جنگ اوکراین می‌تواند به جنگ جهانی سوم منجر شود، شهرهایی در اوکراین وجود دارد که شبیه غزه هستند و هیچ ساختمان سالمی در آنها وجود ندارد.» ترامپ با اشاره به کمک‌ صدها میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، گفت: «زنسکی نمی‌داند نصف پول از 350 میلیارد دلاری که به اوکراین داده‌ایم، کجا رفته است.» گفتنی است، از آغاز جنگ اوکراین اپوزیسیون ایران و برخی جریان‌های خاص در داخل تلاش داشتند تصویری قهرمان‌گونه از زلنسکی بسازند.

پروژه پدافند ضدبالستیک سال آینده رونمایی می‌شود

فرمانده هوا فضای سپاه گفت: «هر جلسه‌ای که خدمت حضرت آقا می‌رسیم ایشان اولین پیگیری‌شان این است که پروژه پدافند ضدبالستیک چه شد و به کجا رسید؟ لذا پروژه‌ای از سه سال پیش شروع شده و امیدواریم سال آینده اولین محصولات آن آماده شود.» «سردار امیرعلی حاجیزاده» همچنین درباره آمادگی‌های این نیرو، گفت: «ما همیشه خود را برای جنگ آماده می‌کنیم و به لطف الهی، یک روز هم خط تولید ما متوقف نشد. دشمنان در تلاش بودند تا زنجیره تولید ما را مختل کنند، اما اقدامات ما و همکاری با وزارت دفاع باعث شد که آنها به هدف خود نرسند.» فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب، گفت: «شرایط ما در حوزه قدرت نظامی عالی است و مردم نباید نگران تهدیدات باشند. ما باید بر روی تقویت اقتصاد کشور تمرکز کنیم.» وی با اشاره به تهدیدهای دونالد ترامپ گفت: «آنها بازی جنگ می‌کنند و می‌دانند که ضربات ما قابل تحمل نیست. لذا بیشتر سعی می‌کنند تهدید کنند، آنها می‌دانند اگر آتشی در منطقه به پا شود، ابعاد و گستره آن را نمی‌توانند محاسبه کنند، لذا مطلقاً دنبال این بحث نیستند.»

جاسوسی با پوشش گردشگری هم ممنوع است!

«اصغر جهانگیر» در ارتباط با بازداشت دو تبعه بازداشت شده کشور انگلیس در کرمان، اظهار داشت: «این افراد با همکاری دستگاه‌های امنیتی تحت اشراف قرار گرفته و از طریق سازمان اطلاعات سپاه استان کرمان دستگیر شده‌اند.» سخنگوی دستگاه قضا اعلام کرد: «افراد بازداشت شده تحت پوشش گردشگر وارد ایران شده‌اند و در پوشش کار‌های تحقیقاتی و پژوهشی اقدام به جمع‌آوری اطلاعات در چندین استان کشور کرده‌اند.»

سخنگوی قوه قضائیه گفت: «این دو تبعه انگلیس طی یکسری اقدامات منسجم اطلاعاتی و در حال جمع‌آوری اطلاعات در شهر کرمان تحت کنترل دستگاه‌های اطلاعاتی استان قرار گرفته و بازداشت شده‌اند.» وی درباره دیدار سفیر انگلیس با این متهمان اظهار داشت: «ملاقات هوگو شورتر، سفیر انگلیس با دو متهم امنیتی تبعه این کشور در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان و براساس هماهنگی‌های قضایی و اطلاعاتی انجام شده است.»

اخبار کوتاه

  «احمد نادری» عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی امروز، طرح استیضاح «عبدالناصر همتی» وزیر اقتصاد و امور دارایی را با 91 امضا اعلام وصول کرد. پس از آن «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نایب‌رئیس مجلس که ریاست جلسه علنی را به‌عهده داشت، گفت: «طبق هماهنگی‌ای که با وزیر اقتصاد صورت گرفته است، وی روز یکشنبه (12 اسفند ماه) برای بررسی استیضاح در جلسه علنی حضور خواهد یافت.»

«لیندسی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه با تأکید بر اینکه هیچ علاقه‌ای به مالکیت غزه و درگیر کردن آمریکایی‌ها در آن نداریم، گفت: «کشورهای عربی پس از اظهارات ترامپ درباره غزه، به شیوهای بی سابقه با ما درگیر شدند.» وی در اظهاراتی خیالپردازانه افزود: «حماس باید نابود شود، همانطور که آلمانی‌ها و ژاپنی‌ها را نابود کردیم.» گراهام در این باره توضیح داده است: «به اسرائیل آزادی عمل برای نابودی حماس داده خواهد شد و این غیرقابل مذاکره است.»

«بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان با بیان اینکه ما باید سربازی اجباری را برگردانیم و هزینه‌های نظامی خود را دو برابر کنیم، گفت: «ما در حال حاضر به تحمل بدهی نیاز داریم تا امنیت خود را تضمین کنیم و در نهایت امنیت پایه همه چیز است.» او افزود: «تهدید روسیه حتی با وجود احتمال برقراری صلح در اوکراین، همچنان پابرجا خواهد بود و کارشناسان ما برآورد می‌کنند که طی ۴ تا ۷ سال آینده، پوتین قادر خواهد بود حمله‌ای را به خاک ناتو آغاز کند.»

«بلومبرگ» در گزارشی با اعتراف به افزایش فشارهای تحریمی علیه فروش نفت ایران، نوشت: «ترمینال‌های خصوصی در چین محموله‌هایی از نفتکش‌های تحت تحریم آمریکا دریافت کرده‌اند، که نشان می‌دهد منطقه‌ای که بزرگ‌ترین خریداران نفت خام ایران و روسیه را در خود جای داده است، راه‌هایی برای دور زدن عدم تمایل اپراتور‌های بزرگ بندری پیدا کرده است.»

رئیس دولت چهاردهم با تأکید بر اینکه «اینگونه نیست که ما امروز تصمیمی را بگیریم و فردا مشکلات حل شود» گفت: «مصمم هستیم تا با همدلی و همفکری و با استفاده از نخبگان و مجموعه سیاسیون و سیاستمداران و با سیاست‌هایی که مقام معظم رهبری تعیین می‌کند، در یک جهت و به سوی یک قبله و با کار کارشناسی حرکت کنیم.» «پزشکیان» افزود: «یکی از کارهایی که دشمنان در فضای مجازی انجام می‌دهند ناامید کردن مردم است. ما با تمام وجود به همراه مردم کشورمان به دنبال حل مشکلات هستیم.»

در ادامه سیاست‌های تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی در منطقه، جنگنده‌های این رژیم بار دیگر سوریه را بمباران کردند. ارتش رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «نیروی هوایی این رژیم تجهیزات نظامی در منطقه سعسع واقع در جنوب سوریه را بمباران کرد.» این بیانیه مدعی می‌شود: «این حمله در واکنش به تهدیدات امنیتی از سوی نیروهای مستقر در سوریه صورت گرفته است.»

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات