امروز برای مقاومت تاریخی خواهد شد، روزی که پیکر پاک سید مقاومت، دبیرکل شهید حزب الله لبنان به همراه پیکر شهید صفی الدین در بیروت تشییع و به خاک سپرده خواهد شد. پس از حدود یکسال و نیم از عملیات طوفان الاقصی و آغاز جنایت های رژیم کودک کش صهیونی علیه مردم غزه و در سکوت و بی عملی دولت های جهان بویژه حاکمان عرب، از همان روزهای اول، حزب الله لبنان به حمایت از مردم مظلوم غزه و گروههای مقاومت جبهه جدیدی را در شمال سرزمین های اشغالی گشود تا از تمرکز و فشار ارتش رژیم غاصب بر باریکه غزه بکاهد و در این امر موفق هم بود. تداوم ضربات سنگین حزب الله به صهیونیست ها باعث شد تا پس از یکسال از درگیری در غزه، این رژیم به لبنان حمله کند و علیرغم بمباران ها و عملیات های مختلف در برابر رزمندگان حزب الله توفیق حاصل نکند. از این رو با چراغ سبز آمریکا و بکار گیری دهها تن بمب سنگرشکن، رهبر حزب الله را ترور کند. به این خیال که با شهادت سید حسن نصرالله و تعدادی از رهبران و فرماندهان حزب الله، این گروه بزرگ مقاومت در منطقه شکست خواهد خورد! اما پس از این جنایت نه تنها به اهداف خود نرسید بلکه در برابر حزب الله ساختار یافته و سازمان گرفته از نیروهای زبده و با تجربه محکوم به قبول شکست، آتش بس و عقب نشینی شد. شهید سید حسن نصرالله، یکی از چهرههای برجسته محور مقاومت در غرب آسیا است که بعنوان قهرمان جهان عرب شناخته میشود. اما این شهید ماندگار در جبهه مقاومت که شهادتش خون تازه ای در رگ های مقاومت جاری ساخته، نقش عظیمی در جبهه مقابله با استکبار و صهیونیزم داشته و خواهد داشت. 1. رهبری حزبالله: سید حسن نصرالله حزبالله را به یکی از قدرتمندترین نیروهای مقاومت نظامی و سیاسی در لبنان تبدیل کرده است. این گروه تحت رهبری او نقش مهمی در مقاومت علیه رژیم صهیونی ایفا کرده است. 2. نماد مقاومت: سید حسن نصرالله بهعنوان نمادی از مقاومت در برابر غاصبان فلسطین و بعنوان حامی بزرگ حقوق فلسطینیان شناخته میشود که در این مسیر جان خود را نیز تقدیم کرد. 3. نفوذ منطقهای: او روابط نزدیکی با ایران و سوریه در گذشته داشت که این روابط به تقویت جایگاه حزبالله در منطقه کمک کرده است. علاوه بر این نصرالله در میان مردم منطقه، بهویژه در میان شیعیان و گروههای مقاومت، از محبوبیت برخوردار است.
امروز سیل عظیم مردان و زنان سید مقاومت تا خانه ابدی خود بدرقه می کنند و جهانیان صحنه های بی بدیلی از عشق و دلدادگی و وحدت و یکپارچگی در برابر دشمنان بشریت و انسانیت را به نظاره می نشینند، اما راهی که سید در آن قدم گذاشت و مسیری که بر روی جوانان و مردان و زنان شجاع و مقاوم لبنان و محور مقاومت گشود، ادامه خواهد داشت و از این پس دشمنان مقاومت از نام شهید نصرالله مانند نام شهید سلیمانی بیشتر خود سید حسن و حاج قاسم خوف و هراس خواهند داشت.
(علی حیدری)
▼ گزارش روز
قیمت ارز و سناریوهای احتمالی آن
این روزها قیمت ارز نوسانات بسیاری را شاهد است. نوسانات قیمت ارز در کشور ما از یک سو صرفاً تابع عرضه و تقاضا و اقتصاد بازار نیست و از سوی دیگر قیمت ارز دستوری و تحت کنترل کامل دولت هم نیست. با این وضعیت پیچیده، سه سناریو برای آینده قیمت ارز پیشبینی میشود که در ادامه بیان میشود:
1ـ سناریوی اول افزایش قیمت ارز مبتنی بر روند دو ماه اخیر است. در این سناریو ارز مانند یک کالای سرمایهای در بازار آزاد کشف قیمت میشود و عرضه و تقاضا در تعیین این قیمت نقشی اساسی دارد. بنابراین، تا زمانی که تقاضای ارز بالاتر از عرضه است، به طور مستمر قیمت بالا میرود؛ با توجه به اینکه به صورت طبیعی نیاز ارزی کشور جهش پیدا نکرده است؛ میتوان گفت بخش قابل توجهی از افزایش تقاضا در مدت اخیر کاذب است و در این حالت خریدار بعد از افزایش نسبی قیمت، کم کم تقاضای خود را کاهش میدهد و به تدریج عرضه از تقاضا پیشی میگیرد و قیمت ارز کاهشی میشود؛ بنابراین احتمال ادامه داشتن قیمت ارز بر اساس سناریوی اول چندان زیاد نیست.
2ـ سناریوی دوم تثبیت قیمت ارز در قیمتهای فعلی است. در این سناریو تلقی دارندگان و متقاضیان ارز این است که قیمت ارز در گذشته خیلی پایین نگه داشته شده و سرکوب شده است و در حال حاضر به تعادل نزدیک شده و قیمت ارز با نوسانات کم در همین حوالی باقی میماند. در تحلیل این سناریو باید در نظر گرفت که با وجود تورمهای بالا اساساً امکان تثبیت قیمت ارز وجود ندارد ضمن اینکه قیمت ارز در ایران دستوری نیست و اگرچه دولت به منزله یکی از بازیگران بازار ارز بیشترین تأثیر را بر قیمت ارز دارد؛ ولی تعیینکننده نهایی نیست. برای تثبیت قیمت ارز دولت باید مقدار زیادی ارز وارد بازار کند که قطعاً نسبت به این موضوع محدودیتهای زیادی دارد.
3ـ سناریوی سوم کاهش قیمت ارز است؛ در این سناریو مبنای اصلی کاهش قیمت ارز، کاهش تقاضا در مقابل عرضه آن است؛ این موضوع یا از طریق کاهش تقاضا محقق میشود یا از طریق افزایش عرضه؛ در این سناریو دولت نقش مستقیم ندارد و زمانی که تحلیل دارندگان ارز این باشد که قیمت ارز ظرفیت افزایش بیشتر از این را ندارد و از این به بعد قیمت ارز تا حدی نزولی خواهد بود، اقدام به عرضه ارز میکنند که این اقدام باعث افزایش عرضه ارز در بازار میشود، از طرف دیگر با آغاز این روند تقاضای کاذب در بازار هم کاهش مییابد و هر دو عامل بر کاهش قیمت ارز تأثیر دارند.
بنابراین در یک جمعبندی میتوان گفت، قیمت ارز دیر یا زود روند نزولی خواهد داشت؛ هرچند دولت از طریق اطمینانبخشی به فعالان اقتصادی میتواند این روند را کند یا تند کند.
(علی کارگر)
▼ خبر ویژه
فشار ترامپ به بغداد علیه ایران!
به ادعای «رویترز» دولت دونالد ترامپ فشارها بر عراق را افزایش داده است تا این کشور صادرات نفت کردستان را از سر بگیرد، در غیر این صورت با تحریمهایی مشابه ایران مواجه خواهد شد. در ادامه این مطلب آمده است: «از سرگیری سریع صادرات نفت از منطقه نیمهخودمختار کردستان عراق میتواند کاهش احتمالی صادرات نفت ایران را جبران کند؛ صادراتی که واشنگتن متعهد شده است در چارچوب کارزار «فشار حداکثری» ترامپ علیه تهران، آن را به صفر برساند.» رویترز همچنین مدعی شده است ترامپ از «محمد شیاع السودانی» نخستوزیر عراق، خواسته است که روابط اقتصادی و نظامی خود با ایران را قطع کند. این رسانه غربی در این راستا گزارش داده است که بانک مرکزی عراق به درخواست وزارت خزانهداری آمریکا، دسترسی پنج بانک خصوصی عراقی به دلار را مسدود کرده است.
▼ اخبار
خشم نتانیاهو از بوسه بر پیشانی رزمنده حماس!
دفتر نخستوزیر رژیم صهیونی با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد، «بنیامین نتانیاهو» پس از دو جلسه امنیتی، دستور تأخیر در آزادی اسرای فلسطینی را داده است. به نظر میرسد، اقدامات رسانهای و جنگ روانی حماس بهشدت سران صهیونیست را عصبانی کرده است. نتانیاهو گفته است که حماس باید قول بدهد دیگر به اقدامات «تحریکآمیز» در جریان آزادی اسرای اسرائیلی دست نمیزند. او مدعی شده است، حماس در حال «سوءاستفاده تبلیغاتی» از اسرای اسرائیلی است.گردانهای عزالدین قسام در جریان آزادی اسرای اسرائیلی با انتشار انواع فیلمها و تصاویر، به جنگ روانی وسیعی علیه رژیم اشغالگر دست زدهاند که در یک نمونه، یکی از اسرای صهیونی پیش از تحویل به نمایندگان صلیب سرخ، اقدام به بوسیدن سر رزمندگان کتائب القسام کرد.
کلکسیونی از تهدید علیه اردن!
یک منبع سیاسی اعلام کرد، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در جریان نشست با عبدالله دوم پادشاه اردن او را به کنار گذاشتن از قدرت در این کشور تهدید کرده است. بر اساس این گزارش، ترامپ تهدید کرده است «حمزه» برادر پادشاه اردن را روی کار خواهد آورد؛ چرا که او به درخواستهای آمریکا مبنی بر پذیرفتن آوارگان فلسطینی در خاک اردن پاسخ مثبت میدهد. یکی دیگر از تهدیدهای ترامپ، به آشوب کشیدن کشور اردن از طریق وارد کردن عناصر داعش، مانند آنچه در سوریه رخ داده است. ترامپ همچنین گفته است اخوانالمسلمین آماده به دست گرفتن قدرت در اردن هستند. گفتنی است، مقامات اردنی و دیگر کشورهای منطقه با طرح گستاخانه ترامپ مبنی بر تخلیه نوار غزه و انتقال ساکنان آن به این کشورها مخالفت کردهاند.
رویترز دستگاه دروغسازی است!
«ایلان ماسک» سرمایهدار معروف آمریکایی و مالک شبکه اجتماعی ایکس، که به عنوان دستیار ارشد ترامپ هم فعالیتهای پردامنه و مؤثری را دنبال میکند، در پستی به یکی از بزرگترین بنگاههای رسانهای دنیا تاخته است. ایلان ماسک که رئیس تشکیلات دولتی تازهتأسیس آمریکا(در دولت ترامپ) با عنوان «اداره کارآمدی حکومتی» است، در پست خود در ایکس نوشت: «رویترز بابت «عملیات فریب اجتماعی در مقیاس بزرگ» میلیونها دلار از دولت ایالات متحده دریافت کرد. این عملا به این معناست که هر چیزی که رویترز میگوید به سفارش است! آنها کلاً شیاد هستند.» همچنین اکانت ترامپ در یکی از شبکههای اجتماعی در این باره نوشت: «طبق بررسی اداره کارآمدی حکومت، بخش پژوهشهای دفاعی پیشرفته در وزارت دفاع آمریکا موسوم به «دارپا» در یک مورد، 9 میلیون دلار بابت «برنامه مهندسی اجتماعی» و فریب افکار عمومی در مقیاس بزرگ به رویترز پرداخت کرده است و این پروژه در مقطع 2018 تا 2022 توسط رویترز انجام گرفته است.» این اذعان و اعتراف، از سوی عالیترین مقام اجرایی آمریکا و دستیار ارشد او، نشان از آن دارد که دروغ «رسانههای آزاد» در غرب که «به پاسداری از حقیقت» مشغول هستند، عملاً رسواتر از آن شده، که قابل کتمان باشد.
تهدید برابر تهدید، تعرض برابر تعرض
وزیر اطلاعات گفت: «ملت ایران یک ملت صلحطلب است و سر ستیز با هیچ کشوری ندارد؛ لیکن در برابر هرگونه ماجراجویی، شرارت و مداخلات بلاوجه دشمنان، از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی در محیط امنیت ملی خود بر «راهبرد تهدید در برابر تهدید و تعرض در برابر تعرض» پافشاری خواهد داشت و به مردم عزیز ایران اسلامی اطمینان میدهد که هر گونه اقدام شرارتبار ایادی استکبار با همت تمامی مدافعان ایران اسلامی با قاطعیت و صلابت پاسخ داده خواهد شد.» «خطیب» همچنین با تأکید بر بیانات رهبر معظم انقلاب(دامت برکاته) مبنی بر لزوم حمایت از دولتها خاطرنشان کرد: «تمام تلاش وزارت اطلاعات در دولت چهاردهم، عمل به رهنمود مقام معظم رهبری، در جهت سیاست انسجام ملی، اطلاعات مردم پایه و مشارکت تعاملی و تفاهمی جامعه اطلاعاتی در تمامی فرآیندهای اطلاعاتی کشور و همافزایی در این جهت است.»
▼ اخبار کوتاه
◄ «الهه کولایی» از فعالان اصلاحطلب به تازگی طی اظهاراتی عجیب و باورنکردنی در یک نشست با اشاره به حادثه قتل یک دانشجو به دست زورگیرها گفته است: «قتل مظلومانه این جوان قلب همه ما را به درد آورد. البته قاتلان هم خودشان مقتول بودند؛ یعنی آنها هم قربانی نابهسامانیهای اقتصادی و اجتماعی هستند که امروز در کشور ما گسترش یافته است.» این یک خونشویی آشکار از دستان قاتلانی است که عالمانه و عامدانه یک جوان مظلوم را در خیابان کشتند.
◄ وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به تماس تلفنی وزیر امور خارجه هلند گفت: «جمهوری اسلامی ایران ضمن در نظر گرفتن تجارب قبلی، همچنان در تعامل با سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپایی برای رفع تحریمهای غیرقانونی است.»
◄ ناو اقیانوسپیمای شهید نادر مهدوی نیروی دریایی سپاه به همراه ناوشکن دنا از ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از 28 روز دریانوردی با استقبال رسمی در بندر klang کوالالامپور کشور مالزی پهلو گرفتند.این بندر در ورودی تنگه مالاکا قرار دارد که یکی از تنگههای استراتژیک در شرق آسیاست. حضور در اقیانوسها چند سالی است که از مأموریتهای قطعی نیروی دریایی سپاه و ارتش است.
◄ «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که با اظهارات علنیاش درباره کمک نظامی به اوکراین و مسئله مذاکرات با روسیه، اختلاف خود با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین را علنی کرده بود، گفته است، کییف باید بابت تمام کمک دریافتی از واشنگتن، غرامت بدهد. ترامپ در اینباره گفت: «اروپا ۱۰۰ میلیارد دلار داده و آمریکا ۳۵۰ میلیارد دلار پرداخت کرده است چون ما یک رئیس جمهور و دولت احمق و نالایق داشتیم.» وی افزود: «از آنها (اوکراین) میخواهم که در ازای تمام پولی که هزینه کردیم، به ما چیزی بدهد. بنابراین، درخواست ما منابع طبیعی کمیاب و نفت و هرچیزی است که بتوانیم به دست آوریم. ما پولمان را پس میگیریم چون این عادلانه نیست.»
◄ شبکه «الجزیره» گزارش داد نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) بار دیگر انتقال نفت خام از میادین استانهای حسکه و دیرالزور به دمشق را آغاز کردند .براساس این گزارش، این نفت با تانکرها به پالایشگاههای حمص و بانیاس ارسال میشود.این گزارش میافزاید، نفت استخراجشده از این مناطق به سه مسیر اصلی تقسیم میشود: بخشی به دولت سوریه [رژیم الجولانی] تحویل داده میشود، بخشی دیگر به اقلیم کردستان عراق صادر میشود، و باقی مانده آن نیز در شمال و شرق سوریه به فروش میرسد. منابع آگاه در وزارت نفت رژیم الجولانی اعلام کردند، این رژیم خرید نفت از قسد را بر اساس قراردادی سه ماهه آغاز کرده است.