صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶  ، 
کد خبر : ۳۷۳۷۳۵
در گفت‌و‌گو با بصیرت مطرح شد

زنگنه: افزایش نرخ ارز مانع توان‌افزایی سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی می‌شود

نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: در صورتی که بتوانیم قیمت ارز را حفظ کنیم توانسته‌ایم عوامل اثرگذار در افزایش تورم را خنثی کنیم این موضوع سبب می‌شود معیشت مردم به خطر نیفتند و بیش از این سفره مردم کوچک نشود
پایگاه بصیرت / ساحل عباسی

محسن زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با بصیرت با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری از کارگزاران نظام دردیدار ماه مبارک رمضان در خصوص برنامه‌ریزی‌های جدی برای تقویت پول ملی کشور گفت: در این موضوع تردیدی نیست بحث تقویت پول ملی از چند حیث حائز اهمیت است، زیرا افزایش قدرت خرید مردم به منزله افزایش رفاه، عرضه و تقاضای بیشتر کالا و به جریان افتادن پول و گردش مالی در عرصه تولید و به تبع آن رشد و رونق اقتصادی است.

وی در این باره خاطر نشان کرد: به همین دلیل مقام مظعم رهبری مسئولان امر را به قدرت دادن پول ملی و ارتقای قدرت خرید مردم دعوت کردند. وقتی ارزش پول کاهش می‌یابد عملاً قدرت واقعی خرید مردم از بین می‌رود، اما نکته مهم‌تر این است که در چند سال گذشته به خصوص از سال ۹۶ به بعد با کاهش ارزش پول ملی عملاً این موضوع اصلی‌ترین عامل افزایش تورم در کشور شد.

محسن زنگنه تاکید کرد: این مسائل زنجیروار دست به دست هم دادند تا معیشت مردم را تضعیف کنند. آنچه در این موضوع یعنی تقویت ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم بسیار حائز اهمیت است تثبیت نرخ ارز با بهترین راهکارهاست نه با سیاست‌های دستوری.

نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی افزود: در صورتی که بتوانیم قیمت ارز را حفظ کنیم توانسته‌ایم عوامل اثرگذار در افزایش تورم را خنثی کنیم این موضوع سبب می‌شود معیشت مردم به خطر نیفتند و بیش از این سفره مردم کوچک نشود، زیرا تورم ۴۰ درصدی عملا به ضعیف شدن هر چه بیشتر مردم بخصوص اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر جامعه که معمولاً اموال و دارایی‌هایی مثل ملک یا وسیله نقلیه مناسبی ندارند می‌انجامد و قدرت خرید و توان تامین معیشتی آنها را نسبت به سال قبل از بین می‌برد.

محسن زنگنه معتقد است: متاسفانه یک تفکر غلط در کشور بر این نکته تاکید دارد که با بالا رفتن قیمت ارز عملاً صادرات افزایش پیدا می‌کند شاید این حرف روی کاغذ در شرایط عادی سخن درستی باشد آن هم در حد درصد مشخصی و اقتصاد‌های ویژه‌ای که اقتصاد آنها صادرات محور است و تاب آوری افزایش نرخ ارز را دارد، زیرا در چنین اقتصاد‌هایی درخواست واردات کاهش می‌یابد و صادرات افزایش پیدا می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: اگر رشد قیمت ارز از حدی بیشتر می‌شود یعنی از عرف بیشتر شود تولید نیز به تبع آن کاهش می‌یابد، زیرا تولید کننده‌ای که تولید می‌کند و بخشی از مواد اولیه تولید را وارد می‌کند بعد از فروش کالای خود وقتی نرخ ارز بالا رفته دیگر قادر به خرید و تامین مواد اولیه مورد نیاز کالای خود نیست، زیرا نیازمند سرمایه در گرمش بیشتری است و چون نمی‌تواند سرمایه‌ای در گردش را از محل سود طبیعی خود تامین کند روز به روز میزان تولید کاهش پیدا می‌کند و متاسفانه ظرفیت تولید از بین می‌رود.

نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس یادآور شد: در این صورت شاهد افزایش ظرفیت خالی کارخانه جات خواهیم بود البته متاسفانه این اتفاق اینک رخ داده است، زیرا در حال حاضر به هر کارخانه‌ای مراجعه کنید مشکل کارخانه دار را جویا می‌شویم نسبت به عدم تامین سرمایه در گردش گلایه دارد چو نمی‌تواند خطوط طبیعی و عادی تولید را بچرخاند.

وی در این باره تصریح نمود: بسیاری از کارخانه‌های ما در حال حاضر با ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند به این علت که کارخانه‌دار امکان و توان اینکه بتواند نهاده‌های تولید را تامین کند ندارد.

محسن زنگنه گفت: موضوع دیگری که ناشی از بالارفتن قیمت‌ها بسیار موثر است و عامل افزایش تورم می‌شود ناشی از کاهش سرمایه ثابت است. یکی از مؤلفه‌های رشد اقتصادی که به شدت در رشد اقتصادی موثر است میزان سرمایه‌گذاری ثابت است. متاسفانه طی چند سال گذشته سرمایه‌گذاری در کشور به شدت کاهش یافته است به این علت که بخش عمده‌ای از تجهیزات کارخانجات و خطوط تولید و ماشین‌آلات کشور وارداتی است.

وی در این باره تاکید کرد: افزایش نرخ ارز مانع توان‌افزایی سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی می‌شود بنابراین در یک جمع‌بندی می‌توان گفت افزایش قیمت ارز اگر بی‌رویه و خارج از عرف باشد منجر به تضعیف پول ملی و در میان‌مدت به شدت تولید را کاهش می‌دهد و باعث افزایش بیکاری، کاهش ثروت جامعه و حتی کاهش درآمد‌های دولت می‌شود.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات