صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۶  ، 
کد خبر : ۳۶۸۴۰۰
در گفتگو با بصیرت مطرح شد

سعادت: سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت برق راهکار ناترازی‌های این بخش است

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان و استاد اقتصاد گفت: بی‌شک برق کالایی استراتژیک و ضروری است چرا که امروز همه مشاغل نیازمند به استفاده از برق هستند طبیعتا مساله تامین برق از سوی دولت باید جدی گرفته شود چرا که قطعی برق در اقتصاد و اجتماع پیامد‌های زیادی ایجاد می‌کند.
پایگاه بصیرت / گروه اقتصاد/ گفتگو با رحمان سعادت

به گزارش بصیرت؛ در تاریکی مطلق و هوای بارانی که مانع تابش نور آفتاب به تحریریه می‌شود در حال پیاده و ویرایش گفتگویی هستم که درخصوص ناترازی برق است چرا که نزدیک به دو ساعت از رفتن یا قطعی برق می‌گذرد. بی‌تردید موضوع قطع برق یکی از عمده نگرانی‌های مشترکان خانگی و بنگاه‌های اقتصادی است. بصیرت در گفتگوی پیش رو نگاهی دارد به ابعاد مختلف این موضوع و راهکار‌هایی که دولت برای جبران ناترازی می‌تواند در دستور کار قرار دهد.

رحمان سعادت اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص موضوع قطعی برق با توجه به ناترازی انرژی و کاهش آلودگی هوا به تبعات جبران‌ناپذیر قطعی برق بر کسب و کار‌ها و رشد اقتصادی اشاره کرد و گفت: براساس آنچه دولت آقای پزشکیان اعلام کرده دولت در دوگانگی سلامت و اقتصاد مانده است و باید این وسط یک طرف را تقویت کند. شنیده‌ها حاکی از آن است که دولت قطعی برق را در شهر‌های بزرگ و به تبع آن در نهایت در سراسر کشور به دلیل حذف مازوت سوزی عنوان کرده تا شاهد آلودگی هوا نباشیم.

وی در این باره خاطر نشان کرد: با اینکه تامین سلامت مردم و جلوگیری از آلودگی هوا موضوعات و رویکرد‌های بسیار خوبی است که دولت بدان توجه دارد، اما نباید فراموش کنیم قطعی برق در سراسر کشور که در بخش خانگی و صنعتی شاهد آن هستیم و به تازگی آغاز گردیده اثرات منفی روی تولید و رشد اقتصادی کشور به جا می‌گذارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در ادامه بحث افزود: بی‌تردید مشکلاتی که در ناترازی برق وجود دارد سبب می‌شود تولید کالا کاهش بیابد و به تبع آن کالای مصرفی به دست مردم گرانتر برسد، ضمن اینکه نرخ نهاده تولیدی نیز افزایش می‌یابد.

رحمان سعادت استاد اقتصاد در این باره توضیح داد و گفت: وقتی نرخ نهاده‌ها د کارخانه‌ها و بنگاه‌های تولیدی افزایش بیابد به این معناست که در نهایت کالایی که به دست مصرف کننده می‌رسد گران تمام می‌شود؛ از سوی دیگر اگر این نهاده به اندازه کافی و مناسب دراختیار تولید کنندگان قرار نگیرد طبیعتا آنها بالاجبار باید با ظرفیت پایین تولید کار کنند پس به کاهش خط تولید منتهی می‌شود.

وی در ادامه بحث تاکید کرد: قطعی برق در میان مدت آثار و تبعات سوء روی اقتصاد به جا می‌گذارد چرا که منجر به تعدیل نیروی کار بنگاهی می‌شود که نمی‌تواند از پس تامین هزینه‌های کارگرانی برآید که در روز دو ساعت بیکار هستند.

به اعتقاد رحمان سعادت، بیکاری نیروی کار به معنای تحمیل هزینه‌های سنگینی به دولت است چرا که نیروی کار معترض می‌شود، رفاه از بین می‌رود و این موضوع به تبع وضعیت ایجاد شده روی رشد اقتصادی کشور آثار سو به جا می‌گذارد.

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی اظهار داشت: با توجه به هدف گذاری‌های رشد اقتصادی کشور که در برنامه‌های توسعه‌ای آمده است قطعی برق می‌تواند زمینه ساز گرانی اقلام تولیدی اعم از کالا‌های باداوم یا کالا‌های مصرفی مثل مواد غذایی مردم شود.

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی معتقد است: افزایش قیمت مواد غذایی یا کالا‌های مورد نیاز مردم، جامعه را نگران و معترض می‌کند لذا دولت باید بین تامین سلامت مردم و رفع ناترازی‌ها و تبعات اقتصادی که قطعی برق به دنبال دارد به این موضوع فکر کند که کدام یک را باید فدای دیگری کند یا راهکار‌های دیگری مثل جذب سرمایه گذاران داخلی و خصوصی سازی صنعت برق را در دستور کار قرار دهد تا کمبود‌ها با حضور بخش خصوصی برطرف شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان و استاد اقتصاد معتقد است: بی‌شک برق کالایی استراتژیک و ضروری است چرا که امروز همه مشاغل نیازمند به استفاده از برق هستند طبیعتا مساله تامین برق از سوی دولت باید جدی گرفته شود چرا که قطعی برق در اقتصاد و اجتماع پیامد‌های زیادی ایجاد می‌کند لذا دولت باید به دنبال راهکار‌های درست باشد تا ضمن خارج کردن مشترکان پرمصرف، فکر اساسی برای رفع ناترازی برق و انرژی در کشور داشته باشد.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات