سیاسی >>  سیاسی >> نبض سیاست
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۲  ، 
کد خبر : ۳۷۳۷۷۶
حسین کنعانی مقدم، کارشناس سیاسی در گفت و گو با بصیرت

مبارزه با مافیای اقتصادی باید جدی گرفته شود

مبارزه با فساد اقتصادی زمانی معنا می‌یابد که از سیستم هوشمند و منسجمی برای مقابله با جلوگیری از فساد برخوردار باشیم در غیر این صورت فقدان چنین سیستمی به معنای نتیجه بخش نبودن تلاش‌ها برای مبارزه با فساد است
پایگاه بصیرت / ساحل عباسی
حسین کنعانی مقدم کارشناس و تحلیلگر سیاسی در گفت‌و‌گو با بصیرت درباره سخنان اخیر رئیس قوه قضاییه مبنی بر برخورد با سرشاخه‌های فساد و جدیت دستگاه قضا در مبارزه با هر گونه فساد اقتصادی و اداری در کشور گفت: یکی از موضوعاتی که در دنیای امروز برای توسعه کشور‌ها بسیار حائز اهمیت است موضوع برخورد با فساد اقتصادی و اداری به دلیل ایجاد نابرابری در جامعه است.
وی در این خصوص خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت مبارزه با فساد در هر بخش و حوزه‌ای بخصوص بخش اقتصادی در دنیا شاخص‌های مختلفی در رابطه با مبارزه با بحث فساد وجود دارد بنابراین فساد موضوعی نیست که مختص یکی دو کشور باشد، بلکه همه کشور‌ها به نوعی درگیر فساد هستند و برای مبارزه و کاهش آن تلاش می‌کنند.
کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: برای مبارزه با فساد بخصوص در حوزه‌های اقتصادی و اداری لازم است در جمهوری اسلامی ایران دو کار صورت بگیرد از جمله مدیریت فساد، به این معنا که وقتی با فساد مبارزه می‌کنید باید با زنجیره فساد مبارزه شود از سردسته‌ها تا شبکه‌های زیرزمینی مافیا و مجموعه‌های رانت خوار سیستماتیک و شبکه‌هایی در این خصوص برای بهره برداری بیشتر منافع مادی خود در کل کشور ایجاد شده است.
وی در این باره توضیح بیشتری داد و گفت: در صورتی که بتوانیم امضا‌های طلایی را از بین ببریم به نوعی مانعی بزرگ در برابر وقوع فساد قرار داده‌ایم، زیرا امضا‌های طلایی تبدیل به منشاء فساد شده‌اند. از سوی دیگر افرادی که در مناصب و پست‌های بالا و حساس هستند در زمینه‌های بانکی، پولی و مالی نیز باید تحت نظارت قرار بگیرند و رفتار و نوع مدیریت آنها رصد شود تا با استفاده از جایگاه و موقعیت خود نتوانند سوء استفاده‌ای برای بهره مندی از رانت اقتصادی خود یا اطرافیانشان کسب کنند.
کارشناس و تحلیلگر سیاسی افزود: حاکمیت و دستگاه قضا باید با افراد سیاسی که از رانت سیاسی برای تامین منافع اقتصادی خود استفاده می‌کنند به شدت برخورد کنند، زیرا بخشی از دیده بانی به مبارزه با فساد برمی گردد، اما دیده بانی باید تبدیل به مدیریت مبارزه با فساد شود، زیرا رها کردن سیستم‌های فساد زا قابلیت ایجاد و گسترش فساد را افزایش می‌دهد.
حسین کنعانی مقدم خاطر نشان کرد: در موضوع مقابله با فساد برخی پیشگیری از وقوع فساد و برخی نیز مبارزه با فساد را پیشنهاد و مطرح می‌کنند با توجه به اینکه متاسفانه دچار مشکلاتی ناشی از فساد اقتصادی و اداری هستیم در هر دو زمینه باید کار کنیم هم پیشگیری و در وقوع جرم نیز برخورد‌های شدیدی که منجر به عدم تکرار این قضایا در سایر مدیران شود.
وی در این باره تاکید کرد: برای دستاورد‌های بهتر در حوزه مبارزه اساسی با مفاسد اقتصادی و اداری لازم است سازمان‌های بازرسی، نظارتی و تشکیلاتی ماموریت‌های خود در رابطه با مقابله با فساد را بسیار جدی بگیرند یعنی اجازه ندهند کار از کار بگذرد، فسادی رخ دهد و پرونده‌ای باز شود آن زمان به دنبال برخورد با دانه درشت‌های مافیای مفاسد اقتصادی باشند، زیرا این شیوه کاری به نفع مبارزه اساسی با مفاسد اقتصادی از پیش نمی‌برد.
حسین کنعانی مقدم در پایان گفت‌و‌گو خاطر نشان کرد: مسؤلین باید برای تنویر افکار عمومی به مردم بگویند پول‌هایی که از مفسدان می‌گیرند صرف چه کاری می‌شود، آیا صرف تامین هزینه‌های مردم می‌شود یا جایی ذخیره می‌شود؟! به هر حال مبارزه با فساد اقتصادی زمانی معنا می‌یابد که از سیستم هوشمند و منسجمی برای مقابله با جلوگیری از فساد برخوردار باشیم در غیر این صورت فقدان چنین سیستمی به معنای نتیجه بخش نبودن تلاش‌ها برای مبارزه با فساد است.
 
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات