در وضعیتی که منطقه و جهان شاهد تحرکات مشکوک آمریکا و رژیم صهیونی است، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، همچون کوهی استوار، برای دفاع از تمامیت ارضی و امنیت ملی ایران اسلامی آمادگی کامل دارد. فرمانده کل سپاه، دیروز در سخنانی با تأکید بر این آمادگی، پیامی روشن به دشمنان داد: «ما شروعکننده جنگ نخواهیم بود، اما برای هر جنگی آمادهایم.»
در طول ۴۶ سال گذشته، تهدیدهای مکرر آمریکا علیه ایران، چیزی جز عملیات روانی و تلاش برای تضعیف روحیه ملت ایران نبوده است. این تهدیدها نهتنها تأثیری بر اراده ملت و نیروهای مسلح ایران نداشته، بلکه عزم و اراده آنان را برای دفاع از کشور و ارزشهای انقلاب اسلامی تقویت کرده است. آمریکا و متحدانش همواره با ادعاهای واهی و تهدیدهای توخالی سعی در ایجاد رعب و وحشت در میان ملت ایران داشتهاند؛ اما مقاومت و اقتدار ایران اسلامی در برابر این توطئهها، در مقاطع گوناگون توهمات دشمن را به شکست تبدیل کرده است.
سپاه در جایگاه نهادی برآمده از دل مردم هم پاسدار انقلاب اسلامی است و هم پاسدار ایران اسلامی. پاسداران با تکیه بر توان دفاعی بومی، نیروهای مردمی و قدرت بازدارندگی خود، هرگونه طرح شوم دشمنان را خنثی کرده و خواهد کرد. رویکرد سپاه همواره همان رویکرد جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر صلحطلبی و دفاع مشروع بوده است؛ اما هرگونه خطای محاسباتی از سوی دشمنان با پاسخ سهمگین و خردکننده مواجه خواهد شد.
سردار سلامی پیشتر هم گفته بودند که «دشمن باید بداند که اگر اشتباه کند، فرصت جبران نخواهد داشت.» این جمله نه یک تهدید، که هشداری واقعبینانه بر اساس توانمندیهای نظامی و امنیتی ایران است. ملت ایران و نیروهای مسلح، بهویژه سپاه پاسداران، ثابت کردهاند که در برابر زورگوییها و توطئههای دشمنان تسلیمناپذیر هستند.
در عین حال جمهوری اسلامی ایران هرگز به دنبال جنگ نبوده و نیست، اما برای محافظت از حرمت و امنیت خود، آماده هرگونه اقدام دفاعی است. دشمنان باید بدانند که شرارت و تجاوز آنها تنها با مقاومتی تاریخی و شکستی دیگر پاسخ داده خواهد شد.
این پیام روشن جمهوری اسلامی است که به دنبال صلح و ثبات در منطقه است، اما در برابر هرگونه تجاوز یا تهدید، پاسخی قاطع و پشیمانکننده خواهد داد.
(علی حیدری)
▼ گزارش روز
پایان ماهیگیری از آب گلآلود
در توصیف شخصیت رئیس جمهور آمریکا، بسیاری از صاحبنظران سیاسی وی را دارای شخصیتی توصیف میکنند که با ایجاد بحرانهای ساختگی و به اصطلاح گل آلود کردن آب، به دنبال ماهیگیری از این فضاست. برای نمونه، ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود توانست با بزرگنمایی خطر ایران برای کشورهای عربی، میلیاردها دلار سلاح و بمب به این کشورها بفروشد و سود هنگفتی را نصیب کارخانههای مهماتسازی آمریکا کند. وی یک تاجر خودشیفته است که فکر میکند توان این را دارد که هر معاملهای را هر طور که میخواهد رقم بزند. وی کتابی دارد با عنوان «هنر معاملهگری به سبک ترامپ».
امروز و در شرایط سیاسی جهانی در سال 2025 هم وی چنین تصوری از صحنه سیاسی دارد. در موضوع جنگ روسیه و اوکراین بدون اینکه هیچ چشمانداز روشنی از چارچوب توافق بین روسیه و اوکراین وجود داشته باشد، سعی کرد منابع کشور اوکراین را به یغما ببرد؛ اگرچه وی با تحقیر و تهدید زلنسکی وی را وادار به پاسخ مثبت به آمریکا کرد؛ ولی اوکراین شرایطی را برای قرارداد مشارکت اوکراین و آمریکا در استخراج معادن پیشنهاد داد که جذابیت زیادی برای آمریکا نداشت یا لااقل آنگونه که ترامپ میخواست نشد.
وی با همین نگاه خودشیفته به مسئله فلسطین ورود کرد و مدعی شد که میتواند به سرعت مسئله فلسطین را حل کند و طرح های مختلفی را ارائه داد؛ از کوچ ساکنان فلسطین تا خروج فرماندهان حماس از نوار غزه و ... که هم از طرف فلسطینیان و هم از طرف سایر کشورها محکوم شد و نتوانست اهداف خود را جلو ببرد. در جنگ اقتصادی با وضع تعرفه قول داد که فضای کسب و کار و رشد اقتصادی و وضعیت زندگی مردم آمریکا بهتر شود؛ ولی با پاسخ متناسب کشورهای دیگر مواجه شد و این جنگ تعرفه در درجه اول به زیان مردم آمریکا شد.
برای نمونه بعد از جنگ تعرفه ترامپ، قیمت خودرو هیوندای در آمریکا از 24 هزار دلار به 40 هزار دلار افزایش یافته و خودروهای داخلی نیز حدود 5 تا 6 هزار دلار افزایش یافته است. در تهدید ایران نیز بلوف های زیادی زده است؛ برای نمونه، حدود سه هفته قبل مدعی شد از این بعد ایران را مسئول هر شلیکی از سوی انصارالله یمن میداند و در حالی که بعد از این تهدیدها و پاسخ قاطع ایران در قبال هرگونه شرارت، وی از مواضع خود عقبنشینی کرد؛ بعد از این تهدیدها بارها و بارها انصارالله یمن ناو هواپیمابر آمریکا را مورد اصابت قرار داد و آمریکا هرگز نتوانست تهدیدی را علیه ایران عملیاتی کند. رفتار ترامپ در قبال شبکه اجتماعی تیک تاک و تهدیدهای مستقیم ایران و ... همگی از تهدیدهای توخالی ترامپ هستند و باید گفت، اکثریت فهمیدهاند که ترامپ دیگر نمیتواند با گلآلود کردن آب ماهیگیری کند.
(علی کارگر)
▼ خبر ویژه
ردّ پای رژیم صهیونی در اصفهان!
در روزهای گذشته فراخوان تجمع کشاورزان در شبکههای اجتماعی ضد انقلاب دست به دست شد تا زمینه را برای شکلگیری یک حرکت اعتراضی جدید فراهم کند، اما اتاق اصناف کشاورزی اصفهان اعلام کرد قراری برای تجمع نداریم و در نهایت تجمعی محدود و کوتاه شکل گرفت و در کمال آرامش پایان یافت. ناکامی ضد انقلاب در ایجاد این تجمع در حالی است که «شرلی شمسیان» سخنگوی فارسیزبان ارتش اسرائیل (idf) در فیلمی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، سعی دارد تجمعی را که به نام کشاورزان شرق اصفهان برگزار شده بود، اعتراض گسترده مردمی جلوه دهد و در آن رسماً اعتراف میکند که «کارمندان ما باید بیان توی اصفهان، برای کمبود آب اعتراض کنند.» این اعتراف صریح، نقش رژیم صهیونیستی را در بحرانسازیهای اخیر، از جمله حمله به خط لوله آب یزد و تحریک ناآرامیها، محتمل میکند.
▼ اخبار
پارس کردن بلند، اما بیعمل
اندیشکده دفاع از دموکراسیها (FDD) در گزارشی مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا را در خصوص برنامه هستهای بررسی کرد. در این گزارش آمده است: «بر اساس گزارش وبگاه خبری آکسیوس، کاخ سفید به طور جدی در حال بررسی امکان انجام مذاکرات غیرمستقیم با جمهوری اسلامی ایران است. این تحول پس از آن صورت میگیرد که دونالد ترامپ در نامه به آیتالله علی خامنهای، رهبر معظم ایران، نسبت به اقدام نظامی علیه زیرساختهای هستهای ایران در صورت عدم دستیابی به توافق هستهای ظرف دو ماه هشدار داه بود.» بنیاد دفاع از دموکراسیها در ادامه گزارش خود نوشت: «تهران در ابتدا اعلام کرد تا زمانی که تحت تحریمهای «فشار حداکثری» قرار دارد، مذاکرات مستقیم را رد میکند، اما پس از آن پیشنهاد مذاکرات غیرمستقیم از طریق عمان را مطرح کرد. تهران میخواهد تهدیدات نظامی واشنگتن را به «صدای بلند و بیعمل» تبدیل کند. ایران قصد دارد از غریزه معاملهگری ترامپ و ترجیح اعلام شده او برای دیپلماسی بر جنگ بهترین بهرهبرداری را انجام دهد. رویکرد تهران با هدف تبدیل موضع نظامی رو به رشد واشنگتن به «پارس کردن بلند اما بیعمل» است.»
ساخت و ساز اشغالگران در کرانه باختری
«ریاض منصور» نماینده فلسطین در سازمان ملل، ضمن انتقاد از گسترش شهرکسازیهای رژیم صهیونی، خواستار اقدامات بینالمللی برای نجات جان مردم نوار غزه در برابر نسلکشی رژیم صهیونیستی شد. منصور در ادامه با اشاره به شهادت بیش از ۱۲۴۹ فلسطینی و زخمی شدن بیش از ۳۰۰۰ نفر از زمان نقض توافق آتش بس در هجدهم مارس گذشته در نوار غزه به دست رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: «باید تحقیقات بینالمللی فراگیر مستقل و فوری در خصوص همه جنایات رژیم صهیونیستی آغاز شود.» منصور خبر داد که رژیم صهیونیستی در کمتر از سه ماه، ساخت دست کم 14 هزار و 335 واحد مسکونی را در کرانه باختری آغاز کرده است. تعداد شهرکنشینان صهیونیست در کرانه باختری در اواخر سال ۲۰۲۴ حدود ۷۷۰ هزار نفر است که در ۱۸۰ شهرک صهیونیستی مستقر هستند. این در حالی است که سازمان ملل فقط به صدور بیانیه در خصوص اشغال اراضی فلسطین بسنده میکند و خواستار پایان بخشیدن به ساخت و سازهای غیرقانونی رژیم صهیونیستی شده است.
خبرسازی برای اهداف شوم!
در پی حملات اخیر آمریکا به مردم مظلوم یمن و نیروهای انصارالله، «معمر الاریانی» وزیر اطلاعرسانی دولت یمن، طی توئیتی مدعی شده است، در حمله هوایی آمریکا به مواضع رزمندگان حوثی، ۷۰ نفر از فرماندهان میدانی برجسته انصارالله و همچنین نیروهایی از سپاه پاسداران جان باختهاند؛ اما این موضوع از اساس کذب است و هیچ فرد ایرانی در یمن به شهادت نرسیده است. به گفته شبکه تلویزیونی «الیمن» این حمله آمریکا در جنوب منطقه ساحلی الفازه در استان الحدیده صورت گرفته است. به نظر میرسد، این خبر کذب در راستای جنگ روانی و در جهت پیش بردن منطقه به سمت جنگی فراگیر منتشر شده است؛ در حالی که مسئولان و فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کردهاند که نیروهای انصارالله یمن کاملاً مستقل در حال مبارزه با آمریکا و رژیم صهیونی هستند.
توافقی شبیه به توافق با لیبی!
«تام کاتن» سناتور ایالت آرکانزاس آمریکا در گفتوگو با «هیو هیویت» مجری و روزنامهنگار شناخته شده آمریکایی از سیاستهای «دونالد ترامپ» رئیسجمهور کشورش برای اعمال فشار حداکثری بر ایران از طریق اجرای تحریمهای اقتصادی سختگیرانه حمایت کرد و مدعی شد این اقدامات تمام صادرات ایران را نابود خواهد کرد. او با تکیه بر ادعاهای واهی و تکراری واشنگتن علیه ماهیت برنامه هستهای ایران، تأکید کرد، فشار حداکثری در برابر ایران بازدارندگی ایجاد میکند و به تمام مسیرهای دستیابی این کشور به سلاح هستهای پایان میدهد. «تام کاتن» در ادامه به ادعای ترامپ مبنی بر اینکه حصول توافق با ایران و دیپلماسی را به اقدام نظامی ترجیح میدهد، اشاره کرد و گفت: «رئیسجمهور ترامپ همچون لیبی که در سال ۲۰۰۳ با آمریکا توافق کرد، سازش با ایران را ترجیح میدهد؛ اما او گفته است که اگر توافقی نباشد، بمباران گزینه دیگر خواهد بود.»
▼ اخبار کوتاه
◄ یک مقام نظامی در یمن به عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی در منطقه درباره هرگونه کمک به آمریکا برای حمله به خاک یمن هشدار داد. این مقام یمنی که اشارهای به نام او نشده، روز شنبه به روزنامه «الاخبار» گفت: «اینکه عربستان سعودی و کشورهای دیگر زیر بار فشارهای آمریکا بروند و اجازه استفاده از خاکشان به عنوان مبدأ عملیاتهای تجاوزکارانه علیه یمن را بدهند، این میتواند زمینهساز یک جنگ منطقهای باشد.» این پیام هشدارآمیز درست پس از آن اعلام شده که «سید عبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر جنبش انصارالله یمن هشدار داد، همکاری با آمریکا علیه یمن به معنای پشتیبانی از دشمن اسرائیلی خواهد بود.
◄ «مایک پنس» معاون پیشین رئیس جمهوری آمریکا میگوید ترامپ آماده است در صورت لزوم از حمله نظامی علیه ایران استفاده کند. او گفت: «فکر میکنم ترامپ باور دارد که صلح از مسیر قدرت حاصل میشود. در حالی که به درستی میدانید او رئیسجمهوری است که خواهان پایان دادن به جنگهاست و تمایل دارد نیروهای آمریکایی را از مناطق مختلف جهان خارج کند...، اما مردم آمریکا میتوانند مطمئن باشند و دشمنان ما در منطقه باید بدانند که ترامپ برای دفاع از نزدیکترین متحدان ما، اقدامات لازم را انجام خواهد داد.»
◄ مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با اشاره به ذخایر اورانیوم غنی شده ایران، ادعا کرد: «نمیخواهم خیلی فنی صحبت کنم. اما ایران از ذخایر اورانیوم غنی شده کافی برای ساخت ۶ یا هفت سلاح هستهای برخوردار است. اما مجدداً تأکید میکنم؛ ایران امروز سلاح هستهای ندارد.» گروسی افزود: «به باور من، در لحظهای قرار داریم که باید رو به جلو حرکت کنیم. به تازگی در بوئنوس آیرس، با وزیر امور خارجه ایران (سید عباس عراقچی) صحبت کردم و توافق کردیم که در هفتههای آینده به ایران سفر کنم.»
◄ «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا در جریان سفر به مقر ناتو در بروکسل برای شرکت در شورای وزیران این ائتلاف نظامی غربی، در کنفرانسی خبری در پاسخ به اینکه آیا اقدامات اخیر آمریکا در منطقه، از جمله علیه یمن و سیاستهای آن در قبال ایران از حمایتی در میان متحدان آمریکا برخوردار است، گفت: «من کشوری را نمیشناسم که مشتاق دستیابی ایران به توانمندی تسلیحات هستهای باشد. برخی بیشتر از بقیه قاطعیت دارند.»
◄ فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه می توانیم ادعا کنیم که یکی از قدرتمندترین ارتشهای دنیا هستیم، گفت: «اجازه هیچ گونه شرارتی را به دشمن نمی دهیم. «امیر سرتیپ کیومرث حیدری» درباره سطح توانمندی این نیرو برای مقابله با تهدیدها، گفت: «امروز آمادگی ما در سطحی قرار دارد که برخلاف نیروهای مسلح کشورهای اطرافمان، میتوانیم امنیت پایداری در کشورمان ایجاد کنیم.» فرمانده نیروی زمینی ارتش تأکید کرد: «ما به بیگانگان هیچگونه وابستگی نداریم.»