صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۳  ، 
کد خبر : ۳۷۴۶۸۲

اسلامی: نیروگاه هسته‌ای با سوخت تمام ایرانی خواهیم ساخت

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: امروز به لطف الهی طرح‌های نیروگاهی ما در مسیر اجرا قرار گرفته و به کوری دشمنان، نیروگاه‌های تمام ایرانی و با سوخت ایرانی خواهیم ساخت.

محمد اسلامی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران امروز در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه تهران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی گفت: مسیر انقلاب اسلامی شفاف و روشن و مسیر عزت، افتخار، اعتبار و اقتدار است. انقلاب اسلامی با شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی مبانی خود را با رهبری امام (ره) تعیین کرده و در آن مسیر با ایستادگی حرکت کرده و با هدایت‌های مقام معظم رهبری توانسته کشور را در مسیر استقلال رو به رشد هدایت کند و علی رغم همه توطئه‌ها و مزاحمت‌ها که توسط نظام سلطه وجود دارد، حرکت خود را استمرار ببخشد. وی افزود: نظام سلطه هرگز کشوری مانند ایران را که کشوری منسجم و دارای رهبری مقتدر در مسیر تحقق وعده‌های الهی است را نمی‌پسندد. حضور کشوری مانند ایران در عرصه‌های علوم و فنون نوین برای نظام سلطه همچون عبور خط قرمز‌هایی است که آنها برای دنیا ترسیم کرده‌اند. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تأکید کرد: اتهامات ناروا، پرونده سازی، جوسازی و فعالیت‌هایی را که در این دو سه دهه گذشته مشاهده کردیم که علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران شکل دادند و با سوء استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌های بین‌المللی بهانه کردند و فشار حداکثری را با تحریم‌های گوناگون اعمال کردند، اما نتوانستند مانع پیشرفت کشور شوند.

اسلامی گفت: آنها تا همین لحظه هم فکر می‌کنند که اگر بخواهند مسیر کشور ما را ناهموار و از پیشرفت ما جلوگیری کنند می‌توانند با تهدید، ارعاب و با عملیات روانی جلودار این ملت و کشور شوند، اما اساس موضوع این است که ما از خط قرمز آنها که برای خودشان این منطقه را ممنوعه وضع کرده‌اند ما عبور کردیم. وی تأکید کرد: جوانان و دانشمندان کشورمان با همت بلند، روحیه‌ای عاشقانه و ایمان راسخ، موفق شده‌اند به مرز‌های دانش و فناوری هسته‌ای دست یابند. علوم و فنون هسته‌ای ایران یک ظرفیت درون‌زا استرئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: امروز علوم و فنون هسته‌ای، صرفاً یک توان علمی نیست، بلکه به ظرفیتی ملی و درون‌زا بدل شده که در ذهن و اراده فرزندان این سرزمین نهادینه شده و به‌طور مستمر در حال توسعه و پیشرفت است. اسلامی تصریح کرد: در نوزدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای از میان ۱۵۰ دستاورد علمی کشور در سال ۱۴۰۳، هفت مورد رونمایی شد. از این میان، سه دستاورد در تراز فناوری‌های روز جهان قرار دارند. وی خاطرنشان کرد: این موفقیت‌ها در شرایطی حاصل شده که ایران با وجود موانع متعدد نظیر ترور دانشمندان، خرابکاری‌های صنعتی، تحریم‌های اقتصادی و فشار‌های حقوقی و سیاسی، توانسته به چنین سطحی از پیشرفت دست یابد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: آنچه در سازمان انرژی اتمی ایران رونمایی و معرفی می‌شود، صرفاً یک تحقیق دانشگاهی یا گزارشی برای بایگانی در قفسه‌های کتابخانه نیست، بلکه نتایج تحقیقات به‌صورت مستقیم در خدمت مردم قرار می‌گیرد و در مراکز تخصصی مورد بهره‌برداری عملیاتی می‌شود. اسلامی ادامه داد: سازمان انرژی اتمی ایران با توکل بر خداوند متعال، تصمیم گرفته در زمینه تولید رادیوداروها، به‌ویژه در حوزه‌های تشخیص و درمان، گام‌های مهمی بردارد. خدمات فناوری هسته‌ای در حوزه بهداشت و درمانوی افزود: در بخش تشخیص، افزایش دقت هدف‌گذاری شده تا جامعه پزشکی بتواند سلول‌های سرطانی را با وضوح بیشتری شناسایی کرده و تشخیص دقیق‌تری ارائه دهد. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرد: در بخش درمان نیز تمرکز بر تولید دارو‌هایی است که بتوانند با اثربخشی بالا، سلول‌های سرطانی را از بین برده و کمترین آسیب را به سلول‌های سالم وارد کنند. اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از این محصولات توانایی تشخیص ۳۰ نوع سرطان را دارد که در سطح جهانی تنها ایران و یکی دو کشور دیگر به این فناوری دست یافته‌اند.

وی تصریح کرد: یکی از همین محصولات رادیوداروی درمانی «لوتشیم فاپی» است. این رادیودارو محصولی نوآورانه و پیشرفته در درمان سرطان است که به کمک فناوری پزشکی هسته‌ای به طور مستقیم به روی سلول‌های سرطانی اثر می‌گذارد. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: از جمله جدیدترین دستاورد‌های حوزه بهداشت و درمان سازمان انرژی اتمی ایران می‌توان به تولید کرم پوستی «رنیوم ۱۸۸» اشاره کرد که در درمان سرطان‌های شایع پوستی کاربرد دارد و این محصول با موفقیت به مرحله تولید رسیده است. غربی‌ها غنی‌سازی اورانیوم را برای خودشان می‌دانند اسلامی گفت: سازمان انرژی اتمی بیش از ۲۵ سال پیش با خرابکاری مواجهه بوده که با هوشیاری همکاران ما کشف شده است. امروز گسترده‌تر از همیشه ظرفیت‌های ما در اختیار مردم است. امروز با بیش از ۱۵ کشور مراوده داریم و محصولات خود را برای آنها صادر می‌کنیم. رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اقدامات انحصارگرایانه غرب، گفت: آنها می‌خواهند در دنیا کسی اورانیوم‌سازی انجام ندهد و آن را مختص خود می‌دانند. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طبق قانون وظیفه دارد برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای را در جهان گسترش دهد، اما فقط برای ایران مزاحمت ایجاد می‌کند.

وی افزود: دوره تحقیقاتی صنعت هسته‌ای را از ۱۰ سال گذشته عبور کردیم و وارد بخش صنعتی شده‌ایم و در مرحله تولید محصولاتی هستیم که برای مردم مورد نیاز است. امروز فناوری پلاسما در خدمت مردم قرار گرفته استاسلامی خاطرنشان کرد: امروز فناوری پلاسما در خدمت مردم قرار گرفته است. یکی از معضلاتی که مردم مواجه هستند، بیماران دیابتی هستند که ما با فناوری پلاسما حل کرده‌ایم. روز‌های آینده ۵ کلینیک دیگر در کشور تأسیس خواهیم کرد تا در این زمینه به مردم خدماتی ارائه شود. رئیس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: دامنه گسترده‌ای از فناوری‌هایی را که برای اقتصاد ملی و معیشت مردم تأثیر گذار است، انجام داده و گسترش خواهیم داد. اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر و پس از سال‌ها ایران یک نیروگاه اتمی بوشهر را در اختیار دارد که ظرفیت آن ۱۰۰۰ مگاوات ساعت است و تا امروز هم ۷۲ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده، خاطرنشان کرد: اگر برای برق تولید شده از این نیروگاه استفاده نمی‌شد؛ باید ۱۱۰ میلیون بشکه نفت یا معادل آن گاز یا سوخت فسیلی تا امروز مصرف می‌شد. این ۱۱۰ میلیون بشکه نفت حدود نزدیک ۱۰ میلیارد دلار می‌شد، اما پولی که برای نیروگاه اتمی بوشهر هزینه شده یک میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار است. وی ادامه داد: الان سال یازدهم این نیروگاه است و ۵۰ سال دیگر هم از عمر این نیروگاه باقی مانده است. در همین ده سال، این نیروگاه پنج بار هزینه خود را تامین کرده است و اگر که به نرخ جاری برای نیروگاه مشابه حساب کنید، دو و نیم برابر هزینه خود را تامین کرده است. یعنی هم انرژی پاک و آلایندگی صفر دارد و هم از سوخت فسیلی مصرف نمی‌کند و سالی یک میلیارد یورو صرفه‌جویی می‌کند.

برنامه ۲۰ هزار مگاوات را آغاز کرده‌ایمرئیس سازمان انرژی اتمی گفت: با تأکیدات رهبری برنامه ۲۰ هزار مگاوات را آغاز کرده‌ایم. امروز به لطف الهی طرح‌های نیروگاهی ما در مسیر اجرا قرار گرفته و به کوری دشمنان، نیروگاه‌های تمام ایرانی و با سوخت ایرانی خواهیم ساخت. اسلامی در ادامه با اشاره به اهمیت انرژی هسته‌ای در مسئله کشاورزی گفت: موضوع بسیار مهم دیگری که خانواده‌ها در خانه‌های خود با آن مواجه هستند و مردم عزیز نیز به‌خوبی با آن آشنایی دارند، موضوع ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی است. بر اساس اعلام مقامات رسمی و مرکز آمار ایران، نزدیک به ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی کشور به ضایعات تبدیل می‌شود. در بسیاری از موارد نیز صادرات این محصولات با مشکلاتی همراه است. وی افزود: در کشور‌های پیشرفته، یکی از راه‌حل‌های مؤثر برای مقابله با این مسئله، استفاده از فناوری هسته‌ای در قالب پرتودهی مواد غذایی بوده است. این روش از یک سو مانع فساد و ضایع شدن محصولاتمی‌شود و از سوی دیگر، باقیمانده آفات و عوامل بیماری‌زا را از بین برده و ماندگاری محصولات را افزایش می‌دهد.

امنیت غذایی و ارتقای سلامت جامعه از مزیت‌های انرژی هسته‌ایرئیس سازمان انرژی هسته‌ای تصریح کرد: در کشور ما سالانه حدود ۱۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی تولید می‌شود که اگر ۳۰ درصد آن به ضایعات تبدیل شود، معادل ۴۰ میلیون تن خواهد بود، عددی بسیار بزرگ که تأثیر مستقیم و قابل‌توجهی بر اقتصاد ملی، معیشت خانوارها، و فعالان حوزه کشاورزی و صنایع غذایی خواهد داشت. وی افزود: ما برای مقابله بااین چالش، طراحی و ساخت سامانه‌های پرتودهی را در دستور کار قرار دادیم و وعده داده بودیم که در نقاط مختلف کشور مراکز پرتودهی ایجاد کنیم. به لطف الهی، تا این لحظه ظرفیتی معادل ۵۰۰ هزار تن در سال ایجاد شده است. این ظرفیت می‌تواند مبنای توسعه بیشتر در این حوزه قرار گیرد. اسلامی گفت: فرصت بسیار خوبی فراهم شده تا مردم و بخش خصوصی در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند. این اقدام می‌تواند علاوه بر رونق صادرات، به افزایش امنیت غذایی کشور و ارتقای سلامت جامعه کمک کند. این نیز یکی از مزیت‌های مهم انرژی هسته‌ای است که به لطف الهی اکنون پایه‌گذاری شده و مقدمات لازم برای شتاب گرفتن این مسیر فراهم آمده است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات