بصیرت ادعای لغو برنامه حمله رژیمصهیونی به ایران به دلیل مخالفت ترامپ را بررسی میکند
دور دوم مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا امروز در سفارت عمان در خاک ایتالیا در حالی برگزار میشود که برخی رسانهها در روزهای اخیر ادعاهای قابل تاملی را در باب مقابله ترامپ با جنگ افروزی رژیم صهیونی مطرح شده است. در همین راستا روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقاماتی در دولت امریکا و دیگر منابع گزارش داد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با طرح حمله اسرائیل به مراکز هسته ای ایران مخالفت و مانع از اجرای آن شده است. ترامپ این اقدام را به نفع مذاکره با تهران درباره برنامه هسته ای اش انجام داده است.نیویورک تایمز مدعی شد: اسرائیل برنامههایی را برای حمله به مراکز هسته ای ایران در ماه آینده طراحی کرده بود. این برنامه البته نیازمند کمک امریکا بود. هدف حملات این بود که توانایی ایران برای تولید سلاح هستهای یک سال یا بیشتر به عقب بیافتد.این روزنامه توضیح داد حمایت آمریکا نه تنها برای دفاع از اسرائیل در برابر هرگونه واکنش ایران، بلکه برای تضمین موفقیت حمله نیز ضروری بود.
این اعا در حالی مطرح می شود که اولا رژیم صهیونی بدون حمایت آمریکا هیچ حرکتی نمیتواند داشته باشد چنانکه در نسل کشی غزه نیز این حمایت آمریکا و برخی اروپاییها بوده که مانع از فروپاشی این رژیم شده است. ثانیا چنانکه ادعا شده این طرح محرمانه بوده است حال سوال اینجاست که چگونه طرحی سری به رسانه رسیده است در حالی که هیچ کس نیز آن را یک رسوایی و شکست اطلاعاتی و امنیتی برای این رژیم عنوان نمیکند و تل آویو نیز به اقدام نیویورک تایمز اعتراضی نمی کند و ان را نیز تایید یا تکذیب نمی سازد. ثالثا، همزمان با این گزارش مواضعی خاص از سوی آمریکاییها مطرح می شود چنانکه سایت «اکسیوس» گزارش داد که دو مقام ارشد اسرائیلی با استیو ویتکاف، نمایندهٔ ویژهٔ دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، دیدار کردند تا دربارهٔ مذاکرات هستهای ایران و آمریکا گفتوگو کنند.ران دارمر، وزیر امور استراتژیک اسرائیل، و دیوید بارنع، رئیس موساد، دو مقامی بودند که در پاریس با آقای ویتکاف دیدار کردند تا قبل از دور دوم مذاکرات، «بر موضع ایالات متحده تأثیر بگذارند».
در همین حال مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا پس از حضور در پاریس و دیدار با نمایندگان کشورهای اروپایی درباره جنگ اوکراین، مدعی شد: اروپاییها باید خیلی زود درباره سازوکار بازگشت خودکار تحریمها (اسنپبک) تصمیم بگیرند، زیرا ایران به وضوح از توافق فعلی تخطی کرده است!همچنین دونالد ترامپ با اظهاراتی اعلام کرد که «عجلهای برای حمله به ایران ندارد» و تأکید کرد که «خواستار مذاکره» است. در همین حال اخیرا آمریکا اعلام کرده است که سلاحهای جدید به ارزش میلیاردها دلار در اختیار رژیم صهیونی قرار داده است.
در مقطع منونی که ترامپ اروپا را از مذاکرات حذف کرده است رژیم صهیونی نقش پلیس بد را ایفا می کند و آمریکا با ادعای اینکه مهار کننده این رژیم است از یک سو به دنبال باج خواهی از تیم مذاکراتی است و از سوی دیگر نیز سعی در فریب افکار عمومی و معرفی خود در قامت یک ناجی و نه یک باج خواه دارد تا در نهایت توافق با آمریکا را به مطالبهای مردمی مبدل سازد
هدف گذاری آمریکا چیست؟
با توجه به این مولفهها می توان گفت که ادعاهایی نظیر آنچه نیویورک تایمز مطرح کرده است نه رویکردی صرفا رسانهای بلکه اقدامی در راستای اهداف مذاکراتی آمریکاست که پیش از دور دوم مذاکرات صورت گرفته است. در این راستا چند هدف قابل پردازش است:
حفظ چماق نظامی
آمریکاییها همواره دیپلماسی و نظامی گری را در کنار هم قرار دادهاند تا با فشار و تهدید به اهداف میز مذاکره دست یابند. با توجه به این سابقه می توان گفت که آمریکا همچنان در توهم بهره گیری از این سیاست است تا شاید بتواند حداکثر زیاده خواهی یا همان برچیدن تمام فعالیتهای هستهای ایران و بازکردن پرونده موشکی و منطقه ای را نیز اجرایی سازد.
پلیس خوب و بد
در کنارابزار چماق آمریکاییها و البته اروپایی ها در بازی پلیس خوب و بد برآنند تا طرف مقابل را به پذیرش خواستههای پلیس خد سوق دهند در حالی که در نهایت هدف آنها با پلیس بد یکی است و صرفا بازی آنها بازی فریب است. این سناریو پیش از این در قالب پلیس خوب اروپا و پلیس بد اروپا اجرا می شد. در مقطع منونی که ترامپ اروپا را از مذاکرات حذف کرده است رژیم صهیونی نقش پلیس بد را ایفا می کند و آمریکا با ادعای اینکه مهار کننده این رژیم است از یک سو به دنبال باج خواهی از تیم مذاکراتی است و از سوی دیگر نیز سعی در فریب افکار عمومی و معرفی خود در قامت یک ناجی و نه یک باج خواه دارد تا در نهایت توافق با آمریکا را به مطالبهای مردمی مبدل سازد تا با این ابزار فشار حداکثر زیاده خواهی را مطالبه نماید.
القای کوتاه بودن زمان
یکی از کلید واژههای القایی آمریکاییها را ادعای کوتاه بودن زمان ایران برای توافق تشکیل میدهد چنانکه ترامپ بارها اعلام کرده است که ایران فرصتی دوماهه برای توافق دارد. با توجه به این رفتارها می توان گفت که آمریکا با ادعای بستن موقت صهیونیستها و جلوگیری از جنگ بر آن است تا این کوتاه بودن فرصت را به طرف ایرانی القا نماید تا در یک اشتباه محاسباتی و ترس از جنگ، مجبور به امتیاز دهی گردد. این طراحی در حالی صورت می گیرد که ایران همواره تاکید دارد که هم برای مذاکره و هم برای جنگ آمادگی کامل دارد و لذا ادعای کوتاه بودن زمان و نزدیک بودن گزینه نظامی علیه تهران یک ادعای واهی است که نمی تواند موجب هراس ایران گردد.