محمد علی بصیری، کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل در گفتوگو با بصیرت
«محمد علی بصیری» کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل در گفتوگو با «بصیرت» در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا و توجه به پافشاری و حفظ خطوط مورد نظر جمهوری اسلامی ایران در راستای کاهش کارشکنیها و فشارهای دولت آمریکا گفت: در موضوع مذاکرات آن هم با آمریکا که نه تنها درباره ایران بلکه در خصوص متحدان خود نیز نشان داده که به جز تامین منافع خود به عهدی پایبند نیست، شرط عقلانی این است که در این مذاکرات نباید تمام خطوط قرمز و برگ برنده را از دست داد، زیرا ترامپ و لابی صهیونیستی چنین هدفی را درباره ایران دنبال میکنند.
وی در این باره خاطر نشان کرد: بیتردید دو برنده و عامل بازدارندگی دشمن در برابر حمله نظامی به ایران چرخه سوخت و حدی از غنیسازی اورانیوم و توان موشکی ماست. در صورتی که دشمن در روند مذاکرات مطمئن شود که میتواند بر غنیسازی و توان موشکی و نظامی ایران به نفع خود تاثیر بگذارد یعنی در مذاکرات این برگهای برنده را از دست ما خارج کند نه تنها تحریمها لغو نمیشود، بلکه دشمن فشار نظامی و ناامنی مورد نظر خود را بر ایران تحمیل میکند؛ کما اینکه در کشورهایی مثل عراق، لیبی و سوریه شاهد تحرکات منفی آمریکا و بمبارانها و فشارهای نظامی و اقتصادی قابل توجهی بودهایم.
کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی معتقد است: در روند مذاکرات گروه مذاکرهکننده ایرانی باید مراقب این موضوع باشد که آمریکاییها تحت عنوان راستیآزمایی کارشناسان خود را راهی مراکز هستهای و نظامی ایران نکنند. در صورتی که کارشناسان آمریکایی به این بهانه وارد سایتهای نظامی و هستهای ایران شوند بدین معناست که متاسفانه کلاه گشادی بر سر ما گذاشتهاند، زیرا هرگونه راستیآزمایی باید تحت نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی و کشورهای بیطرف باشد نه آمریکا؛ هر چند به آژانس هم به دلیل وجود جاسوس چندان نمیتوان اطمینان کرد، اما یقین داشته باشیم صد در صد کارشناس آمریکایی جاسوس اسرائیل است.
محمد علی بصیری کارشناس امور بینالملل معتقد است: به هیچ وجه تیم مذاکرهکننده ایرانی نباید اجازه دهند آمریکا روند مذاکرات را به این سمت هدایت کند و دسترسی کارشناسان آمریکایی به مراکز حساسی که اطلاعاتی درباره آن ندارند باز شود چرا که این موضوع فتح بابی میشود برای کسب اطلاعاتی که نباید داشته باشند.
وی در این باره به یک نکته بسیار مهم اشاره کرد و گفت: بخش قابل توجهی از عدم حمله نظامی آمریکا به ایران به دلیل فقدان اطلاعات کامل از مراکز نظامی ایران است. آنها به دلیل گستردگی مراکز نظامی ایران میدانند حمله نظامی نتیجه نمیدهد ضمن اینکه میدانند ایران نیز ضربات متقابل دندانشکنی بدانها خواهد داد مثل گیر افتادن در باتلاق یمن؛ بنابراین در صورت دسترسی به مراکز نظامی ما ممکن است دستور کار خود را بر خلع سلاح و بعد از آن حمله نظامی به ایران قرار دهند ضمن اینکه دیگر گامی برای رفع تحریمهای اقتصادی و بانکی برنمیدارند.
کارشناس امور بینالملل تاکید کرد: حتی بیم آن میرود که آنها براساس دستیابی به اطلاعات امنیتی و نظامی مذاکرات کنونی را متوقف و حمله نظامی را در دستور کار قرار دهند. نباید از کنار این واقعیت که دهههای گذشته برخی کشورها را توسط آمریکا متلاشی کرده به سادگی بگذاریم، زیرا آمریکاییها در قالب مارهای خوش خط و خال حاضر میشوند، اما به منافع خود فقط بها میدهند.
وی در پایان گفتوگو خاطر نشان کرد: برای اینکه تیم مذاکرهکننده بهترین دستاوردها را برای مردم ایران و نظام انقلاب اسلامی به ارمغان بیاورد در هر گامی که برمی دارد باید بسیاری از ملاحظات را داشته باشد در این صورت است که دشمن نمیتواند به خواسته خود برسد ضمن اینکه روند مذاکرات به نفع ما نیز تمام خواهد شد و افکار عمومی جهان شاهد خواهند بود ملت ایران صلحطلب و مخالف جنگ و خونریزی هستند.