صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۲  ، 
کد خبر : ۳۷۵۶۴۴

نشریه اخبار و تحلیل‌ها 14 اردیبهشت 1404

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): یک روز زورگویانی در دنیا بودند، قلدرهایی بودند ــ و الان هم هستند ــ که [وقتی] ما به توان دفاعی نیاز داشتیم و حاضر بودیم پولش را هم دو برابر یا چند برابر بدهیم، صریح میگفتند: «نمیفروشیم»! اجازه هم نمیدادند افرادی که مایل به فروش هستند بفروشند. میگفتند: «به ایران نمیفروشیم». امروز همان زورگویان به ایران میگویند: «نفروشید»! از آن مرحله‌ی «نمیفروشیم» تا این مرحله‌ی «نفروشید»، فاصله خیلی زیاد است. 24/11/1403
حرف روز 
شهید معرکه جهاد تبیین

در میان روزهای خدایی که به نقطه هدایتی برای بشریت بدل شده است، سالروز شهادت معلم شهید انقلاب روز منحصر بفردی است. روزی که مغز متفکر انقلاب اسلامی با ضربت گلوله‌ای که از سلاح جهل و التقاط و وابستگی بیرون آمده بود، به زمین ریخته شد.

مطهری را باید از بزرگان و پیشگامان عرصه جهاد تبیین دانست که در همین راه به شهادت رسید! آن زمان که دشمنان حقیقت یارای مقابله با او در میدان بحث و گفتگو نبودند و برای مقابله با او به حذف فیزیکی روی آوردند! آنگاه که زبان حقگوی او آنچنان روشنگرانه عمل می‌کرد که همه دشمنان عدالت و انسانیت را رسوا نموده بود!

او به مثابه چشمان تیزبین نهضت اسلامی ملت ایران در همه میدان‌های مقابله با اندیشه‌های انحرافی وارد می‌شد و اجازه نمی‌داد تا تفکرات اغواگر، جوانان این سرزمین را به انحراف بکشاند! چشمان تیزبین او التقاط را به خوبی تشخیص می‌داد و نسلی را از افتادن در دام مکاتبی بدلی که به ایسم‌های مختلف غیرالهی آلوده بودند، نجات داد.

حکیم انقلاب اسلامی که از یاران نزدیک معلم شهید انقلاب محسوب می‌شود در وصف روح حرکت ایشان می‌فرمایند: «ایشان با قوت فكری و اندیشه صائب خود در دهه‌های 1340-50 وارد میدان‌هایی شد كه تا آن زمان هیچكس در زمینه مسائل اسلامی وارد آن نشده بود و با تفكرات وارداتی غربی و شرقی به چالش علمی عمیق، وسیع و تمام نشدنی پرداخت و در جبهه مقابله با ماركسیسم و تفكرات غربی و لیبرالیسم دست به یك جهاد هوشمندانه زد و با توان علمی و ایمان راسخ و اعتماد به نفس، موفقیت‌های بزرگی به دست آورد و با قدرت اجتهاد و انصاف و ادب علمی، روشی متقن و بدور از تحجر و التقاط برای معرفی اسلام و مقابله با كج‌اندیشی و انحراف ایجاد كرد و پایه‌های افكار مورد نیاز جامعه اسلامی و انقلابی را تأسیس نمود و نقش مؤثری بر جریان فكری اسلامی و شكل‌گیری نظام اسلامی بر جای گذاشت.»

امروز بعد از گذشت بیش از چهار دهه از شهادت آن بزرگ، ملت ایران برای تداوم راه خود در دستیابی به آرمان‌های بزرگ انقلاب اسلامی همچنان به مطهری و مطهری‌ها نیازمند است، در این روزگار که در معرکه جنگ روایت‌، دشمن در تلاش است تا مغزها و قلب‌های جوانان این سرزمین را برباید! آشنایی با کلام و مرام این عمار بزرگ سپاه حضرت روح الله (ره) می‌تواند امیدمان به تولد مطهری‌های دیگری در عصر امام خامنه‌ای را روزافزون کند.مهدی سعیدی

 

گزارش روز   

 دیپلماسی عمومی، ضرورتی انکار ناپذیر

در دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا و پس از گفتگوهای غیرمستقیم نماینده‌های دو کشور در مسقط، رم و مجدداً مسقط، شاهد به تعویق افتادن چند روزه آن هستیم. این تأخیر در شرایطی رخ داده است که خبرهای مثبت در نشست‌های اول و دوم و سوم، انتظار دستیابی به یک توافق سریع را بسیار بالا برده بود. در دور دوم و سوم مذاکرات، علاوه بر اینکه چارچوب مذاکرات تعیین شده بود پیشنهادهایی نیز مطرح می‌شود که نماینده‌های دو کشور برای اتخاذ تصمیم نیاز به مشورت با سران کشورها در پایتخت‌ها داشتند. در ابتدا فاصله دو هفته‌ای بین مذاکرات سوم و چهارم تعیین شد ولی در ادامه مقرر شد که مثل دو دور گذشته بعد از یک هفته دور چهارم مذاکرات شروع شود ولیکن اعلام شد که مذاکرات با چند روز تأخیر در روز چهارشنبه انجام خواهد شد. اینکه طولانی شدن این فرآیند به چه دلیل است و بازنده و برنده این وضعیت کدام طرف است موضوعی است که باید به ابعاد مختلف آن پرداخت.

1- نباید انتظار داشت مذاکرات با این اهمیت، فراز و فرود و بررسی‌های دقیق نداشته باشد. به هر حال طرفین باید با دقت خواسته‌های طرف مقابل را بررسی کنند و پاسخ بدهند و این موضوع یک فرآیند کاملا طبیعی است. در حقیقت شکل‌گیری انتظار توافق سریع غیر طبیعی است.

2- ایران با یک منطق مستحکم در عرصه مذاکرات وارد شده است و به آن منطق پایبند است؛ منطق ایران مبتنی بر سه اصل حکمت، عزت و مصلحت است؛ به توانمندی‌های خود ایمان دارد و اعتمادی به دشمن ندارد و مذاکراتی را ادامه می‌دهد که فایده داشته باشد. از خطوط قرمز خود عدول نمی‌کند ولیکن انعطاف و ابتکار عمل را لازمه مذاکرات موفق می‌داند. این منطق باعث شده است که آمریکا نتواند خواسته‌های خود را به ایران تحمیل کند.

3- دولت آمریکا به جای پاسخگویی روشن به خواسته‌های قانونی ایران، همچنان در دام تعلل و فشار حداکثری گیر کرده است. برخی جناح‌های تندرو در واشنگتن با وجود شکست سیاست فشار حداکثری، هنوز به دنبال تأخیر در مذاکرات برای حفظ اهرم‌های فشار هستند. لابی صهیونیستی، فشار کشورهای اروپایی و برخی سازمان‌ها بین‌المللی نیز بر تیم مذاکره کننده آمریکایی وجود دارد. لذا این آمریکاست که باید بتواند زیاده خواهی‌های همپیمانان خود را مدیریت کند.

سخن پایانی اینکه در عرصه بین الملل و دیپلماسی آشکار و پنهان، جمهوری اسلامی ایران توانسته است بسیار هوشمندانه و فعال در مذاکرات حضور داشته باشد و حتی می‌توان گفت که در مقطع فعلی توپ در زمین آمریکاست و این آمریکاست که باید گام موثری برای پیشبرد مذاکرات بردارد ولیکن در عرصه دیپلماسی عمومی و مدیریت افکار عمومی نیازمند آن هستیم که دستگاه سیاست خارجی بیشتر و دقیق‌تر با مردم و رسانه‌ها سخن بگوید و اجازه ندهد که رسانه‌ها غیرهمسو از طریق انتشار فرضیات غیرواقعی با افکار عمومی ایران بازی کنند.علی کارگر

خبر ویژه     

 دوگانگی گروسی!

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به دلیل مواضع متناقض و اقدامات مشکوک، در مسیر مذاکرات ایران و آمریکا به‌عنوان عاملی مخرب معرفی شده است. برخی منابع می‌گویند گروسی با جاه‌طلبی سیاسی و تحت فشار تروئیکای اروپا، تلاش دارد با گزارش‌های مغرضانه نقش پررنگ‌تری در روند دیپلماسی ایفا کند. اظهارات ضدونقیض او، به‌ویژه تفاوت سخنانش در تهران و پس از بازگشت به وین، به گمانه‌زنی‌ها درباره نیت‌های سیاسی‌اش دامن زده است. «سید عباس عراقچی» اعلام کرده آژانس در مذاکرات جاری نقشی ندارد و صرفاً در صورت توافق، وظیفه راستی‌آزمایی را بر عهده خواهد داشت. رفتار گروسی که گاهی ایران را به عدول از تعهدات متهم می‌کند، می‌تواند مذاکرات را با مانع مواجه سازد. با این حال ایران با همکاری داوطلبانه در چارچوب «NPT»، تلاش می‌کند فشارهای سیاسی آژانس را خنثی کند.

   اخبار

ایران توقف‌ناپذیر است

«جان مرشایمر» نظریه‌پرداز برجسته آمریکایی، در گفت‌وگو با رسانه «اسپکتیتور» به تحلیل وضعیت سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا پرداخت و گفت: «ادعای ضعیف بودن ایران، اساساً دروغ است.» وی با اشاره به قدرت نظامی ایران اظهار کرد: «ایران دارای ذخایر عظیمی از موشک‌های پیشرفته است که در صورت لزوم می‌تواند به اسرائیل و پایگاه‌های آمریکا حمله کند و حتی توانایی بستن خلیج‌فارس را دارد.» مرشایمر افزود که حتی در صورت موفقیت آمریکا در نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران، برنامه هسته‌ای آن تنها چند سال عقب می‌افتد و ایران توانایی بازسازی سریع آن را دارد. او همچنین تاکید کرد که جنگ با ایران، به‌ویژه در شرایط فعلی، برای ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی عواقب اقتصادی و نظامی سنگینی خواهد داشت و بهترین گزینه دیپلماسی است. این نظریه‌پرداز همچنین از تلاش‌های دیپلماتیک ایران برای حفظ حق غنی‌سازی اورانیوم حمایت کرده و جنگ علیه ایران را یک سیاست اشتباه دانست.

ترور با هوش مصنوعی!

«حسین دلیریان» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی، در پیامی در شبکه «ایکس» هشدار داد که فرماندهان محور مقاومت باید نسبت به خطرات ناشی از کاربرد هوش مصنوعی توسط رژیم صهیونیستی هوشیار باشند. به گفته وی، گزارش اخیر« نیویورک‌تایمز » ابعاد جدیدی از استفاده رژیم صهیونیستی از فناوری‌های پیشرفته برای شناسایی و ترور فرماندهان مقاومت را فاش کرده است. در این گزارش آمده است که رژیم صهیونیستی با بهره‌گیری از ابزارهایی چون شنود صوتی هوشمند، تحلیل چهره، ترجمه خودکار مکالمات عربی به عبری و غربالگری داده‌ها، یک بانک اطلاعاتی از اهداف خود ایجاد کرده است. طبق این افشاگری، مکان حضور «ابراهیم بیاری»، یکی از فرماندهان نظامی حماس، از همین طریق شناسایی و منجر به ترور وی شده است. دلیریان اضافه می‌کند؛ این تهدید واقعی و جدی است و محور مقاومت باید آمادگی لازم برای مقابله با آن را داشته باشد.

از دمشق مقاوم تا دمشق منفعل!

«عبدالباری عطوان» تحلیگر برجسته عرب با اشاره به آنه در سوریه پسا اسد می‌گذرد نوشت: «سوریه امروز دیگر آن کشور مقتدری نیست که رژیم صهیونیستی جرأت نزدیک شدن به آن را نداشت. روزگاری «بشار اسد»، با حمایت راهبردی جمهوری اسلامی ایران، نه‌تنها ثبات داخلی را حفظ کرده بود، بلکه به‌عنوان رکن مهم جبهه مقاومت، سدی در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی بود. اما با دخالت مستقیم ترکیه در ساختار سیاسی سوریه، معادلات تغییر کرده است. اکنون رژیم صهیونیستی زیرساخت‌های نظامی، فرودگاه‌ها و حتی مناطق مسکونی سوریه را روزانه هدف قرار می‌دهد، بی‌آنکه با واکنشی از سوی دولت «الجولانی» روبرو شود؛ دولتی که عملاً مجری منویات «اردوغان»، و به‌تعبیری دیگر، رژیم صهیونیستی شده است. تجربه تلخ سوریه اثبات می‌کند تنها راه حفظ استقلال و عزت منطقه، پافشاری بر جبهه مقاومت به رهبری ایران است. مسیر ترکیه و الجولانی، چیزی جز تحقیر، ویرانی و وابستگی به‌بار نیاورده است.» گفتنی است در دور تازه حملات رژیم صهیونی به خاک سوریه به تازگی بخش‌های از دمشق و حومه آن بمباران شده است

فتنه‌انگیزی با ژست انسان‌دوستی!

رژیم صهیونیستی بار دیگر نقاب از چهره برداشت و با سوء‌استفاده از ناآرامی‌های داخلی سوریه، ژست حمایت از اقلیت «دروزی» را به خود گرفت تا اهداف تجزیه‌طلبانه‌اش را دنبال کند. روزنامه «معاریو» گزارش داد ارتش رژیم صهیونیستی محموله‌ای از کمک‌ها را برای دروزی‌های سوریه ارسال کرده و همزمان نیروهای خود را در جنوب سوریه مستقر کرده است. رژیم صهیونیستی مدعی است که این اقدامات برای محافظت از دروزی‌ها در برابر شورشیان مسلح صورت می‌گیرد، اما منابع می‌گویند هدف واقعی تل‌آویو، ایجاد منطقه حائل به عمق ۸۰ کیلومتری در خاک سوریه است. این تحرکات در حالی صورت می‌گیرد که در پی انتشار یک فایل صوتی اهانت‌آمیز منتسب به یک فرد دروزی، تنش‌ها میان دروزی‌ها و شورشیان شدت گرفته و رژیم صهیونیستی با بهره‌برداری از این ناآرامی‌ها، در حال گسترش نفوذ خود در مناطق مرزی سوریه است.

 

اخبار کوتاه

«علی لاریجانی» مشاور رهبر معظم انقلاب، در مراسمی در دانشگاه «شاهد»، با تحلیل آنچه بحث مذاکرات هسته‌ای در جریان است تأکید کرد: «نتیجه گفتگوها به عقلانیت و انصاف طرف مقابل بستگی دارد و مذاکره نه خوب است نه بد، بلکه باید در خدمت منافع ملی باشد.» وی همچنین گفت که ساختار قدرت جهانی بر اساس زور است، نه عدالت!

پایگاه تحلیلی خبری «بایدو» در گزارشی نوشت:«جنگ تعرفه‌ای میان آمریکا و چین به نقطه‌ای بحرانی رسیده است. ترامپ با افزایش نمایشی تعرفه‌ها تا ۲۴۵ درصد، تلاش دارد چهره‌ای سخت‌گیرانه از خود نشان دهد، اما پکن با واکنش قاطع و توقف خرید هواپیماهای «بوئینگ»، نشان داد عقب‌نشینی نمی‌کند. چین با رویکردی هوشمندانه، وارد فاز جدیدی از دیپلماسی اقتصادی شده و مسیر تقویت بازار داخلی را پیش گرفته است. در حالی‌که تهدید ترامپ به اخراج شرکت‌های چینی از بورس، تبعاتی دو‌سویه برای آمریکا دارد.»

دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی گزارش «واشنگتن‌پست» مبنی بر گفت‌وگوی «نتانیاهو» و «مایک والتز» درباره ایران را تکذیب کرد و اعلام کرد چنین صحبتی در دیدار آن‌ها مطرح نشده است. این در حالی است که روزنامه آمریکایی به نقل از منابعی نوشته دلیل برکناری والتز از سوی ترامپ، حمایت او از اقدام نظامی علیه ایران بوده است. به‌گفته این منابع، والتز پیش از دیدار نتانیاهو با ترامپ، هماهنگی‌هایی درباره حمله نظامی به ایران داشته و در جلسه پس از آن نیز با نظر نتانیاهو مبنی بر لزوم اقدام نظامی موافقت نشان داده، امری که باعث ناراحتی ترامپ شده است.

«خزام الاسد» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن، هشدار داد که پیامدهای محاصره اسرائیلی-آمریکایی غزه به سطحی بسیار خطرناک رسیده است. وی تأکید کرد که قحطی در این منطقه با سرعت بی‌سابقه‌ای تشدید شده و اساسی‌ترین مایحتاج زندگی از بین رفته است. الاسد همچنین گفت که گرسنگی کودکان غزه شرم‌آور است و از برخی کشورهای عربی که در این محاصره مشارکت دارند، انتقاد کرد. وی افزود که مواضع انصارالله در حمایت از غزه قاطع است و عملیات نظامی این جنبش ادامه خواهد یافت تا زمانی که محاصره و تجاوز به این منطقه متوقف شود.

«میدل ایست آی» گزارش داد که عربستان سعودی پیش از سفر رئیس‌جمهور آمریکا به این کشور، تأکید کرده است که بحث عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی باید از دستور کار خارج شود. این پیام توسط نفیصل بن فرحان آل سعود» وزیر امور خارجه عربستان، در سفر اخیرش به واشنگتن به مقامات آمریکایی منتقل شد. علاوه بر این، ولیعهد عربستان رژیم صهیونیستی را به ارتکاب نسل‌کشی در غزه متهم کرده و به اعتراضات مردم عربستان نسبت به حملات اشغالگران قدس اشاره کرده است که در نتیجه آن بیش از ۵۲ هزار نفر کشته شده‌اند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات