بین الملل >>  بین الملل >> نبض بین الملل
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۴  ، 
کد خبر : ۳۷۸۷۰۶
  بصیرت بررسی می‌کند

تحریم‌ حقیقت گویی و آزاد سازی تروریسم

رفتارهای تناقض آمیز کشورهای غربی و نهادهای مدعی حقوق بشر بیانگر نگاه ابزاری و سیاسی به حقوق بشر است که صرفاً بر اساس منافع غرب طراحی و اجرا می گردد. غرب نه تنها امروز حق اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد، بلکه به جرم جنایت علیه بشریت و مشارکت در نسل‌کشی باید مورد بازخواست قرار گیرد.
پایگاه بصیرت / علی تتماج
نسل کشی با سلاح نظامی و گرسنگی در غزه در حالی در لوای واژه‌ای به نام آتش بس ادامه دارد که مدعیان حقوق بشر در غرب نیز صرفاً به ابراز تأسف کلامی و همزمان ارسال تسلیحات به رژیم صهیونی می‌پردازند. آنها حتی به این مرحله هم بسنده نکرده اند؛ مثلاً مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که فرانچسکا آلبانیز گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین به دلیل تحقیقاتش در مورد جنگ اسرائیل علیه غزه، تحریم خواهد شد. وی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) گفت که واشنگتن فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر سازمان ملل در امور حقوق فلسطینیان، را «به دلیل تلاش‌های نامشروع و شرم‌آورش برای وادار کردن دادگاه بین‌المللی کیفری به اقدام علیه مقامات، شرکت‌ها و مدیران آمریکایی و اسرائیلی» تحریم می‌کند.
از مشارکت آمریکا در نسل‌کشی تا پنهان‌سازی یک رسوایی
این تحریم در حالی صورت می‌گیرد که کارنامه آمریکایی‌ها در طول 20 ماه نسل کشی غزه نشانگر همراهی و حمایت و مشارکت همه جانبه آمریکاست که در قالب حمایت‌های نظامی، مشارکت در سلاح گرسنگی و وتو کردن قطعنامه‌های بین‌المللی و... صورت گرفته است. آمریکا رسماً شریک تمام جنایات رژیم صهیونی در غزه، لبنان، سوریه، عراق و ایران است و نمی‌تواند با تحریم افرادی همچون آلبانیز بر آن سرپوش گذارد. نکته مهم آن است که گزارش آلبانیز که بر پایه ۲۰۰ سند تنظیم شده، فاش می‌کند بیش از ۶۰ شرکت بین‌المللی، از جمله گوگل و مایکروسافت، در اشغالگری و نسل‌کشی در غزه سهیم هستند. این گزارش، نقاب از چهره سرمایه‌داری جنگ‌افروز برداشته و نشان داده چگونه غول‌های فناوری و صنایع دفاعی، نه‌تنها در جنایات شریک‌اند، بلکه از آن منتفع می‌شوند. سخن دقیق و دردناک آلبانیز این است که «نسل‌کشی در غزه متوقف نخواهد شد، زیرا سودآور است»؛ جمله‌ای که پایه‌های اخلاقی لیبرالیسم غربی را به لرزه می‌اندازد. آمریکا، به جای پاسخ‌گویی، تصمیم گرفت پیام‌آور این هشدار را مجازات کند تا شاید بتواند گوشه‌ای از جنایاتش علیه بشریت که برای منافع اقتصادی صورت می گیرد را بپوشاند.
 سکوت مدعیان حقوق بشر غربی
کشورهای اروپایی که فریاد حقوق بشر سر می‌دهند و با این ادعا به پرونده سازی علیه سایر کشورها می پردازند نه تنها در برابر نسل کشی غزه و جنایات آمریکا و صهیونیست‌ها در منطقه سکوت کرده‌اند، بلکه حمایتشان از این جنایات چنان شده که حتی در برابر تحریم گزارشگر ویژه سازمان ملل توسط آمریکا نیز سکوت کرده‌اند. نقش این کشورها در جنایات رژیم صهیونی و آمریکا زمانی آشکارتر می‌شود که آلبانیز بارها جنگ و نسل‌کشی رژیم صهیونی علیه غزه را محکوم کرده و خواستار محاکمه عاملان جنایات علیه فلسطینیان شده است. او به تازگی نیز با انتقاد از کشورهای اروپایی اعلام کرد که ایتالیا، فرانسه و یونان باید شفاف‌سازی کنند که چرا به بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونی که تحت پیگرد دیوان بین‌المللی کیفری است، اجازه عبور از حریم هوایی خود را داده‌اند.
کشورهای غربی در حالی اقدام به تحریم گزارشگر ویژه سازمان ملل به جرم حقیقت گویی درباره نسل کشی در غزه کرده‌اند که همین کشورها در یک دوگانی رفتاری این روزها در حال دست دادن و تطهیر تروریست‌ها در سوریه هستند.
بدعتی خطرناک در راه است
تحریم فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور سرزمین‌های اشغالی، توسط آمریکا، نشانه‌ای هشداردهنده از سیاستی خطرناک است که در آن حقیقت‌گویی برابر با خیانت به امپراتوری دروغ و جنایت تلقی می‌شود. مارک روبیو، وزیر خارجه آمریکا، آشکارا اعلام کرده که دلیل این تحریم، تلاش آلبانیز برای ترغیب دادگاه لاهه جهت پیگیری حقوقی علیه مقامات و شرکت‌های آمریکایی و اسرائیلی بوده است. این یعنی در منطق واشنگتن، عدالت‌خواهی برابر با اقدام خصمانه است، و افشاگری درباره جنایت‌های سودآور، باید با سرکوب و طرد پاسخ داده شود. این وضعیت رویه‌ای را به همراه دارد که در آن هر کس که در برابر یک جانبه گرایی آمریکا و جنایات رژیم صهیونی قرار گیرد تحریم و مجازات شود، چنانکه امروز فریاد‌ آزادی خواهی در دانشگاه‌های آمریکا در لوای واژه یهود ستیزی خفه می شود و دانشجویان بسیاری اخراج و حتی بودجه دانشگاه‌هایی همچون کلمبیا و هاروارد قطع شده‌اند. 
دوگانگی‌های فاجعه بار غرب
کشورهای غربی در حالی اقدام به تحریم گزارشگر ویژه سازمان ملل به جرم حقیقت گویی درباره نسل کشی در غزه کرده‌اند که همین کشورها در یک دوگانی رفتاری این روزها در حال دست دادن و تطهیر تروریست‌ها در سوریه هستند.  الجولانی سرکرده تحریرالشام که سالهاست دستشان به خون هزاران سوری آغشته است و اخیراً نهادهای حقوق بشری اعلام کرده‌اند از زمان سلطه آنها بر دمشق 8 هزار نفر قتل عام شده‌اند، در حالی با تام باراک، فرستاده آمریکا به سوریه درخصوص چشم‌اندازهای همکاری و راه‌های تقویت گفتگوی سیاسی میان دو کشور مذاکره کردند که اخیراً آمریکا تحریرالشام را از لیست گروه‌های تروریستی خارج کرده است. در همین حال مقامات اروپایی از جمله انگلیس، آلمان و فرانسه با سفر به دمشق بر توسعه روابط با آن تروریست‌ها تاکید کرده‌اند. شواهد امر نشان می‌دهد که غرب بر آن است تا جولانی و داعش را بار دیگر ابزاری برای جنگ افروزی در منطقه بویژه در لبنان و عراق سازد در حالی که در غزه نیز جریانات داعشی را فعال کرده‌اند تا در نهایت رژیم صهیونی در حاشیه امن به بازسازی خود بپرداد.
رفتار مغرضانه و دوگانگی تهوع آور رفتاری به اصطلاح حقوق بشری غرب را در اقدامات آنها در امور ایران نیز می‌توان مشاهده کرد. در حالی کشورهای اروپایی همچنان از محکوم سازی تجاوز آمریکا و رژیم صهیونی به ایران خودداری می‌کنند و حمایتشان از نسل کشی غزه ادامه دارد که در ادامه استفاده ابزاری از حقوق بشر اشک تمساح برای تروریست‌ها، مزدوران موساد و قاچاقچیان در ایران ریخته و خواستار آزادی آن شده اند. چنانکه خانم مای ساتو گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر در امور ایران که از محکوم سازی تجاوز به ایران از جمله بمباران زندان اوین خودداری کرده بود، اکنون برای آنچه اعدام‌ها در ایران می‌نامد اشک می ریزد. این نوع رفتارهای تناقض آمیز کشورهای غربی و نهادهای مدعی حقوق بشر بیانگر نگاه ابزاری و سیاسی به حقوق بشر است که صرفاً بر اساس منافع غرب طراحی و اجرا می گردد. غرب نه تنها امروز حق اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد، بلکه به جرم جنایت علیه بشریت و مشارکت در نسل‌کشی باید مورد بازخواست قرار گیرد.  
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات