صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۲  ، 
کد خبر : ۳۷۸۷۶۷
وحید ارشدی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد و کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با بصیرت

در شرایط جنگی ارز نباید به کالا‌های لوکس تخصیص داده شود

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد و استاد اقتصاد گفت: سیاست‌های غلط اقتصادی تنها زمینه‌ساز ثروت‌اندوزی بیشتر شبکه سرمایه‌داران است. یعنی هرگونه بی‌توجهی مسئولین به برنامه‌ریزی حمایتی از اقشار ضعیف جامعه افتادن در بازی تعریف شده‌ای است که برنده‌ای ندارد جز سرمایه‌اندوزان و دشمن.
وحید ارشدی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد و کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص موضوع هدف‌گذاری‌های حمایتی دولت از مردم بعد از جنگ تحمیلی رژیم صهیونی به ایران به رعایت چند مولفه مهم اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که در مساله حمایت از مردم باید مد نظر مسئولان باشد برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری‌های درست برای انجام مطلوب حمایت از دهک‌های آسیب‌پذیر است، زیرا بدون برنامه و بدون حمایت نمی‌توان کار را پیش برد.
وی در این باره خاطر نشان کرد: برای تحقق حمایت‌های مستمر و مثمر ثمر از اقشار مختلف جامعه بخصوص دهک‌های کم درآمد، دولت باید روی محور‌های بسیار مهمی تاکید و برنامه داشته باشد که از آنجمله می‌توان به رعایت الگوی درست تولید، و توزیع اشاره کرد، زیرا رعایت الگوی تولید و توزیع مطلوب امکان حمایت‌های جدی از دهک‌های کم درآمد جامعه را به نقطه مطلوب می‌رساند.
وحید ارشدی درخصوص برنامه هدفمند و ساختاری حمایت از اقشار ضعیف جامعه تاکید کرد: در الگوی ناظر بر توانمندسازی طبقات ضعیف جامعه که باید در دستور کار دولت قرار بگیرد باید به این مولفه مهم یعنی بودن در شرایط جنگی توجه شود، زیرا شرایط جنگی به مراتب خطیرتر از شرایط تحریمی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد معتقد است: در شرایط جنگی و تحریمی نیز این درک در بین متخصصان اقتصادی و دلسوزان مردم وجود داشت که منابع ارزی کشور نباید صرف خرید و واردات کالا‌های لوکس و به کالا‌هایی تخصیص داده شود که ضرورت چندانی ندارد و اولویت مهم کشور نیست علی‌رغم اینکه متاسفانه چندان به این توصیه‌های مهم توجه نشد.
وی در این باره تاکید داشت: سیاست‌های ارزی باید اولویت‌بندی شود، زیرا ضرورتی ندارد به سراغ واردات کالای لوکسی برویم که عموم مردم از آن منتفع نمی‌شوند. به عنوان مثال اصلا ضرورتی ندارد اتومبیل لوکس و گرانقیمت خارجی یا آیفون و تلفن همراه‌های گران وارد کنیم، زیرا این همه ارزی که به این کالا‌ها اختصاص داده می‌شود برای عده خاصی است و طبقات ضعیف و متوسط جامعه توانمندی خرید این نوع اتومبیل‌ها و تلفن همراه را ندارند.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی معتقد است: با توجه به محدودیتی که در منابع ارزی داریم تخصیص‌ها باید بسیار هوشمندانه و منطبق با تامین منافع ملی باشد بنابراین باید لیستی از کالا‌های اساسی تهیه و منابع ارزی بدان‌ها اختصاص داده شود نه به اتومبیل‌های لوکس.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی معتقد است: از سوی دیگر تخصیص ارز برای واردات دارو یا تجهیزات پزشکی مساله بسیار مهمی است، زیرا تامین سلامت جامعه اولویت بسیار مهمی است با این حال به نظر نمی‌رسد مسئولین متوجه حساسیت موضوع و زمان باشند. بنابراین واضح است که چونان گذشته که شرایط تحریم را درک نکردیم درکی از وضعیت کنونی برای اتخاذ راهکار‌های درست نداریم.
وحید ارشدی معتقد است: یکی از خُرده‌هایی که بر مسئولین رواست اینکه متاسفانه نه شرایط تحریم نه جنگ را درست درک نکرده و نمی‌کنند، زیرا شواهد امر حاکی از آن است که بدون هدف‌گذاری مشخص منابع ارزی کشور هدر داده می‌شود موضوعی که در نهایت نتیجه‌ای جز ایجاد نارضایتی عمومی در بین آحاد مختلف جامعه بخصوص طبقه متوسط و فقیر جامعه ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: سیاست‌های غلط اقتصادی تنها زمینه‌ساز ثروت‌اندوزی بیشتر شبکه سرمایه‌داران است یعنی هرگونه بی‌توجهی مسئولین به برنامه‌ریزی حمایتی از اقشار ضعیف جامعه افتادن در بازی تعریف شده‌ای است که برنده‌ای ندارد جز سرمایه‌اندوزان و دشمن.
وی در پایان گفت‌و‌گو تاکید کرد: دارندگان سرمایه می‌توانند در برهه‌های حساسی مثل جنگ از کشور خارج شوند، زیرا همواره تامین هستند، اما وقتی طبقه ضعیف جامعه از درون خود احساس عدم آرامش کند تبدیل به بازیگری برای ایجاد نارضایتی‌های اجتماعی می‌شود که در نهایت منجر به ملتهب کردن فضای جامعه و تحقق خواسته دشمن می‌شود.
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات