بین الملل >>  آمریکاواروپا >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۰  ، 
کد خبر : ۳۷۸۹۲۴

لاوروف: روسیه با تحریم‌ها مقابله کرده و از تحریم‌های جدید نمی‌ترسد

وزیر امور خارجه روسیه بعد از نشست وزیران سازمان همکاری شانگهای، با اشاره به مقابله موثر کشورش با تحریم‌های بی‌شمار غرب، گفت: مسکو می‌خواهد درک کند که انگیزه رئیس جمهور آمریکا از تعیین مهلت ۵۰ روز برای دستیابی به صلح در اوکراین چیست.

به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که این کشور همواره با تحریم‌های اعمال شده توسط کشورهای غربی مقابله کرده و از اعمال محدودیت‌های جدید نمی‌ترسد. 

لاوروف عصر روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری شانگهای در تیانجین (چین)، گفت: «تاکنون تعداد بی‌سابقه‌ای از تحریم‌ها علیه کشور ما اعلام شده و ما با موفقیت در حال مقابله با آنها هستیم. تردیدی ندارم که ما از پس تحریم‌های جدید نیز بر خواهیم آمد.»

وزیر خارجه با اشاره به اینکه این نتیجه‌گیری بر اساس ارزیابی و تحلیل اقتصاددانان و سیاستمداران مستقل، از جمله غربی، به دست آمده، یادآور شد که کارشناسان اروپایی اذعان دارند که در نتیجه این اقدامات، آسیب وارده در وهله نخست متوجه «عاملان این جنگ تحریم‌ها» خواهد بود.

تلاش روسیه برای درک انگیزه ترامپ از تعیین مهلت 50 روز برای صلح در اوکراین 

سرگئی لاوروف همچنین اعلام کرد که مسکو می‌خواهد درک کند که در پشت سخنان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در خصوص تعیین مهلت 50 روزه برای حل و فصل وضعیت اوکراین چه چیزی وجود دارد. او گفت: «ما می‌خواهیم درک کنیم که پشت این بیانیه دقیقا چیست. 50 روز. قبلاً 24 ساعت بود و بعد 100 روز شد. روسیه همه این‌ها را پشت سر گذاشته و اکنون می‌خواهد بفهمد انگیزه رئیس جمهور آمریکا چیست». 

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه به این واقعیت اشاره کرد که ترامپ تحت فشار زیادی از سوی اتحادیه اروپا و رهبری فعلی ناتو  قرار دارد که "بدون تأمل از خواسته‌های ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین حمایت کرده و همچنان به تأمین سلاح به ضرر مالیات‌دهندگان غربی ادامه می‌دهند".

تمایل ناتو برای پیشبرد زیرساخت‌های خود به سمت شرق

وزیر خارجه روسیه در این کنفرانس مطبوعاتی ابراز عقیده کرد که ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) به طور فعال در حال پیشبرد زیرساخت‌های خود به سمت شرق است و این مسئله با تمایل غرب برای ارائه کمک به تایوان در صورت درگیری با چین مشهود است.

سرگئی لاوروف با اشاره به اینکه ناتو سال‌هاست که چنین برنامه‌هایی را در سر می‌پروراند و در این راستا اتحادهایی «با سلاح هسته‌ای» در مناطق جنوب شرقی و شمال شرقی آسیا ایجاد کرده، افزود: «همه اینها با پیشروی زیرساخت‌های نظامی ناتو به سمت شرق، از جمله در اشکال خطرناکی مانند انتقال موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد استقرار زمینی به فیلیپین، که قبلاً در چارچوب پیمان روسیه و آمریکا ممنوع شده بود، همراه است. این سلاح بسیار بسیار جدی برای اولین بار در جنوب شرقی آسیا ظاهر خواهد شد.»

او توضیح داد که ائتلاف آتلانتیک شمالی می‌خواست اوکراین را جذب کند و وانمود می‌کند که قطعاً این موضوع را تا انتها دنبال خواهد کرد. وزیر خارجه ادامه داد: «و به موازات نحوه استفاده آنها از اوکراین به عنوان نوک ضربات خود علیه روسیه، اگرچه کمتر و کمتر قابل توجه است، به موازات این، آنها همچنین به سمت شرق نیز پیشروی می‌کنند.» 

لاوروف با اشاره به اینکه گمانه‌زنی‌ها پیرامون تایوان رو به افزایش است، افزود که غرب همچنان به چین اطمینان می‌دهد که از «اصل چین واحد» پیروی می‌کند، ولی در عین حال با تایوان به عنوان یک کشور مستقل در تماس بوده و آنها را مسلح می‌کند.

کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای مواضع روسیه درباره اوکراین را درک می‌کنند

وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از کنفرانس مطبوعاتی خود یادآور شد که کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای مواضع مسکو در قبال اوکراین و اصول حل و فصل این مناقشه را به‌خوبی درک می‌کنند. سرگئی لاوروف با اشاره به اینکه وی در نشست شورای وزیران سازمان همکاری شانگهای بار دیگر مواضع اصولی مسکو درباره حل و فصل مناقشه اوکراین را تشریح کرد، افزود: «همتایان من، به نوبه خود، مواضع ما در خصوص لزوم از بین بردن ریشه‌های بروز این درگیری را درک می‌کنند.  

وزیر خارجه روسیه افزود که اگر مقامات کی‌یف، آنطور که مشخص شده، فرمت فعلی مذاکرات در استانبول را تمام شده می‌دانند، این نشان دهنده بی‌توجهی آنها به سرنوشت مردم اوکراین است. به گفته وی، ظاهراً ولودیمیر زلنسکی چنین فرمتی را بیهوده خوانده و استدلال کرده که این کشور در مورد هیچ چیز دیگری جز مسائل بشردوستانه، از جمله تبادل اسرا و بازگشت اجساد سربازان کشته و زخمی، با روسیه گفتگو نمی‌کند.

لاوروف یادآور شد که پیش‌نویس تفاهم‌نامه‌های تهیه شده در روسیه و اوکراین درباره صلح با یکدیگر بسیار متفاوت و متضاد است، ولی همیشه باید از فرصت گفتگو استفاده کرد، در حالی‌که رهبران اروپایی، کی‌یف را از ادامه مذاکرات با مسکو منع می‌کنند.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات