بین الملل >>  بین الملل >> تیتر یک بین الملل
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵  ، 
کد خبر : ۳۷۹۰۷۶
سازمان اطلاعات خارجی انگلیس چگونه مهره های خود را فروخت؟!

نتیجه خوش خدمتی به روباه

انگلیس حتی حاضر به پرداخت هزینه صیانت حداقلی از مزدوران خود در مدت دو دهه اشغالگری در افغانستان نشده و فراتر از آن، اطلاعات لازم جهت حذف فیزیکی آنها از سوی دولت کابل را نیز ( با دلیل عدم افشای بسیاری از اطلاعات مخفیانه و پشت پرده ای که در نزد این مزدوران وجود داشته است) را سازماندهی نموده است.
پایگاه بصیرت / حنیف غفاری
طی روزهای اخیر شاهد افشای اطلاعات تکاندهنده ای از سرنوشت مهره های انگلیس در خاک افغانستان هستیم. افشای عامدانه نام و عناوین این افراد از سوی دستگاه سرویس اطلاعات خارجی انگلیس سبب شده تا آنها نه تنها اجازه خروج از افغانستان را پیدا نکنند، بلکه جان آنها نیز مورد تهدید قرار گیرد. بدون شک زمانی که در دوران حضور ناتو در افغانستان این افراد به صورت آشکار یا پنهان در خدمت منافع اشغالگران قرار داشتند، تضمین­هایی را در خصوص آینده خود از سوی دولت انگلیس دریافت کرده بودند. حداقلی­ترین این تضمین­ها اجازه اقامت یا پناهندگی آنها به انگلیس( در صورت سقوط حکومت اشرف غنی ) بود. اما حتی نیروهای ناتو مهره های محلی خود در کابل و دیگر شهرهای افغانستان را از خروج خودخواسته آتلانتیکی ها مطلع نکردند! حتی نیروهای محلی افغان که در پایگاه بگرام درکنار نیروهای ناتو مشغول به فعالیت بودند زمانی متوجه فرار اشغالگران از این پایگاه شدند که کار از کار گذشته بود و فرصتی برای گریز از آن گلوگاه خطرناک نداشتند. اما ماجرا به این نقطه ختم نمی شود. اکنون نه تنها صاحبان قدرت در انگلیس مرزهای این کشور را بر روی مهره ها و مزدوران این کشور در طول دو دهه اشغالگری در افغانستان بسته اند، بلکه اطلاعات آنها را نیز به صورت آشکار در اختیار مخاطبان خارجی لندن قرار می دهند! این بدترین معامله­ایست که یک کشور اجنبی می تواند با مهره های خود صورت دهد.
یک افشای تصادفی یا هدفمند؟
اخیراً برخی منابع انگلیسی مدعی شده اند از زمان درز اطلاعات محرمانه‌ مرتبط به نظامیان پیشین افغانستان از سوی یک سرباز بریتانیایی، طالبان تاکنون بیش از ٢٠٠ نظامی و عضو پلیس نظام جمهوریت را به قتل رسانده‌اند. روزنامه تلگراف که در این مورد گزارش‌های مفصلی نوشته، گزارش داده که افشاسازی این اطلاعات محرمانه، «یک طوفان سیاسی» را در لندن به راه‌انداخته است .نام این ٢٠٠ سرباز و نظامی پیشین افغانستان که از سوی طالبان کشته شده‌اند، در پرونده‌ای در بریتانیا آمده است. همچنین وضعیت بلاتکلیف و اسفبار  آن شمار از شهروندان افغانستان که با اشغالگران  بریتانیایی و آمریکایی  در بین سالهای 2001 تا 2021 کار می کردند محرز است. نکته بسیار مهم اینکه اساساً امکان تجمیع این حجم از اطلاعات در نزد یک سرباز ساده ارتش بریتانیا در حالت طبیعی وجود ندارد. به عبارت بهتر دو مسئله مهم در خصوص افشای نام مزدوران انگلیس در افغانستان به ذهن متبادر می شود:
اینکه اطلاعات مربوط به اسامی و عناوین و جایگاهها و نحوه همکاری مزدوران با اشغالگران چرا و به چه بهانه ای در نزد یک سربازساده متمرکز بوده است؟
نکته دیگر اینکه حامی اصلی این سرباز انگلیسی که اسامی مزدوران خاص اشغالگران انگلیسی و آمریکایی را افشا نموده چه سازمانی بوده است؟اساساً چرا باید یک سرباز چنین اطلاعاتی را عامدانه و بدون توجه به ریسک و تبعات امنیتی آن افشا کند؟!
فهرستی که در نزد طالبان قرار دارد
به گزارش روزنامه تلگراف، طالبان ادعا کرده‌اند که «فهرست» نام‌ها و هویت نظامیان پیشین افغانستان که با بریتانیا همکاری کرده‌اند، در سال ٢٠٢٢ به دست این گروه افتاده و از آن زمان تاکنون در پی شکار آنان هستند. تگراف همچنان فاش کرده که طالبان، یک گردان از نیروهای ویژه به نام «یارموک ۶۰» را نیز برای ردیابی این سربازان ایجاد کرده‌اند. فهرستی که طالبان ادعا می‌کنند به آن دست یافته‌اند، متقاضیان طرح پناهندگی وزارت دفاع را ثبت کرده بود که پس از سقوط کابل در سال ۲۰۲۱، قرار بود به این افراد که با نیروهای بریتانیایی کار کرده بودند، پناهندگی داده شود. منابع انگلیسی مدعی شده اند که این فهرست توسط یک سرباز بریتانیایی که وظیفه بررسی صلاحیت درخواست پناهندگی افراد شامل این فهرست را داشت، به‌گونه تصادفی درز کرد. از آن زمان، یک قاضی ارشد در حکمی، گزارش و صحبت در این مورد را منع کرده بود. حکمی که سرانجام، سه‌شنبه ۱۵ جولای، موقتاً برداشته شد و برای نخستین‌بار، رسانه‌های بریتانیایی در مورد این فاجعه گزارش دادند.
از زمان درز این فهرست که گفته می‌شود نام‌های بیش از ٣٣ هزار تن را شامل می‌شود، مشخص نیست که طالبان چه تعداد را شناسایی، ردیابی و یا به قتل رسانده‌اند. جان هیلی، وزیر دفاع بریتانیا مدعی شده است که «نمی‌تواند با اطمینان بگوید» که آیا کسی در نتیجه نشت داده‌ها کشته شده است یا خیر! با این حال، درمیان ٢٠٠ تنی که تاکنون توسط طالبان کشته شده‌اند و نام‌های آنان در پرونده‌ای در بریتانیا ثبت شده، مردان جوان و میانسالی وجود دارند که توسط رژیم طالبان در نقاط مختلف افغانستان ترور شده‌اند.
پایان تاریخ مصرف مزدوران انگلیس در افغانستان
با وجود اعلام عفو عمومی توسط ملاهبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان و دیگر مقامات مستقر در کابل، این گروه حساسیت زیادی نسبت به مزدورانی که در طول دو دهه اشغالگری آمریکا و انگلیس در خدمت منافع اشغالگران ناتو قرار داشته اند بوده و از ابتدا نیز این موضوع را اعلام کرده بودند. این یک درس عبرت برای کسانی است که مدعی صیانت لندن و واشنگتن از مهره های خود در دیگر کشورها هستند. این افراد و مهره ها تاریخ مصرف معینی دارند که بالاخره روزی به پایان می رسد. در زمانی که مقامات آمریکایی و انگلیسی تصمیم به خروج از کابل گرفتند تاریخ مصرف مهره ها ومزدوران آنها نیز به پایان رسید. حتی برای لندن و واشنگتن مهم نبود چه بلایی بر سر این مهره ها خواهد آمد! اکنون دستگاه اطلاعاتی انگلیس تظاهر می کند که شناسایی همکاران این کشور اشغالگر در خاک افغانستان  به دنبال یک"افشاگری تصادفی"رخ داده است! این ادعا را حتی ساده ترین شهروندان انگلیسی که نسبت به پیچیدگی های دستگاه اطلاعاتی کشورشان آگاه هستند جدی نمی گیرند. صورت ماجرا ساده است: انگلیس حتی حاضر به پرداخت هزینه صیانت حداقلی از مزدوران خود در مدت دو دهه اشغالگری در افغانستان نشده و فراتر از آن، اطلاعات لازم جهت حذف فیزیکی آنها از سوی دولت کابل را نیز ( با دلیل عدم افشای بسیاری از اطلاعات مخفیانه و پشت پرده ای که در نزد این مزدوران وجود داشته است) را سازماندهی نموده است. سرنوشت بازی خودخواسته در زمین آمریکا و انگلیس قطعاً بهتر از این نیست! آنچه بر سر مهره های محلی ناتو در افغانستان آمده می تواند مصداقی گویا برای یک "درس تلخ اما واقعی" تلقی گردد.
 
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات