صفحه نخست >>  عمومی >> پرسمان
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۷  ، 
کد خبر : ۳۷۹۳۶۳
امین رضایی نژاد، کارشناس شبه‌قاره:

چرا سفر پزشکیان به پاکستان اهمیت راهبردی دارد؟

امین رضایی نژاد، کارشناس شبه‌قاره با بیان اینکه در روابط با پاکستان نباید فقط به دنبال همکاری‌های اقتصادی بود، گفت: ایران و پاکستان به عنوان مهره‌های بسیار قدرتمند منطقه باید سطح همکاری‌های خود را بسیار ارتقا دهند و مانع بروز و تحقق توطئه‌هایی شوند که دشمن صهیونیستی برنامه ریزی کرده است.

وزیر کشور پاکستان در گفت‌وگوی تلفنی با اسکندر مؤمنی، همتای ایرانی خود درباره سفر مسعود پزشکیان،  رئیس‌جمهور ایران به پاکستان رایزنی کرد. اسلام‌آباد مشتاقانه منتظر سفر رئیس‌جمهور کشورمان است.

امین رضایی نژاد، کارشناس شبه قاره درباره سفر رئیس جمهور به پاکستان و اهمیت راهبردی این سفر برای ارتقای همکاری‌های دو کشور به «راهبرد معاصر» گفت: یکی از مؤلفه‌های بسیار پررنگ در سفر رؤسای جمهور ایران به پاکستان توجه به افزایش همکاری‌های اقتصادی دو کشور بوده است، بنابراین در بررسی سابقه سفر مسئولان ایران به پاکستان محوریت اقتصادی نقش زیادی داشته و ظاهراً بررسی افزایش سطح همکاری‌های امنیتی با پاکستان کمتر در دستور کار بوده است.

پاکستانی‌ها در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی هرچند به طور ضمنی در کنار روسیه و چین از ایران حمایت و بیانیه سازمان همکاری‌های شانگهای را امضا کردند

وی افزود: به این معنا نیست که به دلیل داشتن مرز‌ها و چالش‌های مرزی مشترک از نظر امنیتی با پاکستانی‌ها همکاری نداشته‌ایم، بلکه به این معناست به صورت راهبردی و کلان همواره به دنبال توسعه روابط اقتصادی با این کشور بوده‌ایم و تلاش کرده‌ایم سرریز چالش‌های اقتصادی به روابط امنیتی ختم شود.

کارشناس شبه قاره عنوان کرد: از بُعد افزایش همکاری‌های اقتصادی کوشش شده است به گونه‌ای بتوان از نظر امنیتی به یک سری توافقات بسیار مهم دست یافت، در حالی که اینک وضعیت منطقه بسیار متفاوت از قبل است و به واسطه دو اتفاق مهمی که ماه‌های اخیر رخ داده؛ یعنی مناقشه هند و پاکستان در منطقه کشمیر و تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران وضعیت متفاوت است، لذا نوع همکاری‌های ایران و پاکستان باید دستخوش تحولاتی شود.

رضایی نژاد گفت: پاکستانی‌ها در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی هرچند به طور ضمنی در کنار روسیه و چین از ایران حمایت و بیانیه سازمان همکاری‌های شانگهای را امضا کردند؛ از این رو اتفاقات اخیر به شکل کاملاً طبیعی و نه از روی اراده خاص به نحوی پشت سر هم رخ داد و باعث شد متوجه شویم زمینه‌های همکاری‌های امنیتی مشترک بسیار مهم‌تر و بزرگتری با پاکستان وجود دارد که باید در دستور کار قرار گیرد. امیدوارم در سفر رئیس جمهور به پاکستان وزارت امور خارجه این مهم را در دستور کار قرار دهد.

وی تأکید کرد: در روابط با پاکستان نباید روند‌های پیشین ادامه یابد، یعنی نباید فقط به دنبال همکاری‌های اقتصادی بود تا شاهد سرریز آن در حوزه امنیتی باشیم، زیرا تداوم این رویکرد به نفع ایران نیست. باید از سیگنال‌های مهم ماه‌های اخیر درس گرفت و موضوعاتی مانند تحرکات جدایی‌طلبان بلوچ را به صورت اساسی با هند که به صورت ویژه روی این موضوع کار می‌کند، در دستور کار قرار داد.

کارشناس شبه قاره تصریح کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر در وضعیت توقف جنگ با رژیم صهیونیستی هستیم، امکان کلید خوردن مجدد جنگ وجود دارد. با توجه به تجربه‌ای که رژیم صهیونیستی در ۱۲ روز تجاوز به ایران کسب کرده است، قطعاً جنگ را به صورت ترکیبی ادامه می‌دهد، یعنی بخشی از جنگ را به سمت فعال کردن گسل‌های قومیتی داخل مرز‌ها هدایت می‌کند.

رضایی نژاد گفت: امیدواریم سفر رئیس جمهور به پاکستان متفاوت از رویکرد‌های قبلی رؤسای جمهور کشورمان باشد، زیرا باید به همکاری‌های امنیتی با پاکستان بیش از پیش بها داد. با توجه به اینکه ایران و پاکستان عضو سازمان همکاری شانگهای هستند و روابط اقتصادی دو کشور همواره مورد حمایت روسیه و چین به عنوان کشور‌هایی که در نظم جدید جهانی قرار دارند، است؛ بنابراین ایران و پاکستان به عنوان مهره‌های بسیار قدرتمند منطقه باید سطح همکاری‌های خود را بسیار ارتقا دهند و مانع بروز و تحقق توطئه‌هایی شوند که دشمن صهیونیستی برنامه ریزی کرده است.

منبع: راهبرد معاصر

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات