صفحه نخست

بین الملل

سیاسی

چند رسانه ای

اقتصادی

فرهنگی

حماسه و جهاد

دیدگاه

آذربایجان غربی

آذربایجان شرقی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

کهگیلویه و بویراحمد

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صبح صادق

صدای انقلاب

صفحات داخلی

صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۲  ، 
شناسه خبر : ۳۳۶۴۳۳
امام (قدس سره) در دوم اردیبهشت سال 1358 طی فرمانی به شورای انقلاب رسماً تأسیس این نهاد مقدس را اعلام كردند و شورای انقلاب با تأسیس شورای فرماندهی سپاه گام اساسی را در جهت سازماندهی این نهاد برداشت.
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 بنا به فرمان حضرت امام خمینی (قدس السره) به جوانان غیور و انقلابی ایران اسلامی، عده ای از دلسوختگان راستین و پیروان صدیق ولایت فقیه گرد هم جمع آمدند، و نهاد مقدس سپاه را پی ریزی كردند.

پاسدار در لغت به معنی نگهبان و مراقب است و پاسداران، کسانی هستند که در حساس ترین لحظات تاریخ، از میان مردمان برمی خیزند و همچون دژی استوار، مردانه در راه رسیدن به حق و حقیقت و حفظ آن گام برمی دارند. تشابه عملکرد و هم خوانی اهداف پاسداران با سیره عملی امام حسین علیه السلام، موجب شد تا روز تولد مبارکش به عنوان «روز پاسدار» تعیین شود.

شاید در آن روزهای نخست كه هدف سپاه را پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن مطرح می كردند، تصور نمی رفت كه چه مسؤولیت سنگین و رسالت خطیری به عهده ی این تشكیلات تازه تأسیس خواهد بود؛ اما از آنجا كه محرك حضور در این نهاد، خدمت بی شائبه به انقلاب اسلامی و اطاعت محض و عاشقانه از مقام والی ولایت فقیه بود سپاه به عنوان بازوی توانمند ولایت فقیه، خویشتن را برای هر نوع مأموریت محوله آماده كرده بودند.

امام (قدس سره) در دوم اردیبهشت سال 1358 طی فرمانی به شورای انقلاب رسماً تأسیس این نهاد مقدس را اعلام كردند و شورای انقلاب با تأسیس شورای فرماندهی سپاه گام اساسی را در جهت سازماندهی این نهاد برداشت.

اگر چه سپاه هویتی نظامی دارد ولی، نظامی گری در واقع یك بعد از ابعاد هویت مقدس این نهاد مكتبی و مردمی است.
سپاه نهادی در جهت پیاده كردن اهداف و آرمان های والای انقلاب اسلامی است و نامگذاری سال روز ولادت سالار شهیدان به نام روز پاسدار از این جهت است كه سپاه آرمانی بزرگ و مقدس دارد كه حفاظت و نگهبانی از نظام و حكومتی است كه بر اساس اسلام ناب محمدی - صلی الله علیه و آله- برپا شده است و داعیه ی تحقق نسبی آن را در جهان امروزی دارد و دامنه ی این آرمان تا زمان حكومت عدل جهانی امام مهدی «عج» نیز گسترده است و بدین لحاظ دارای آرمان های مكتبی، انسانی و جهان شمول است كه باید همیشه حركت خود را بدان سوی جهت دهد.
از طرف دیگر ایثار و فداكاری برای حفظ نظام اسلامی و دستاوردها و اصول آن، آرمانی است كه سپاه با درس آموزی از حماسه ی حسینی، آن را خط مشی اصلی خود قرار داده است. از این نگاه، سپاه، حسینی و عاشورایی است و همواره آماده است برای حفظ نظام و حكومت اسلام ناب محمدی - صلی الله علیه وآله- فداكاری كند و با تمام هستی خود در نگهبانی از آن، بكوشد.
سپاه همچون حضرت اباالفضل العباس - علیه السلام- كه مطیع محض رهبر و امام خویش بود و به منزله ی بازوی امام حسین علیه السلام محسوب می شد، بازوی مقام عظمای ولایت می باشد. تحقق این هویت مكتبی و آرمان الهی، بدون ارتباط با مقام ولایت، امری ناشدنی است.
سپاه با این پشتوانه ی عظیم الهی و مكتبی، به اضافه ی نیروی انسانی مخلص، فداكار، آگاه، معتقد و متعهد به مبانی اسلامی، مكتب و ولایت با بهره گیری از سال ها تجربه، تخصص و بینش فنی، امروز به صورت مجموعه ای چون «بنیان مرصوص» است كه انقلاب و نظام اسلامی را مانند دژی نفوذ ناپذیر در بر گرفته و از هر خطر و توطئه ای مصونیت می بخشد.

و اكنون سپاه با سه بعد بسیار قوی معنوی، نظامی و علمی، تحقق بخش امر خدای تعالی در قرآن است كه فرموده:
وَ أَعِدُّوا لَهُمْ ما اسْتَطعْتُمْ مِنْ قوّةٍ و مِنْ رُباطِ الْخَیْلِ تُرْهَبونَ به عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّكُمْ...»


«هر چه می توانید برای مقابله با دشمن آماده كنید و تجهیز شوید تا بدین وسیله دشمنان خدا و دشمنان خود را بترسانید و ...»
سپاه با چنین بنیه ی معنوی و مادی، چشم اندازی بس روشن پیش رو دارد كه عبارت از حفظ نظام مقدس و كشور و نیز تلاش و زمینه سازی برای حكومت بزرگ و منجی بشریت حضرت بقیة الله ارواحنا فداه می باشد.
درواقع سوم شعبان سالروز ولادت سومین اخترتابناک آسمان امامت و ولایت، سرور وسالار,شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و نامگذاری این روز به نام روز پاسدار ,دارای مفهوم بلند و عمیقی است که اندیشه ژرف و تابناکی را در تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دنبال دارد.

 گرچه رسماً سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوم اردیبهشت سال 58 شروع به کار نمود اما این نهاد ارزشمند و نهادینه شده انقلاب از همان اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در سال57 با حضور جمعی از بهترین جوانان این مرز و بوم به منظور دفاع از انقلاب نوبنیاد اسلامی  شکل گرفته بود.

 محسن رضایی فرمانده وقت سپاه درباره انتخاب روز پاسدار می نویسد:

"سال اول تشکیل سپاه، مفصل بحث شد که چه روزی را به عنوان روز پاسدار انتخاب کنیم. پس از شنیدن نظرات مختلف، روز ولادت حضرت ابا عبدالله امام حسین (ع) را انتخاب کردیم. دلیل این انتخاب آن بود که پاسداران حاضر بودند برای دفاع از مردم واسلام تا پای جان فداکاری کنند. این روحیه را در طول تاریخ و دریاران امام حسین (ع) دیده بودیم. از زمان تأسیس سپاه تا امروز با فداکاری و جانبازی پاسداران انقلاب، ده‌ها خطر بزرگ ازسر مردم، ایران ونظام اسلامی رفع شده است. این روز را به همه پاسداران ایران اسلامی تبریک می‌گویم. "

نقطه اتصال ولادت بزرگ پاسداراسلام با نامگذاری آن تحت عنوان روز پاسدار در مشی معنوی جهاد است. آن چیزی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را از همه ارتش های  جهان متمایز می کند زره پولادین عشق به خدا ومعنویت تک تک کارکنان آن است .همان چیزی که قیام امام حسین علیه السلام را برای همیشه تاریخ ماندگار وجاودان نمود.

چقدر زیباست که روز ولادت امام حسین علیه السلام روز پاسدار باشد . نمی شود پاسدار بود وحسینی نبود. واژه پاسدار بودن بی حسین علیه السلام هیچ معنی ومفهومی پیدا نمی کند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دهه چهارم انقلاب به حق، یکی از معیارهای اصلی شناخت حق از باطل است. امروز نه تنها ملت ایران بلکه ملت های تحت ستم در دنیا، سپاه پاسداران را شاخص  شناختن حق از با طل می دانند زیرا بر این باو ررسیده اند که امام حسین هرگز در مقابل ظلم وگمراهی وضلالت آرام ننشست و با یزید بیعت ننمود وتا ابد به عنوان پرچم حق باقی ماند.سپاه پاسداران نیز در جهان امروز چون ذوالفقاری در دست مولا  و امام خویش هر کجا نیاز باشد بر ظلم وستم می تازد و در مقابل آن خواهد ایستاد.
در تاریخ حیات پر از فضیلت و افتخار سپاه پاسداران,عده زیادی توانستند  به فیض عظیم شهادت نایل آیند و حیات و ممات خویش را به امام حسین علیه السلام هدیه کنند. این ها نزد خداوند خود «عند ربهم یرزقون» اند و تعداد بی شماری نیز منتظر وصول به این جمع اند و به این امید زنده اند و زندگی می کنند.

 

نام:
ایمیل:
نظر: