صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۹  ، 
شناسه خبر : ۳۷۰۱۳۷
رهبر انقلاب زمینه‌سازی تمدن نوین اسلامی و بستر تحقق آن را در تکریم مادران عنوان می‌کنند که خود زمینه‌ساز هویت زنان است. مادر ریشه رحمت در جامعه است و روز ولادت بانوی دو عالم می‌تواند نقش دیگری به جز جشن و شادی داشته و در ایجاد تمدن نوین با بانوانی مادر و فرهیخته به سوی آینده‌ای برتر سوق دهد.
پایگاه بصیرت / گروه فرهنگی/ فاطمه علوی

بیستم جمادی‌الثانی روز ولادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) است روزی که آسمانیان برای ولادت بانوی کوثر سر از پا نمی‌شناسند. روز ولادت حضرت زهرا (س) بانوی قدسی دو عالم را به احترام مقام والای ام‌ابیها روز مادر نامیدند چرا که فاطمه (س) بانوی نمونه و اسوه کامل فضیلت و نجابت و سرچشمه همه خوبی‌های جهان است.

از حیا و عفت تا خانه‌داری و مهربانی
حیا و عفت از بارزترین ویژگی‌های حضرت فاطمه زهرا (س) بوده است. ویژگی که امروز الگوی بسیاری از زنان و مادران و دختران این سرزمین است. ساده زیستی و ساده زندگی کردن از دیگر ویژگی‌های این اسوه نمونه اسلام است که می‌تواند زمینه ساز تحقق تمدن نوینی باشد که رهبر معظم انقلاب به تبیین آن می‌پردازد.

دختر پیامبر مهربانی 
حضرت فاطمه زهرا (س) دختر آخرین فرستاده خداست دختر پیامبر صلح و مهربانی که خود نیز به مهربانی زیاد، ایثار و بخشنده بودن شهره است، بانویی که آنقدر مهربان است که دوست و دشمن بدان معترفند. 
شاید آنچه بیش از همه الگو بودن این اسوه جهانی را برای بانوان سرزمینمان به رخ می‌کشد دیگر ویژگی بارز این بانوی شاخص یعنی خانه داری و اهمیت به خانواده است امری که از حضرت زهرا در کنار دانشمندی و پاسخ به سوالات دینی و علمی برای آن اهمیت ویژه‌ای قائل است و نقش دیگری را برای زنان این سرزمین به تصویر می‌کشد که آن ارزشمندی خانه و خانواده و اهمیت تربیت نسل آینده و فرزندان است.

فاطمه زهرا (س) دختر محمد (ص) همسر علی (ع) و مادر جوانان اهل بهشت امام حسن (ع) و امام حسین (ع) و زینب کبری (س) است. بانویی که چنین جوانانی تربیت کرده بی‌شک بی‌بدیل‌ترین الگوی جهان است. شخصیتی که از چنان جایگاهی در نزد پروردگار برخوردار است که آیه تطهیر، سوره کوثر و آیه مودت و مباهله را در شأن شخصیت ایشان عنوان کرده و ایشان را از هر ناپاکی منزه می‌داند. 

حضرت زهرا در کنار مادری نمونه و مهربان، همسری وفادار و بی نظیر و دختری بی مانند دانشمندی توانا است که علم و معرفتش در بیان و تحلیل خطبه‌ها و احادیث زبانزد است. حالا تکریم مقامی که از شخصیت این بانوی بزرگوار نشات می‌گیرد یعنی تکریم مقام مادری می‌تواند جامعه اسلامی را به سمت توسعه و تمدن نوینی سوق دهد که بانوان ما هم مادران و همسران نمونه و هم دانشمندانی بی‌نظیر باشند.

تکریم مادران در جامعه اسلامی
تکریم جایگاه مادر در جامعه اسلامی ایران از دیرباز اهمیت والایی داشته و سبب توسعه جامعه به سمت تمدن نوین اسلامی می‌شود.
رهبر معظم انقلاب درباره‌ی تکریم مادران و جایگاه و اثراتش بر جامعه‌ی فعلی و آینده چند نکته اساسی عنوان کرده‌اند من جمله اینکه «خانواده به‌عنوان نخستین هسته‌ی جامعه و از عوامل اصلی انتقال اخلاق، سنت‌ها، فرهنگ، اندیشه و عواطف از نسلی به نسل دیگر است. در بین اعضای خانواده، مهم‌ترین و اثرگذارترین سهم را والدین برعهده دارند و از بین والدین هم، مادر نقش اثرگذارتری بر فرزندان دارد؛ به‌ویژه در خانواده‌هایی که از شیوه‌های زیست طبیعی برای تربیت فرزندان بهره می‌گیرند و دارند مطابق با الگو‌ها و سنت‌های اسلامی فرایند تربیت را طی می‌کنند و بر اساس دستورات دینی و تربیت اسلامی، آموزه‌های معنوی را به فرزندانشان منتقل می‌کنند.»

الگوی بی‌بدیلی برای مادران ایرانی
حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی بی‌بدیلی برای زنان و مادران ایرانی است تا با تمسک به نجابت و فضیلت و کمالی که آن بانوی قدسی داشتند و الگوی بی‌نظیری در تربیت فرزندان والا و رهبران آسمانی داشتند بتوانند زنان و مردان موفق این مرز و بوم را تربیت کنند.
مقام مادر مقام والا و بی‌بدیلی است که هیچ مقامی به پای آن نمیرسد، مقامی که بهشت زیر پایش است و جایگاه والای خود را از زادروز بانوی دو عالم و سید و سرور زنان دنیا دریافت می‌کند.

ایجاد هویت ویژه برای بانوان
به فرموده رهبر معظم انقلاب تکریم مادران در جامعه فعلی و آینده باعث ایجاد هویت ویژه‌ای برای زنان شده و باعث شناخت جایگاه ویژه‌ی زنانه و مادرانه‌شان می‌شود.
رهبر انقلاب زمینه‌سازی تمدن نوین اسلامی و بستر تحقق آن را در تکریم مادران عنوان می‌کنند که خود زمینه‌ساز هویت زنان است.
مادر ریشه رحمت در جامعه است و روز ولادت بانوی دو عالم می‌تواند نقش دیگری به جز جشن و شادی داشته و در ایجاد تمدن نوین با بانوانی مادر و فرهیخته به سوی آینده‌ای برتر سوق دهد.