صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷  ، 
شناسه خبر : ۳۷۱۰۴۸
جنایت رژیم صهیونیستی در غزه موجی از نفرت را در بین مردم ایجاد کرد و در عین حال هم سازمان‌های بزرگ بین المللی نقض حقوق بشر و جنایت جنگی رژیم صهیونیستی را در غزه محکوم می‌کنند، اما توجه کافی به آن‌ها نمی‌شود
پایگاه بصیرت / گروه بین الملل
جنایت رژیم صهیونیستی در غزه موجی از نفرت را در بین مردم ایجاد کرد و در عین حال هم سازمان‌های بزرگ بین المللی نقض حقوق بشر و جنایت جنگی رژیم صهیونیستی را در غزه محکوم می‌کنند، اما توجه کافی به آن‌ها نمی‌شود.
در همین زمینه فارین افرز در گزارشی تحت عنوان  "چرا جنایت جنگی صهیونیست‌ها را نادیده می‌گیریم؟"به رویکرد بی تفاوت غرب نسبت به جنایات و نسل کشی صهیونیست ها در غزه اشاره می کند.
در گزارش فارین افرز آمده است:" در  در آخرین روز سال 2024، زمانی که دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد گزارشی انتقادی درباره تخریب بیمارستان‌های غزه به وسیله اسرائیل منتشر کرد، انتظار داشتیم تیتر روزنامه‌های روز بعد به طور برجسته به یافته‌های نگران‌کننده این گزارش بپردازند. در این گزارش آمده است: تخریب تأسیسات بهداشت و درمان غزه و تعداد بالای کشته شدن بیماران، کارکنان و سایر غیرنظامیان در حملات اسرائیل، نتیجه مستقیم بی‌توجهی به قوانین بین‌ المللی بشردوستانه و حقوق بشر است. سال نو را با BBC Newshour شروع کردم و این خبر پیش تر در قسمت نخست پخش آن گزارش شده بود، اما وقتی قهوه صبحم را می‌نوشیدم، به مطالعه روزنامه‌های آمریکایی روی آوردم."
در ادامه گزارش آمده است: " در نیویورک تایمز، واشنگتن پست و وال استریت ژورنال هیچ اشاره ای به گزارش سازمان ملل متحد نشده بود. همین موضوع درباره روزنامه های دیگری که مطالعه کردم و برنامه های رادیویی و تلویزیونی عمومی که بعداً دیدم و شنیدم، صادق بود. ممکن است لحظاتی که اخبار را دنبال نمی کردم، چیزی از دست داده باشم؛ اما پوشش گسترده ندادن، روند کلی گزارش‌ رسانه‌های آمریکایی را درباره جنگ اسرائیل در غزه تأیید می‌کند. در 15 ماه جنگ اسرائیل در غزه، بسیاری از تحلیلگران دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را به دلیل ناتوانی در انتقاد از تحرکات اسرائیل که ویرانی کامل غزه را به دنبال داشته است، محکوم کردند؛ اما دولت آمریکا در این زمینه تنها نیست و رسانه های آمریکایی نیز ماهیت وحشتناک این بحران را کم اهمیت جلوه داده اند.
 این موضوع اوایل دسامبر 2023، پس از آنکه سازمان عفو ​​بین‌الملل در گزارش‌های مربوط به سکوت کشورهای غیرغربی، اسرائیل را عامل ارتکاب نسل‌کشی در غزه معرفی کرد، مشهود بود. در گزارش این سازمان نتیجه گیری شد، «اسرائیل به عمد شرایط سخت زندگی را بر فلسطینیان غزه با هدف نابودی آنها در گذر زمان تحمیل کرده است». این اشتباه است بگوییم رسانه های آمریکایی کاملاً جنگ را نادیده گرفتند یا انتقاد جدی به رفتار اسرائیل وارد نکردند. به عنوان نمونه، 26 دسامبر 2023 نیویورک تایمز گزارشی طولانی منتشر کرد که نشان می داد اسرائیل قوانین جنگی را رعایت نکرده و به افسران رده های میانی ارتش اجازه داده است بر روی مظنونان رده پایین حماس بمب پرتاب کنند."
فارین افرز می نویسد: "براپوشش جدی تری از ماهیت جنگ و خسارت های آن باید به رسانه هایی مانند روزنامه اسرائیلی هاآرتص در خارج از کشور مراجعه کنیم. در گزارش اخیر این روزنامه افسران نظامی اسرائیلی که نامشان فاش نشده است، گفتند هدف ارتش آواره کردن اجباری حدود 250 هزار فلسطینی باقی مانده در شمال غزه است. افسران گفتند، فرمانده شان گفته است باید شرایط را برای کاروان های بشردوستانه سخت کنند تا هیچ انسانی در غزه وجود نداشته باشد. گزارش هاآرتص ما را به یاد گزارش های قبلی از مجموعه انتقادات جدی حقوق بشری می اندازد که از آغاز جنگ اسرائیل به این رژیم وارد شده بود. ژوئن 2023 آریه نیر، یکی از بنیانگذاران سازمان دیده بان حقوق بشر در سال 1978، در نشریه New York Review of Books  نوشت، به این نتیجه رسیده بود اسرائیل در حال ارتکاب نسل کشی علیه فلسطینیان است.
این سیاست اسرائیل برای جلوگیری از کمک های بشردوستانه بود. نیر نوشت: 9 اکتبر مقام های بلندپایه اسرائیل قصد خود را برای جلوگیری از تحویل غذا، آب و برق اعلام کردند. یوآو گالانت، وزیر امنیت دستور محاصره کامل نوار غزه را داد. برق، غزا و سوخت نبود، همه چیز محاصره شد. این دستور نشان دهنده رویکرد اسرائیل در دوره درگیری بود.
همانطور که در گزارش هفته اخیر سازمان ملل متحد بیان شد، اسرائیل بارها نسل کشی و ویرانی غزه را با بیان اینکه فقط اعضای حماس را هدف قرار می دهد، توجیه می کند. با وجود این، همانطور که نیر نوشت، خودداری از ارسال کمک های بشردوستانه بعید است به طور مستقیم بر جنگجویان حماس تأثیر بگذارد. تمامی دسترسی‌ها به این منطقه به وسیله نیروهای دفاعی اسرائیل کنترل می‌شود تا از ورود سازمان‌های حقوق بشری و سازمان‌های بین‌المللی مانند دیده‌بان حقوق بشر و عفو بین‌الملل خودداری و توانایی این سازمان‌ها را برای جمع‌آوری اطلاعات و تهیه گزارش های دقیق در زمینه واقعیت های مناقشه محدود کنند.
دیده بان حقوق بشر ماه گذشته ارزیابی خود را انجام داد و به این نتیجه دست یافت اسرائیل مرتکب نسل کشی شده است. این ارزیابی پس از آن انجام شد که آفریقای جنوبی پرونده اصلی حقوقی خود را مبنی بر متهم کردن اسرائیل به ارتکاب نسل کشی به دادگاه بین المللی دادگستری در لاهه ارائه کرد. 14 کشور دیگر گفتند، قصد دارند از اقدامات آفریقای جنوبی حمایت کنند."