با آتشبس و پایان جنگ ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونیستی، طبیعی است که برآوردهایی از میزان خسارتهای این جنگ منتشر شود. بر اساس گزارشاتی که به مرور زمان از وضعیت سرزمینهای اشغالی منتشر میشود، بهنظر میرسد دلیل اصلی تمایل صهیونیستها به آتشبس را میتوان آسیبهای جنگ ۱۲ روزه به اقتصاد آنها دانست.
قدرت نظامی نیروهای مسلح ایران و ضربه به شریانهای اقتصادی رژیم، چون پالایشگاهها و بنادر از این حیث برای رژیم غیرقابل تحمل بود که بهدلیل نبود عمق استراتژیک، مساحتی حدود یک هفتادوپنجم ایران و عدم وجود عرق سرزمینی و... امنیت و تداوم آن برای ادامه حیات اقتصادی رژیم بسیار حائز اهمیت است و هرگونه تنش و درگیری نظامی در میانمدت و بلندمدت بهخصوص تنشی که دربردارنده ضربات کاری و اساسی باشد عملا رژیم را برای ادامه حیات دچار بحران میکند. این در حالی است که رژیم صهیونیستی به سانسور و عدم بیان واقعیتها شهره بوده و حتی میتوان پنهانکاری و عدم ارائه گزارش چه راجعبه تلفات جانی و چه خسارات اقتصادی و... را جزو اصول و چارچوب فکری این رژیم دانست. با این حال گزارشهایی که از سوی رسانهها و نهادهای رژیم تأیید میشود، نشاندهنده خسارتی بالغ بر روزانه یک میلیارد دلار بر اقتصاد رژیم صهیونی است. این خسارتها را میتوان شامل هزینههای نظامی، خسارات ناشی از حملات موشکی، پرداخت غرامت به افراد و کسبوکارها و هزینههای بازسازی دانست که با در نظر گرفتن خسارات غیرمستقیم و غرامتهای مدنی، (علاوه بر هزینههای مستقیم) مجموع این زیان حتی ممکن است به ۲۰ میلیارد دلار نیز برسد.
میزان ثبت درخواست خسارت ساکنان شهرکهای اشغالی و کسبوکارها برای دریافت خسارت، یکی از موضوعاتی است که نشاندهنده عمق آسیبهای اقتصادی ضربات ایران به رژیم صهیونی است. بهنحوی که وزارت دارایی رژیم صهیونیستی صراحتا اعلام کرده است که میزان درخواست خسارت کسب وکارها تا ۵ میلیارد شکل (۴/۱ میلیارد دلار) برآورد میشود. رئیس بخش خسارت وزارت دارایی نیز گفته است، تاکنون بیش از ۴۰ هزار درخواست جبران خسارت ثبت شده و پیشبینی میشود این تعداد به بیش از ۵۰ هزار مورد برسد.
یکی از حملات موشکی ایران به منافع اقتصادی رژیم را میتوان حملهای دانست که به پالایشگاه نفت بازان (بزرگترین پالایشگاه اسرائیل) صورت گرفت و عملا این پالایشگاه را از کار انداخت. حملهای که سبب شد شهردار حیفا چند روز بعد از پایان جنگ خواستار تعطیلی فوری این پالایشگاه و تخلیه دائمی و انتقال این تأسیسات از شهر شود. ضربه اقتصادی شدید دیگری که حملات موشکی ایران به اقتصاد رژیم زد، آسیب به اقتصاد دریایی رژیم صهیونی بود حملات ایران به زیرساختهای بندری رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه، نقاب تبلیغاتی و پروپاگاندایی که رژیم تحت عنوان بنادر امن مطرح کرده بود، بی اعتبار کرد. بهنحوی که یکی از کشتیرانیهای بزرگ با عنوان Maersk پس از آغاز جنگ اعلام کرد، پذیرش محمولههای وارداتی به بندر حیفا را متوقف میکند. موضوعی که بیانگر بیاعتمادی شرکتهای بینالمللی به امنیت دریایی رژیم صهیونی است.