صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۸  ، 
کد خبر : ۲۶۲۹۵۶

نشریه اخبار و تحلیل‌ها شماره 3776 یک شنبه 17 آذر ماه 1392

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی):استكبارستيزى يعنى يك ملت زير بار مداخله‌جويى و تحميل قدرت استكبارگر نرود. (1392/8/12)

سرمقاله
علل واقعی تهدیدات و توجیهات آمریکایی
باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، روز گذشته در نشست مجمع سالانه «سابان» باعنوان «روابط آمریکا و اسرائیل [رژیم صهیونیستی] در خاورمیانه‌ای پویا» گفت: با وجود آنکه هیچ‌ گزینه‌ای را کنار نمی‌گذاریم؛ اما تأکید دارم که باید این مسیر را بیازماییم تا بلکه بتوانیم موضوع را به صورت دیپلماتیک حل کنیم.» وی همچنین ادعا کرد: «هیچ جای این سند، به ایران حق غنی‌سازی نمی‌دهد.» همزمان با سخنان اوباما، روز گذشته «چاک هیگل» وزیر دفاع آمریکا، نیز در نشست امنیتی منامه با بیان اینکه دیپلماسی با ایران باید از طریق نیروی نظامی حمایت شود، گفت: «می‌دانیم دیپلماسی در خلأ نمی‌تواند به نتیجه  برسد.» وی تأکید کرد که آمریکا متعهد است صرف‌نظر از توافق اخیر هسته‌ای با ایران در ژنو، 35 هزار نیروی خود را در منطقه خلیج‌فارس حفظ کند.این اظهارات که مسئولان آمریکایی بلافاصله پس از امضای توافق‌نامه هسته‌ای با ایران، بارها و بارها تکرار کرده‌اند، ناشی از دو مسئله است:
1- پیامدهای امضای توافق‌نامه برای آمریکا؛ آمریکایی‌ها به‌درستی پیش از امضای توافق‌نامه می‌دانستند که امضای آن، پیامدهای منفی را هم برای آمریکا دارد که آمریکا به‌راحتی نمی‌تواند آن را حل و فصل کند؛ از این رو مسئولان آمریکایی مدام تلاش کردند هنگام صحبت درباره توافق‌نامه، از روش و ادبیاتی استفاده کنند که خوشایند مخالفان توافق‌نامه باشد.
2- استفاده برای گام بعدی؛ مقامات آمریکا از سختی مرحله بعدی مذاکرات آگاهند و با توجه به انتقاداتی که در ایران به متن توافق‌نامه شده، می‌دانند که گروه‌ مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران ناچار است برای احقاق حقوقش و راضی کردن مردم از خود، سرسختی نشان دهد؛ از این رو آمریکایی‌ها با در پیش گرفتن این روش و ادبیات قصد دارند تا حدی کار خود را در آن مرحله آسان کنند. اما نکته اساسی در این میان که باید مدنظر مردم و مسئولان ایران باشد، توجه به این صحبت اوباما است که در نشست سابان، اظهارات مطرح‌شده در مورد لزوم توقف کامل برنامه هسته‌ای ایران را «آرمان‌گرایانه» خواند و گفت: نگاه واقع‌بینانه این است که ایران در نهایت به وضعیتی برسد که از لحاظ عملی امکان گریز به سمت سلاح هسته‌ای را نداشته باشد. وی با انتقاد از کسانی که در مواجهه با موضوع هسته‌ای ایران برخورد «همه یا هیچ» دارند، گفت: چنین نگاهی در نهایت موجب می‌شود تا ایران به محله گریز هسته‌ای نزدیک شود.
مهار ایران؛ گزینه‌ای ناخوشایند اما پذیرفتنی
گروه ترجمه ـ روزنامه واشنگتن‌پست 7 دسامبر 2013 (۱۶ آذر) در مقاله‌ای به سیاست‌های آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران پرداخت و نوشت: باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، در تحسین توافق شش‌ماهه با ایران گفت که «برای نخستین بار در تقریباً یک دهه، ما پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کرده‌ایم. اما اگر این برنامه واقعاً اندکی پس از حمله نیروهای آمریکایی به عراق متوقف شده بود، ما مجبور نبودیم الآن در پی توقف آن باشیم؛ در حالی که حدود ده‌هزار سانتریفیوژ برای غنی‌سازی فعال هستند.» برنامه هسته‌ای ایران هشداردهنده است؛ زیرا رژیم ایران در تصمیم‌سازی مبهم عمل می‌کند و انگیزه‌های آن، وحشت‌انگیز است. کنث پولاک، کارشناس مؤسسه بروکینگز می‌گوید: «تمایلات غیرعقلانی که خودکشی و نابودی به‌شمار رود، در میان رهبران ایران وجود ندارد.»
در ادامه مقاله آمده است: آقای پولاک چندین ماه پیش از این توافق گفت که «با توجه به امتناع جدی ایران از رهاسازی غنی‌سازی، این کشور حداقل به توانمندی قرار گرفتن در آستانه ساخت بمب هسته‌ای دست خواهد یافت.» بنابراین، برنامه‌ریزی برای مهار جدی برنامه هسته‌ای این کشور ضروری است. سپتامبر 2012، سنا با 90 رأی موافق در برابر یک رأی مخالف به قطعنامه‌ای غیرالزام‌آور رأی داد که مطابق آن، هرگونه سیاستی که بر مهار به‌عنوان گزینه واکنش به تهدید هسته‌ای ایران تکیه می‌کند، از دستورکار خارج شود؛ به این معنا که مهار، سیاستی منفعل و سرد است؛ اما این موضوع طی 45 سالی که آمریکا شوروی را مهار کرد، به کار نمی‌رفت. مهار می‌تواند چیزی بیشتر از بازدارندگی در برابر ایران باشد که آمریکا تاکنون در برابر آن جنگ سایبری نیز به راه انداخته است.
در پایان مقاله آمده است: پولاک معتقد است که «اگر اسرائیل[رژیم صهیونیستی] بارها هشدار نداده بود، ایران احتمالاً مدت‌ها پیش، از آستانه هسته‌ای عبور کرده بود.» اما اگر ایرانی هسته‌ای برای اسرائیل غیرقابل تصور است، به این دلیل است که مهارنشدنی نیز هست. پولاک معتقد است وجود تسلیحات هسته‌ای اسرائیل، بازدارندگی کافی به وجود می‌آورد: رهبران ایران «تهاجمی، آمریکاستیز،‌ مخالف وضع موجود، فریبکار و بی‌رحم هستند؛ اما خردگریز و به طور کلی بی‌احتیاط نیستند.» اگر کنگره علیه کاهش تحریم‌ها و تحمیل تحریم‌های شدیدتر رأی دهد، این موضوع مخالف قانون اساسی نخواهد بود. منطق بازدارندگی هسته‌ای طی 64 سال از زمان ظهور دومین قدرت هسته‌ای، شکست نخورده است. این منطق موضوعی صد درصدی نیست، اما پولاک بر این باور است که «اندک تردید باقی‌مانده نمی‌تواند سرنوشت‌ساز و تعیین‌کننده تلقی شود. دیدگاه اساسی وی این است که «گزینه‌های ما ناخوشایند هستند؛ اما انتخابی است که باید صورت گیرد.» مهار، واکنشی است که حداقل واکنش ناخوشایند به توانمندی‌ هسته‌ای آتی ایران به‌شمار می‌رود.
اخبار و تحلیل‌ها: اوباما پس از امضای توافق‌نامه ایران با گروه 1+5 در بیشتر موضع‌گیری‌ها سعی کرده به نوعی از آن دفاع کند و خود را موفق نشان دهد. در متن فوق هم این‌گونه صحبت کرده است. در مقابل وی، کنث پولاک با قبول نظر اوباما تلاش می‌کند در ادامه، نظر کنگره را تبلیغ کند که تشدید تحریم‌ها را خواستار است و این در حالی است که اوباما تشدید تحریم‌ها را تهدیدی برای توافق‌نامه و از دست دادن چیزی می‌داند که آن را موفقیت برمی‌شمارد.
تکاپوی جدید فتنه‌گران
 انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران روز گذشته به بهانه 16 آذر، مراسمی را در این دانشگاه تدارک دید تا تریبونی را در اختیار عوامل فتنه 88 قرار دهد. علی شکوری‌راد، سخنگوي جبهه منحله مشارکت که یکی از سخنرانان این مراسم بود، با اشاره به سخنان اخير آیت‌الله جنتی در نماز جمعه تهران درباره سران فتنه و لزوم مجازات آن‌ها از سوی نظام جمهوری اسلامی، با حمله به آیت‌الله جنتی این سؤال را مطرح کرد که آیا خطیب جمعه تهران مسلمان است؟! وی که سابقه حضور در تحصن مجلس ششم را در کارنامه خود دارد، در ادامه با تشبیه یکی از سران فتنه به حضرت یوسف(ع) افزود: «یوسف ما» توبه نخواهد کرد و این را بدانید که هر روز بر قیمت و عیارش افزوده خواهد شد! وی همچنین خواستار این شد که اوضاع برای تجمع حامیان سران فتنه در خیابان‌ها فراهم شود! در بخش دیگر این مراسم محمدرضا خاتمی، دبیر کل جبهه منحله مشارکت، مدعی شد مطالبه اصلی مردم، آزادی سران فتنه است. گفتنی است در آغاز این مراسم نیز یکی از فعالان انجمن اسلامی با نام بردن از مجرمان امنیتی سال 88 از قبیل بهزاد نبوی، مصطفی تاج‌زاده، آن‌ها را به‌عنوان «عزیزان این مرز و بوم» معرفی کرد و سپس از «ندا آقاسلطان» به‌عنوان «شهید جنبش سبز» نام برد. وی در ادامه «يوسف صانعی» را «مرجع سبز» خواند و از سایر مراجع خواست که به این جریان بپیوندند.
 اخبار و تحلیل‌ها: حامیان فتنه سبز با این تصور اشتباه که انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر فضا را به نفع آن‌ها تغییر داده و با آگاهی از اینکه با نزدیک شدن به سالگرد حماسه 9 دی موج ابراز انزجار و تنفر از فتنه‌گران به راه می‌افتد، به‌گمان خود با چنین اظهاراتی که کم‌وبیش از گوشه و کنار نیز به گوش می‌رسد، خواسته‌اند پیشدستی کنند تا شاید حاشیه‌ امنی برایشان ایجاد شود که قطعاً اینچنین نیست و چنین رفتارهایی بر خشم و انزجار عمومی از آن‌ها می‌افزاید.
ترجیح حقوق فلسطین بر هر جایزه فریبکارانه
 «نائله خليل»، خبرنگار فلسطيني روزنامه «الايام» و از خبرنگاران فعال در حوزه آزادي رسانه در فلسطين اشغالي، نامزدي خود براي دريافت جايزه ويژه «زن شجاع» از وزارت امور خارجه آمريكا را رد كرد. این وزارت‌خانه جایزه بین‌المللی ویژه زن شجاع را هر ساله به مناسبت روز جهانی زن به شماری از زنان تأثیرگذار در جامعه می‌دهد.نائله خليل ضمن مخالفت با نامزدي خود براي دريافت جايزه زن شجاع از وزارت خارجه آمريكا، گفت: به‌نظر من اين جايزه، جايزه سياست خارجي دولت آمريكا است نه جايزه جامعه، روزنامه و يا يك رسانه‌. نائله خليل از ساكنان اردوگاه آوارگان فلسطيني «بلاطه» نزديك شهر نابلس است و تاكنون پنج جايزه جهاني و داخلي فلسطين از جمله جايزه «سمير قصير» براي آزادي مطبوعات و جايزه بين‌المللي «صليب سرخ» را دريافت كرده است.
اخبار کوتاه   
*پس از کنار گذاشتن یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌‌های عمرانی، فنی و مهندسی کشور از طرح‌های مهم ملی چون عسلویه و پارس جنوبی به دستور یک مقام عالی وزارت نفت، این شرکت باسابقه از طر‌ح‌های عمرانی وزارت راه و مسکن کنار گذاشته شده و قرار است به‌زودی وزارت نیرو نیز این شرکت را از فعالیت در زمینه طرح‌های سدسازی، انتقال آب و نیروگاهی کنار بگذارد. بر اساس این گزارش، شنیده شده پس از خلع ید این شرکت بزرگ عمرانی که در دو دهه گذشته خدمات بزرگ عمرانی در سطح ملی را به اجرا درآورده است، به برخی شرکت‌های وابسته به آقازاده‌ها و عناصر بدنام سیاسی مأموریت داده شده تا جایگزین این شرکت عمرانی شوند.
*عباس پالیزدار که چند سال پیش به‌دلیل برخی افشاگری‌های فاقد اعتبار و نیز سوء‌استفاده از موقعیت خود برای انتشار برخی اسناد حکومتی، محاکمه شده بود، در دفتر غلامعلی رجایی، مشاور هاشمی رفسنجانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام مشغول به کار شده است.
*برخی کارشناسان حقوقی با اشاره به برخی قطعنامه‌های شورای امنیت همچون 1929، معتقدند در این قطعنامه‌ها به دلیل ایراد چهار اتهام 1- غنی‌سازی 2- توسعه موشک‌های بالستیک 3- نقض حقوق‌بشر و 4- حمایت از تروریسم، محکوم شده‌ایم. بنابراین برای لغو تحریم‌های سازمان ملل و شورای امنیت در گام جامع و نهایی باید در این حوزه‌ها وارد مذاکره با 1+5 شویم.

پیک پژوهشگاه: «کتاب شکوه عشق» چشم‌اندازی به مهرورزی خدا و بنده، اثر «عبدالرضا جمالی» در 208 صفحه در انتشارات پژوهشکده علوم اسلامی امام صادق(ع) به چاپ رسیده است. نویسنده این کتاب، در دو بخش و نُه فصل با قلمی روان و زیبا به انواع مهرورزی «حق به عبد» و «عبد به حق» از دیدگاه آیات و روایات پرداخته است. (سامانه ارتباطی 1000118259) بر اساس اخبار رسیده، همزمان با تصریح مقام‌‌های آمریکایی به اینکه باید در مذاکرات درباره گام نهایی، بخش‌‌های گسترده‌ای از برنامه هسته‌ای ایران برچیده شود، برخی گروه‌های نزدیک به جریان فتنه اقدام خود را برای آغاز گسترده فعالیت رسانه‌ای در زمینه تبلیغ ضرورت برچیده شدن کامل غنی‌سازی در ایران آغاز کرده‌اند. 

 

 

 

 

 

 

      

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات