صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۰  ، 
کد خبر : ۲۸۳۸۰۰

روندهای مهم بیانیه وین 2 + متن کامل

بر طبق آن ظرف مدت شش ماه دولت انتقالی در سوریه با نظارت سازمان ملل و رهبری سوری‌ها شکل می‌گیرد و سپس قانون اساسی جدید به نگارش درآمده و انتخابات سراسری با حضور همه مردم سوریه از جمله سوری‌های غیر از این کشور طی مدت هجده ماه برگزار خواهد شد.

به گزارش بصیرت،نشست وین 2 با عنوان «گروه بین‌المللی حمایت از سوریه» با صدور بیانیه ای پایان یافت که بر طبق آن ظرف مدت شش ماه دولت انتقالی در سوریه با نظارت سازمان ملل و رهبری سوری‌ها شکل می‌گیرد و سپس قانون اساسی جدید به نگارش درآمده و انتخابات سراسری با حضور همه مردم سوریه از جمله سوری‌های غیر از این کشور طی مدت هجده ماه برگزار خواهد شد. در این بیانیه نکات مختلفی وجود دارد که عبارت است از :1 نماینده سازمان ملل در حل بحران سوریه موظف شد که ترکیب نمایندگان معارضان سوری برای برگزرای جلسه با دولت سوریه را مشخص کند2. نمایندگان دولت و معارضان سوری را تا پیش از ۱ ژانویه، دور میز مذاکره گردهم آورد.3.نمایندگان دولت سوریه بر سر تشکیل دولت کلی تصمیم بگیرند.4. تفاهم دوجانبه ایجاد شد که داعش و (جبهه) النصره، سازمان‌های تروریستی هستند و در مذاکرات اجازه ورود ندارند.5.کشورهاوحامیان طرف‌های درگیر، متعهد شدند که گروههای تحت نفوذ به آتش بس وادار کنند.6 همه طرف‌های حاضر تعهد کردند که به وحدت، استقلال، تمامیت ارضی و ماهیت غیرفرقه‌ای [دولت سوریه] پایبند باشند تا نهادهای دولتی دست‌ نخورده باقی بمانند و حقوق همه مردم سوریه فارغ از هر قوم و مذهبی که به آن وابسته‌اند حفظ شود.
دیدگاه ایران:1. در این جلسه برخی از کشورهااصرار داشتند که باید در مورد زمان رفتن بشار اسد تصمیم گیری شود، اما ایران اعلام کرد این موضوع جزو خطوط قرمز ماست و مردم سوریه باید درباره به این موضوع تصمیم بگیرند2. ایران از روند آتش بس در سوریه و مبارزه با تروریسم حمایت کرده است.3. بحث روند سیاسی در سوریه که در نهایت منجر به تصمیم‌گیری از سوی مردم سوریه برای آینده این کشور می شود در یک پروسه زمانی 18 ماهه صورت می‌گیرد و ایران از مدتها قبل به دنبال حل بحران سوریه از طریق این روند بوده است.
دیدگاه عربستان: عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان همچنان معتقد است که از روندی در سوریه که منجر به برکناری بشار اسد از قدرت شود، حمایت خواهد کرد و در غیر این صورت، به حمایت خود از مخالفان مسلح سوری برای برکناری اسد ادامه خواهد داد. آمریکا و متحدانش نیز همین ایده را دارند و می‌گویند جنگ با بودن اسد در قدرت پایان نمی‌پذیرد.
در شرایطی که ارتش سوریه در روزهای اخیر موفقیت های بیشماری را به دست آورده این تحلیل وجود دارد که کشورهای حامی تروریسم با این بیانیه ها به دنبال کند کردن روند پیروزیهای سوریه هستند و تلاشهای خود را برای تضعیف فرایند مقاومت ادامه می دهند.


به گزارش بصیرت،بیانیه «گروه بین‌المللی حمایت از سوریه» در تاریخ 14 نوامبر 2015 ( 23 آبان 1394) در وین صادر شد.

متن بیانیه نهایی نشست «وین 2» درباره سوریه منتشر شد؛ بیانیه‌ای که مطابق با آن علاوه بر برقراری آتش بس میان گروه‌های غیرتروریست با حکومت سوریه، زمینه برگزاری انتخابات آزاد و سراسری با حضور ناظران بین المللی در مدت هجده ماه فراهم خواهد شد.

به گزارش «بصیرت» و به نقل از پایگاه سازمان ملل، شرکت کنندگان در نشست وین 2 در پایان این نشست بیانیه‌ای تحت عنوان «بیانیه گروه بین المللی حمایت از سوریه» منتشر کردند که مطابق با آن ظرف مدت شش ماه دولت انتقالی در سوریه با نظارت سازمان ملل و رهبری سوری‌ها شکل می‌گیرد و سپس قانون اساسی جدید به نگارش درآمده و انتخابات سراسری با حضور همه مردم سوریه از جمله سوری‌های غیر از این کشور طی مدت هجده ماه برگزار خواهد شد.

متن بیانیه به شرح زیر است:

«اتحادیه عرب، چین، مصر، اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، ایران، عراق، ایتالیا، اردن، لبنان، عمان، قطر، روسیه، عربستان سعودی، ترکیه، امارات عربی متحده، انگلیس، سازمان ملل و آمریکا چهاردهم نوامبر 2015 در وین به عنوان گروه بین المللی حمایت از سوریه نشست برگزار کردند و به گفتگو درباره نحوه تسریع پایان دادن به بحران سوریه پرداختند.

شرکت کنندگان در آغاز این نشست به احترام قربانیان حملات تروریستی سیزدهم نوامبر در پاریس و حملات اخیر در بیروت، عراق،‌ آنکارا و مصر سکوت کردند. شرکت کنندگان در این نشست با شدیدترین لحن این حملات وحشیانه برضد غیرنظامیان بی‌گناه را محکوم کردند و با مردم فرانسه ابراز همدردی کردند.

سپس شرکت کنندگان در این نشست وارد گفتگویی سازنده برای پیگیری پیشرفت‌های حاصل شده در نشست سی ام اکتبر شدند. اعضای گروه بین المللی حمایت از سوریه به اجماع بر فوریت پایان دادن به درد و رنج مردم سوریه، ویرانی سوریه، بی ثباتی منطقه و افزایش پیوستن تروریست ها به درگیری ها در سوریه تاکید کردند.

گروه بین‌المللی حمایت از سوریه بر ارتباط نزدیک میان برقراری آتش بس و فرایند سیاسی موازی براساس بیانیه 2012 ژنو اذعان کردند و اینکه هر دو ابتکار باید به سرعت اجرا شود. آنها تعهد خود را برای تضمین انتقال سیاسی که توسط خود سوری‌ها اجرا و با رهبری خود آنها براساس بیانیه ژنو پیگیری شود اعلام کردند.

تشکیل دولت انتقالی سوریه طی شش ماه، انتخابات ظرف هجده ماه

این گروه درباره چندین مسئله کلیدی به درک مشترک دست یافت. این گروه توافق کرد از اجرای یک آتش‌بس سراسری در سوریه حمایت و پس از آنکه نمایندگان دولت سوریه و مخالفان گام‌های نخست را در جهت دوره انتقال تحت نظارت سازمان ملل و براساس بیانیه ژنو برداشتند در جهت اجرای آن تلاش کند.

پنج عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد قول دادند از قطعنامه این شورا با هدف قدرت دادن به یک نیروی ناظر بر آتش بس تحت نظر سازمان ملل در بخشهایی از سوریه که ناظران مورد تهدید حملات تروریست ها قرار ندارند، حمایت کنند و از فرایند انتقال سیاسی براساس بیانیه ژنو نیز حمایت کنند.

همه اعضای گروه بین المللی حمایت از سوریه همچنین به عنوان کشورهای مستقل و حامیان طرف‌های درگیر قول دادند که همه اقدامات ممکن را برای پایبندی به آتش بس توسط گروه‌ها و افرادی که از آنان حمایت می‌کنند یا بر آنها نفوذ دارند صورت دهند. این آتش بس درباره اقدامات تهاجمی یا دفاعی در برابر داعش یا جبهه النصره یا هر گروه دیگری که گروه بین المللی حمایت از سوریه آن را تروریست قلمداد می کند صدق نمی کند.

شرکت کنندگان در این نشست از بیانیه بان کی مون دبیرکل سازمان ملل که به این سازمان دستور داده است، برنامه ریزی برای حمایت از اجرای آتش بس سراسری در سوریه را تسریع کند استقبال کرد. این گروه توافق کرد که سازمان ملل باید در راس این تلاش قرار داشته باشد و همچنین به منظور تعیین ملزومات بخشهای مختلف یک آتش بس با طرفهای ذینفع رایزنی کند.

گروه بین المللی حمایت از سوریه تمایل خود را برای اقدام فوری به منظور ترغیب اقدامات اعتمادساز که به اجرا پذیری فرایند سیاسی در سوریه کمک می کند و راه را برای آتش بس سراسری در این کشور هموار می کند اعلام می کند.

در این چارچوب و براساس بند پنج بیانیه وین، گروه بین المللی حمایت از سوریه درباره لزوم اقدام برای تضمین دسترسی انسان دوستانه فوری در سراسر خاک سوریه براساس قطعنامه 2165 شورای امنیت گفتگو کردند و خواستار تحقق درخواست های سازمان ملل برای کمک های انسان دوستانه شدند.

گروه بین المللی حمایت از سوریه درباره درد و رنجی که آوارگان سوری تحمل می کنند و لزوم ایجاد شرایط برای بازگشت ایمن آنها براساس هنجارهای قوانین انسان دوستانه بین المللی و مد نظر قرار گرفتن منافع کشورهای میزبان ابراز نگرانی کردند. حل و فصل مسئله آوارگان برای حل و فصل نهایی درگیری ها در سوریه مهم است.

گروه بین المللی حمایت از سوریه همچنین بر تاثیرهای ویران کننده استفاده از تسلیحات غیردقیق بر جمعیت غیرنظامی و دسترسی به کمک های انسانی براساس قطعنامه 2139 شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد. این گروه همچنین توافق کرد طرف‌های درگیری را برای پایان دادن فوری به استفاده از تسلیحات غیردقیق تحت فشار بگذارد.

گروه بین المللی حمایت از سوریه بر اهمیت پایبندی به همه قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل از جمله قطعنامه 2199 درباره متوقف کردن تجارت غیرقانونی نفت، اشیاء عتیقه و گروگان ها به نفع تروریست‌ها تاکید کرد.

براساس بیانیه 2012 ژنو، که در بیانیه سی اکتبر وین و قطعنامه 2118 شورای امنیت سازمان ملل به آن اشاره شده است، گروه بین‌المللی حمایت از سوریه درباره لزوم برگزاری هرچه سریعتر نشست رسمی نمایندگان دولت سوریه و مخالفان تحت نظارت سازمان ملل با تعیین تاریخ هدف اول ژانویه توافق کرد.

این گروه از تلاش‌ها، همکاری با استفان دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل در سوریه با هدف دور هم جمع کردن گسترده‌ترین طیف ممکن مخالفان که توسط خود سوری ها انتخاب خواهند شد تا درباره نمایندگان مذاکره کننده و تعیین مواضع مذاکراتی این گروه تصمیم‌گیری کند استقبال می کند تا زمینه را برای آغاز فرایند سیاسی فراهم کند.

همه طرف‌های فرایند سیاسی باید پایبند به اصول راهبردی مشخص شده در نشست سی‌ام اکتبر از جمله تعهد به وحدت، استقلال، تمامیت ارضی و ماهیت غیرفرقه ای سوریه با هدف تضمین حفظ نهادهای حکومتی سوریه و حفاظت از حقوق همه مردم سوریه صرف نظر از تفاوت های نژادی و مذهبی باشند. اعضای گروه بین المللی حمایت از سوریه توافق کردند که این اصول اساسی هستند.

گروه بین‌المللی حمایت از سوریه بر حمایت خود از فرایند سیاسی که در بیانیه 2012 ژنو به آن اشاره شده است تاکید کردند. در این ارتباط آنها بر حمایت خود از آتش بسی که در بالا تشریح شد و فرایند سیاسی با رهبری خود سوری‌ها که در چارچوب هدف شش ماهه بتوانند به یک دولت فراگیر، قابل اعتماد و غیرفرقه‌ای منجر بشود و بر لزوم تعیین جدول زمانی و فرایند پیش نویس قانون اساسی جدید این کشور تاکید کردند.

انتخاباتی آزاد و عادلانه براساس قانون اساسی جدید ظرف هجده ماه برگزار خواهد شد. این انتخابات باید با نظارت سازمان ملل و با رضایت حکومت سوریه و بالاترین معیارهای بین المللی شفافیت و پاسخگویی با حضور همه مردم سوریه از جمله افرادی که در خارج از این کشور هستند برگزار شود.

درباره مبارزه با تروریسم و براساس بند شش بیانیه وین، گروه بین المللی حمایت از سوریه تاکید می کند که داعش، گروه جبهه النصره و دیگر گروههای تروریستی که شورای امنیت سازمان ملل تروریستی اعلام کرده است و علاوه بر آن همانطور که شرکت کنندگان توافق کردند و شورای امنیت سازمان ملل تایید کرد باید شکست داده شوند.

پادشاهی اردن هاشمی نیز توافق کرده است میان نمایندگان نهادهای اطلاعاتی و نظامی با هدف تکمیل آغاز فرایند سیاسی با نظارت سازمان ملل درکی مشترک از گروهها و افرادی که احتمالا تروریستی اعلام خواهند شد ایجاد کند. شرکت کنندگان انتظار دارند که حدودا ظرف یک ماه آینده به منظور بررسی پیشرفت در جهت اجرای آتش بس و آغاز فرایند سیاسی بار دیگر دیدار کنند.
نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات