صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰  ، 
کد خبر : ۲۸۳۹۱۶

امیرعبداللهیان: در منطقه نفوذ معنوی داریم

معاون وزیر خارجه گفت: بدون تردید در همه کشورهای منطقه دارای نفوذ معنوی هستیم.
پایگاه بصیرت: حسین امیرعبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه، امروز (دوشنبه) در سخنانی درباره تحولات و مقاومت منطقه در دانشگاه صنعتی شریف افزود: اما این نفوذ به معنای مداخله ما در کشورهای منطقه نیست. 
او در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این که آتش بس به پیشنهاد ایران در بیانیه پایانی و جمع بندی مذاکرات وین درباره سوریه گنجانده شده است گفت: بله موضوع آتش بس با پیشنهاد روشن و صریح آقای ظریف در بیانیه پایانی گنجانده شد. 
این مقام وزارت خارجه ایران در ادامه با اشاره به تحولات در غرب آسیا و منطقه خاطرنشان کرد: آن چه در منطقه به ویژه در رابطه با پدیده بیداری اسلامی شاهد هستیم این است که برخلاف نظر برخی که معتقدند بیداری اسلامی و یا همان بهار عربی شکل نگرفته است، ما با تمام وجود در رفت و آمدهای مان به منطقه بیداری اسلامی یا بهار عربی را لمس کرده ایم و این پدیده را به برکت انقلاب اسلامی تحکیم و تعمیق اندیشه های بنیاد گذار انقلاب اسلامی (امام خمینی (ره)) و ادامه مسیر توسط مقام معظم رهبری می دانیم. 
امیرعبداللهیان ادامه داد: این مسیر توسط شهدای گرانقدر انقلاب، دفاع مقدس و نیز مدافعان حرم ادامه یافته است. آن ها کمک کرده اند تا انقلاب اسلامی این فرصت را پیدا کند تا در منطقه شمال آفریقا و غرب آسیا نفوذ خاص معنوی پیدا کنند. 
وی ادامه داد: وقتی تحولات در مصر اتفاق افتاد جوانان مصری به ما گفتند در دانشگاه آن چه ما را به مبارزه متمایل کرد ارتباط و نقش جوانان در ایران و انقلاب اسلامی با پیشرفت و توسعه بود که ما از آن الگوگیری کردیم. آن ها می گفتند رسانه های مصری و جهان عرب همواره این گونه القا می کردند که رهبران جمهوری اسلامی ایران جنگ طلبند و در دهه دوم انقلاب همین فضای رسانه یی دنبال شد و رهبران ایران را عقب افتاده خطاب می کردند. اما در دهه سوم انقلاب وقتی خودمان به درک سیاسی و اجتماعی رسیدیم دیدیم آن چه به پدران مان گفته شده درست نیست؛ اگر شما جنگجو بودید چگونه است که هر روز شاهد یکی از دستاوردهای بزرگ تان در حوزه های مختلف علمی، دفاعی و هسته ای بوده و هستیم. 
معاون ظریف ادامه داد: البته امروز دیگر از این خانم ها و آقایان مصری در فضای مصر خبری نیست. اما آن ها در آن مقطع چنین دیدگاهی داشتند به ویژه آن که به مسأله هسته ای و مذاکرات ایران با شش قدرت بزرگ دنیا اشاره می کردند و می گفتند این حضور شما در مقابل شش قدرت دنیا برای ما روحیه بخش بود و مذاکرات هسته ای را همواره دنبال می کردند. 
او در ادامه خاطرنشان کرد: مصری ها نسبت به تاریخ بزرگ و طولانی شان بسیار افتخار می کنند و هم چنین از این که شخصیتی مثل آقای محمد البرادعی در جایگاه مهم بین المللی و هسته ای قرار گرفته است خرسندند و سخنان او برای شان قابل توجه است. آن ها می گفتند وقتی آقای البرادعی در مصاحبه ای گفت میانگین سنی دانشمندان ایران 25 تا 27 سال است برای ما بسیار قابل توجه بود و به ما انگیزه می داد.
 معاون عربی و آفریقای وزیر خارجه با بیان این که گفتمان انقلاب اسلامی مهم ترین مسأله در منطقه و فضای بین الملل برای ایران است گفت: این گفتمان نماینده نظام جمهوری اسلامی است و بعد از آن دستاوردهای علمی، دفاعی و تاریخ هشت ساله دفاع مقدس و نیز اقتدار کلامی و اعمالی رهبری که قوی ترین پشتوانه است را می توان به عنوان مهم ترین بخش های قدرت ایران ترسیم کرد. غربی ها همواره بیان می کنند که بزرگ ترین ذخیره ایرانی ها مواضع قاطع و راسخ رهبری در سطوح مختلف است. 
امیرعبداللهیان با اشاره به آن چه دخالت ایران در منطقه از سوی رسانه های غربی و مقامات این کشورها عنوان می کنند، گفت: ما بدون تردید در همه کشورهای منطقه دارای نفوذ هستیم اما این نفوذ به معنای مداخله ما در کشورهای منطقه نیست. برخی کشورها و دیپلمات های ارشد آن ها در ارتباط با ما مطرح می کنند که ایران نفوذ خود را در منطقه نادیده بگیرد. اما کدام کشور این کار را انجام می دهد؟ 
وی ادامه داد: پس از37 سال ایران با توجه به گفتمان و رفتار منطقی اش در منطقه نفوذ پیدا کرده است و ما آن را در راستای تامین حداکثری منافع و امنیت ملی و نیز کمک به جهان اسلام به کار می بریم. حالا اگر برخی طرف ها نفوذ ایران را به دخالت ترجمه می کنند مشکل و کج فهمی آن هاست. 
امیرعبداللهیان تاکید کرد: ایران مداخله ای در کشورهای منطقه ندارد. 
معاون عربی آفریقای وزارت امور خارجه با اشاره به دیدارش با فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس در هفته های گذشته که پس از دوران قطع رابطه سیاسی اتفاق افتاد گفت: در این گفت وگو هاموند گفت که بحرینی ها می گویند ایران اسلحه به آنجا فرستاده است و مردم بحرین را علیه دولت تحریک می کند. من پرسیدم که چه نوع اسلحه ای فرستاده شده است؟ و او گفت با یک قایق چهار جعبه کلاشینکوف فرستاده شده است. من در پاسخ به وزیر خارجه انگلیس خاطره ای را یادآور شدم؛ پس از سقوط صدام یکی از رهبران عراقی مورد ترور با چاقو در در مقابل درب منزلش قرار گرفت وقتی ایشان برای مداوا به ایران آمده بودند در دیدار با وی به او گفتم شما شان و جایگاه تان بالاتر از این است که با چاقو قصد جانتان را کنند و به آقای هاموند هم گفتم که این برای ایران توهین است که یک قایق اسلحه فرستاده باشد. 
وی ادامه داد: اولا ما دخالتی در بحرین نداریم و نیازی هم به آن نمی بینیم، اما اگر بخواهیم دخالت کنیم به اندازه جایگاه و بزرگی مان دخالت می کنیم. مقام معظم رهبری هم در سخنانی اظهار داشتند که اگر ما در بحرین مداخله می کردیم اوضاع به گونه ای دیگر بود. ما صرفا در منطقه و کشورهای آن نفوذ معنوی داریم. 
امیرعبداللهیان در ادامه به تعدادی از سوالات از پیش تعیین شده دانشجویان که توسط مجری این مراسم قرائت می شد پاسخ داد. 
وی درباره ترکیب کشورهای حاضر در مذاکرات بین المللی سوریه در وین گفت: به درخواست ما کشورهای عراق، لبنان و عمان که طی پنج سال گذشته نقش سازنده ای در بحث سوریه ایفا کردند به مذاکرات دعوت شدند. یکی از مهم ترین شروط ما برای شرکت در مذاکرات سوریه این بود که قرار نیست در این مذاکرات به جای مردم این کشور تصمیم گیری کنیم بلکه باید کمک کنیم تا حامیان تروریست ها به لحاظ سیاسی و مالی روش خود را برای حل این بحران تغییر دهند. 
معاون ظریف تاکید کرد که ایران در طی بحران سوریه یک کار ویژه بسیار مهم داشته است که منحصر به ایران است و آن این است که اجازه ندادیم یک نظام سیاسی به دست تروریست ها سرنگون شود و این جزو افتخارات ماست. این درحالی است که برخی کشورها برای رسیدن به اهداف سیاسی خود کثیف ترین راه را که استفاده از تروریست ها برای سرنگونی یک کشور است استفاده کردند.
منبع: دیپلماسی ایرانی
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات