به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بصیرت به نقل از فارس، ناصر حکیمی در نشست خبری امروز با بیان اینکه کارت اعتباری از ماهها پیش در دستور کار بانک مرکزی قرار داشت، گفت: نگاه کوتاهمدت و محدودتر اولیه نسبت به کارت اعتباری با توجه به جلساتی که با ذینفعان طرح برگزار شد تغییر کرد و تبدیل به نگاه بلندمدت شد.
وی افزود: در قالب این طرح تسهیلات از تخصیص کلان به خرد و پرداخت به مردم تغییر کرد و در قالب این رویکرد دراز مدت میتوان طرحهای مختلف را در قالب کارت اعتباری پیادهسازی کرد.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با بیان اینکه یکی از طرحهای کارت اعتباری طرح خرید کالاهای بادوام ایرانی است، تصریح کرد: روش کار به این صورت است که کارت اعتباری با دو نرخ مبادلهای و نرخ 12 درصد پرداخت میشود که مبادلهای (21 درصد) برای کالاهای بادوام خارجی و نرخ سود 12 درصد برای کالاهای بادوام ایرانی است.
حکیمی در خصوص منابع بانک مرکزی در این طرح گفت:یکی از دغدغههای بانک مرکزی تزریق پول پرقدرت است اما در نقطه شروع برای به چرخش در آمدن طرح 4 هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار اولیه در نظر گرفته است. بانک مرکزی حداکثر اعتباری را که میتواند به این طرح تخصیص دهد همین 4 هزار و 200 میلیارد تومان است.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی دوره بازپرداخت اقساط طرح کارت اعتباری را 12 ماه عنوان کرد و افزود: کارت اعتباری برای همه افراد قابل ارائه است و محدودیتی برای مشمولان طرح در نظر نگرفته است.
وی افزود: با توجه به اینکه بانکها در تنگنای مالی هستند، شروع طرح با تزریق اعتبار از سوی بانک مرکزی شروع میشود اما حداکثر منابعی که بانک مرکزی تزریق خواهد کرد به اندازه کالاهای موجود در انبارها (اعلام شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت) است.
حکیمی با تاکید بر اینکه سقف اعتبار کارتها حداکثر 10 میلیون تومان است، گفت: اعتبار کارت متناسب با توان بازپرداخت تسهیلات افراد در نظر گرفته میشود؛ آنچه که تاکنون توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اعلام شده، یک سوم حقوق دریافتی افراد در عدد 12 ضرب و سقف کارت اعتباری برای هر فرد مشخص خواهد شد، البته این فرمول هنوز نهایی نشده است.
وی اضافه کرد: دو مولفه مهمی که وزارت تعاون کار و رفاه مدنظر قرار میدهد، حقوق دریافتی ماهیانه و اقساط وامها توسط متقاضیان است.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با بیان اینکه مقدمات نرم افزاری و فنی طرح کارت اعتباری به طور کامل انجام شده است، تصریح کرد: هیچ محدودیتی برای انتشار کارت اعتباری نیست.
وی افزود: برای توزیع کارت اعتباری، فرمهای درخواست توسط دستگاهها به کارکنان داده خواهد شد.دستگاهها، اطلاعات کارکنان را به بانکها ارائه میدهند.
حکیمی تصریح کرد: برای استفاده از این تسهیلات به چک، سفته یا ضامن نیازی نیست و تنها کارمندان دولت و کسانی که گواهی کسر از حقوق دارند با ارائه این گواهی میتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند، به جز آن هم به تشخیص خود بانک عامل کارت اعتباری خرید کالا قابل ارائه به مشتریان بانک خواهد بود.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی اظهار داشت: بانک مرکزی دستورالعمل صدور این کار را تهیه و به دستگاههای مسئول ارائه کرده تا آنها نیز موافقت خود را با آن اعلام کنند،قرار است ظرف امروز یا فردا در این مورد پاسخ بدهند و به محض پاسخ این دستگاهها دستورالعمل ابلاغ خواهد شد.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی تاکید کرد: این 4200 میلیارد تومان، پول پرقدرت بانک مرکزی است و با گردش در اقتصاد به بیش از 6 برابر خواهد شد و به همین میزان به توان اعتباری بانکها افزوده خواهد شد.
وی تصریح کرد: بانکها میتوانند با استفاده از منابع داخلی خود به مشتریان خود به صورت انفرادی کارت اعتباری بدهند.