تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۸  ، 
کد خبر : ۲۸۹۲۵۹

حسین مرعشی: اصل را بر عدم برائت اصلاح‌طلبان گذاشته‌اند

(روزنامه آفتاب يزد - 1394/07/22 - شماره 4451 - صفحه 15)

حسین مرعشی گفت: می‌گویند ما از معتمدان محل در مورد فلان فرد سوال می‌کنیم. معتمدان محل چه کسانی هستند؟ الان دیگر اول انقلاب نیست. ما نهادهایی مثل وزارت اطلاعات و دیگر مراجع قانونی را در اختیار داریم، بنابراین دیگر چه نیازی به تحقیقات محلی است؟

این فعال اصلاح طلب با اشاره به انتخابات مجلس دهم تاکید کرد: فکر می‌کنم ما باید برای آینده در چند موضوع مهم ازجمله انتخابات مجلس دهم، حل‌و‌فصل باقیمانده از سال ۸۸ از جمله تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و ایجاد حرکتی پرشور در عرصه اقتصادی متمرکز شویم. مردم در این زمینه‌ها واقعا دچار مشکلاتی هستند، به‌ویژه در عرصه اشتغال و تامین معیشت. در این عرصه‌ها ما همان مدل پرونده هسته‌ای را نیاز داریم. یعنی اراده رئیس‌جمهور، جلب‌ نظر رهبری و بکارگیری زبده‌ترین مدیران و کارشناسان.

به گزارش ایلنا مرعشی با بیان اینکه مدلی که روحانی در عرصه‌ها هسته‌ای دنبال کرد را مدلی بسیار خوب و کارآمد می‌دانم، گفت: لذا در موضوعات مربوط به انتخابات مجلس، رئیس‌جمهور باید از‌‌ همان مدل استفاده کند. وقتی مدلی تجربه شده و جواب داده و به ثمر نشسته باید آن را دنبال کرد. اساسا تصور اینکه در جمهوری اسلامی صرفا اراده رئیس‌جمهور بدون استفاده از نیروهای کار‌شناسی و جلب حمایت دلسوزان و بزرگان نظام، مسئله‌ای قابل حل است، در واقع نوعی فرار از واقعیت است. توصیه من به آقای رئیس‌جمهور، استفاده از این دستاورد مهم و درس‌گرفتن از تجربه‌ای است که خود ایشان مبتکر آن بوده‌اند.

جناحی که یا متوجه نشده یا نمی‌خواهد متوجه شود

وی در مورد نگرانی‌های اصلاح‌طلبان برای عبور از فیلتر شورای نگهبان و تهدید به حذف آنها از سوی جناح مقابل یادآور شد: روشن است جناح اصولگرا احساسش این است که اگر در انتخابات رقابتی با اصلاح‌طلبان مواجه شود، ممکن است اکثریت مجلس را از دست بدهد و فکر می‌کند حفظ نظام و انقلاب هم به حاکمیت مطلق اصولگرایان بستگی دارد.

مرعشی خاطرنشان کرد: این جناح یا متوجه نشده یا نمی‌خواهد باور کند که در نبود رقابت و حذف نیروهای صالح از عرصه مدیریت کشور، ممکن است آرامشی نسبی بر فضای کشور حاکم باشد اما اداره کشور مختل می‌شود؛ فساد افزایش می‌یابد؛ افراد ضعیف وارد مجلس می‌شوند و کفایت مورد نیاز سیاسی و مدیریتی کشور کاهش پیدا می‌کند. فکر می‌کنم رئیس‌جمهور باید در تعامل رهبری و سایر نهادها همانطور که در مسئله هسته‌ای همه به خطرات ناشی از تحریم‌ها رسیدند و اینکه هزینه‌های اداره کشور با تحریم‌های سنگین زیاد است باید اراده کنیم تا این مسئله حل شود و این اتفاق افتاد، باید در تشکیل مجلسی فراگیر و با حضور همه سلیقه‌ها یک جمع‌بندی ملی ایجاد شود.

ترجیح اصولگرایان

وی افزود: اصولگرایان ترجیح می‌دهند به جای پاسخگو بودن و خوب کار کردن، رقیبشان در صحنه نباشد. حال آنکه در نبود نیروهای اصیل اصلاح‌طلب و اصولگرای در صحنه، افرادی که هم‌اکنون پرونده دارند بر کشور حاکم می‌شوند. سوال من این است آیا مدیریت چنین افرادی برای ما عزت ایجاد کرد؟ از اینکه یک عده افراد بی‌هویت و بی‌ریشه و مسئولیت‌ناپذیر بر کشور حاکم شدند، چه بُردی نصیب اصولگرایان شد؟

مرعشی ادامه داد: البته از این سوال‌ها مخاطب من تندروها نیستند، بلکه مخاطب من دلسوزان اصولگرا هستند. راه کشورداری فرار از رقابت نیست بلکه تن دادن به رقابت با رعایت کلیه چارچوب‌های اصولی است، باید این مسیر را بازسازی کنیم و تلاش کنیم کشور دوباره به این مسیر بازگردد.

سکوت نکردم

وی در مورد استفاده جناحی از نهاد‌های عمومی و فراجناحی تاکید کرد: در انتخابات سال ۸۸ خیلی‌ها از احمدی‌نژاد حمایت کردند. اگر نتوانیم از این اتفاقات درس بگیریم ضرر کرده‌ایم، چون هم هزینه داده‌ایم، هم درس نگرفتیم. غیر از نصیحت رقیب کار دیگری نمی‌توانیم انجام دهیم، چون ما ابزاری در اختیار نداریم. اگر هم چنین ابزاری را داشتیم برای حذف رقیب خود از آن استفاده نمی‌کردیم.

مرعشی افزود: در دوره انتخابات ۸۴ که آقای احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور شد تا پایان دوره ایشان، هیچ روزی سکوت نکردم چون معتقد بودم مردم باید بدانند با چه پدیده‌ای مواجه هستند.

این فعال اصلاح طلب با بیان اینکه خوشبختانه در حال حاضر در هر دو طیف اصلاح‌طلب و اصولگرای کشور واقع‌گرایی تقویت شده است، گفت: امروز اصولگرایان اصیل هم به نقش کلیدی آقای هاشمی در کشور پی برده‌اند؛ به گونه‌ای که احمد توکلی که زمانی منتقد هاشمی بود امروز عنوان می‌کند دولت هاشمی موفق‌ترین دولت بوده است. این یعنی واقع‌بینی تقویت شده است. یک زمانی اصولگرایان فکر می‌کردند کار خیلی ساده است و همین که رئیس‌جمهوری بیاید که با افکار آنها سازگار باشد می‌توانند کشور را کن‌فیکون کنند اما برعکس شد. توکلی گفت من به احمدی‌نژاد رای دادم و بابت این کار متاسفم. همین واقع‌گرایی خیلی مهم است.

وی در مورد اینکه برخی اصولگرایان می‌گویند دولتی‌ها لیستی برای تایید صلاحیت‌ها دارند که می‌خواهند آن را به شورای نگهبان بدهند، گفت: این موضوع را فقط شایعه می‌دانم. هرکسی چنین مطلبی را عنوان کرده حتما اطلاعات درستی نداشته است. اطلاعات بنده بسیار موثق است. روحانی به دنبال برگزاری انتخاباتی رقابتی با حضور همه سلیقه‌هاست که به نظر من رهبری هم از این موضوع پشتیبانی خواهند کرد، اما آقای روحانی به خوبی می‌داند که در شان دولت و رئیس دولت نیست که وارد مصادیق انتخاباتی شوند.

امیدواریم

حسین مرعشی در خصوص رایزنی اصلاح‌طلبان با شورای نگهبان تاکید کرد: آقای رهامی به عنوان یک فرد اصلاح‌طلب و نه به نمایندگی از کلیه این جریان رایزنی‌هایی را کرده است. با هیچ رایزنی مخالف نیستم ولی تا الان به صورت رسمی هیچ رایزنی بین اصلاح‌طلبان و شورای نگهبان صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر اینکه برای شورای نگهبان اصل مواضع سیاسی است و اینکه افراد در مجلس چگونه تصمیم‌گیری خواهند کرد، گفت: در دوره‌های مختلف مواردی داشتیم که از نیروهای اصولگرا هم به دلیل مسائل مالی یا دیگری ردصلاحیت شده‌اند یا به آنها گفته‌اند که ثبت‌نام نکنند، در این مورد نمی‌توان از حق گذشت. منتها برداشت من این است که در مورد اصولگرایان عینک شورای نگهبان عینک خوشبینی است. در مورد اصولگرایان اصل بر برائت است مگر آنکه خلافش ثابت شود.

مرعشی تاکید کرد: شورای نگهبان هر نقصی در قوانین انتخابات می‌بیند می‌تواند با پیشنهادی به مجلس آن را اصلاح کند. مجلس هم که اصولگرا است و در اختیار خودشان است.

وی گفت: مراجع چهارگانه وقتی قرار است در مورد فردی مطلبی را بنویسند، باید مسئولیت آن را هم بپذیرند. مثلا اگر دادگستری اعلام کرد من محکومیتی دارم باید حکم آن را ارائه دهد. اگر فردی متهم به همکاری با گروه‌های معاند نظام است باید مستندات آن را هم داشته باشد، در غیر این‌صورت فرد می‌تواند از مرجع مربوطه شکایت کند.

http://aftabeyazd.ir/?newsid=16310

ش.د9402912

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات