تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۹  ، 
کد خبر : ۲۹۳۰۷۸
در جلسه علنی دیروز مجلس صورت گرفت

دفاع تمام قد رئیس مجلس و وزیرخارجه از برجام

(روزنامه جمهوري اسلامي – 1395/03/24 – شماره 10614 – صفحه 14)

حضور وزیر امورخارجه کشورمان درجلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی برای ارائه گزارشی درخصوص سرمایه‌گذاری خارجی، اقتصاد مقاومتی وضع موجود، چالش‌ها زمینه دفاع تمام قد رئیس مجلس و محدجواد ظریف از برجام و دستاوردهای آن را فراهم آورد. از بدو ورود دکتر محمدجواد ظریف به مجلس تعداد زیادی از نمایندگان به استقبال وی رفتند و پس از حضور این دیپلمات در جلسه علنی مجلس،بسیاری از نمایندگان به کنار صندلی وی رفتند وهریک ظریف را در آغوش گرفتند.

دکتر محمدجواد ظریف در سخنان خود آمارهای جدیدی از اثرات مثبت برجام پس از آغاز روند اجرایی برنامه جامع اقدام مشترک نیز ارائه کرد و گفت: اگر روند تحریم‌های گذشته ادامه پیدا می‌کرد امروزدر آینده نزدیک فروش نفت به صفر می‌رسید اما اکنون دو برابر شده است.

وزیر امورخارجه با تاکید بر این که باید بر اساس اعتماد، حمایت و مقاومت مردم و اعتماد به خداوند و دعای ائمه اطهار(ع) تلاش کنیم حق و نگرانیها در مقابل کسانی که بدنبال بهانه جویی هستند را بگیریم، گفت: به همین دلیل از زمان به نتیحه رسیدن مذاکرات تا کنون ما هر روز به دنبال پیگیری حقوق جمهوری اسلامی ایران بوده‌ایم و هستیم.

ظریف اظهارداشت: دعای خیر مردم بود که توانست پشتیبان ما در لحظات بسیار دشوار در ماه مبارک رمضان گذشته باشد، اگر مقاومت، لطف و دعای خیر مردم و دعای خیر رهبر معظم انقلاب و هدایت‌های داهیانه، پدرانه و بزرگوارانه ایشان نبود، رساندن این کار دشوار به انجام میسر نمی‌شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: اعتقاد داریم که به دلیل حضور مردم در صحنه و به دلیل مقاومت مردم طرفهای بین‌المللی که همواره جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی را یک مانع در جهت رسیدن به اهداف خودشان تلقی می‌کردند از فشار و تحریم و تلاش برای تحمیل دیدگاه هایشان بر جمهوری اسلامی دست بر نمی‌داشتند.

ظریف ادامه داد: حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری و حضور مجدد در انتخابات مجلس شورای اسلامی این فرصت را از آنها گرفت که به خیال باطل تلاش کنند با اعمال فشار بین دولت و مردم و حاکمیت و مردم جدایی بیندازند.

وی خاطرنشان کرد: با این فضا توانستیم موانع و بهانه‌هایی که به بهانه برنامه هسته‌ای بر این مردم تحمیل شده بود را به لطف خدا از میان برداریم، این به معنی پایان مخالفت‌ها، بهانه جویی‌ها و پایان تلاش برای اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران نیست چون نه ذات کشورهای دیگر تغییر می‌کند و نه ما در حوزه‌های دیگر غیرهسته‌ای با آن‌ها مذاکره می‌کردیم.

وزیر امور خارجه ادامه داد: اتفاقی که در برنامه هسته‌ای افتاد و ما برای این که بتوانیم به درستی وضعیت بعد از برحام را شناسایی و تحلیل کنیم و توقعات خودمان را بر اساس آن شکل دهیم این بود که در یک حوزه مشخص ما بهانه‌هایی که باعث شده بود، بتوانند یک فضای منفی علیه جمهوری اسلامی ایران در سطح بین‌المللی ایجاد کنند را از آنها بگیریم.

ظریف افزود: البته این به آن معنا نیست که مخالفت‌ها، دشمنی‌ها و خصومت‌های طرف‌هایی که همواره انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران را مانعی در جهت اهداف خودشان می‌دانند رفع شده باشد. این به آن معنا نیست که آنها کارشکنی‌ها را کنار گذاشنه باشند یا امروز از در همراهی و همکاری با جمهوری اسلامی ایران بیرون آمده باشند و بخواهند با ما از این مسیر گفتگو کنند.

وی یادآور شد: ما همواره همانطور که رهبر معظم انقلاب بارها تاکید فرمودند باید بر اساس اعتماد، حمایت و مقاومت مردم و اعتماد به خدای خدای بزرگ و دعای ائمه اطهار(ع) تلاش کنیم حقمان و نگرانی هایمان در مقابل کسانی که حال عادی دنبال بهانه جویی هستند را از آن‌ها بگیریم و به همین دلیل از زمان به نتیحه رسیدن مذاکرات تا کنون ما هر روز به دنبال پیگیری حقوق جمهوری اسلامی ایران بوده‌ایم و هستیم.

وزیر امورخارجه در ادامه به دستاوردهای برجام اشاره کرد و گفت: اگر مذاکرات و برجام نبود قرار بود تحریم‌ها افزوده شود کما اینکه در طول مسیر چندین سال گذشته تقریبا سال و ماهی نبود که تحریم جدیدی علیه ایران وضع نشود، حتی با تحریم‌های گذشته اگر روند اجرای تحریم‌های گذشته علیه فروش نفت ادامه پیدا می‌کرد امروز فروش نفت به کمتر از 200 هزار بشکه رسیده بود و در آینده نزدیک به صفر می‌رسید.

ظریف افزود: یعنی فروش نفت جمهوری اسلامی ایران که در سال 90 در حدود دو و نیم میلیون بشکه بود به تدریج به شکلی پایین آوردند که در سال 92 که دولت تدبیر و امید مسوولیت را بر عهده گرفت فروش نفت ما بین 850 تا 900 هزار بشکه رسیده بود.

وی ادامه داد: این روند براساس مصوبات تحریم کنگره آمریکا که ما آنها را غیرقانونی و ظالمانه و غیرقابل قبول می‌دانیم، پیدا می‌کرد اما به برکت مقاومت مردم نه تنها این روند متوقف شد بلکه تولید نفت ما و صادرات نفت به رغم بازار بد نفتی امروز با تلاش شرکت ملی نفت و وزارت نفت به بالاتر از دو میلیون بشکه رسیده و این خود یک دستاورد عجیبی است. وزیر امور خارجه در ادامه با تاکید بر این که مطالبات نفتی ایران که سال‌ها خارج از دسترس ما بود به کشور برگشته است، گفت: باید اجازه دهیم دنیا واقعیات ایران را ببیند که امن‌ترین و پرسود‌ترین کشور در دنیا برای برقراری ارتباطاتی در جهت اهداف اقتصاد مقاومتی و پیشرفت است.

ظریف افزود: موانع تحریم از میان رفته است، ایران هراسی که مبنای تحریم بوده از میان رفته است.

وی تصریح کرد: امروز بر همه ما است که از تمام توان خود برای استفاده از شرایط کنونی و پیشبرد اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: چه تحمیل‌ها و فشارهایی که بر این مردم بزرگ وارد شد اما این ملت بزرگ به لطف و برکت خون شهدا و مقاومت این امکان را فراهم کرد که در این محیط پردغدغه منطقه با اهداف اقتصاد مقاومتی پیش برویم که از نعمت‌های بزرگ الهی است.

ظریف ادامه داد: اما دستاوردها را در حوزه عملی، رفع مبانی فشار و تحریم باید در نظر بگیریم؛ حذف برنامه پی.ام.دی و حل و فصل پی.ام.دی یا ابعاد احتمالی نظامی که با همکاری بسیار خوب دستگاه‌های مختلف حاصل شد در واقع مبنای تحریم‌ها را از بین برد.

وی خاطرنشان کرد: از لحاظ حقوقی، لغو قطعنامه‌ها، قطعنامه‌های شورای امنیت، قطعنامه‌های شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تصمیمات آنها همه اینها مبانی حقوقی را از بین برد.

وزیر امور خارجه همچنین گفت: لغو تصمیم‌های اتحادیه اروپا، دستورات اجرایی برای عدم ظریف افزود: از لحاظ روانی سرازیر شدن هیات‌های خارجی به ایران نشان دهنده این واقعیت است که ایران را دنیا یک محل امن برای همکاری می‌بینند و وظیفه ما است که این امنیت را به رخ دنیا بکشیم.

وی اظهارداشت: وظیفه ما است که به دنیا اعلام کنیم ایران ما برای همه چیز، بیش از همه برای مردم ایران، اما برای سرمایه گذاران و گردشگران خارجی اعلام می‌کنیم امن‌ترین محیط در این منطقه ایران است و ان شاء‌الله از این مسیر به نتیجه می‌رسیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی درمورد حوزه عملی نیز یادآور شد: از زمانی که برجام و حتی قبل از آن توافق ژنو شروع به اجرایی شدن کرد یعنی از آذر ماه سال 92، دست کشور برای دستیابی به منابع مالی خودش باز شد.

ظریف ادامه داد: ماهیانه 700 میلیون دلار وارد خزانه کشور به صورت نقد شد. نمی‌خواهم سیاه نمایی کنم اما در آن شرایط خزانه کشور پول نقد زیادی نداشت.

وی افزود: مرحله بعدی، آزادی وجوه مسدود شده ایران بر اساس برجام بود؛ امروز ممکن است ما از مشکلات نقل و انتقالات بانکی صحبت کنیم که ان شاء‌الله آن هم کم - کم حل شده و بیش از این هم حل خواهد شد اما این واقعیت را کسی زیر سوال نمی‌برد که ما دسترسی به منابع مالی خودمان داریم کسی نمی‌گوید این منابع شما قابل دسترسی نیست.

وزیر امور خارجه یادآور شد: منابع جمهوری اسلامی ایران در خارج در دسترس است؛ بانک‌های روز افزونی امروز به شکل فزاینده با جمهوری اسلامی ایران و با بانک‌های مرکزی و خصوصی ایران ارتباطات بانکی ایجاد کرده‌اند و این ارتباطات به شکل گسترده‌ای رو به افزایش است. البته در این حوزه همواره موانعی بوده است.

وی توضیح داد: هم موانع موذی گری‌های مخالفان ما در بخش دولتی و غیر دولتی آمریکا و از طرف دیگر مشکلات و موانعی که بر اثر پیشرفت قوانین بانکی در طول هشت سالی که ایران با سیستم بانکی جهان فاصله گرفته بود، ایجاد شده است.

ظریف گفت: گشایش اعتبارات اسنادی یا ال.سی تا روز 11 خرداد به چهار هزار و 172 مورد رسید و این تعداد هم روز به روز رو به افزایش است و امکانات بیشتری فراهم شده است.

وی افزود: بانک‌های متعددی در اروپا، در ژاپن و کره عواید نفتی ایران را از شرکت نفت دریافت می‌کنند و شرکت نفت این توان را دارد که از عواید نفتی خود برخوردار باشد. مطالبات نفتی ایران که سال‌ها خارج از دسترس ما بود به کشور برگشته است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: پنج میلیارد دلار بدهی شرکت ادنوک امارات به ایران بازگشته است، بیش از دو میلیارد دلار بدهی شرکت شل به ایران که سال‌ها بود به بهانه تحریم‌ها این وجوه را نزد خود نگه داشته بودند به کشور برگشته است.

ظریف یادآور شد: 6 میلیارد دلار وجوه جمهوری اسلامی ایران نزد هند به تدریج به کشور برمی گردد تا کنون یک میلیارد بازگشته و بر اساس توافقی که با هندی‌ها داشتیم در آینده نزدیک این میزان تمام و کمال پول مردم به کشور برخواهد گشت.

وی به تسویه بدهیهای نفتی با یونان و سایر کشور اشاره کردواظهارداشت:اینها آمار وارقامی است که دوستان کمتر می‌شنوند. متاسفانه بیشتر توجه روی مشکلات و موانع است؛ موانعی که هیچ یک پس از برجام ایجاد نشده است.

موانعی است که سال‌ها ایجاد و انباشته شده و دیوار بلندی از موانع را در برابر بخش خصوصی و دولتی ایران ایجاد کرده و امروز در هم می‌شکند، این موانع هر روز در حال افزایش بود از افزایش آنها جلوگیری شد و به شدت کاهش پیدا کرده و اگر چیزی باقی مانده بیشتر روانی است.

ظریف اضافه کرد: این موضوع بسیار حساس است که نمایندگان توجه داشته باشند نباید فضای روانی را تشدید کنیم، باید این فضا را از میان ببریم دشمنان و مخالفان ایران، صیونیست‌ها، تمام تلاش رژیم صهیونستی این است که به بانک‌ها بگویند سرمایه‌گذاری در ایران نا امن است و باز کردن حساب در این کشور به معنی از دست دادن امکانات است.

وی تاکید کرد: باید اجازه دهیم دنیا واقعیات ایران را ببیند که ایران امن‌ترین و پرسود‌ترین کشور در دنیا برای برقراری ارتباطات معقول است نه ارتباطات یک جانبه بلکه برای برقراری ارتباطاتی در جهت اهداف اقتصاد مقاومتی و پیشرفت کشور.

وزیر امور خارجه یادآور شد: ما نباید بلندگوی تبلیغات گروه‌های مخالف ایران باشیم؛ باید به بانک‌هایی که به ایران آمده‌اند قوت قلب دهیم باید به سایر بانک‌ها اعلام کنیم این واقعیت را که شما از قافله عقب افتاده اید، نه این که به بانک‌هایی که به ایران آمده‌اند این مطلب را القا کنیم که شما به محیط پرخطری آمده اید که هر روز امکان دارد تحریم‌ها علیه ایران تمدید یا باردیگر برقرارشود.

وزیر امور خارجه افزود: موانع تحریم از میان رفته است، ایران هراسی که مبنای تحریم بوده از میان رفته است؛ امروز بر همه ما است که از تمام توانمان برای استفاده از شرایط کنونی و پیشبرد اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم.

ظریف گفت: بیمه‌های صادراتی برقرار شده و مشکلات ما با همه بیمه‌های صادراتی حل و فصل شده است و همین روزها تمام اختلاف‌ها با بیمه هرمس هم حل و فصل خواهد شد.

وی افزود: خطوط اعتباری توسط کشورهای مختلف و بانک‌های مختلف در اختیار ایران قرار گرفته که به دلیل وسواس دولت از دو جهت؛ یک ایجاد نکردن تعهدات بیجا برای کشور و دو، هدایت تعهدات در حوزه اولویت‌های ایران نه حوزه‌هایی که برای دیگران اولویت دارد نسبت به مذاکره این خطوط اعتباری داریم دقت می‌کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی یادآور شد: اگر بخواهیم جزییات خطوط اعتباری که به کشور تاکنون ارائه شده را بیان کنم که امروز موسسات مختلف ازجمله از بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی مشغول مذاکره و سخت گیری در این حوزه‌ها برای حفظ منابع ملی هستند به بیش از 40 میلیارد دلار منابع اعتباری برمی گردد.

وزیر امور خارجه همچنین گفت: از ابتدای تاریخ ایران تا امروز تنها 60 توافق حمایت از سرمایه گذار خارجی داشتیم که هفت تای آن در پنج ماه اخیر صورت گرفته است.

ظریف افزود: 7 توافق در 5 ماه در برابر 60 توافق در 38 سال جمهوری اسلامی و قبل از آن. اینها واقعیاتی است که باید ما به رخ دنیا بکشیم که در سایه حمایت مردم و هدایت رهبری این میزان امکان برای کشور ایجاد شده است.

وی افزود: تا کنون 3.6 دهم میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایران تصویب و ثبت شده است. مقدار آن بسیار بیشتر از این است اما 3.6 دهم میلیارد دلار آن ثبت شده است. این را ما قبلا می‌گفتیم 2.6 دهم میلیارد دلار که یک شرکت خارجی اعلام کرد ما تاکنون 4.2 دهم میلیارد دلار ثبت کرده ایم، ما هم مطالعه کردیم و دیدم که 3.6 دهم میلیارد دلار آن تاکنون به تصویب رسیده است.

وزیرخارجه یادآور شد: بیمه نفت کش‌ها حل و فصل شده است. نفت کش‌های ما را بیمه نمی‌کردند و امکان حمل نفت نداشتیم. البته مشکلات کوچکی باقی مانده که به لطف خدا حل خواهیم کرد.

ظریف گفت: در حوزه انرژی تحریم‌هایی که به قول آنها تحریم‌های فلج‌کننده بود با این هدف بود که صادرات نفتی ایران را به صفر برساند. بازارهایی که با تلاش به دست ایران افتاده است را به دست رقبا، معاندین و مخالفان ما بدهند، کما این که این اتفاق در سال‌های گذشته افتاد و دولت سعودی با تمامی سفاکی و بی‌رحمی توانست مقدار زیادی بازارهای نفتی ما را در دنیا ببلعد.امروز به لطف خدا توانستیم صادرات نفت را از زیر 900 هزار بشکه به 2 میلیون بشکه برسانیم و صادرات معیانات ما هم اکنون 300 هزاربشکه است.

وزیرخارجه افزود: شرکت‌های معتبر بین‌المللی همه به سمت ایران سرازیر شده‌اند. شرکت‌هایی که اگر در نمایشگاه‌ها به سمت غرفه‌های آنها هم در حوزه نفت و هم حوزه فناوری می‌رفتید به شما اعلام می‌کردند نمی‌توانیم با شما صحبت کنیم.

وی یادآور شد: اگر شما قبلا در دوبی به سراغ شرکت مایکروسافت می‌رفتید - بزرگترین شرکت نرم افزاری دنیا - می‌گفت من اجازه ندارم حتی با شما صحبت کنم اما امروز نمایندگان مایکروسافت در ایران هستند برای اینکه بتوانند از این حوزه فناوری ما را بهره‌مند کنند و این ما هستیم که امروز بین شرکت‌های مختلف رقابت ایجاد کردیم نه آنها که برای ما تعیین و تکالیف کنند.

ظریف گفت: قدر نعمتی که در سایه هدایت‌های رهبری و مقاومت مردم و لطف خدا و دعای ائمه و دعاهای رمضان گذشته مردم خوب بدست آمده است را بدانید و فراموش نکنید.

وزیرامورخارجه در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه حمل و نقل اشاره کرد و گفت: در حوزه حمل و نقل ناوگان هوایی، کشتیرانی و ریلی در حال بازسازی است.

وی اظهار داشت: در شرایط عادی مذاکره، انعقاد و اجرای یک قرارداد چندمیلیاردی سالها طول می‌کشد، نه حتی ماه ها. بروید مطالعه کنید قرارداد فولاد مبارکه 5 سال مذاکره آن طول کشیده است که ما ظرف 5 ماه توانسته‌ایم بسیاری از این قراردادها را علیرغم همه فشارها به مراحل خوبی برسانیم.

ظریف افزود: موانع، مخالفت‌ها، کارشکنی‌ها و شیطنت‌ها را فراموش نکردیم. قرارمان نبود که اختلافات مبنایی و اصولی مان را با دیگران حل و فصل کنیم. ما اعتقاد داشتیم و داریم قدرت جمهوری اسلامی بر اساس حفظ آرمان‌ها و دیدگاه‌ها و مبانی انقلاب و پیام و یادگارهای امام (ره) و دستورهای و رهنمودهای رهبری است.

وی ادامه داد: نه قصد مذاکره در این حوزه‌ها را داشتیم و نه آمادگی ورود به گفت و گو در این زمینه را داشتیم لذا آن حوزه‌ها، حوزه‌های اختلافی ما باقی خواهد ماند و تلاش همه ما بر این است که با حفظ اصول، دیدگاه هایمان و مبانی جمهوری اسلامی که باعث شده این مردم این مقدار در جهان سربلند، عزیز و مقتدر باشند، با حفظ این مبانی بهانه‌ها را بگیریم. نباید بهانه تراشی کنیم. نباید ایجاد فضا برای بهانه گیری کنیم.

وزیر خارجه گفت: اقتصاد مقاومتی، پیشرفت و توسعه ملی فضای بی‌نظیری برای پرش با شتاب فراوان دارد. برای دعوت از سرمایه گذاری، ایجاد امید در بخش خصوصی و کارآفرینان داخلی و سرمایه‌گذاری در تولید و اشتغال درکشور فضای آرام لازم است. فضایی که به برکت نیروهای مسلح و امنیتی و اطلاعاتی آرام‌ترین فضای منطقه ایجاد شده است.

وی ادامه داد: به برکت مقاومت و حضور مردم در پای صندوق‌های انتخابات امید دشمنان جمهوری اسلامی و افراطیون ناامید شد. اجازه ندهیم این فضای مبارک که به برکت خون شهدا پدید آمده است دستخوش اختلافات جناحی شود و به خاطر اختلافات جناحی، سرمایه گذار داخلی از سرمایه‌گذاری و سودآوری ناامید شود و سرمایه گذار خارجی هر روز مورد القا قرار بگیرد که محیط ایران هنوز با تحریم آغشته است.

ظریف تاکید کرد: ما قرارمان نبود با آمریکا معامله کنیم و تحریم‌های شرکت‌های آمریکایی را برداریم. این عقب افتادن آمریکایی‌ها از صحنه رقابت در ایران است.

وی گفت: قرار ما این بود که مداخلات غیرقانونی آمریکایی‌ها در ارتباطاتمان با بقیه دنیا را متوقف کنیم که به لطف خدا امروز انجام شده است و می‌بینید که وزیر خارجه آمریکا به جای این که با قلدری بگوید ما تحریم می‌کنیم و فشار می‌آوریم ناگزیر است که بگوید ما تلاش می‌کنیم تحریم‌ها را برداریم. وزیر خارجه گفت: من کاری به صداقت وزیرخارجه آمریکا و بی‌صداقتی دولت آمریکا ندارم بحث در این است که آنها یک روز افتخار می‌کردند که بر ایران تحریم بگذارند و امروز از این اتهام فرار می‌کنند که تحریم‌ها را علیه ایران ادامه می‌دهند که این دستاورد بزرگی است.

ظریف ادامه داد: دستاورد خون شهدا، تلاش و مقاومت مردم و تلاش خدمت گذارانتان را فراموش نکنید. از این دستاورد به عنوان پایگاهی برای پیشرفت و بدست آوردن امکانات بیشتر و برای اعمال فشار بیشتر بر بدخواهان انقلاب و ایران و اسلام که نتوانند بهانه جویی کنند استفاده کنیم و یقین دارم که به لطف خدا چنین خواهیم کرد.

پاسخ وزیر خارجه به سئوالات نمایندگان

دکتر ظریف در ادامه جلسه علنی دیروز پس از ارایه گزارش از روند اجرای برجام و سرمایه گذاری‌های خارجی و اقتصاد مقاومتی(وضع موجود، چالش‌ها و پیشنهادها)، به پرسش‌های تعدادی از نمایندگان در خصوص برجام، دستاوردها و موانع برجام پاسخ داد.

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال‌های تعدادی از نمایندگان مجلس درمورد برجام اظهارداشت: گزارش مفصلی از دستاوردها و موانع اجرای برجام را روز 27 فروردین درست سه ماه پس از اجرای برجام به مجلس ارائه دادیم و گزارش بعدی دستاوردها و موانع برجام 27 تیر تقدیم می‌شود. ظریف خطاب به نمایندگان افزود: روی اصول خودمان ایستادگی می‌کنیم و کنار نخواهیم رفت و اصول و مبانی ما تغییر نمی‌کند.

وی تاکید کرد: آنچه مسلمات انقلاب و نظام است مورد خدشه و سوال قرار ندهید؛ هیچ دولتی و کسی جرات تخطی از اصول و آرمان‌های امام راحل را نداشته و نخواهد داشت.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به حجت‌الاسلام و المسلمین احمد سالک نماینده مردم اصفهان مبنی بر این که استکبار ستیزی در چارچوب وزارت خارجه در کجا قرار دارد، به تعداد ال سی‌هایی که باز شده و میزان سرمایه‌گذاری خارجی و سرمایه‌گذاری ثبت شده در پنج ماه اشاره کرد و گفت: بروید با هر شرکتی که خودتان قبول دارید صحبت کنید که کدام قرار داد در پنج ماه به نتیجه می‌رسد؟ وی افزود: ما هیچگاه به آمریکا اعتماد نمی‌کنیم؛ مبنای ما سلطه ستیزی است.

وزیر امور خارجه خطاب به سالک گفت:شما اشاراتی به حضرت امام(ره) کردید،من از مسئولان مذاکرات قطعنامه 598 در زمان حضرت امام خمینی(ره) بودم که با تایید حضرت امام صورت گرفت. لذا تاریخ جمهوری اسلامی ایران را تغییر ندهید. ظریف گفت: مذاکرات هسته‌ای به دستور رهبر معظم انقلاب و با نظارت ایشان شکل گرفته و هنوز هم به همان شکل ادامه پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: ما این مذاکرات را اقتدار نظام و گرفتن بهانه از دشمن می‌دانیم نه این که استکار ستیزی خودمان را کنار گذاشته باشیم علتی که بعضی تحریم‌های ظالمانه آمریکا برقرار است استکبار ستیزی ماست.

وزیر امور خارجه همچنین گفت: علتی که عربستان و رژیم صهیونیستی علیه ایران تلاش می‌کنند استکبار ستیزی و حمایت از مقاومت است اینها سرمایه‌های انقلاب اسلامی است که هیچ گاه این سرمایه‌ها را برای چند دلار از دست نخواهیم داد.

وی تاکید کرد: ما روی اصول خودمان ایستادگی می‌کنیم و از این اصول کنار نخواهیم آمد لذا با شما موافقیم که اصول ما لایتغیر است، اصول و مبانی ما تغییر نمی‌کند. خواهش می‌کنم از دوستان آنچه مسلمات انقلاب و نظام است مورد خدشه و سوال قرار ندهند.

وی تاکید کرد: کسی در جمهوری اسلامی ایران در هیچ دولتی جرات تخطی از اصول و آرمان‌های امام و انقلاب را نداشته است و ان شاء‌الله نخواهد داشت.

وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر، میمه و برخوار مینی بر این که ما گزارش دقیق و شفاف می‌خواهیم چون مردم سوال می‌کنند که چه چیزهایی را دادیم و چه چیزهایی را گرفتیم چون گزارش حق مردم است تا به درستی قضاوت کنند، گفت: در پنج ماه کدام گشایش اقتصادی تاکنون ایجاد شده است؟ پنج ماه از برجام گذشته است. ما گزارش مفصل دستاوردها و موانع را طبق قانون روز 27 فروردین یعنی درست سه ماه پس از اجرایی شدن برجام ارائه دادیم و گزارش بعدی را به موقع ارائه می‌دهیم.

ظریف گفت: اگر (گزارش) شفاف نبود بیاییم در جلسه مطرح کنیم. ما که آمادگی داریم و مشکلی در بحث شفاف نداریم. گزارشی که باید ارائه می‌دادیم ارائه دادیم گزارش بعدی هم در 27 تیر ماه به وقت ارائه می‌شود؛ با صداقت کامل در آن گزارش همه موانع را گفتیم و باز هم خواهیم گفت.

در ادامه وزیر امور خارجه در پاسخ به سخنان مصطفی کواکبیان نماینده تهران که به فاجعه خونین منا و ماجرای حج امسال اشاره کرد و گفت عربستان جزو لیست کشتارکنندگان یمنی است و به داعش در فلوجه کمک می‌کند وزارت خارجه واکنش قاطع‌تری داشته باشد، گفت: عربستان به عنوان کشوری که تلاش داشته جنایاتش را در یمن مخفی کند، فضاحتی که عربستان در روزهای گذشته انجام داد و باعث شرمندگی است که سازمان ملل این گونه برخورد کرد.وی ادامه داد: این فضاحت سال‌ها بود که ادامه داشت اما در پشت غبار ایران هراسی و ایران ستیزی مخفی شده بود. رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: عربستان سعودی دولتی است که تغییر نکرده است؛ تلاش‌هایی که این رژیم می‌کند به خاطر نگرانی و وحشتی است که از حضور مقتدر ایران به عنوان بزرگ‌ترین قدرت صلح طلب و آرامش خواه در این منطقه دارد.

وی افزود: ما معتقدیم نگرانی بیهوده‌ای است؛ اگر آنها دنبال تحمیل دیدگاه‌های خود بر مرم مظلوم منطقه نباشند، اگر نخواهند مردم یمن را به خاک و خون بکشند و اگر از تروریست و افراطیونی که روزی آتش خانه خودشان خواهد شد، حمایت نکنند ایران هیچ مشکلی با هیچ یک از همسایگان خود نداشته و نخواهد داشت.

وزیر امور خارجه اضافه کرد: ما عزت جمهوری اسلامی ایران را همواره حفظ خواهیم کرد و مردم هستند که این عزت را می‌خواهند، می‌طلبند و حفظ می‌کنند.

ظریف تاکید کرد: شرکت نکردن ایران در حج نشان دهنده تاکید نظام و رهبری و دولت بر حفظ عزت حجاج ایرانی است که آن را حفظ خواهیم کرد. وزارت مور خارجه تمام تلاش خود را در تقویت اقتصاد مقاومتی می‌کند.

مهرداد بائوج لاهوتی نماینده لنگرود نیز با طرح سوال خود به ضرورت جذب سرمایه گذارن ایرانی در خارج از کشور به عنوان یک ظرفیت عظیم اشاره کرد و در خصوص نحوه جذب این سرمایه‌ها سوال کرد.

ظریف در پاسخ به این سئوال گفت: ما یک اداره کل به نام اداره کل امور ایرانیان خارج از کشور داریم که به تدبیر دکتر روحانی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور هم به وازت خارجه واگذار شد.

وی ادامه داد: یکی از وظایف اصلی این اداره کل جذب سرمایه گذاران ایرانی است که در کشور خود سرمایه‌گذاری کنند.

وزیر امور خارجه افزود: اما لازمه این کار احساس امنیت هر ایرانی برای آمدن به کشور خودش است؛ هر ایرانی باید احساس کند و یقین دارم این احساس را جامعه ایرانی خارج از کشور که سرمایه‌های این کشور و این مردمند، دارند که هر زمان می‌توانند به کشور خودشان بازگردند و آزادانه سرمایه‌گذاری کنند و هر وقت خواستند بازگردند و این ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاری ایرانی در خارج است.

ظریف گفت: ما اقدامات لازم را برای برخورد با دست اندازی به اموال ایران انجام دادیم این که فرمودند چراغ قوه گرفتیم به خاطر این است که برخی به ناروا این اتفاقات را گفتند مردم ما را پس از برجام تحقیر می‌کنند خواستیم یادآوری کنیم که اتفاقا امروز این تحقیرها تمام شده است.

زیر امورخارجه اضافه کرد: در حوزه هسته‌ای و غیرهسته‌ای تحریم جدیدی اضافه نشده است بلکه افراد جدیدی را در حوزه موشکی وارد فهرست کردند و ما نیز پاسخ آن‌ها را داده ایم.

وی افزود: ما به آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها فشار می‌آوریم که مجبورند بانک‌ها را راضی کنند، آن‌ها می‌گویند بانک‌ها، بخش خصوصی هستند، ما می‌گوییم کاری نداریم؛ این بانک‌ها از شما می‌ترسند و شما باید آن‌ها را راضی کنید تا در ایران سرمایه‌گذاری کنند.

ظریف ادامه داد: در این مسیر چندین بار اعلام کردند که کار کردن با ایران مشکلی ندارد، فراموش نکنیم یک روزی وظیفه آن‌ها این بود که هر روز بانک‌ها را تهدید می‌کردند که اگر با ایران کار کنید، جریمه می‌شوید.

وزیر امورخارجه گفت: مسیر دوم ما باز کردن راه با سایر بانک‌ها است، هفت تا هشت بانک هستند که مخالفت می‌کنند و مشکل دارند، بانک‌های دنیا خیلی زیاد هستند و آن بانک‌ها یکی پس از دیگری به سمت ایران می‌آیند و این ما هستیم که تصمیم می‌گیریم با کدام بانک ارتباط برقرار کنیم.

ظریف افزود: مسیر سوم که من فکر می‌کنم مسیر بسیار مهمی است، ایجاد فضای رقابت است. ما باید کاری کنیم بانک‌هایی که از این قافله عقب ماندند، احساس نکنند تصمیم درستی گرفتند، احساس نکنند تحریم‌هایی که در فضای روانی خیال می‌کنند هنوز وجود دارد، واقعا وجود دارد.

وی تاکید کرد: تحریمی علیه ایران وجود ندارد، این موضوع را خودمان تبلیغ نکنیم، تنها جایی که تبلیغ می‌کند علیه ایران تحریم وجود دارد، بعضی از دوستانمان در داخل هستند، جای دیگر نمی‌گوید در ایران تحریم وجود دارد و می‌گوید فقط رعایت کنید که سایر موارد اشکال نداشته باشد.

وزیر امورخارجه ادامه داد: ما باید فضای رقابتی درست کنیم البته در سفر قبلی که به اروپا داشتم تعداد زیادی از بانک‌ها همراه ما بودند، در سفرهای آینده و سفری که امشب به اسلو خواهم داشت هم مذاکرات بانکی و هم مذاکرات سیاسی و اقتصادی خواهم داشت.

ظریف گفت: همچنین دوباره در جلساتی که با اعضای 1+5 خواهم داشت بر اجرای صحیح برجام تاکید خواهم کرد لذا این مسیر را ما ادامه می‌دهیم ولی در حوزه اقتصاد و در حوزه سرمایه‌گذاری مهمترین عامل برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی ایجاد فضای امن و بی‌تنش است و من فکر می‌کنم در این حوزه ضرورت دارد ما بیش از پیش تلاش و اقدام کنیم.

ظریف همچنین در پاسخ به سئوالی درباره قانون تصویب شده در آمریکا پس از توافق هسته‌ای مبنی بر لغو روادید که براساس آن، کسانی که به ایران می‌آیند باید دوباره کسب اجازه کنند، اظهارداشت: از همان روز قبل از اینکه به مطبوعات کشیده شود با آقای کری تماس گرفتم و گفتم این کار خلاف قانون است و ایشان تعهد کرد که اقدام کند که در یک حوزه اقدام کردند.

وی ادامه داد: اطلاعاتی که ما داریم این است که بازرگانان اروپایی و کشورهای 38 گانه‌ای که امکان سفر بدون روادید به آمریکا را داشتند امروز وضعشان بد نیست، البته اینطور نبوده که قبلا بدون روادید می‌رفتند، قبلا یک فرمی را روی کامپیوتر پر می‌کردند و پولی را می‌دادند و می‌توانستند یکبار به آمریکا بروند اما الان یک ویزای 10 ساله به آن‌ها داده می‌شود که 10 سال می‌توانند به آمریکا بروند.

وزیر امور خارجه اضافه کرد: ما آنچه از طرف‌های تجاری شنیدیم این است که این موضوع مانعی نخواهد داشت البته هنوز معتقدیم در ارتباطات مردمی و توریسم ممکن است مشکلاتی باشد که در این زمینه نیز مذاکرات خود را ادامه می‌دهیم و تلاش می‌کنیم موانع را برداریم.

ظریف خاطرنشان کرد: طرف آمریکایی نیز می‌داند که اگر این قانون آمریکایی مانع روابط اقتصادی با ایران شود نقض برجام خواهد بود و نباید این کار را انجام دهد. نقض روح برجام هم نیست بلکه نقض برجام است و ما هم به آن‌ها تاکید کردیم و آن‌ها می‌دانند.

وی گفت: مقداری از این مساله از طرف مقابل حل شده و مکانیزم‌هایی نیز در بخش کنسولی خود ما ایجاد شده است که حتی در حوزه گردشگری نیز که برای آن‌هایی که با ما همکاری نداشتند نیز مانعی ایجاد نشود.

ظریف در پاسخ به سوالی دیگری مبنی بر اینکه بعد از توافق هسته‌ای تحریم‌هایی علیه اشخاص و افراد اضافه شده است این با توافق هسته‌ای منافات دارد چگونه این مساله پیگیری شده است؟ افزود: حتی یک تحریم در حوزه هسته‌ای اضافه نشده است.

وی ادامه داد: در حوزه‌های غیرهسته‌ای نیز تحریمی اضافه نشده است بلکه افراد جدیدی را وارد فهرست کردند که تنها در حوزه موشکی بوده و ما نیز پاسخ آن‌ها را داده ایم. ما در حوزه موشکی با طرف غربی مذاکره نکردیم.

وزیر امورخارجه گفت: از دوستان تقاضا می‌کنم گفت و گویی که در آخرین جلسه استماع مجلس آمریکا در حوزه موشکی بود را بخوانید، در این گفت و گو به نمایندگان وزارت خارجه می‌گویند شما یک ممنوعیت قطعی بر برنامه موشکی ایران را به یک برنامه آبکی تبدیل کرده اید و دست ایران را برای تبدیل شدن به قدرت موشکی بازگذاشته اید و طرف مقابل پاسخ ندارد.

ظریف افزود: اگر دوست داشتید من این گفت و گو را در اختیار شما قرار می‌دهم که ببینید چه میزان می‌توانید به جمهوری اسلامی و مقاومت مردم افتخار کنید، متاسفم که این گفت و گوها در اختیار مردم قرار نمی‌گیرد تا مردم ببینند که نمایندگان مجلس آمریکا به اعضای وزارت خارجه خود می‌گویند شما از ایرانی‌ها روی دست خوردید و آن‌ها توانستند شما را وادار کنند تا از مواضعتان کنار بیایید.

وی ادامه داد: ما توانسته‌ایم تمام بحث موشکی را با اقتدار حفظ کنیم و دیدیم که شورای امنیت چگونه واکنش نشان داد، دیدیم که خود آن‌ها نیز امروز اعلام می‌کنند برنامه موشکی ایران نقض برجام نیست حتی نمی‌گویند نقض قطعنامه 2231 است، می‌گویند با قطعنامه 2231 همخوانی ندارد.

وی اضافه کرد: همه این‌ها دستاورد است اما آن‌ها برای آرام کردن افکار عمومی خودشان به همان فهرست تحریم قبلی افرادی را اضافه می‌کنند که ما نیز اعلام کرده‌ایم پاسخ ما به این اقدامات آمریکایی‌ها تقویت توان موشکی جمهوری اسلامی ایران است که توانی دفاعی برای جلوگیری از تعدی و تهدید و چشم داشت به خاک و منافع جمهوری اسلامی ایران است که نیروهای مقتدر مسلح ما اجازه نخواهند داد هیچکس چشم داشتی به این خاک داشته باشد.

وزیر امورخارجه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در مصوبه مجلس درباره توافق هسته‌ای و شورای عالی امنیت ملی و رهبر معظم انقلاب هرگونه تحریم پس از توافق هسته‌ای اگر انجام شود باید در مقابل آن اقداماتی صورت بگیرید در این زمینه چه اقدامی انجام داده اید؟ گفت: در شورای عالی امنیت ملی چارچوبی را تحت عنوان اقدام متقابل در برابر اقداماتی که طرف مقابل می‌کند ارایه کردیم که این اقدامات ممکن است نقض یا تخطی یا مخالفت با روح محسوب شود و ما آن اقدامات را انجام خواهیم داد.

ظریف افزود: چارچوبی که در شورای عالی امنیت ملی تصویب شده تقریبا مسئولیت‌ها مشخص می‌کند وزارت امورخارجه و دستگاه‌های دیگر به کمیته نظارت شورای عالی امنیت ملی گزارش می‌دهند آن کمیته نظارت است که تعیین مصداق می‌کند آیا این تخطی در درون برجام یا نقض مفاد اصلی برجام یا به فرموده رهبر معظم انقلاب تحمیل تحریم‌های جدید است و براساس آن اقدام متقابل صورت بگیرد.

وی ادامه داد: تا کنون نیز در حوزه موشکی به دستور رئیس جمهوری اقدام متقابل مناسب صورت گرفته است.

وزیر امورخارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه قانون تحریمی ایران مشهور به داماتو کی باید لغو شود؟ گفت: قانون داماتو دیگر وجود ندارد قانونی به اسم ایلسا وجود دارد که این قانون در پایان 2016 مدت آن تمام می‌شود، گروهی از سناتورها و نمایندگان آمریکا به دنبال تمدید آن هستند که ما به دولت آمریکا تذکر دادیم که باید برجام رعایت شود و تمدید قانون ایلسا مغایر با برجام است.

ظریف افزود: آن‌ها نیز در جلسه استماع کنگره اعلام کردند که باید نحوه برخورد با این قانون به شکلی باشد که برجام را نقض نکند، اینجا تاکید می‌کنیم که اهداف و چارچوب برجام مشخص است و تعهدات بین‌المللی دولت آمریکا مشخص است و نباید تحریم‌ها ایجاد شود.

رئیس دستگاه سیاست خارجی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به تحولات منطقه ایجاب می‌کند روابط تجاری ما با روسیه خیلی قوی‌تر انجام شود در این زمینه چه اقدامی شده است؟ یادآور شد: یکی از گسترده‌ترین مذاکرات اقتصادی ما با روسیه و طبیعتا با چین است چون چین بزرگترین شریک تجاری ایران است، قصد دارد 30 میلیارد دلار در برنامه‌های توسعه‌ای ایران سرمایه‌گذاری و فاینانس کند.

ظریف اضافه کرد: لذا ما با این دو کشور همکاری خود را توسعه می‌دهیم، درست است ما با سایر کشورها نیز کار می‌کنیم اما این به معنی فراموش کردن شرکای سنتی نیست.

وزیر امورخارجه گفت: با روسیه یک فاینانس 2.2 میلیارد دلاری بانکی داریم، همچنین بحث فاینانس در سقف پنج میلیارد دلار پروژه‌های دولتی را دنبال می‌کنیم و تلاش برای کاهش تعرفه‌ها برای صادرات کالاهای ایرانی به خصوص میوه، لبنیات و محصولات گوشتی به روسیه در جریان است.

ظریف افزود: توفیقات خیلی خوبی داشتیم، دکتر واعظی که مسئول کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه است تلاش‌های بسیار خوبی داشته است سطح روابط اقتصادی ما با روسیه در حال گسترش است و روابط بانکی بسیار خوبی با روسیه داریم و مشکلاتمان در این حوزه کاملا حل و فصل شده و کار را انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: درباره فاینانس پنج میلیارد دلاری که مرحله آن دو میلیارد دلار است درمورد شرایط و مقرراتش برای اینکه اطمینان حاصل کنیم که منافع ملی و قوانین جمهوری اسلامی ایران رعایت می‌شود، مذاکرات را ادامه میدهیم.

ظریف در مورد دعوای حقوقی دلت ایران برضد آمریکا هم گفت:دعوای حقوقی دولت جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده در دیوان بین‌المللی دادگستری در همین چند روز ثبت خواهد شد و بر این اساس، قانون شکنی آمریکا را به دنیا نشان خواهیم داد.

وزیر خارجه افزود: ما به عنوان یک مجموعه منسجم در برابر یک گروه متجاوز قانون شکن قرار گرفتیم و باید با هم با آن مقابله کنیم، این سیاست ما است. دولت جمهوری اسلامی ایران دعوای حقوقی علیه ایالات متحده در دیوان بین‌المللی دادگستری را همین چند روز ثبت خواهد کرد و براساس آن قانون شکنی آمریکایی‌ها را به دنیا خواهیم نشان داد. وزیر خارجه تاکید کرد: امروز این امکان را داریم که با فراغت و خیال آسوده در مجامع بین‌المللی از حقوق ایران دفاع کنیم.

وی در پاسخ به سوال که چرا کمیسیون مشترک تشکیل نمی‌شود گفت: جلسات متعدد کمیسیون مشترک و زیر کمیته‌های کمیسیون مشترک هم در حوزه دسترسی ما به اقلام دوگانه و هم در حوزه رفع مشکلات تشکیل شده است. تقریبا هر روز این گونه اقدامات را پیگیری می‌کنیم و معتقدم نگرانی در این زمینه نیست. ما آنچه را که در برجام تعهد طرف مقابل است تا مثقال آخرش را از طرف مقابل خواهیم گرفت.

ظریف در پاسخ به سوالی درباره صنعت گردشگری نیز گفت: ما در فرودگاه‌های جمهوری اسلامی به اکثر شهروندان اکثر کشورها ویزای یکماه می‌دهیم لذا مشکلی برای گردشگری نیست.

وزیر امور خارجه در عین حال گفت: اما با هیچ کشوری یکجانبه لغو روادید نمی‌کنیم. برای چه این کار را نمی‌کنیم؟ برای احترام به شهروند ایرانی که می‌خواهد از کشور دیگر روادید بگیرد. اگر کشوری حاضر نیست شهروندان بزرگ ایران را بدون روادید به کشورش اجازه ورود بدهد ما هم این اجازه را نخواهیم داد که شهروندان آن کشور بدون ویزا به ایران بیایند. ما تسهیلات ایجاد می‌کنیم اما لغو روادید تنها براساس یک روابط دوجانبه و توافق باشد، ما نمی‌توانیم بپذیریم که لغو روادید یکجانبه باشد.

وی در پاسخ به کواکبیان و صفاری که گفتند باید فضای مناسب را ایجاد کنیم گفت: ما بسترهای داخلی لازم در برابر عهدشکنی‌ها را در قالبی که با شورای امنیت توافق شده، ایجاد می‌کنیم. ما یک چارچوبی را به شورای عالی امنیت ملی دادیم، شورای امنیت، کمیسیون نظارت بر برجام دارد که چارچوب‌هایش مشخص است. ما براساس آن عمل می‌کنیم.

وی یادآور شد: ما 8 سال از مقررات دنیا عقب افتادیم و در این 8 سال دنیا هم انواع و اقسام مقررات بانکی درست کرده است که بیشترین آن هم مربوط به سال 2008 و سقوط بانکی که در دنیا اتفاق افتاده، است.

ظریف با بیان اینکه ما خودمان منافع ملی،اقتدار کشور و چارچوبهای امنیت ملی را رعایت میکنیم گفت:ما از مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم که وزارت اقتصاد و دارایی که کنوانسیون‌های جدید را به مجلس می‌آورد، مجلس با تصویب این کنوانسیون‌ها کمک کند که وزارت اقتصادی و دارایی بتواند کارش را در این زمینه‌ها پیش ببرد.

لاریجانی: انصافا دکتر ظریف در مذاکرات سخت زحمت کشید

پس از آنکه وزیر امورخارجه گزارشی از روند اجرای برجام به نمایندگان ارائه داده و به سوالاتشان پاسخ داد، رئیس مجلس از او قدردانی کرد.

آقای لاریجانی با بیان اینکه مذاکرات هستهای سخت و چند جانبه بود، خاطرنشان کرد: انصافا آقای ظریف و همکارانش سخت زحمت کشیدند و من شخصا می‌دیدم که چقدر تلاش می‌کنند که حقوق کشورمان را بگیرند. کار سختی بود که یک کشور در مقابل چند کشور بودند و مذاکرات هم طولانی بود.

رئیس مجلس در ادامه با تاکید بر این که برخی کشورها به دنبال ایجاد مشکلات در پرونده هسته‌ای هستند گفت: مجلس، دولت و شورای نظارت بر اجرای برجام باید با دقت حوادث را رصد کنند.

لاریجانی گفت: مسائلی که در منطقه وجود دارد به قدری متنوع، حاد و داغ است که وزیر امور خارجه باید یک جلسه اختصاصی دیگر برای توضیح مسائل منطقه‌ای در مجلس حضور یابد.

وی تاکیدکرد: مذاکرات هسته‌ای، مذاکراتی سخت، حساس، پیچیده و چند جانبه بود و تیم هسته‌ای برای به ثمر نشستن مذاکرات زحمت بسیاری کشید و تا آن جا که بنده پیگیر مسائل کاری آن‌ها بودم شاهد تلاش فراوان آن‌ها برای دفاع از حقوق ملت ایران بودم.

وی اضافه کرد:ایستادگی یک کشور درمقابل چند کشور، کار سختی بود و تیم هسته‌ای در قسمت اعظم کار موفق بود.

وی افزود: برخی کشورها به دنبال ایجاد مشکلات در پرونده هسته‌ای هستند که باید با دقت حوادث را رصد کرد.

لاریجانی ادامه داد: برآیند صحبت نمایندگان و وزیر امور خارجه دو موضوع است، مجلس، دولت و شورای نظارت بر اجرای برجام باید با دقت پیگیر حوادث باشند تا جلوی زیاده‌خواهی‌های آمریکایی‌ها و برخی کشورها گرفته شود، چراکه مرتبا در کنگره مسائلی تصویب می‌شود و فشارهایی وارد می‌آید و با لابی‌ها سعی در ایجاد رخنه در چارچوب‌ها و مقررات برجام دارند.

وی خاطر نشان کرد: تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و آقای ظریف باید مراقب زیاده‌خواهی‌های آمریکایی‌ها باشند، شواهد چند ماه اخیر نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها و برخی کشورها برای اعمال فشارها از کانال‌های دیگر غیر هسته‌ای ترغیب شده‌اند.

وی اظهار داشت: طبق مصوبه مجلس اگر تحریم‌هایی در سایر شئون ایجاد شود ایران باید اقدام متقابل انجام دهد، شورای هسته‌ای و وزارت خارجه باید در این خصوص پیشنهادهای لازم را ارائه دهند و با دقت این حوادث رصد شود که فشار بلاوجهی به ایران نیاورند.

وی تاکید کرد: هدف از توافق برجام که تبدیل به قانون شده و نیازمند حمایت همه‌جانبه است ایجاد یک فضای مناسب برای سرمایه‌گذاری در کشور و یک اقتصاد پویا است.

وی گفت: ایجاد فضای مناسب برای سرمایه‌گذاری به دیپلماسی اقتصادی نیاز دارد؛ البته مشاهده شده که آقای ظریف جهت‌گیری خود را در وزارت خارجه، توسعه اقتصادی قرار داده‌اند که مجلس از این فکر حمایت می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: داخل کشور باید فضای آرام برای سرمایه‌گذاری ایجاد شود، برای اجرای اقتصاد مقاومتی نیازمند فضای آرام برای جذب سرمایه‌گذاری هستیم همچنین برای تسهیل فضای کسب و کار باید قوانینی در مجلس ایجاد شود.

وی افزود: مشکل برقراری ارتباط با بانک‌های خارجی باید رفع شود، بانک‌های بزرگ برای برقراری ارتباط با ایران مشکل دارند و سرمایه‌گذاری‌های بزرگ نیز از طریق این بانک‌ها انجام می‌شود.

لاریجانی در پایان گفت: دستگاه سیاست خارجی باید از فرصت توافق هسته‌ای استفاده کند و فضای سیاسی کشور متناسب با سرمایه‌گذاری اقتصادی باشد که این نیازمند شکل‌گیری اراده جمعی در کشور برای استفاده از توافق هسته‌ای برای جذب سرمایه‌گذاری است.

موافقت مجلس با یک فوریت طرح نسخ برخی از قوانین در حوزه مالیات

در ادامه جلسه علنی دیروز،نمایندگان دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در نخستین مصوبه خود، به یک فوریت طرح نسخ برخی از قوانین در حوزه مالیات رای مثبت دادند.

نمایندگان یک فوریت این طرح را با 137 رای موافق، 72 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 258 نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند. در این رای گیری 37 نماینده شرکت نکردند.

عبدالرضا مصری نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی این طرح یک فوریتی را ارایه کرد.

وی در توضیح دلایل ارایه این طرح اظهار داشت: برخی از قوانین کشور مربوط به حدود 80 تا 100 سال قبل است که باید در کشور تنقیح شوند.

نماینده کرمانشاه اظهار داشت: تنقیح قوانین می‌تواند راه را برای اجرای اقتصاد مقاومتی بویژه در زمینه اقتصاد کشور هموار کند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین با یک فوریت طرح نسخ برخی از قوانین ورزشی و اصلاح و دائمی کردن برخی دیگر مخالفت کردند.

اعتبارنامه 4 نماینده منتخب تبریز به تصویب نمایندگان رسید

اعتبارنامه چهار منتخب در حوزه انتخابیه تبریز به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید. سلمان خدادادی سخنگوی شعبه پنجم بررسی اعتبارنامه‌های منتخبین باقی مانده مجلس دهم از حوزه انتخابیه تبریز را که با اکثریت آرا در این شعبه تصویب شده است، اعلام کرد.

براین اساس اعتبارنامه‌های زهرا ساعی، محمدحسین فرهنگی، شهاب الدین بی‌مقدار و محمد اسماعیل سعیدی از حوزه انتخابیه تبریز امروز به تصویب نمایندگان رسید.مسعود پزشکیان نماینده تبریز در مرحله اول انتخابات به مجلس راه یافته است.

تجمع بازنشستگان نیروهای مسلح مقابل مجلس

شماری از بازنشستگان نیروهای مسلح در اعتراض به اجرا نشدن مصوبه مجلس درباره پرداخت مابه التفاوت بازنشستگی قبل از سال 1386 مقابل ساختمان بهارستان تجمع کردند.

تجمع کنندگان نسبت به پرداختی‌های بسیار کم به بازنشستگان نیروهای مسلح اعتراض دارند و خواهان اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی درمورد مابه التفاوت دریافتی بازنشستگان قبل از سال 86 هستند. آنان همچنین خواهان برقراری عدالت در پرداختی بین بازنشستگان کنونی و قبل از سال 86 شدند.

http://jomhourieslami.net/?newsid=94410

ش.د9500910

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات