(روزنامه آرمان ـ 1395/04/30 ـ شماره 3090 ـ صفحه 1)
«فردی به اندازه ۴ پتروشیمی شیراز در گذشته مبلغی در حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از پولهای کشور را برداشت و بُرد» این موضعی بود که روز گذشته معاون اول رییس جمهور در آئین افتتاح واحد اوره و آمونیاک شرکت پتروشیمی شیراز به آن اشاره کرد و افزود که « قطعا این فرد به تنهایی قادر به این کار نبوده است اما هیچ کس این موضوع را پیگیری نکرده است و ملت ایران نیز این موضوع را هیچ گاه فراموش نخواهند کرد و نام این افراد در تاریخ سیاه خواهد ماند.» رفتار و رویکرد اخیر دولتمردان در مسیری است که نشان میدهد آنها برای در جریان قرار گرفتن مردم از آنچه در کشور طی سالهای گذشته رخ داده است هراسی ندارند و مسیر شفاف سازی را طی خواهند کرد تا مشخص شود روحانی و مردان او چه تحویل گرفتند و امروز چگونه از سوی دلواپسانی که منافعی در پنهان ماندن تخلف ها داشتند مورد هجمه قرار دارند. البته شاید برخی تصور کنند پس از افشای حقوقهای نامتعارف است که دولتمردان اینگونه به افشاگری مشغول هستند که تصور اشتباهی است و برای اثبات آن لازم است به عنوان نمونه به بهمن سال گذشته بازگشت که باز هم اسحاق جهانگیری در مراسمی گفت: «آقایان در کشور ما کل پول نفت را بردند و خرج کردند و بدهیهای سنگین به بار آوردند و یک دولت بدهکار به جا گذاشتند که در برخی آمارها گفته میشود ۳۸۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد. کسانی باید شرمنده باشند که ۲۲ میلیارد دلار پول مملکت را به بهانه تعادل قیمت ارز در دوبی و استانبول با قیمت پایین به خارجیها فروختند و کسانی باید شرمنده باشند که ۱۷ هزار میلیارد تومان را ظرف یک ماه و نیم بدون مجوز از منابع بانک مرکزی برداشت کردهاند.»
پس از آن هم که مسئولیت پیگیری پرداختهای نامتعارف به او سپرده شد اینگونه گفت که« متاسفانه این سنت (پرداختهای نامتعارف) وقتی گذاشته شد که در دولت (دولت دهم) به عنوان مهمترین رکن تصمیمگیری این نظام نشستند دور خودشان و تصمیم گرفتند به خودشان نشان و سکه بدهند. از یک جمع ٣۰ نفره دولت به ٢٧ نفر از خودشان نشان درجه دو و درجه یک با ٧۵ و ١۰۰ سکه دادند. اعطای نشان درجه یک و درجه دو نیازمند برگزاری مراسم و پخش از تلویزیون است اما این خبر این قدر قبیح بود که بدون برگزاری هرگونه مراسم و تشریفاتی این نشانها را مخفیانه دادند.» و دیروز هم از فردی سخن گفت که به اندازه ۴پتروشیمی از پولهای کشور را برد.
نامهایی که در تاریخ سیاه میماند
جهانگیری دیروز همچنین با بیان اینکه آن دسته از افرادی که عنوان میکنند فضای کشور با ثبات نیست قطعا به نفع جوان ایرانی و اقتصاد کشور کار نمیکنند، گفت: باید فضایی ایجاد کرد که جوان ایرانی احساس امنیت کند و در عین حال فعالان اقتصادی بتوانند کالای خود را تامین کنند به نظر میرسد این توفیق هماکنون نصیب دولت شده که بتواند این فضا را در کشور حاکم کند. وی افزود: آنچه در نهایت باید رخ دهد اینکه باید بخش خصوصی میداندار اقتصاد باشد و باید همه از این موضوع حمایت کنند. جهانگیری گفت: آنچه اهمیت دارد اینکه باید شرایطی وجود داشته باشد که نهادهای عمومی و خصوصی بتوانند سهام خود را در بورس عرضه کنند و بگذارند تا مردم سهامدار باشند، تا از این طریق تأمین مالی انجام شود. در حال حاضر حجم صادرات کشور به بیش از ۵ میلیارد دلار رسیده و باید از کل واحدهای پتروشیمی فعلی در این بخش قدردانی کرد که توانستهاند، در دوران تحریمها این اقدامات را انجام دهند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به گزارش وزیر نفت مبنی بر اینکه حجم سرمایه گذاری در بخش پتروشیمی برای سال ۹۵ بیش از ۵ میلیارد دلار است اظهار داشت: باید از وزیر نفت و مدیران این بخش به دلیل شتاب ویژه در سرمایه گذاری و افزایش ارزش سالانه این طرحها قدردانی کنیم چرا که بخشی از این طرح ها در شرایطی اجرا شده اند که تحریم ها وجود داشت. اسحاق جهانگیری گفت: در دوره تحریم ها دو گروه به صورت عمده در کشور تلاش کردند و تأثیر زیادی بر اقتصاد گذاشتند که یکی مدیران و کارکنان بنگاههای اقتصادی بودند که در گمنامی تلاشهای شایانی انجام دادند و توانستند تحریم ها را دور بزنند که نام این افراد در تاریخ می درخشد. وی اظهار امیدواری کرد: در فضای پساتحریم بتوانیم توسعه کشور را سرعت بخشیم. جهانگیری با انتقاد از برخی سیاستهای سالهای گذشته که منجر به برداشت بیشتر طرف مقابل از میادین مشترک نفت و گاز شد گفت: متاسفانه برخی افراد به جای اینکه به توسعه کشور و افزایش ظرفیت برداشت از میادین مشترک تمرکز کنند به دنبال مسائل حاشیهای هستند و نتیجه این رویه کاهش برداشت ما نسبت به طرف مقابل و به هدر رفتن منابع کشور بوده است.
http://www.armandaily.ir/fa/Main/Detail/157842
ش.د9501381