پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
به گزارش «تابناک» دونالد ترامپ در ویدئویی که در یوتیوب منتشر شده است مجددا بر این امر تاکید کرده است که تمامی برنامه های وی برای آن است که اولویت را به ایالات متحده بدهد.
وی در این ویدئو مجددا بر یکی از مهمترین شعارهایی که در طی کمپین های انتخاباتی داده است، پا فشاری کرده و آن موضوع قرارداد تجاری است که باراک اوباما در ماه فوریه با 12 کشور به امضا رساند و قرار بود تا 40 درصد از اقتصاد جهانی را پوشش دهد.
اما دونالد ترامپ به صراحت اعلام کرد که در اولین روزی که قدم در کاخ سفید بگذارد این قرار داد تجاری موسوم به TTP یا قرارداد تجارت همکاری ترانس پاسیفیک را ملغی خواهد کرد و آن را یک فاجعه بالقوه برای آمریکا خواند.
دونالد ترامپ در این ویدئو گفت: من از تیم انتقال قدرت خود خواسته ام تا فهرستی از اقدامات اجرایی را که باید در اولین روز کاری خود برای بازیابی قوانین و بازگردادن مشاغل در کشور صورت دهیم تهیه کنند.
وی بیان کرد: در مورد بحث تجارت میخواهم قصد و نیت خود را برای عقب نشینی و ملغی کردن قرارداد همکاری ترانس پاسیفیک مجددا یاد آورد شوم. این قرار داد ملغی میشود و به جای آن شروع به مذاکره و عقد قرار دادهای دو جانبه عادلانه ای میکنیم که مشاغل و صنعت را به آمریکا باز گرداند.
قرارداد همکاری ترانس پاسیفیک که در دوره اوباما بسته شد اما به تایید کنگره آمریکا نرسید و اکثریت جمهوری خواه آن را به تصویب نرساندند، قصد دارد تا یک منطقه آزاد تجاری با استانداردهای کاری و محیطی مشترک ایجاد کند و در عین حال قوانین و مقررات مشخصی برای صیانت از داده ها و حقوق مالکیت معنوی در شرکت های بزرگ به وجود آورد.
این قرارداد تقریبا بعد از یک دهه گفتگو و مذاکره میان آمریکا و شرکای این کشور بسته شد و بعد از قرارداد تجاری نفتا یا تجارت آزاد آمریکای شمالی که در سال 1994 بسته شده است، قرارداد ترانس پاسیفیک یکی از مهمترین قراردادهای تجاری آمریکا بوده است.
12 کشوری که این قرارداد را در ماه فوریه امضا کردند عبارتند از ژاپن، آمریکا، استرالیا، برونئی، کانادا، شیلی، مالزی، مکزیک، نیوزلند، پرو، سنگاپور و ویتنام. شینزو آبه نخست وزیر ژاپن که اولین رهبری است که بعد از انتخابات آمریکا با دونالد ترامپ دیدار کرد، شب گذشته و در پی سخنان ترامپ گفت که این قرارداد بدون آمریکا هیچ معنی ندارد.
ترامپ در ویدئوی منتشر شده تاکید کرد که ملغی کردن قرارداد ترانس پاسیفیک جزو 6 سیاستی است که به محض ورود به کاخ سفید در 20 ژانویه 2017 آن را دنبال خواهد کرد.
ترامپ همچنین بیان کرد: در خصوص حوزه انرژی اقدام به ملغی کردن محدودیت های از بین برنده اشتغال در حوزه تولید انرژی آمریکایی خواهم کرد که از جمله آنها حوزه انرژی شیل و ذغال سنگ پاک است و در این حوزه میلیون ها شغل پر درآمد ایجاد خواهد شد. این آن چیزی است که ما میخواهیم، این آن چیزی است که منتظر آن بوده ایم.
ترامپ ادامه داد: در حوزه مقررات تنظیمی اقتصاد، فرمولی را تعیین و اجرایی میکنم که به ازای هر قانون جدید و مقررات تنظیمی تازه، حداقل دو مقررات قدیمی در این حوزه از میان برود.
ترامپ همچنین در مورد وعده هایی که برای اصلاح ساختار قدرت در کاخ سفید داده بود گفت که اقدام به وضع یک محدودیت و ممنوعیت 5 ساله خواهد کرد که بر اساس آن هیچ مقام سابق اجرایی نتواند در این مدت 5 سال و بعد از ترک کاخ سفید تبدیل به یک لابی گر شود. همچنین اشاره کرد که این محدودیت برای مقامات اجرایی که برای کی کشور خارجی اقدام به لابی گری کنند، مادام العمر خواهد بود.
آنچه دونالد ترامپ در این ویدئو بیان کرده است بیش از همه مربوط به شعارها و وعده های انتخاباتی است که نقطه تمرکز آن ها سیاست های داخلی و اقتصاد آمریکا بوده است. دونالد ترامپ در این ویدئو و برنامه 100 روزه خود اشاره ای به موضوعات سیاست خارجی نداشت که شاید یکی از دلایل اصلی آن است که هنوز برنامه و دستور کار مدونی در این خصوص در دولت جدید وجود ندارد.