صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۲  ، 
کد خبر : ۲۹۷۰۷۴

اخبار ویژه روزنامه های16 آذر ۱۳۹۵

کیهان

حرکت چراغ خاموش برای رها سازی قیمت ها...این بار دلار

شرق دیروز از شوکه شدن بازار ارز و طلا به خاطر لایحه بودجه 96 خبر داد و ذیل تیتر «پیشروی دلار تا 4 هزار تومان» نوشت: اولین اعلامی که رئیس جمهور هنگام تقدیم لایحه بودجه 96 از جزئیات آن بر زبان راند کافی بود تا بازار ارز و سکه را دچار پس‌لرزه کند. دلار که بعد از یک جهش، وارد کانال سه هزار و 900 تومان شد، رفته رفته آن کانال را رها کرد و به کانال سه هزار و 800 تومان وارد شد، اما دیروز با مشخص شدن دو نکته در بودجه، با افزایش چشمگیر، دوباره خود را به چهار هزار تومان نزدیک کرد.
اعتماد نیز نوشت: جزئیات لایحه بودجه سبب شد تا دوباره قیمت دلار در بازار شتاب بگیرد. این اتفاق در حالی رخ داد که در انتهای هفته گذشته با توجه به اطمینان خاطری که رئیس کل بانک مرکزی به مردم نسبت به کاهش قیمت دلار داده بود قیمت دلار تعدیل شده بود.
روزنامه وقایع اتفاقیه از خیز دلار برای فتح رکورد 4 هزار تومانی خبر داده و از قول سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس می‌نویسد: بانک مرکزی عامل گرانی دلار و ارز است و بیشترین استفاده از گرانی دلار را نیز دولت و بانک مرکزی می‌برد.
روزنامه شهروند نیز از «طغیان دوباره دلار» خبر داده است.
در عین حال نشریات و نمایندگان حامی دولت مدتی است گران شدن دلار حتی تا بالای 4 هزار تومان را با توجیهاتی نظیر واقعی کردن نرخ دلار و خالی کردن حباب تورمی نهفته در بازار چند سال آن را تئوریزه می‌کند. روزنامه آرمان، شهروند، فرهیختگان، شرق، اعتماد و... مدتی است ادعا می‌کنند دلار باید براساس تورم 3 سال گذشته یا تورم جهانی محاسبه مجدد شود. این ادعا در حالی است که دولت مدعی است نرخ تورم را به 8 درصد رسانده است. اما در مقابل قیمت دلار در همین 3-4 ماه اخیر 600-700 تومان گران شده است. سؤال مهم در این میان این است که اگر تورم 8 درصدی درست است چرا افزایش 20 تا 25 درصدی قیمت ارز؟ و اگر نرخ دوم واقعی است، چرا پز تورم 8 درصدی داده می‌شود؟ از دیگر سو اگر نرخ ارز باید به ادعای مدعیان واقعی شود، بنابراین باید حقوق دریافتی کارگران و کارمندان را نباید با تورم 10-12 درصدی محاسبه کنند.
«تخلیه تورم پنهان» ادعای بی در و پیکری بوده است که قائلان به مدل تعدیل اقتصادی از دوره کارگزاران سازندگی و اصلاحات تا به امروز با تمسک به آن، اقدام به افزایش بی‌رویه قیمت ارز، حامل‌های انرژی، و خدمات دولتی در مقاطع مختلف کرده‌اند بی‌آن که توضیح دهند در کدام نقطه، حباب مدعایی تخلیه و تمام می‌شود؟!

چرا دولت برای برخورد با 387 مدیر نجومی همت نکرد؟

حسینعلی امیری به فارس گفته است: آقای رئیس‌جمهور حدود دو هفته پیش در نامه‌ای از رئیس دیوان محاسبات نیز خواست تا پرونده همه کسانی که در مظان اتهام دریافت حقوق‌های نامتعارف بودند را به هیئت‌های مستشاری ارجاع بدهد و هیئت‌های مستشاری پرونده همه کسانی را که خلاف قانون و مقررات دریافتی داشته‌اند، رسیدگی کند و حکم شرعی و قانونی را در مورد آنان صادر و نتیجه را به رئیس‌جمهور گزارش کند.
وی افزود: هیچ یک از اعضای دولت از کسانی که برخلاف قانون و مقررات دریافتی داشته‌اند، دفاع نکرده و نمی‌کند.
بنابر اعلام دیوان محاسبات، 397 مدیر حقوق‌های بالای 20 میلیون تومان دریافت می‌کرده‌اند.
نامه رئیس‌جمهور به دیوان محاسبات در حالی است که آقای روحانی 6 ماه پیش (14 تیر 95) بیانیه‌ای شدید و غلیظ صادر کرد اما مشی مسئولان دولتی خلاف آن نامه و در حمایت از مدیران نجومی بود به نحوی که زیر 10 مدیر برکنار شدند و برخی از آنها مانند رستگار سرخه مدیر بانک ملت، مجدداً به عنوان عضو هیئت‌مدیره منصوب گردیدند. از سوی دیگر برخی دولتمردان نظیر وزیر صنعت، اقتصاد، بهداشت و سخنگوی دولت با توجیهات مختلف، از نجومی‌بگیران حمایت کردند، این حقوق را طبیعی خواندند و حتی مدعی شدند نجومی‌بگیران سرمایه‌های کشور هستند!!
روحانی در بیانیه 14 تیر 95 نوشته بود: «چند هفته‌ای است که موضوع پرداخت‌های نامتعارف و حقوق‌های غیرمنصفانه، وجدان ملی را حساس و خاطر مردممان را مکدر ساخته است؛ این مسئله از آن جهت برای اینجانب رنج‌آور است که صرفنظر از کم و کیف، ابعاد و زمینه‌های آن، می‌تواند پیوندهای عمیق میان دولت و ملت و جوانه‌های امید که حیاتی تازه به جامعه ایران داده است را خدشه‌دار کند... هشیاری مردم و حساسیت قابل ستایش افکار عمومی جامعه نسبت به موضوع پرداخت‌های غیرمتعارف و ابراز نظر آزادانه در حوزه‌های عمومی و فضای مجازی و رسانه‌ها، سرمایه گران‌قدری است که بدان ارج می‌نهیم. من در این راه با هیچ کس عقد اخوت نبسته‌ام...».
رئیس‌جمهور در این نامه خواستار اقدامات قاطع در شناسایی متخلفان و موارد سوءاستفاده‌ها، نیز عزل متخلفان و استرداد وجوه شده بود.
جالب اینکه بنابر اعلام رئیس سازمان بازرسی کل کشور، حسین فریدون دستیار رئیس‌جمهور یکی از عوامل انتصاب تحمیلی مدیر نجومی بانک رفاه (با حقوق 234 میلیون تومانی) بود.
رهبر معظم انقلاب ظرف 8 ماه گذشته که پرونده حقوق‌های نامشروع به خوبی گشوده شده، بارها نسبت به مشمول مرور زمان شدن این پرونده‌ها هشدار داده و خواستار برکناری و مجازات متخلفان و بازگرداندن اموال بیت‌المال شده‌اند. معظم‌له با نامشروع و خیانت‌آمیز خواندن حقوق‌های نجومی، خطاب به دولتمردان فرمودند: «نشان بدهید که عزم راسخ دارید که با این قضیه برخورد کنید و جلویش را بگیرید و اجازه ندهید؛ این را نشان بدهید به مردم. به هر حال این نکته ] مهمی[ است. به نظر من برای متخلف اصلا نباید عذر تراشید؛  برخورد هم بایستی قاطع باشد؛ مخصوص قوه مجریه هم نیست. در همه قوا و در همه سازمان‌ها، همین معنا ساری و جاری است؛ همه بایستی این را رعایت بکنند. خب، قوه مجریه جلوی چشم است و حالا مثلا بیشتر از دیگران گسترده است. در برخورد هم فقط قوه مجریه نیست که باید برخورد کند، قوه قضاییه هم در جای خود - آنجایی که جای ورود قوه قضاییه است- بایستی برخورد کند».
دادستان تهران دیروز از احضار شماری از مدیران نجومی خبر داد.

استعفا که پاسخ سوالات و مطالبات مردم نمی شود


وبسایت مشرق در این باره نوشت: مشکلات و معضلاتی که در دولت وجود دارد و اغلب با یک اتفاق دل‌خراش مثل زخمی کهنه سر باز می‌کند اغلب شامل گذشت زمان شده و به فراموشی سپرده می‌شود.
موضوع حادثه برخورد دو قطار که در ایستگاه هفت‌خوان سمنان رخ داد و باعث از دست رفتن جان عده‌ای از هموطنانمان شد یکی از این مسائل است. دولت در این زمینه شیوه خاص استعفای مسئولین را برای آرام کردن افکار عمومی به کاربرد.
در ماجرای فیش‌های نجومی و حادثه دل‌خراش قطار تبریز مشهد همین رویه اتفاق افتاد. محسن پورسیدآقایی مدیرعامل راه‌آهن استعفا کرد تا تب انتقاد به دولت و وزارت راه در این زمینه فروکش کند. جالب اینجاست که نامه پذیرش استعفای وی از سوی وزیر راه و شهرسازی با تعریف و تمجیدهای فراوان همراه بود و آخوندی با ادبیاتش در قبول استعفا، منت بر سر مردم گذاشت.
بعد از پذیرش استعفا نیز حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهور در توئیت خود برای پورسیدآقایی سنگ تمام گذاشت و وی را مدیری توانمند خواند که بالاجبار از قطار دولت پیاده شده تا اعتماد عمومی به دولت بازگردد بدون هیچ اشاره‌ای به کشته شدن بیش از 40 نفر از هموطنان در این حادثه دلخراش.
این رفتار مشابه برخورد دولت با مدیرانی است که حقوق نجومی با تسهیلات خاص دریافت می‌کردند. با مشخص شدن دریافت حقوق نجومی مدیران صندوق توسعه ملی در پی افشای حقوق نجومی 57 میلیون تومانی صفدر حسینی مدیرعامل صندوق توسعه ملی و دیگر اعضای هیئت عامل این صندوق، هیئت امنای صندوق توسعه ملی در تاریخ 12 تیر ماه سال جاری با استعفای اجباری تمامی اعضای هیئت عامل موافقت کرد تا برکناری 5 مدیر عامل این صندوق رقم بخورد.
در مراسم تودیع و معارفه مدیران جدید و سابق صندوق توسعه ملی، محمد باقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به نمایندگی از مدیران بالادستی دولت شرکت کرد و از سید صفدر حسینی به عنوان یکی از ذخیره‌های نظام یاد کرد.
با این اوصاف اقدامات دولت در جهت برطرف کردن معضلات ذکر شده تنها در حد استعفای برخی از مدیرانی بوده که بعضاً کوس رسوایی‌شان به صدا درآمده اما بعد از استعفا نه تنها به موضوع رسیدگی صورت نگرفته است بلکه از آنان تمجید و تعریف هم صورت گرفته و آنان را ذخیره و امانت‌دار نظام نیز می‌نامند.
عدم رسیدگی به این مسائل حتی موجب تذکر رهبر معظم انقلاب در پیگیری این مشکلات شده است. در همین رابطه رهبر معظم انقلاب اخیراً خاطرنشان کردند: «موضوع حقوق‌های نجومی از مسائل مهمی است که نتیجه رسیدگی به آن برای مردم روشن نشد و سؤالات در ذهن مردم باقی ماند.»
این در شرایطی است که رهبر معظم انقلاب در پیام تسلیت به خانواده جان‌باختگان حادثه برخورد دو قطار در سمنان نیز بیان کردند که این حادثه مرا مصیبت‌زده کرد، قصور و تقصیر و بی‌تدبیری دست‌اندرکاران خانواده‌هایی را عزادار کرد، از مسئولان و دست‌اندرکاران این مسئله می‌خواهم از این حوادث دردناک به آسانی عبور نکنند و دغدغه حل ریشه‌ای این مسائل و امثال آن را در صدر اولویت‌های خود قرار دهند.
برخورد دولت با مشکلات و حوادث این چنینی و مدیرانی که سبب بروز چنین مواردی شده‌اند بعضاً گذرا است این در حالی است که رئیس جمهور در غیر مواردی که بیرون از دایره وظیفه دولت تعریف می‌شود مانند برخورد با بابک زنجانی به اشد مجازات معتقد است.
وی درباره محکومیت بابک زنجانی به اعدام بیان می‌دارد: «می‌گویند که وی (بابک زنجانی) محکوم به اعدام شده است، ثم ماذا پول کجا رفت؟ اعدام که مشکلی را حل نمی‌کند.»
سخنان رئیس جمهور مصداقی هم در ماجرای فیش‌های نجومی و پیگیری علت حادثه قطار سمنان و اهمال مدیران مربوطه پیدا می‌کند. در واقع خواست مردم در این موارد نیز مشابه آن چیزی است که رئیس‌جمهور در خصوص بابک زنجانی و به جای آوردن خسارت مالی اظهار کرد.

فضای کلی جامعه ممکن است به ضرر روحانی تغییر کند

به گزارش نامه نیوز، اخیراً مرتضی الویری شهردار کارگزارانی اسبق تهران گفته است ممکن است فضای جامعه به ضرر روحانی تغییر کند. او می‌گوید: «به سه دلیل ما احتمال می‌دادیم و می‌دهیم که آقای روحانی را در صحنه انتخابات نداشته باشیم. اول آنکه خودش نیاید، مثلاً به او گفته شود آمدنت به مصلحت نیست یا فشارها آنقدر زیاد شود که او بگوید من نیستم. دلیل دوم این که ما در مورد تصمیم شورای نگهبان نمی‌توانیم برآورد روشنی داشته باشیم، وقتی چهار سال پیش می‌بینیم آقای هاشمی رفسنجانی ردصلاحیت می‌شود می‌توانیم احتمال دهیم با دلایلی که اصلاً برای ما روشن نیست و نخواهد شد صلاحیت آقای روحانی را هم زیر سؤال ببرند. پس با توجه به عملکرد گذشته شورای نگهبان این اتفاق محتمل است. مسئله سوم این است که بنا به دلیلی که الان قابل محاسبه نیست ممکن است فضای کلی جامعه به ضرر آقای روحانی تغییر کند. ما به کرات در کشورهای جهان سوم این اتفاق را دیدیم و نه تنها در کشورهای جهان سوم، بلکه حالا آمریکا هم جلوی چشم ماست. در کشور ما هم ممکن است در آن روزهای آخر ناگهان یک شایعه معادلات را به هم بزند و آرای اقشار فرودست را به طرف خاصی متمایل کند. به این سه دلیل هست که دوستان ما به صورت جدی به فکر مطرح کردن افرادی هستند که این افراد، نه در عرض آقای روحانی، بلکه در طول ایشان مطرح می‌شوند. به عبارت دیگر اینها مطرح نمی‌شوند که با آقای روحانی رقابت کنند و آرای او را بشکنند. بلکه مطرح می‌شوند که اگر یکی از سه عاملی که اشاره کردم اتفاق افتاد دست ما خالی نباشد.»
نامه نیوز با این مقدمه می‌نویسد: به نظر می‌رسد این استراتژی از سوی اصلاح‌طلبان یک راهبرد درست و صحیح برای خرداد 96 است. تجربه‌های گذشته نشان داده است که برای انتخابات باید همه احتمالات را در نظر گرفت. به نظر می‌رسد برای این کار در صورت عدم حضور روحانی در انتخابات به هر دلیلی، گزینه‌ای از دولت روحانی می‌تواند جانشین خوبی برای شیخ دیپلمات باشد. به طور مثال جهانگیری و یا زنگنه به عنوان دو مدیری که سال‌ها در عرصه اداره کشور حضور داشته‌اند می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای جانشینی حسن روحانی باشند.
نامه نیوز افزود: کسانی باید پای به این عرصه بگذارند که بتوانند مسیر روحانی را طی کنند. نامزد شدن افرادی مانند عارف که از قدرت چانه‌زنی و ضربه‌پذیری کمتری نسبت به دیگر گزینه‌ها دارد نمی‌تواند به جریان اصلاحات کمک کند. عارف در مجلس دهم نشان داد چندان مرد میدان سیاست نیست و نمی‌شود بر روی او به عنوان یک مدیر تمام عیار حساب کرد.

وطن امروز

عده‌ای در ایران دلواپس از دست‌رفتن آبروی آمریکا هستند

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: با تورقی در مطبوعات و سایت‌ها پی می‌بریم برخی در داخل، دلواپس از دست رفتن آبروی آمریکا هستند نه دلواپس هزینه‌هایی که ملت ایران داده است. علی ادیانی، نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به تمدید تحریم‌های داماتو علیه ایران در 2 مجلس نمایندگان و سنای آمریکا گفت: اینگونه تصمیمات بدون اثرگذاری بر منافع ملی ما نخواهد بود.وی مصوبه کنگره آمریکا را در تضاد با برجام عنوان کرد و افزود: این اقدام آمریکا نقض صریح و مغایر با توافق انجام‌شده در برجام است و از طرفی این اقدام مغایر با سیاست‌های ابلاغی و شرایط و قیوداتی است که مقام معظم رهبری برای اجرای برجام فرموده‌اند. نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: قرار بود پس از برجام در زندگی مردم، فرجی حاصل شود اما ظاهراً باید مراقب باشیم فلج نشوند. وی با تصریح اینکه بیش از این هزینه دادن در چارچوب مصالح عمومی نیست، اضافه کرد: کاری که با عجله انجام شد و البته با انگیزه‌های خیرخواهانه از سوی طرف ایرانی نیز صورت گرفت اما باید توجه داشت به این گرگی که طرف ما است نمی‌شود اعتماد کرد. ادیانی گفت: متأسفانه در داخل با کسانی مواجهیم که به عمق شیطنت آمریکا پی نبرده‌اند و در طول این 4 دهه انقلاب از ناحیه برخی کسانی که دل به آمریکا بسته‌اند ضربه خورده‌ایم.

دومین شکایت دولت از سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس

دولت از نقوی‌حسینی به‌دلیل نطق در جلسه رأی اعتماد به دانش‌آشتیانی، وزیر آموزش‌وپرورش شکایت کرد. به گزارش تسنیم، دولت پس از نطق سیدحسین نقوی‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سه‌شنبه 11 آبان در جریان بررسی رأی اعتماد به 3 وزیر پیشنهادی دولت در مخالفت با برنامه‌های فخرالدین دانش‌آشتیانی وزیر آموزش‌وپرورش از وی به‌دلیل ایراد تهمت به دانش‌آشتیانی به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت کرد. این شکایت از طریق معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان واصل شده و قرار است در جلسات آتی این هیات با حضور نماینده دولت و نقوی‌حسینی بررسی شود. این دومین باری است که دولت یازدهم از نقوی‌حسینی به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت می‌کند. در شکایت قبلی وی تبرئه شده بود. سیدحسین نقوی‌حسینی در جلسه علنی روز 11 آبان و در جریان بررسی برنامه‌های دانش‌آشتیانی از برنامه‌ها و عملکرد وی در فتنه 88
انتقاد کرده بود.

«برجام» به عنوان فاجعه در مدارس تدریس شود

مدیرمسؤول روزنامه کیهان گفت: می‌گفتند برجام باید در مدارس تدریس شود! بله؛ باید به عنوان یک فاجعه تدریس شود. به گزارش تسنیم، حسین شریعتمداری صبح دیروز دوشنبه با حضور در دانشگاه صداوسیما در مراسم روز دانشجو، با بیان اینکه آمریکا در حالی که می‌داند تمدید تحریم‌ها نقض برجام است اما قصد دارد با این کار دهن‌کجی کند، یادآور شد: اینکه با آمریکا سازش کنیم به معنی دست کشیدن از همه چیز است. سازش با آمریکا هیچ سود و منفعتی برای کشور ندارد. وی افزود: خوشحالیم رئیس‌جمهور در مجلس با صراحت اعلام کرد برجام نقض شده و امیدواریم پاسخ قاطعی داده شود. ما چاره‌ای جز برگشت از راه خطایی که رفتیم نداریم. می‌گفتند برجام باید در مدارس تدریس شود! بله؛ باید به عنوان یک فاجعه تدریس شود. مدیرمسؤول روزنامه کیهان خاطرنشان کرد: وقتی تیم مذاکره‌کننده را می‌فرستیم و می‌گوییم خزانه خالی است یا آقای وزیر می‌گوید آمریکا با یک بمب می‌تواند همه تاسیسات ما را نابود کند معلوم است که حریف برداشت دیگری از این  اظهارات می‌کند. وی با بیان اینکه در مذاکرات هسته‌ای همه چیزمان را تحویل دادیم، گفت: آقایان می‌گویند ما به جایی رسیدیم که آب سنگین و اورانیوم صادر می‌کنیم در حالی که ما را مجبور کردند آب سنگین و اورانیوم‌مان را از کشور خارج کنیم. تا زمانی که روی اصول خود پافشاری کنیم حریف کوتاه می‌آید.

مسؤولان در برابر نقض برجام اقدام عملی انجام دهند

آیت‌الله العظمی نوری‌همدانی با بیان اینکه مصوبه تمدید تحریم‌ها نقض صریح برجام است، اظهار داشت: توقع ما از مسؤولان این است که در برابر این بدعهدی و عمل زشت آمریکا سریعاً اقدام عملی انجام دهند. به گزارش رسا، آیت‌الله حسین نوری‌همدانی از مراجع تقلید روز دوشنبه در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم، تمدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی آمریکا را محکوم و تاکید کرد: طبق نظر کارشناسان و صاحبنظران این مصوبه نقض صریح برجام است. آیت‌الله نوری‌همدانی خاطرنشان کرد: توقع ما از مسؤولان این است که در برابر این بدعهدی و عمل زشت آمریکا سریعاً اقدام عملی انجام دهند. وی دروغ، فریب، بدعهدی و نیرنگ را در ذات آمریکایی‌ها دانست و گفت: ملت ایران سال‌ها است با خوی فریبکاری و خباثت آمریکایی‌ها آشنا هستند و این دولت جنایتکار لحظه‌ای از حیله‌گری و خصومت علیه جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران دست بر نداشته است.

آیت‌الله آملی‌لاریجانی  با انتقاد از بی‌توجهی دولت:
حقوق‌های نجومی حرامخواری است


رئیس قوه‌قضائیه با انتقاد از رفتار دولت در حمایت از مدیران دارای حقوق‌های نجومی، بر برخورد قوه‌قضائیه با نجومی‌بگیران تاکید کرد و گفت حقوق‌های نجومی مصداق خرامخواری است. آیت‌الله شیخ صادق آملی‌لاریجانی دیروز در جلسه مسؤولان عالی قضا با اشاره به رسیدگی‌های دستگاه قضا به پرونده‌های موسوم به «حقوق‌های نجومی» و «شهرداری تهران» گفت: نقدهایی به دستگاه قضا وارد می‌کنند که شاید برخی از آنها نیز به حق باشد اما توقع ما این بود که دولت محترم که این حقوق‌ها عمدتا در آنجا وجود داشت، خودش اقدام موثری انجام می‌داد. این در حالی است که متاسفانه با وجود تاکید اولیه‌شان بر لزوم برخورد با این موضوع، عملاً شاهد اتفاق خاصی نبودیم و حتی در برخی موارد از بعضی افراد که حقوق‌های نجومی دریافت می‌کردند، تمجید شد!
آیت‌الله آملی‌لاریجانی افزود: شاید بتوان گفت که لزوماً تمام این دریافت‌ها مجرمانه نبوده است اما به هر حال به عقیده بنده وقتی یک شخص در هیات‌مدیره یک صندوق وقت محدودی می‌گذارد و از قبال آن وام چندصد میلیونی و حقوق چندده میلیونی دریافت می‌کند، عمل او مصداق بارز
«اکل مال بالباطل» است و برای مردمی که با مشکلات اقتصادی مواجه هستند به هیچ عنوان پذیرفته نیست لذا توقع داشتیم دولت محترم این موارد را منعکس کند اما تاکنون حتی یک مورد گزارش در این زمینه از دولت به دست ما نرسیده است. رئیس قوه‌قضائیه با بیان اینکه به‌رغم این امر، دادستانی از طریق گزارش‌های سازمان بازرسی کل کشور و برخی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در حال انجام بررسی‌های قضایی است، تصریح کرد: تا امروز چندین مورد احضار داشته‌ایم و بنده به مردم این اطمینان را می‌دهم که قوه‌قضائیه در حد امکانات و اطلاعاتی که در اختیار دارد، قاطعانه به این موضوع رسیدگی خواهد کرد تا برخی حقوق‌های غیرحق بازگردانده شود. آیت‌الله آملی‌لاریجانی خاطرنشان کرد: درباره پرونده شهرداری نیز همینطور است و اگرچه افتراهایی هم در این زمینه به قوه‌قضائیه می‌زنند اما بنای ما این است که بدون جنجال و سروصدا و در فضایی حقوقی و قضایی به موضوع رسیدگی کنیم که در همین راستا تاکنون بیش از 15 نفر احضار شده‌اند و رسیدگی‌ها نیز ادامه دارد. گفتنی است براساس قواعد فقهی مصادیق «اکل مال بالباطل» طبق نص صریح 4 آیه از قرآن مجید، فعل حرام و از گناهان بزرگ است.

«خدا برجام را آورد» اما برای مشخص‌شدن چهره واقعی آمریکا


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: من هم مانند آقای روحانی معتقدم خدا برجام را آورد و خیلی چیزها بویژه چهره واقعی آمریکا مشخص شد. به گزارش تسنیم، عزت‌الله ضرغامی در جمع دانشجویان دانشگاه اصفهان در برنامه‌ای با عنوان «دانشجو و رسانه» با بیان اینکه مذاکره برد - برد با شیطان خیلی معنا ندارد، تصریح کرد: با وجود اینکه آمریکایی‌ها ادعای حقوق بشر و طرفداری از افکار عمومی دارند، حتی در پایان دوره ریاست‌جمهوری اوباما به افکار عمومی بی‌توجه هستند. وی گفت: من هم مانند آقای روحانی اعتقاد دارم برجام را خدا آورد و خیلی چیزها بویژه چهره واقعی آمریکا مشخص شد، این چهره‌ امروز ذره‌ای پیچیدگی ندارد و نشان می‌دهد آمریکا مثل گوریل وحشی است که زنجیر پاره کرده و متکی به قدرت خود است.

ایران

تحلیل «هافینگتن پست» از تمدید تحریم‌ها


هافینگتن پست در گزارشی با اشاره به مصوبه اخیر کنگره امریکا و تمدید تحریم‌های موسوم به ایسا نوشت: طرفداران تمدید تحریم‌ها بر این باورند که اگر اجازه می‌دادند این قانون منقضی شود، امریکا توانایی‌اش را برای بازگرداندن تحریم‌ها و تشویق ایران به اجرای برجام از دست می‌داد. در ادامه اما به نقل از «اریک فراری» وکیل متخصص قوانین تحریم‌ها، آمده است: تصویب این قانون از سوی مجلس سنا یک حرکت سمبلیک برای سخت گرفتن به ایران بوده است. تأثیرات واقعی قانون تمدید تحریم‌ها در قبال ایران در حقیقت بشدت محدود است اما می‌تواند این تصور را در ایران ایجاد کند که امریکا به تعهداتش در برجام پایبند نیست. «الیزابت روزنبرگ» یکی از مقامات سابق وزارت خزانه‌داری هم  گفته تمدید قانون تحریم‌های ایران، توافق هسته‌ای را از بین نخواهد برد بلکه پیامی به ایران می‌فرستد که واشنگتن به دنبال راهی برای فرار از توافق است.

الله‌کرم ادعایش درباره عزل ظریف را پس گرفت

حسین الله‌‌کرم درخصوص بخش‌هایی از مطلبی که علیه وزیر خارجه کشورمان درباره سخنان منسوب به رهبری در دیدار هیأت دولت و دیدار پوتین با رهبر معظم انقلاب منتشر کرده بود، عذرخواهی کرد.  به گزارش ایرنا، الله‌کرم در صفحه اینستاگرامش نوشت: «بدین وسیله اعلام می‌شود مواردی از مطالب این پست پس از بررسی دقیق، به دلیل عدم صحت، برداشته یا اصلاح شد. لذا اگر سوء برداشتی شده است، عذرخواهی می شود.» وی پیش از این مدعی شده بود رهبری در جلسه ماه رمضان خواستار عزل ظریف شده و حتی پوتین هم در دیدار با رهبری، ظریف را یک مهره امریکایی خطاب کرده است.

وکیل شرکت نفت:  بازگشت پول به بیت‌المال اولویت دارد


غلامرضا مهدوی، وکیل شرکت ملی نفت ایران درباره تأیید حکم اعدام بابک زنجانی گفت: اجرای حکم مانع تلاش مسئولان امر برای بازگرداندن اموال نیست و با جدیت دنبال می‌شود تا اموال به یغما رفته به بیت‌المال بازگردد. وی در گفت‌وگو با ایلنا افزود: ما براساس موازین قانونی با فردی طرفیم که پول در اختیار اوست. بنابراین تنها کسی که باید کمک کند و قدم بردارد، خود اوست. لذا درباره صدور حکم اعدام نیز تابع حکم محاکم قضایی هستیم و اگر چه وظیفه ما فقط اجرای قانون است، اما بازگشت پول به بیت‌المال قطعاً اولویت دارد.

 یک سال حبس و جریمه نقدی برای نرگس کلباسی

سرکنسول ایران در حیدرآباد هند گفت: نرگس کلباسی (ایرانی متهم به قتل در هند) با سپردن وثیقه ملکی از بازداشت خارج شده و باید منتظر دادگاه تجدیدنظر باشد.  حسن نوریان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برگزاری جلسه دادگاه افزود: دادگاه محلی یک سال زندان و ۳۰۰ هزار روپیه جریمه نقدی برای وی صادر کرد که وکلای ما بلافاصله به این رأی اعتراض کردند. ظریف در سفر اخیر خود به هند با نرگس کلباسی دیدار و گفت‌وگو کرده بود.

جمهوری اسلامی


حشمتیان: لازمه دموکراسی فعالیت حزبی است

رئیس خانه احزاب گفت: لازمه دموکراسی فعالیت حزبی است اما ما هنوز به این باور نرسیده‌ایم که کار حزبی منشاء اتفاق‌های خوبی در کشور خواهد بود.
به گزارش ایرنا قدرتعلی حشمتیان در سومین کنگره و مجمع عمومی حزب مردمی اصلاحات در سالن همایش‌های صدرا افزود: مسئولان باید در خدمت جریانات سیاسی و احزاب باشند نه اینکه احزاب در خدمت مسئولان باشند.
وی یادآور شد: متاسفانه رئیس قبلی خانه احزاب بیش از 50 نامه به سران قوا نوشت اما هیچ جوابی از آنها دریافت نکرد که این نشان دهنده کم توجهی مسئولین به کار حزبی در کشور است در صورتی که باید بیش از این به احزاب توجه شود.
حشمتیان افزود: ما اکنون با مشکلات و مسائل عدیده‌ای در کشور مواجه هستیم؛ بنابراین باید در مسیر حل مشکلات و معیشت مردم گام برداریم.

فومنی: اگر معتقد به دموکراسی هستیم باید شرایط رقابت را مهیا کنیم

دبیرکل حزب مردمی اصلاحات گفت: اگر معتقد به دموکراسی هستیم باید شرایط رقابت را مهیا کنیم و اجازه دهیم افراد بیشتری نیز در رقابت‌های انتخاباتی حضور یابند.
به گزارش ایرناحجت‌الاسلام محمد زارع فومنی افزود: بعد از اینکه از حزب همبستگی جدا شدم، در این فکر افتادم که ما نیاز به حزبی داریم که پایه‌های آن از مردم باشد.
وی ادامه داد: در ایران کار حزبی بسیار سخت و طاقت ‌فرسا است. متاسفانه در کشور ما از رئیس‌جمهور و دیگر مقامات عالی‌رتبه جایی برای احزاب قائل نیستند؛ در حالی که احزاب از رکن‌های اساسی مردم ‌سالاری هستند.
دبیرکل حزب مردمی اصلاحات گفت: در ایران به احزاب پروبال داده نشده است و نگذاشتند که رشد کنند.
فومنی گفت: امروز هر خواستنی توانستن است به همین دلیل است که کشور و انقلاب به این دستاوردها رسیده است که همه با ایستادگی بوده است.
وی به شرایط کشورهای منطقه و ناامنی‌های آنها اشاره کرد و گفت: باید خدا را شکر کنیم که ما در کشورمان چنین امنیت بالایی داریم.
دبیرکل حزب مردمی اصلاحات گفت: علیرغم همه کوشش‌هایی که همه مسئولین انجام داده‌اند و می‌دهند ولی امروز کشور در مسیر بسیار سختی قرار گرفته است. تحریم‌ها، بدعهدی‌های دشمنان و نقض برجام از این نمونه‌ها است.
فومنی گفت: حزب مردمی اصلاحات در انتخابات‌های مختلف حضور پررنگی داشته و در 28 استان کشور دارای دفاتر استانی است.

رهامی: جز روحانی نامزدی برای ریاست جمهوری مطرح نمی‌کنیم

رئیس کمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گفت: اکنون جز روحانی کسی برای نامزدی ریاست جمهوری آینده نداریم و مطرح نمی‌کنیم و فکر می‌کنم اگر کمکش کنیم می‌تواند کارهایی را که شروع کرده است به نتیجه برساند.
به گزارش خبرگزاری فارس حجت‌الاسلام محسن رهامی با یادآوری حادثه کوی دانشگاه تهران، اظهار کرد: حرمت دانشگاه، حرمت علم و حرمت تمدن است و نباید اجازه داد دانشگاه‌ها به برخی حرکت‌های خشونت‌طلب آلوده شود.
وی در خصوص دستگیری صادقی نماینده مردم تهران در مجلس، گفت: هیچ کس در جمهوری اسلامی مصونیت قضایی ندارد اما اظهارنظر، نقد و رای دادن برای نماینده مجلس جرم نیست و اگر ثابت شود که تعقیب نماینده مجلس به دلیل طرح سوال از قوه قضائیه است، حکم جلب مطابق قانون نیست.
رهامی خاطرنشان کرد: اگر نماینده‌ای در جای دیگری جرمی مرتکب شده است از سوی کمیسیون نظارت مجلس پیگیری و با نماینده برخورد می‌شود اما وقتی با مامور به جلوی در منزل نماینده بروند و بگویند می‌خواهیم نماینده را بازداشت کنیم قابل قبول نیست.
وی همچنین در خصوص برنامه اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری آینده، گفت: الان غیر از روحانی کسی را برای ریاست جمهوری آینده نداریم و کسی را مطرح نمی‌کنیم چون هر کسی که بود، با توجه به این شرایط و امکاناتی که در اختیار دولت است، نمی‌توانست این موفقیت‌ها را بدست آورد.

پرویز سروری دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی شد

نخستین جلسه شورای مرکزی دوره چهارم جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی برگزار و با حضور اکثریت اعضا پرویز سروری به عنوان دبیرکل این جمعیت انتخاب شد.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، در این جلسه همچنین مسوولان سایر بخش‌های جمعیت مشخص شدند.
در ابتدای این جلسه علیرضا زاکانی دبیرکل سه دوره گذشته، با بیان تاریخچه جمعیت از زمان تاسیس و ارائه گزارشی از فعالیت‌های جمعیت در دوره قبل، به فراز و نشیب‌های کار تشکیلاتی در کشور اشاره کرد.
در ادامه به پیشنهاد چند تن از اعضای شورا، نام پرویز سروری به عنوان گزینه تصدی مسوولیت دبیرکلی مطرح و با اجماع آرا وی به این سمت برگزیده شد.

تصویب آئین‌نامه کارگرو‌ه‌های شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان


دبیر شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان از تصویب آئین‌نامه کارگروه‌های داخلی این شورا خبر داد.
ژاله فرامرزیان دبیر شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به برگزاری جلسه شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفت: در این جلسه آیین‌نامه سه کارگروه شورای سیاست‌گذاری شامل کارگروه استان‌ها، کارگروه برنامه‌ریزی و تدوین راه‌بردها و کمیته تعامل و رایزنی به تصویب رسید.
فرامرزیان با اشاره به تشکیل شورای اصلاح‌طلبان استانها خاطر نشان کرد: در جلسه اخیر آئین‌‌نامه چگونگی ترکیب، ساختار و نحوه کارکرد شوراهای استانی نیز تصویب شد. البته ما پیش از این نیز شوراهایی در استانها داشتیم که اگر با ساز وکار جدید انطباق داشته باشد ادامه کار می‌دهند و اگر نداشته باشند اصلاحاتی در آنها صورت می‌گیرد.

باهنر: نامزدهایی که قبلا وزنشان مشخص شده، دیگر نیایند


دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: اگر دانشجویان را از مسایل سیاسی فراری دهند و به بهانه‌های انضباطی، با آنان برخورد سیاسی کنند، ظلم عظیمی به نظام و انقلاب است.
به گزارش ایرنا، محمدرضا باهنر در خصوص نقش دانشجویان در مناسبات سیاسی گفت: طبقه دانشجو را که همه ما وامدار آنها هستیم، از قبل انقلاب و قبل از عمومی شدن نهضت امام، شهدایی را تقدیم انقلاب کرده است.
وی اضافه کرد: دانشجو به دلیل خاستگاه ویژه‌ای که دارد وابستگی‌هایش به پست و مقام شکل نگرفته است و قطعا می‌تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد. در برخی از برهه‌ها متاسفانه کسانی از طرف‌های مختلف علاقه مندی خود را نشان داده‌اند که دانشگاه سیاسی نباشد و این ظلم عظیمی برای نظام و انقلاب است.
باهنر سپس در خصوص نامزدهای نهایی اصولگرایان گفت: کاندیداهایی که قبلا آمده‌اند و وزن آنها مشخص شده است، دیگر نیایند و نامزدی آنها دیگر تکرار نشود.
وی گفت:خبرنگاری از من سوال کرد قالیباف شامل این افراد می‌شود؟ گفتم آقای قالیباف در 84 و 92 بعد از فرد منتخب، رای ایشان بوده که به عنوان یکی از مسایل قابل بررسی است. سیاست من و بسیاری از دوستان این است که تعداد (نامزدها) به حداقل برسد. این که آقای قالیباف نیاید مدنظر نیست، برخی از دوستان نیز می‌خواهند روی او به جمع بندی برسند. کاندیداهای ما باید مساله کارآمدی و امکان جلب آرا و افکار عمومی را به عنوان دو شاخصه داشته باشند و هر کس به حداکثر برسد می‌تواند کاندیدای نهایی ما شود.

یک فعال دانشجویی: ساختار سیاسی ما گرفتار اصطکاک نهادهای قدرت با هم است


یک فعال دانشجویی اظهار کرد: ساختار سیاسی ما گرفتار اصطکاک نهادهایی قدرت با هم است؛ به گونه‌ای که بر سر یک موضوع شاهد مشاجره‌ها و بگومگوهایی تند بودیم.
علامه عزیزی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بسیاری از این اصطکاک‌ها به دلیل ضعف و خلاء قانونی است، ادامه داد: ما شاهد تضاد نهادهای قدرت هستیم و دقیقا معلوم نیست چه کسی باید حرف اول را بزند. هر کسی می‌خواهد حرف اول را خودش بزند و در این وضعیت قوه قضاییه نیز صاحب قدرت فوق‌العاده‌ای می‌شود که می‌تواند به صورت مستقل حتی به اعمال قدرت نیز بپردازد.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: ما باید دارای یک ساختار پارلمانی قوی باشیم که نمایندگان آن با حمایت احزاب و با رای مردم انتخاب شوند. در این سیستم است که دولت ملی در پارلمان و تحت نظارت آن انتخاب می‌شود. آن موقع دیگر رئیس دولت نمی‌تواند در برابر اتفاقات و مشکلات موجود صرفا ابراز شرمساری کند؛ بلکه باید پاسخگو باشد و اگر ضعف نشان دهد از طرف پارلمان می‌تواند حتی استیضاح شود.
وی گفت: ما نیازمند تشکیل احزاب قدرتمند در کشور هستیم؛ که هرکدام از این احزاب که موفق شوند اکثریت پارلمان را تشکیل دهند باید در برابر افکار عمومی جامعه نسبت به عملکرد خود و برنامه‌هایی که ارائه داده‌اند، پاسخگو باشند.

آرمان

درگيري‌هاي منطقه نقشه‌ رژيم‌صهيونيستي

رئيس مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از سياست‌هاي غلط برخي كشورهاي منطقه گفت: تداوم درگيري‌ها در منطقه از نقشه‌هاي رژيم صهيونيستي براي تضعيف قدرت كشورهاي اسلامي است. علي لاريجاني در ديدار با ذوالكفلي حسن رئيس مجلس مشورتي خلق اندونزي افزود: متاسفانه اتخاذ سياست‌هاي نادرست در تجاوز نظامي و حمله به مردم بي‌دفاع يمن به تشديد بحران و به سود رژيم اشغالگر قدس بوده است. لاريجاني با تاكيد بر ضرورت اهميت استفاده از ظرفيت‌هاي موجود در دو كشور مسلمان و ارتقای سطح مناسبات فيمابين اظهارکرد: فرصت‌هاي فراواني در عرصه‌هاي مختلف سياسي، اقتصادي و فرهنگي به ويژه روابط پارلماني ميان جمهوري اسلامي ايران و اندونزي وجود دارد كه با بهره‌‌گيري از آن مي‌توان به توسعه و گسترش مراودات در جهت منافع دو ملت یاری رساند.

تاكيد بر رفع‌آلودگي ارس

معاون اول رئيس‌جمهوري جايگاه ارمنستان در سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران را ويژه دانست و گفت: هيچ سقف و محدوديتي براي توسعه روابط دو جانبه قائل نيستيم. اسحاق جهانگيري در ديدار آشوت مانوكيان وزير انرژي، امور زيربنايي و منابع طبيعي ارمنستان، بر پيگيري كميسيون مشترك ايران و ارمنستان براي رفع موانع و ارتقاي مناسبات دوجانبه در بخش‌هاي مختلف به ويژه همكاري‌هاي اقتصادي تاكيد كرد. وي به موضوع آلودگي رودخانه ارس و قول مقامات ارمني براي كاهش آلودگي‌هاي اين رودخانه اشاره كرد و با تاكيد بر اهميت مسائل زيست محيطي براي ساكنان حاشيه اين رودخانه، گفت: ما خواستار اقدامات بيشتر طرف ارمني در اين زمينه براي رفع نگراني‌ها هستيم.

دعوت مسئول مقيم سازمان ملل به وزارت خارجه

مديركل امور بين‌المللي محيط زيست و توسعه پايدار وزارت امور خارجه، روز يكشنبه‌گري لوئيس هماهنگ‌كننده مقيم سازمان ملل متحد در تهران را به دليل برخي اظهارات غيرمتعارف و مداخله‌جويانه به وزارت امور خارجه دعوت كرد. مديركل امور بين‌المللي محيط زيست و توسعه پايدار وزارت امور خارجه، با دعوت از‌ گري لوئيس هماهنگ‌كننده مقيم سازمان ملل متحد در تهران، نسبت به برخي اظهارات غير متعارف و مداخله‌جويانه نامبرده اعتراض و به وي يادآوري كرد كه دفاتر سازمان‌هاي بين‌المللي در جمهوري اسلامي ايران از جمله سازمان ملل متحد و برنامه عمران ملل متحد، تنها باید حول وظايف تخصصي خود فعاليت كنند.‌ گري لوئيس در اين ديدار اطمينان داد كه دفاتر سازمان‌هاي بين‌المللي در ايران تنها بر فعاليت‌هاي تخصصي و توسعه‌اي متمركز بوده و در هماهنگي كامل با نهادهاي ذي‌ربط إيراني فعاليت خواهند كرد.

زمان آغاز همكاري با ايرباس

دبير ستاد توسعه صنايع دانش‌بنيان هوايي و هوانوردي معاونت علمي‌وفناوري رياست‌جمهوري از آغاز همكاري با ايرباس براي ساخت قطعات هواپيما در آينده نزديك خبر داد. منوچهر منطقي با اشاره به همكاري ايران و ايرباس براي ساخت قطعات، گفت: به زودي همكاري با ايرباس براي ساخت قطعات هواپيما را آغاز مي‌كنيم. وي افزود: قطعه‌سازان مهم‌ترين حلقه در زنجيره ساخت هواپيما هستند و براي توليد هواپيما بايد سه گروه فعال باشند كه يك گروه كه مهم‌ترين قسمت در فرایند ساخت هواپيما محسوب مي‌شوند، قطعه‌سازان هستند. به گفته منطقي، مذاكرات با شركت هواپيماسازي ايرباس براي ساخت قطعات با مشاركت ايران انجام شده و همكاري صنايع هوايي با ايرباس براي ساخت قطعه به زودي آغاز مي‌شود.

انتقاد از مصوبه افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي

نايب‌رئيس كميسيون تلفيق برنامه ششم توسعه از مصوبه اين كميسيون مبني بر اجازه به دولت براي افزايش قيمت آب، گاز و حامل‌هاي انرژي درسال ۹۶، انتقاد كرد. محمدرضا تابش با اشاره به اين مصوبه كميسيون تلفيق برنامه ششم توسعه كشور نوشت: دولت همچنين اجازه دارد منابع حاصل از اين افزايش قيمت‌ها را در اجراي هدفمندسازي يارانه‌ها، صرف پرداخت يارانه نقدي، حمايت ازصادرات غيرنفتي، كاهش آلودگي هوا و... كند. نايب‌رئيس كميسيون تلفيق بر اين باور است كه بنا به گواهي عملكردها در سال ۹۴، درآمد حاصله از محل افزايش قيمت‌ها جمعا سي و دو هزار و ششصد ميليارد تومان بوده است كه از محل پالايش وپخش به ميزان۲۲/۴هزار ميليارد، گاز۸هزارميليارد و برق۲/۲هزارميليارد است

لاریجانی: برای اداره‌کشور به ۶ حزب قوی نیاز داریم

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر قرار است احزاب در جایگاه اداره کشور فعالیت کنند با این تعداد نمی‌شود و باید حدود ۵ یا ۶ حزب به صورت قوی داشته باشیم. علی لاریجانی با بیان اینکه معتقدیم احزاب در کشور ما جایگاه خود را پیدا نکرده‌اند، گفت: اگر می‌خواهیم در حوزه احزاب قوی باشیم باید ساختار تشکیلاتی تقویت شود چنانچه قصد داشتیم در زمان انتخابات، این کار با تکیه بر احزاب صورت گیرد اما اشکالاتی وجود دارد. وی با اشاره به این مطلب که اینکه به هیچ حزبی اتکا نداریم جالب نیست، عنوان کرد: احزاب باید بتوانند برنامه تهیه کرده و کار ارائه کنند که ممکن است بخشی از این مشکلات در قالب قانون انتخابات برطرف شود؛ بخشی هم مربوط به گلایه از شورای نگهبان است که افرادی که در شورای مرکزی برخی احزاب هستند رد صلاحیت می‌شوند که در این خصوص باید گفت ممکن است این رد صلاحیت‌ها در مواردی درست باشد چرا که حتی امکان دارد افرادی که در شورای مرکزی احزاب حضور دارند شرایط نمایندگی نداشته باشند لذا به صورت کلی باید مسائل در جلسات مشترک مطرح و راه حلی پیدا شود. رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه تعدد احزاب در کشور فی نفسه مشکلی ندارد، اظهار داشت: تعدد احزاب در مواردی می‌تواند خوب هم باشد اما اگر قرار است در جایگاه اداره کشور فعالیت کند با این تعداد نمی‌شود و باید حدود ۵ یا ۶ حزب فعالیت کنند که احزاب قوی باشند و توسط مردم همراهی شوند در این خصوص نیز دولت نمی تواند کاری کند و اگر احزاب می‌خواهند در صحنه عملیاتی حضور مثمرثمری داشته باشند باید خود اقدام کنند. وی ادامه داد: احزاب می‌توانند تکثر داشته باشند اما شکل قابل گفت‌وگو پیدا کنند به این معنا که ۲۴۰ حزب باشد اما ۶ حزب بزرگ و شاخص تشکیل شود که بتواند وارد گفتمان شود. لاریجانی درباره گلایه ای که برخی احزاب از دستگاه قضائي داشتند، بیان داشت: در این خصوص نیز باید در جلسات مشترک و از طریق گفت‌وگو مشکلات برطرف شود. رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان همچنین در حوزه ارتباط با احزاب خارجی اشاره کرد: در حال حاضر ارتباط با احزاب خارجی در قانون آمده است و پیشنهادی هم که برای حضور در گروه‌های دوستی پارلمانی داده شد به شکل عضویت امکان پذیر نیست چرا که حتما باید نماینده مجلس باشند اما می‌توانند گروه‌های دوستی جلساتی با احزاب داشته باشند تا نظرات انتقال یابد.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات