(روزنامه اعتماد ـ 1395/10/06 ـ شماره 3703 ـ صفحه 6)
در بيانيه اعلام موجوديت اين تشكل كه پاي آن امضاي محمدحسين رحيميان يحيي آلاسحاق، مهدي چمران، حميدرضا حاجيبابايي، رضا روستاآزاد، محمود خسرويوفا، مهدي محمدي، عليرضا مرندي، نادر طالبزاده و مرضيه وحيد دستجردي ديده ميشود، آمده است: «ما آشكارا اعلام ميكنيم اين وضعيت و وجود اين مشكلات، شايسته نظام جمهوري اسلامي نبوده و در شأن مردم انقلابي و فداكار اين سرزمين نيست.» البته در نقد همين يك بند كوتاه از بيانيه بلند جبهه مردمي تازه تاسيس اصولگرايان بايد گفت آنهايي كه آشكارا ميگويند اين وضعيت در شأن نظام جمهوري اسلامي نيست در روزهايي كه نفت بشكهاي ١٢٠ دلار صادر ميشد و عايدي كشور تقريبا هيچ بود يا مايوسانه قطعنامههاي پياپي عليه ملت ايران را نظاره ميكردند يا خود كارگزار دولتي بودند كه وضعيت امروز محصول تدابير آن است. اينان پيش از اين مطالبه بايد در جايگاه پاسخگو قرار بگيرند چرا كه حاصل ٨ سال دولت اصولگرا و سه مجلس يكدست اصولگراي پياپي، وضعيتي بوده كه دولت روحاني در طول سه سال و نيم گذشته تنها كوشيده تا آثار زيانبار آن را كم كند.
حمايت ٢١٠ چهره انقلابي از جبهه انقلابي
آنها البته جداي از بيانيه اعلام موجوديت اعلام كردند كه ٢١٠ چهره انقلابي از فعاليتشان حمايت كردهاند. ٢١٠ چهرهاي كه البته غايباني سرشناس دارد. در ميان ٢١٠ حامي اين تشكل تازه جامعه مدرسين حوزه علميه قم و حزب موتلفه اسلامي هيچ نمايندهاي ندارند. از جامعه روحانيت مبارز تنها احمد سالك از آنها حمايت كرده و در جامعه اسلامي مهندسين، ناظمياردكاني حامي آنهاست. اما بيشترين فراواني حاميان آنها در ميان جمعيت ايثارگران، جبهه پايداري، جمعيت رهپويان و جبهه يكتا هستند.
پارلمان اصولگرايي يا جريان سوم
چندي پيش بود كه مرتضي نبوي، اصولگراي قديمي و كهنهكار پيشنهاد پارلمان اصولگرايي را مطرح كرد. پيشنهادي كه با واكنش سرد اصولگرايان مواجه شد و بسياري از آنها آن را محال و نشدني عنوان كردند. حالا به نظر ميرسد همان پيشنهاد از سوي چند گروه خاص اصولگرا در حال اجرايي شدن است با اين تفاوت كه اين پارلمان نميتواند همه نيروهاي درون اصولگرا را نمايندگي كند. با اين تفاسير ميشود گفت اين تشكل جديد مي خواهد نقش جريان سوم اصولگرا را بازي كند.
سازوكار جبهه مردمي
آن طور كه از سخنان برخي اعضاي موسس اين تشكل از جمله مرضيه وحيددستجردي برميآيد آنها طي دو هفته آينده مجامع شهرستاني و استاني خود را تشكيل ميدهند و طي يك ماه و نيم پس از آن مجمع ملي خود را رونمايي ميكنند. از بين اعضاي مجمع ملي نيز ١٠ نفر به موسسين اين تشكل افزوده ميشوند تا ساز و كار تازهاي براي چينش كانديداهاي شوراي شهر و انتخاب كانديداي نهايي رياستجمهوري پديدار شود. اين ساز و كار تازه در حالي رونمايي شده است كه پيشتر اصولگرايان بر محوريت جامعه روحانيت مبارز و تشكيل ائتلاف بزرگ اصولگرايي تاكيد ميكردند اما به نظر ميرسد ميهمان تازه و البته ناخواندهاي را بايد در معادلات خود سهيم كنند.
ورود ممنوع خبرنگاران اصلاحطلب
مراسم روز گذشته جبهه مردمي نيروهاي انقلاب البته يك حاشيه پررنگ هم داشت. برگزاركنندگان اين نشست اگرچه چتر وسيع نيروهاي انقلابي را براي خود انتخاب كردهاند و ميگويند مرزهاي اصولگرايي و اصلاحطلبي را درنورديدهاند اما براي پوشش خبري مراسم خود از ورود خبرنگاران اصلاحطلب به اين نشست جلوگيري كردند تا اخبار درون نشست انقلابيون تنها توسط رسانههاي اصولگرا پوشش داده شود.
خط و نشان براي جناحها
بر اساس گزارشي كه تسنيم از اين نشست منتشر كرد محمدحسين رحيميان، نماينده سابق وليفقيه در بنياد شهيد، توليت مسجد جمكران و رييس هيات موسس «جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي» با اشاره به اينكه اين جبهه فراتر از يك جناح و دو جناح است گفت: نيروهاي وفادار به انقلاب به اين جبهه فراگير بپيوندند. آشكارا اعلام ميكنيم برخي كارگزاران از مردم فاصله گرفته و به سمت تجملگرايي رفتهاند وي افزود: «جبهه مردمي انقلاب اسلامي» فراتر از يك جناح و دو جناح است؛ ما اصولگرايي را قبول داريم، اما معتقديم مشكلات با يك جناح حل شدني نبود. از همه نيروهاي وفادار به انقلاب اسلامي ميخواهيم كه به اين جبهه فراگير بپيوندند. جبههاي با ادعاي فرا اصولگرايي وي درباره هدف تشكيل جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي، خاطرنشان كرد: حل مشكل كشور ما با يك جناح و نگاه حل نميشود و اين جبهه فراتر از يك جناح و دو جناح است. همه عناصري كه به اصول انقلاب، خط امام و قانون اساسي به تبعيت و پيروي محض از مقام ولايت يعني حضرت آيتالله خامنهاي اعتقاد دارند به اين عرصه فرا خوانده ميشوند تا با وحدت جبهه مردمي نيروهاي انقلاب و خدمتگذاران به جامعه را شكل دهند.
صداي مردم يا سوداي رياست جمهوري
در حالي كه مهمترين دستور كار اين نشست تشكيل مجامع مختلف و در نهايت كشف كانديداي رياستجمهوري است مرضيه وحيد دستجردي وزير بهداشت دولت احمدينژاد و عضو هيات موسس اين تشكل اعلام كرد آنها ميخواهند انعكاس صداي مردم باشند. وحيد دستجردي در پاسخ به سوالي درباره نسبت و تفاوت جبهه مردمي نيروهاي انقلابي با ساير تشكلها و گروهها، گفت: اين تركيب از خطوط و صفبنديهاي سياسي كشور عبور كرده است. جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي ميخواهند مرزهاي حزبي را كنار بزنند تا مردم حاكم باشند، هر كجا كار دست مردم بوده، كشور و نظام موفق بوده و هر كجا كساني به نيابت از مردم حاضر شدند، آنها مسير را به انحراف بردند. مرضيه وحيد دستجردي خاطرنشان كرد: اميدوار هستيم اين تفاوت را از هيات موسس و كساني كه حاميان اين جبهه هستند و كساني كه از اين جبهه حمايت كردند، احساس كنيم. سخنگوي موقت جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي تصريح كرد: براي كسب اعتماد نظرات همه مردم را از سراسر كشور كسب خواهيم كرد و مرحله به مرحله پيشرفت امور را به مردم گزارش خواهيم كرد.
عبور از اصولگرايان سنتي
وي در پاسخ به سوالي درباره نسبت اين جبهه با اصولگرايي، گفت: اين جريان يك جريان فراجناحي و حتي فرا اصولگرايي است؛ ما ميخواهيم كار را با كمك مردم پيش ببريم و ما هر دستي كه به سمتمان دراز شود را ميفشاريم. كساني كه در صحنههاي اجتماعي و فرهنگي خدمتگذاري خود را به مردم ثابت كردهاند از حاميان اين جبهه هستند و ما اميدواريم در روزهاي آتي به تعداد حاميان اين جبهه افزوده شود.
بررسي پيشنهادهاي مردمي
عضو هيات موسس جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي با بيان اينكه اين جبهه بر مبناي جريان سابق سنتي شكل نگرفته است، تاكيد كرد: ما از همه كساني كه به اصول انقلاب اسلامي اعتقاد دارند و همه گروههايي كه حامي جريان انقلاب هستند ميخواهيم به اين جبهه اضافه شوند، چرا كه ما در اين جبهه مرزهاي حزبي يا جناحي نداريم. وي در پاسخ به اين سوال كه آيا جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي كانديداي خاصي مدنظر دارد؟ گفت: اميدوار هستيم به اهداف بلند تعيين شده برسيم و ما براي اهداف خود گام به گام پيش خواهيم رفت، البته انتخابات را در پيش رو داريم؛ بايد آراي مردم را به دست بياوريم و حتما ما پيشنهاد مردمي را بررسي خواهيم كرد؛ در يك جريان مردمي قرار نيست از بالا به پايين نظر دهيم و ما اين مهم را موكول ميكنيم به نظرات مردم كه نظر مردم را در مجامع عمومي كسب كنيم.
http://www.etemadnewspaper.ir/Default.aspx?NPN_Id=607&PageNO=6
ش.د9503206