تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۴  ، 
کد خبر : ۲۹۸۷۷۳

سازمان همکاری اسلامی یا سازمان "دودستگی طایفه‌ای"؟

(روزنامه جمهوري اسلامي ـ 1395/01/31 ـ شماره 10571 ـ صفحه 6)

"بیانیه پایانی نشست سران سازمان همکاری اسلامی در اسلامبول آینه تمام قد از تلاش سعودی‌ها برای عملی کردن استراتژیشان در محکوم کردن ایران و به ادعای آنها "مداخله" این کشور در امور داخلی کشورهای عربی و زدن برچسب "تروریسم" به حزب‌الله لبنان بود. برای همین جای تعجب نبود که حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران نشست را ترک کند. پیام آنها کاملا واضح است و آن این است که جایی برای ایران و شاید عراق و سوریه نیز در این سازمان وجود ندارد."

به گزارش "ایسنا"، روزنامه رای الیوم در سرمقاله خود درباره نشست سران سازمان همکاری اسلامی در اسلامبول آورده است: "کافی است یک بار بیانیه پایانی نشست سران سازمان همکاری اسلامی را بخوانیم تا بفهمیم که سیاست عربستان بر بیشتر بندهای آن به ویژه درباره محکومیت آنچه که "مداخله" ایران خوانده و حمله به سفارت عربستان در تهران و "اظهارات تحریک آمیز ایران" درباره اجرای حکم اعدام درخصوص کسانی که مرتکب "جنایت‌های تروریستی" در عربستان شده‌اند، حاکم است.

اتهام زنی علیه ایران و حزب‌الله در نشست اسلامبول در حالی است که در بیانیه پایانی این نشست به هیچ وجه از مداخله نظامی عربستان در یمن و قربانیان این حملات چیزی ذکر نشده است.

این مساله نیز جالب است که در این بیانیه بر مساله فلسطین، لزوم برگزاری نشست بین‌المللی صلح در سریع‌ترین زمان ممکن برای حمایت از مردم فلسطین و پایان اشغالگری اسرائیلی‌ها، مرکزیت این مساله و برپایی کشور مستقل فلسطین در مرزهای 1346 به پایتختی قدس تاکید شده است اما به هیچ وجه به محکومیت تروریسم اسرائیل به شکل واضح و صریح و یهودی سازی قدس و تحریم اسرائیل پرداخته نشده است.

در این بیانیه همچنین طبق خواسته پادشاه سعودی بر حل بحران سوریه براساس بیانیه ژنو 1 و حمایت از قطعنامه 2254 شورای امنیت تاکید و از مواضع کشورهایی که میزبان آوارگان سوری هستند، تقدیر شده است این در حالی است که عربستان از کشورهای ثروتمند حوزه خلیج فارس نخواسته است درهای خود را به روی آوارگان سوری بگشاید.

ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان توانست سیاست‌های خود را بر آن تحمیل کند تا جایی که سازمان همکاری اسلامی مثل اتحادیه عرب کاملا سر تسلیم در برابر نفوذ عربستان فرود آورد و سیاست‌ها و مواضعش را در سایه نبود عراق، سوریه و الجزایر و ضعف مصر و نقش این کشور اجرا کرد.

این نشست یک شکاف طایفه‌ای واضح را نشان داد و امت اسلام را به دو بخش تقسیم کرد. یکی که اکثریت سنی‌ها به رهبری عربستان و هم‌پیمانانش را منعکس می‌کند و دیگری شامل اقلیت شیعه به رهبری ایران است. دیگر هرگونه سخن گفتن از همبستگی اسلامی تنها فریب و به ریش خود خندیدن است. این یک تحول بی‌سابقه در عصر جدید اسلام است.

ما به خوبی می‌دانیم که سازمان همکاری اسلامی که مقر آن در جده است کاملا یک سازمان عربستانی است اما حتی یک لحظه هم به ذهن ما خطور نکرده است که این سازمان به یک سازمان سنی تبدیل شود که به جای مذاکره، نزدیک کردن دیدگاه‌ها و تلاش‌ برای ایجاد همکاری میان امت اسلام خود را وقف دودستگی طایفه‌ای کند. این در حد خود یک تحول خطرناک است که احتمالا به فتنه‌ها و جنگ‌هایی می‌انجامد که دهه‌ها طول خواهد کشید. ما این را می‌گوییم درحالی که در گلویمان تلخی و در قلبمان حسرت نهفته است.

http://jomhourieslami.net/?newsid=87494

ش.د9502694

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات