(روزنامه جمهوري اسلامي – 1396/04/20 – شماره 10916 – صفحه 11)
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: کسانی که چند جرثقیل و دستگاه حفاری و پولی برای پرداخت هزینه پیمانکار دارند و ادعای توان توسعه نفت و گاز را دارند اما دغدغه ضریب بازیافت را ندارند، آیا میتوانند بگویند اگر بعد از یک سال اهداف محقق نشود چه کسی پاسخگو است؟
جلال میرزایی در گفتگو با ایلنا درباره اظهارات یکی از نمایندگان مبنی بر اینکه طرح سه فوریتی توقف موقت قرارداد توتال تقدیم هیئت رئیسه مجلس میشود، اظهار داشت: این جریان بازی خطرناکی را آغاز کردهاند. اینان افرادی هستند که به خاطر منافع مالی شخصی دنبال این قرارداد بودهاند و اکنون که نتوانستند به آن دسترسی پیدا کرده و منافع خود را نیز در خطر میبینند وارد این بازی شدهاند.
وی افزود: این افراد در موضع گیری هایشان حرف حساب ندارند، نمیگویند ایراد قرارداد با توتال چیست؟ یک بار میگویند خیانت است، یک بار میگویند امتیاز به خارجی است. بار دیگر میگویند که کشور را فروختند اما حرف حساب ندارند و دلیل و برهانی برای این اظهار نظرهای خودشان ندارند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در مجلس غیر از آقای حاجی دلیگانی که در نطق اضطراری به این موضوع اشاره داشته، بنده واکنشی ندیدیم. من نمیدانم این نمایندگان چه کسی هستند که از طرح سه فوریتی صحبت میکنند و یا چه استدلالی دارند و چه اهدافی دارند. البته اهدافشان مشخص است که دنبال منافع شخصی خودشان هستند ولی استدلال شان چیست؟
نماینده ایلام در مجلس تاکید کرد: این نمایندگان آنچه پیگیری میکنند در راستای منافع ملی نیست و وقتی از منافع ملی صحبت میکنند به نظر میرسد مستمسکی برای پیشبرد منافع شخصی خودشان است.
میرزایی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که ما نیاز به سرمایهگذاری داریم، برای اولین بار پس از سالها در برداشت از گاز و میعانات از قطر پیشی گرفتیم و این قرارداد نیز به این امر کمک میکند ضمن اینکه فاز 11 فاز پیچیدهای است که نیاز به تکنولوژی وسرمایه بالایی دارد.
وی در ادامه گفت: کسانی که دنبال این قرارداد هستند، میگویند که ما سرمایه داریم و میتوانیم از داخل کشور و مردم با فروش اوراق اعتبار لازم را تهیه کنیم، خودمان چند دستگاه حفاری و جرثقیل هم داریم، اینان با نگاه پیمانکاری به قضیه نگاه میکنند در صورتی که دولت از موضع پیمانکار به این قرارداد نگاه نمیکند. آنچه مدنظر دولت است این است که درگیر آزمون و خطا نشویم و کشوری که تکنولوژی بالایی دارد کار را در میدان شروع کند و در مقابل زیان احتمالی هم پاسخگو باشد و ضمن اینکه ضریب بازیافت هم بالا برود.
نماینده ایلام تاکید کرد: کسانی که چند جرثقیل و دستگاه حفاری و پولی برای پرداخت هزینه پیمانکار دارند و ادعای توان توسعه نفت و گاز را دارند اما دغدغه ضریب بازیافت ندارند، آیا میتوانند بگویند اگر بعد از یک سال اهداف محقق نشود چه کسی پاسخگو است؟
وی یادآور شد: قطعا باید جوانب کار در نظر گرفته شود اگر خودمان پول نقد داشته باشیم و شرکت خارجی به عنوان پیمانکار کار کنند عالی است، ولی ما سرمایه نداریم و شرکتهای خارجی نیز حاضر نیستند مثل دهه 50 و 60 با کشورهای نفتخیز کار کنند.
http://jomhourieslami.net/?newsid=140395
ش.د9601189