تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۴  ، 
کد خبر : ۳۰۸۴۹۹
سعدالله زارعی: آمریکا به دنبال تئوری مدیریت داعش است

شوک روحی آمریکا به داعش

پایگاه بصیرت / روح‌الله فرقاني

(روزنامه صبح نو ـ 1396/09/28 ـ شماره 380 ـ صفحه 5)

صحبت از مردی است که زنده بودنش به همان اندازه زنده نبودنش اهمیت دارد؛موضوع زنده بودن یا نبودن ابوبکر‌البغدادی نفر اول گروهک تروریستی داعش بار دیگر خبر ساز شده است. آمریکا صبح روز گذشته مدعی شد که او را زنده بازداشت کرده و اعلام کرد او در پایگاه تی 2 به سر می‌برد. خبری که البته پس از چند ساعت توسط وزارت دفاع آمریکا نیز تکذیب شد؛ اما سؤال اینجاست هدف آمریکا از تأیید و تکذیب‌های سرنوشت البغدادی چیست؟

ابوبکر البغدادی سرکرده داعش از یک سال پیش در انظار ظاهر نشده است تا جایی که از او تحت عنوان «شبح» نیز یاد می‌شود؛ علامت سوالی که به نظر می‌رسد آمریکا به دنبال بهره برداری از آن در جهت تقویت گروهک‌های تروریستی در منطقه است.

در 16 ژوئن( بهمن ماه) سال گذشته، ارتش روسیه اعلام کرد به احتمال زیاد البغدادی در حمله هوایی به مقر سرکردگان داعش در نزدیکی الرقه واقع در شمال سوریه به هلاکت رسیده است. خبری که به سرعت سرتیتر رسانه‌های دنیا قرار گرفت.

درستی خبر کشته شدن البغدادی دور از ذهن نبود چرا که از همان زمان تاکنون هیچ کس موفق نشده است البغدادی را ملاقات کند و همچنین از طرف دیگر نیز هیچ پیغامی به تروریست‌های داعشی صادر نشده، روشی که از اصول پایدار خلافت خودخوانده داعش بوده است.

البغدادی کیست؟

همان‌گونه که اطلاع دقیقی از سرنوشت کنونی البغدادی در اختیار نیست اظهارات مختلفی درباره نحوه زندگی البغدادی گفته می‌شود. از جمله «صوفیا امارا» خبرنگار مشهور غربی با تهیه فیلمی مستند در مورد البغدادی، گفت: نام واقعی او ابراهیم عواد البدری است که در سال 1971 در شهر سامراء در عراق متولد شد و دو بار ازدواج کرده که حاصل آن چهار فرزند از همسر اول و دو فرزند از همسر دوم است که یکی از دو همسرش او را سرپرست طبیعی یک خانواده توصیف کرد.

ناکامی البغدادی در تحقق آرزوهایش

درخصوص دوران کودکی البغدادی نوشته شده است که او به فوتبال بسیار علاقه داشت و آرزو می‌کرد وکیل شود اما نتوانست به دانشکده حقوق راه یابد و هر چند علاقه زیادی داشت که وارد فعالیت‌های نظامی شود اما ضعف بینایی مانع از تحقق این آرزوی او شد و در نهایت به تحصیلات مذهبی در بغداد رو آورد.

ورود البغدادی به زندان بوکا، تحول سرنوشت سازی در زندگی او به شمار می‌آید، به این ترتیب؛ وی که در فوریه 2004 یک گروه تروریستی نه چندان تأثیر گذار تشکیل داده بود، دستگیر و روانه زندان بوکا شد که بیش از 20 هزار نفر در آنجا در بند بودند.

او که به عقیده اطرافیانش فردی خجالتی بوده و ویژگی قابل ذکری نداشت در نهایت به سرکرده ارشد داعش تبدیل شد.

البغدادی در دسامبر 2004 به دلیل نبود دلایل کافی مبنی بر گناهکار بودنش، آزاد شد و با ابومعصب الزرقاوی که سرکرده یک گروه تروریستی وابسته به القاعده بود، بیعت کرد.

در اکتبر 2005 آمریکا اعلام کرد نیروهای آمریکایی فردی به نام ابودعاء را به هلاکت رسانده‌اند و این اسمی بود که گفته می‌شد البغدادی از آن استفاده می‌کرد اما بعدها معلوم شد این موضوع صحت ندارد و البغدادی در ماه می 2010 مسوولیت داعش را برعهده گرفت.

وی توانست با تقویت موقعیت تروریست‌ها در عراق ساختار این گروه را مورد بازنگری قرار دهد به گونه‌ای که در سال 2013 این گروه با سوء استفاده از درگیری‌ها در سوریه، به دولت اسلامی در عراق و شام معروف شده و یک سال بعد از آن، عراق را هدف حملات گسترده خود قرار داد.

البغدادی در یک نوار صوتی که در ماه می 2015 از او پخش شد، مسلمانان را به پیوستن به خلافت خود خوانده و جهاد در کشورهایشان فرا خوانده و تاکید کرد که اسلام هیچ گاه دین صلح نبوده بلکه دین مبارزه و نبرد است.

هدف آمریکا از ایجاد شبهه در سرنوشت البغدادی

آمریکا در حالی صبح روز گذشته مدعی بازداشت البغدادی شده است که «دیمیتری پسکوف» دبیر مطبوعاتی ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، دیروز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگاران در واکنش به اخبار منتشر شده در رسانه‌های ترکیه‌ای مبنی بر بازداشت ابوبکر بغدادی، گفت: نمی‌توانم در پی اخبار منتشر شده در رسانه‌های ترکیه‌ای درخصوص این مورد اظهارنظر کنم. نمی‌دانم که این رسانه‌ها در اخبار خود متکی به چه هستند، دست کم ما چنین اطلاعاتی در دست نداریم.

دبیر مطبوعاتی رییس جمهوری روسیه تصریح کرد که مسکو هیچ‌گونه اطلاعاتی درمورد اقدام ارتش آمریکا در بازداشت ابوبکر بغدادی ندارد.

شاید تکذیب روسیه و همینطور عدم انتشار تصاویر بازداشت او در پایگاه تی 2 آمریکایی‌ها را مجاب به تکذیب خبر دستگیری وی کرده باشد اما بی تردید آمریکایی‌ها به جز تزریق شوک روحی به تروریست‌ها در برابر مقاومت منطقه، نمی‌توانستند هدف دیگری داشته باشند.

به نظر می‌رسد آمریکا برای جلوگیری از نابودی کامل داعش در منطقه به دنبال راهی است تا بتواند شعله‌های ناامنی را در منطقه و آن هم در جهت حفظ منافع خود حفظ کنند؛ آمریکایی که مؤسس داعش بوده و دوست ندارد عاملان خود را به این شکل آن هم در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان ازدست بدهد.

زارعی: آمریکا برای ریشه کن کردن داعش اقدامی نکرده است

آقای «سعدالله زارعی» کارشناس امور منطقه غرب آسیا، در همین خصوص و درباره اهداف ایالات متحده آمریکا از ایجاد شبهه در سرنوشت ابوبکر البغدادی با اشاره به اینکه دستگیری یا کشته‌شدن «ابوبکر بغدادی» در عراق یا سوریه را نمی‌توان به درستی تأیید کرد، به «صبح نو» گفت: برحسب تجربه‌ای که از رفتار های آمریکایی‌ها داریم، تلاش می‌کنند تا از گروه‌های تروریستی داعش در عملیات نظامی استفاده کنند و این را به نوعی در اختیار داشته باشند. از این روست که فکری برای ریشه کن کردن آن نکرده‌اند. آمریکا به دنبال تئوری مدیریت داعش است.

این کارشناس امور منطقه غرب آسیا، تصریح کرد: اینکه اکنون از سوی آمریکایی‌ها عنوان می‌شود ابوبکر بغدادی زنده است و در پایگاه نظامی آنها در سوریه نگهداری می‌شود را نمی‌توان تأیید کرد اما می‌توان گفت برای ریشه کن کردن آن، اقدامی نکرده‌اند.

http://sobhe-no.ir/newspaper/380/5/14937

ش.د9604317

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات