صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۰  ، 
کد خبر : ۳۱۱۴۷۶

از تاکتیک اشتباهی تا ساختار معیوب

1ـ تاکتیک اشتباهی که ایران را تقویت می‌کند
«فیلیپ جرالدی» افسر سابق بخش مبارزه با تروریسم سیا در توضیح سیاست دونالد ترامپ در قبال ایران نوشته است: «روشن است کاری که او تلاش می‌کند انجام دهد، اعمال فشار بر مردم ایران برای قیام و تغییر حکومت است.» جرالدی سخنان «رودی جولیانی» وکیل دونالد ترامپ را که در نشست فرقه منافقین خواستار براندازی نظام ایران شده بود، شاهدی بر پیگیری سیاست براندازی در کاخ سفید گرفته و نوشته است: «رویای انتقال فوری در ایران، پروژه‌ای خیالی است که به شدت در محافل نومحافظه‌کار و طرفدار اسرائیل در واشنگتن که جولیانی را هم شامل می‌شود، طرفدار دارد.» این مقام سابق «سیا» در ادامه سیاست ترامپ و مشاورانش را «تاکتیک اشتباه» توصیف کرده و نوشته است: «پیشبرد این سیاست‌ها به تقویت جایگاه حکومت ایران منجر می‌شود. نکته عجیب آنکه، کاخ سفید ظاهراً از این حقیقت آگاهی ندارد که ایران نه عراق است، نه لیبی. این کشور صاحب یک هویت ملی قوی و تاریخی است که باعث می‌شود در برابر زورگویی قدرت‌های خارجی، از جمله ایالات متحده مقاومت کند.»

2ـ نقشه مثلث تل‌آویو، ابوظبی و ریاض
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در تحلیلی به قلم «زوی بارل» نوشت: ممکن است «بنیامین نتانیاهو» در دیدار با «ولادیمیر پوتین» پیشنهاد دهد نیروهای ایرانی از سوریه خارج و در عوض تحریم‌های آمریکا علیه روسیه لغو شوند. نشریه «نیویورکر» نیز به نقل از منابع آگاه نوشته بود پیش از انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا، «محمد‌بن‌زاید» ولی‌عهد ابوظبی، «محمد‌بن‌سلمان» ولی‌عهد عربستان سعودی و نتانیاهو ایده همکاری نزدیک واشنگتن و مسکو با هدف حل بحران سوریه و در عوض رفع تحریم‌های مرتبط با اوکراین را مطرح کرده بودند. با وجود این، هم نیویورکر و هم هاآرتص در عملی بودن ایده مطرح شده از سوی مثلث تل‌آویو، ابوظبی و ریاض ابراز تردید کرده‌اند. هاآرتص در این باره نوشته است: «سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه پیش از این، این درخواست را کاملاً غیرواقع‌بینانه توصیف کرده است.» نیویورکر نیز تأکید کرده است: «حتی اگر «دونالد ترامپ»  زیر بار عمل به چنین پیشنهادی برود، روسیه توانایی خارج کردن ایران از سوریه را ندارد.»

3ـ ساختار معیوب هزینه‌های دولت نیازمند اصلاح است
روزنامه «ایران» در یادداشتی به قلم «فرشاد مؤمنی» نوشت: «با توجه به ویژگی‌های کلی ساختار کنونی اقتصاد ایران، هر نوع تحریک انگیزه‌های سوداگرانه می‌تواند به سرعت آشفتگی‌ها را به بحران تبدیل سازد و بازار ثانویه ارز از طریق تشدید مارپیچ سه‌گانه خلق رانت، گسترش و تعمیق فساد و افزایش چشمگیر نابرابری‌های ناموجه از طریق تعامل مخربی که میان نرخ رسمی ارز و نرخ بازار ثانویه پدید می‌آورد، بحران‌ساز خواهد بود... اما واقعیت آن است که حتی در صورت کنترل فعالیت‌های سوداگرانه ارزی مسئله در کوتاه‌مدت قابل حل و فصل نخواهد بود مگر آنکه دولت محترم به شکل اصولی فکری برای ساختار به غایت ناکارآمد هزینه‌های دولت و مناسبات غیر توسعه‌ای و ضد توسعه‌ای مربوط به واردات رسمی و قاچاق کند.»

4ـ وزارت صمت باید پاسخگو باشد
«اکبر ترکان» مشاور رئیس‌جمهور روحانی در مصاحبه‌ای درباره ماجرای تخلف برخی واردکنندگان در قبال ارز دولتی، به نقش وزارت صمت و «محمد شریعتمداری» وزیر این وزارتخانه اشاره کرده و گفته است: «به نظر من مقصر اصلی این موضوع وزارت صنعت، معدن و تجارت است. این وزارتخانه نتوانست مدیریت درستی در حوزه ارز داشته باشد تا منابع کشور به شکل بهینه هزینه شود. طی سه ماه اخیر هر که رانت و رابطه داشت، موفق به دریافت ارز و واردات شد. این سوء مدیریت چنین وضعیتی را به وجود آورده است. حال این وزارتخانه باید توضیح دهد چرا به عده‌ای رانت‌جو و سوداگر، ارز ارزان پرداخته است؟ رانت و سوداگری اینجاهاست که سر بیرون می‌آورند.»
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات