يکي از موضوعاتي که اين روزها خبرساز شده و حواشي زيادي داشته، پيشنهاد ترامپ براي مذاکره است؛ در اين باره و امکانسنجي اين مذاکره توضيح دهيد؟
اينکه آقاي ترامپ مطرح ميکند آماده است با مقامات ايراني ملاقات و مذاکره کند، آرزويي است که به آن نميرسد و تحقق پيدا نخواهد کرد؛ چرا که پيش از برجام نگاهي خوشبينانه در ايران وجود داشت که از طريق مذاکره ميتوان مشکلات را حل کرد؛ اما پس از اينکه برجام اجرا شد و خود ترامپ خيلي راحت از آن خارج شد و شروع به تهديد ما کرد و در کنار اين تهديد و اعمال فشار ما را به مذاکره هم دعوت کرد، ديگر چگونه ميتوان به او و آمريکا اعتماد کرد؛ زيرا حتي ممکن است رئيسجمهور بعدي آمريکا آن توافق را زير پا بگذارد و دوباره تهديد کند و مذاکره ديگري را شکل دهد. من فکر ميکنم همان جملهاي که آقاي روحاني پس از صحبتهاي ترامپ و رفتارهايش مطرح کرد، درستترين جمله است که گفته شد مگر کسي ديوانه باشد که بيايد با شما مذاکره کند، با شما که به آنچه متعهد ميشويد پايبند و وفادار نيستيد. بنابراين ديگر در کشور ما هيچ آدم عاقل و منصفي وجود ندارد که دم از مذاکره بزند، هر چند افرادي واداده و شکستخورده سياسي اين موضوع را مطرح کنند؛ ولي اساساً افرادي که منصف و آگاه هستند، تدبري دارند و به منافع ملت توجه دارند، ميدانند که هر نوع مذاکره با آمريکاييها با منافع ملي ما در تعارض است. مواضع مسئولان ارشد نظامي ما را هم در اين امر ديديد.
اشتباه محاسباتي آنها اين بود که ميتوانند با خروج از برجام و اعمال فشار، ما را به ميز مذاکره بکشانند و خواستههاي خود را مطرح کنند. بحث جنگ، شدت دادن به تحريمها و فلج کردن اقتصاد کشور يک هدف بيشتر ندارد. آمريکاييها قادر به جنگ با ما نيستند، قادر به براندازي هم نيستند و چهل سال است که تلاش ميکنند. آنها زماني که قدرت بلامنازع بودند، نتوانستند، حال که جمهوري اسلامي قدرتمند شده و آنها در نهايت ضعف هستند، اين براندازي محال است. آقاي ترامپ اگر چه با خروج از برجام و اعمال اين فشارها هدفش مهار ايران بود؛ اما همه پلهاي پشت سرش را خراب کرد و کسي هم در جمهوري اسلامي به دنبال اين نيست که براي تأمين منافع ملت ايران با آقاي ترامپ مذاکره کند.