مقامات ژاپنی اعلام کردند مدارک و شواهد آمریکا مبنی بر حمله ایران به نفتکش ها را قبول ندارند و معتقدند این مدارک کافی نیست و نباید بر اساس آن ایران را متهم کرد.
کیودو نیوز روز دوشنبه به نقل از مقامات مطلع دولتی اعلام کرد دولت ژاپن از آمریکا خواسته است تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام دهد زیر ویدئویی که آنها مستمسک ادعاهای خود قرار داده اند اصلاً واضح و کافی نیست و هیچ چیز را ثابت نمیکند.
یک منبع دولتی ژاپن به کیودو گفته است که دولت این کشور هنوز از مدارک آمریکا قانع نشده است و معتقد است این مدارک چیزی بیش از حدس و گمان نیست.
این منبع مطلع به کیودو گفته است در همین راستا "کونو تارو " وزیر خارجه ژاپن روز جمعه در تماس تلفنی با "مایک پمپئو " همتای آمریکایی خود از وی خواسته است مدارک بیشتری ارایه کند، چون مدارک وی کافی نیست.
از سوی دیگر یک منبع نزدیک به نخست وزیر ژاپن هم به این خبرگزاری گفته است این مدارک چیزی را در مورد حمله ایران به نفتکشها اثبات نمیکند.
وی گفت: "حتی اگر این ایالات متحده است که ادعا میکند، نمیتوانیم بگوییم که ما این را باور داریم. "
"آبه شینزو " گفته است حتی اگر آمریکا هم چنین ادعایی داشته باشد ما نمیتوانیم آن را بپذیریم.
یک منبع وزارت خارجه ژاپن هم گفته است اگر پیچیدگی این حمله را دلیلی بر انجام آن توسط ایران بدانیم این نتیجه گیری برای آمریکا و اسرائیل هم صادق است.
مدیران شرکت ژاپنی اداره کننده یکی از کشتیها هم که خود دخیل در این داستان هستند روز جمعه در یک کنفرانس خبری ادعاهای آمریکا را رد کردند.
مقامات آمریکایی با انتشار ویدئویی سیاه و سفید مدعی شدند سرنشینان یک قایق ایرانی در حال برداشتن یک مین عمل نکرده چسبیده به نفتکش "کوکوکا کوریجس" ژاپن هستند و همین مدرک غیر مستدل کافی بود تا ایران را عامل حمله معرفی کنند و بگویند این انفجار از طریق مین صورت گرفته است.
اما "یوتاکا کاتادا" رئیس ژاپنی شرکت "کوکوکا سانجیو" روز گذشته در یک کنفرانس خبری اعلام کرد خدمه کشتی شاهد بودهاند که کشتی با یک شیء پرنده مورد حمله قرار گرفته است نه از طریق مین و یا اژدر دریایی که آمریکا ادعا میکرد.
دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند اولین شناور ساعت ۸ و۵۰ دقیقه صبح پنجشنبه در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد. یکی از کشتیها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان سعودی راهی سنگاپور بود.
این دومین حمله به نفتکشهای خلیج فارس در ماههای اخیر است دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.